Észak-Madagaszkár, a nyolcadik kontinens trópusi világa

12 napos körutazás Madagaszkáron

Az északi területeket bejárva a „8. kontinens” egészen új arcát ismerheti meg az utazó. A csodálatos tájak, a különleges állatvilág, az óceánpart mellé gasztronómiai különlegességek is „járnak” az utazáshoz. Madagaszkár északi területe a „vanília hazája” számtalan egyéb haszon és dísznövény kápráztatja el látogatókat.

Alapár tartalmazza

10 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban,félpanziós ellátást (reggeli, vacsora, italok nélkül), a szükséges transzfereket és a helyi közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést, a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és a belföldi repülőjegyek és illetékek, vízum díja (helyszínen fizetendő), borravalók, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás, ebédek és italok költsége, esetleges fakultatív programok, egyágyas felár.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 20 fő

Szállás

10 éjszakai szállás, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban.

Program: 

 

Program:
1-2. nap: Budapest - Antananarivo

Másnap a délutáni órákban érkezünk Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába. A repülőtérről transzfer belvárosban lévő szállodánkba. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szállás Antananarivoban (1 éj).

Szállás:Hotel Belvedere 3*

3. nap: Antananarivo –  Andasibe 
Reggeli után egy rövid séta folytán máris magyar vonatkozása is lesz a programunknak. A 18. században Madagaszkáron élt,   tiszteletbeli királyi rangot (ampanszakabe) is szerzett magyar Benyovszky Móric grófról a fővárosban utcát is elneveztek, megtekintjük tehát természetesen a Benyovszky utcát is a sétánk alatt! Elhagyjuk a fővárost, és utazunk Andasibebe. Utunk tipikus felföldi tájon vezet keresztül, ültetvények váltják egymást, mielőtt elérünk az Angavo hegységhez. Marozevo-ban megállva megnézünk egy kisállatkertet, ahol lepkék, hüllők, kétéltűek és számtalan más madagaszkári faj is található.  Érkezés Andasibe-be, a szálláshely elfoglalása. Szállás Andasibe-be. (1 éj).

Szállás: Hotel Andasibe 3*

4. nap: Andasibe – Antananarivo
Reggeli után folytatjuk ismerkedésünket Madagaszkár növény és állatvilágával. Elsőként Analamazaotra Special Reserve-t keressük fel, ahol Madagaszkár legnagyobb testű lemurjai az indrik is élnek. következő megállónk a Vakona lodge-ban található magán park lesz, amely szintén a madagaszkári esőerdők gazdag, és változatos állat és növényvilágát tárja elénk. A program után visszautazunk Antananarivoba. Szálláa Antananarivoba (1 éj).

Szállás:Hotel Belvedere 3*

5. nap: Antananarivo- Diego Suarez
Reggeli után elindulunk a repülőtérre és utazunk a világ egyik legnagyobb tengeröblénél lévő Diego Suerezbe. Érkezés után ismerkedünk a várossal, a város hangulatával, legjobban gyalog tehetjük ezt meg. Rácsodálkozunk a gyarmati idők épületeire, megnézzük az árusokat, a piacot. Egy ország gazdasági állapotát, lakóit, leggyorsabban a helyi piacokon lehet megismerni, és a leggyorsabb, legpontosabb képet kapni róla. Szállás Diego Suerezben (2 éj).

Szállás:Hotel Le Suarez 3*

6. nap: Diego Suarez - Antsiranana
A mai napon hajókirándulásra indulunk (indulási időpont dagálytól függően). Elhagyva Antsirananat, Ramena falu felé haladunk. Útközben gyönyörködünk a Cukor süveg - sziget, a Francia hegység masszívumai és baobab fák látványában. Hajóra szállunk és elvitorlázunk, az öböl bejáratánál lévő „Smaragd-tengerhez”. A Smaragd-tenger egy természetes, sekély vizű lagúna olyan, mint egy akvárium. A sekély türkiz színű tenger kiváló lehetőségét kínál, fürdésre sznorkelezésre. A programvégeztével visszautazás a szálláshelyre.

7. nap: Diego Suarez – Montagna d’Ambre
Reggelink után egész napos túrára megyünk a Montagne d’Ambre Nemzeti Parkba. A vulkáni talajon buja trópusi esőerdő fogad minket. Ez az otthona 7 féle lemur fajnak, 1000 féle növénynek és itt található 5 krátertó és számos vízesés is.  Ebbe a földi paradicsomba teszünk túrát, felfedezve a különleges növényeket és állatokat, reménykedve, hogy minél többet és különlegesebbet tudunk lencsevégre kapni. Szállás Antisiranana-ban (1 éj).

Szállás: Nature Lodge 4*

8. nap: Montagna d’Ambre - Ankarana
Ma korán útra kell kelnünk, hogy a mai napi programunkat maradéktalanul teljesítsük. Madagaszkár, legkülönlegesebb helyeit keressük fel a tsingyket látogatjuk meg. először a Vörös Tsingyt keressük fel. A vörös homokkőből bámulatos formákat alakított ki a természet, a vörös különféle árnyalatai még érdekesebbé, látványosabbá teszi a tsingyk világát. Következő úti célunk a Ankarana Tsingy, ez a második hely, ahol Madagaszkáron létezik ez a karsztformáció, mészkő csúcsok, tűk,barlangok, kanyonok és természetesen lemúrok,madarak alkotják ezt a különleges világot. Szállás Ankaranaban (1 éj).

9. nap: Ankarana – Ankify – Nosy Be
Reggeli után indulunk Ankify-be. Kakaó, kávé és ylang-ylang ültetvények mellett haladunk el és meg is állunk megismerkedni ezzel a különleges egzotikus növényekkel. Ankify-ba érkezve, a kikötőben hajóra szállunk és áthajózunk Nosy Be szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába, a nap további része szabad program, ismerkedés a parttal a környékkel. Szállás Nosy Be-ben (3 éj).

Szállás: Nosy Be Hotel & Spa 4*

10. nap:  Nosy Be
Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai napot mindenki kedvének és igényeinek megfelelően alakíthatja, nincs szervezett programunk. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk a helyben kínált és szervezett tevékenységekből. 

11-12. nap: Nosy Be - Addisz Abeba - Bécs - Budapest
A mai nap is szabad program, de érdemes egy kis kirándulásra indulni, katamarános hajókirándulás, sznorkelezés, fürdés és számtalan szervezett programlehetőség lehetőség közül is választhatunk. Transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Bécsbe, majd a 12. napon autóbusszal Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Antananarivo - Ambohimanga Királydombja

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2013. január. 07
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

10 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban,félpanziós ellátást (reggeli, vacsora, italok nélkül), a szükséges transzfereket és a helyi közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést, a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és a belföldi repülőjegyek és illetékek, vízum díja (helyszínen fizetendő), borravalók, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás, ebédek és italok költsége, esetleges fakultatív programok, egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és a belföldi repülőjegy, repülőtéri illeték, vízum díj, borravaló, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

illetékek: 390 000 Ft
vízum díja (helyszínen fizetendő)kb. 30 €
borravalókkb. 60 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj, helyi borravalók.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)
ET 729 Május 01. Bécs - Addis Ababa 22:20  05:10 (másnap) kb. 5 óra 50 perc

ET 853 Május 02. Addis Ababa - Anatananarivo 08:50  13:40 kb. 4 óra 50 perc

ET 837 Május 11. Nosy Be - Addis Ababa 15:35  19:50 kb. 4 óra 15 perc

ET 728 Május 11.  Addis Ababa - Bécs 23:10  04:40 (másnap) kb. 5 óra 50 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni

Szállás: 

10 éjszakai szállás, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül) tartalmaz.
Időjárás: 
Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 - 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.
Csomagolás: 
Víz- és áramszolgáltatás szünetelése előfordulhat. Amikor van áram, érdemes feltölteni minden elektromos berendezést, illetve elemlámpát estefelé kézközelben tartani. Érdemes fejre szerelhető elemlámpát hozni. Célszerű hozni 1-2 garnitúra tartalék elemet magunkkal, hogyha szükség lenne rá, legyen kéznél. Alapvetően Madagaszkáron az európai típusú konnektorokat használják.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Tartózkodjunk a csapvízfogyasztástól. A boltokban, büfékben kapható üdítők, sörök, azonban biztonságos. SOHA NE KÉRJÜNK JEGET AZ ITALUNKBA, SOK ESETBEN CSAPVÍZBŐL KÉSZÜL. Vigyázzunk a saláták és tengeri ételek fogyasztásával. Csak jól átsült ételeket együnk meg.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!