Észak-Korea és Dél-Korea nagykörút

12 napos körutazás Koreában

12 napos felejthetetlen időutazás egy ősi kultúra két jelenében a csodálatos Koreai-félszigeten. Korea ötezer éves múltjának és jelenének megértéséhez a félsziget mindkét részére el kell látogatni.

Alapár tartalmazza

9 éjszaka szállást 3-4* szállodákban, reggelis illetve, Észak-Koreában teljes ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, a csoportos vízumügyintézés díját, az idegenvezetést, a Budapest - Szöul, Szöul - Peking, Peking - Phenjan - Peking, Peking - Budapest repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), a vízumok díját (15 000 Ft), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest - Szöul
Elindulás Budapestről, éjszaka a repülőn. Érkezés Szöulba a reggeli órákban, majd egész napos városnézés Ázsia egyik legfejlettebb országának futurisztikus metropoliszában, rácsodálkozva múltra és jövőre. Látogatást teszünk a Csoszon-dinasztia (1392-1910) első éveiből származó Kjongbokkung palotában, ami egészen a 19. század végéig a koreai királyi család lakhelye volt, majd megtekintjük a japánokat legyőző Li Szun Sin admirális és a "koreai Mátyás király", Szedzsong király szobrát. Szöuli barangolásunkat a Koreai Köztársaság Történeti Múzeumában folytatjuk, ahol megismerkedhetünk a dél-koreai modernizáció folyamatával és hátterével. Ezután sétát teszünk az Insza-dong negyed hagyományos üzletsorain, majd megnézzük a Namszan-hegy tetején lévő Szöul-tornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Szállás: Szöul.

3. nap: Szöul
Ma a Demilitarizált Övezet déli oldalához utazunk. Ellátogatunk a két Koreát elválasztó 38. szélességi fokhoz, ahol megnézhetjük az észak-koreai hadsereg által készített 3. diverzáns alagutat. A nap további részében megtekintjük a híres Csangdokung palotát, valamint a királyi család által használt tiltott kertet. Szállás: Szöul.

4. nap: Gaja Nemzeti Park - Kjongdzsu
Reggeli után a Gaja Nemzeti Parkba indulunk, ahol megnézzük a Heinsza kolostort, ami a koreai buddhista írásbeliség elsőszámú őrzője. A kolostor gyűjteményében 80 ezer falap található, melyekbe buddhista szövegeket véstek. Az Ázsia-szerte példa nélkül álló gyűjtemény megcsodálása után Korea kulturális fővárosába, Kjongdzsuba utazunk. Szállás: Kjongdzsu.

5. nap: Kjongdzsu - Szöul
Egész nap Kjongdzsu térségének páratlan szépségű természeti viszonyaival és kulturális örökségével ismerkedünk. Az ókori Silla-királyság időszakából fennmaradt királysírok mellett megtekinthetjük a Csomszongde csillagvizsgáló tornyot, mely a Silla-királyság példa nélküli kulturális fejlettségének elsőszámú bizonyítéka. Megnézzük a Kjongdzsui Nemzeti Múzeumot, ahol tömör összefoglalót kaphatunk a Silla-időszak örökségéből. Látni fogjuk Silla uralkodójának aranykoronáját, az uralkodói ékszereket, valamint számos kőszobrot. Megtekintjük Kelet-Ázsia legnagyobb - 25 tonnás - bronzharangját, valamint az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Szokkuram barlangtemplomot. Este visszautazunk Szöulba. Szállás: Szöul

6. nap: Szöul - Peking - Phenjan
Reggeli után pekingi átszállással berepülünk Észak-Koreába, ebbe a hallatlanul összetett múltú országba, ahol betekinthetünk a médiából jól ismert kulisszák mögé. Érkezés után elkezdjük a város felfedezését, ismerkedés a miliővel, vacsora a hotelben. Szállás: Phenjan.

7. nap: Phenjan
Reggeli után folytatjuk phenjani barangolásainkat. Reggel megtekintjük a KNDK alapítójának, Kim Ir Szen egykori pártfőtitkárnak a szobrát, majd ellátogatunk a Nemzetközi Barátság Kiállító Csarnokba, ahol megcsodálhatjuk a 49 éven keresztül hivatalban lévő egykori pártfőtitkár részére érkezett külföldi ajándékokat. Ezután a phenjani földalattira szállunk, mely biztonsági okokból a világ egyik legmélyebben húzódó metróvonala. A Kim Ir Szen születésnapjára épített diadalív, valamint a Kínai-Koreai Barátság Tornyának meglátogatása után megnézzük a koreai háború (1950-53) eseményeit bemutató múzeumot is. A napot hagyományos koreai sütögetős vacsorával zárjuk. Szállás: Phenjan.

8. nap: Phenjan - Szarivon - Keszong
Ma Keszongba indulunk, útközben megállóval Szarivon városánál, hogy meglátogathassuk az 1950-53 közötti koreai háborúban létrejött híres-hírhedt Rákosi Mátyás Kórházat, amit több száz önkéntes magyar orvos és egészségügyi szakember működtetett. A kórház udvarán ma is magyar nyelvű felirat őrzi a magyar orvosok munkájának emlékét. A látogatás után folytatjuk utunkat Keszongba, a középkori Korjó-dinasztia egykori fővárosába. A város a második világháborút követően a déli országrészhez tartozott, majd a koreai háború alatt a KNDK felügyelete alá került. Manapság a két Korea megbékélésének és együttműködésének szimbólumává vált, ugyanis 2004 óta itt működik a két ország első közös gazdasági vállalkozása, valamint déli turistacsoportok is beutazhatnak a városba. Keszong környékén több Korjó-dinasztiabeli emlék megtekintésére nyílik lehetőség, valamint a koreai háborút lezáró fegyverszüneti tárgyalások helyszíneként ismertté vált Panmindzson településre is ellátogatunk. Mielőtt visszaindulnánk Phenjanba, megkóstolunk egy ízletes, keszongi módon elkészített koreai ebédet is. Szállás: Phenjan.

9. nap: Phenjan - Vonszan
Reggeli után a félsziget keleti partvidékén lévő Vonszan kikötővárosba indulunk. Négy órás buszozást követően érjük el a rendkívül szép tengerparttal rendelkező várost, mely egészen 1876-ig teljesen zárt volt a külföldiek előtt. Napjainkban már a KNDK egyik fontos gazdasági és tengerészeti központja. Megtekintjük a félsziget egyik leggyönyörűbb partszakaszát. Szállás: Vonszan

10. nap: Gyémánt-hegység - Phenjan
Mai napunkat a Koreai-félsziget egyik legszebb vidékén töltjük, amit gyakran szoktak "Korea Svájcaként" is emlegetni. A különleges szépségű sziklás hegyvidék nem véletlenül kapta a Gyémánt-hegység nevet. Miután eltöltünk egy jóízű piknik ebédet, buszunkkal visszaindulunk Phenjanba. Este szabadprogram Észak-Korea fővárosában. Szállás: Phenjan.

11-12. nap: Phenjan - Peking - Budapest
Reggeli után Pekingbe repülünk, városnézés a kínai fővárosban, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Az Avatar a valóságban - lebegő hegyek Kínában - Világutazó.net, 2013. június. 03
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

9 éjszaka szállást 3-4* szállodákban, reggelis illetve, Észak-Koreában teljes ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, a csoportos vízumügyintézés díját, az idegenvezetést, a Budapest - Szöul, Szöul - Peking, Peking - Phenjan - Peking, Peking - Budapest repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), a vízumok díját (15 000 Ft), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek
Vízumok
Kötelező biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), az egyéni kiadások (hordár, fotóengedélyek, stb.), további étkezések.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapest – Szöul, Szöul – Peking, Peking – Phenjan – Peking, Peking – Budapest útvonalon.

Szállás: 

9 éjszaka szállást 3-4* szállodákban 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis illetve, Észak-Koreában teljes ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás Dél-Koreai tartózkodás idejére felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgár csak vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes, visszaútra szóló repülőjegy felmutatásával utazhat. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A vízum ügyintézést irodánk végzi.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!