Észak-Erdély körutazás - Máramaros, Moldva, Bukovina

5 napos buszos körutazás Erdélyben

Vegyen részt Ön is ezen az emlékezetes utazáson Erdély páratlanul látványos tájain keresztül. Kényelmes busszal utazunk a következő településekre: Máramaros, Moldva, Bukovina.

-5%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Folyamatos utazás Szatmárnémetibe. Séta a város főterén: megtekintjük a Pannónia-szállót, a Tűzoltó-tornyot, az Északi Színházat, a Vécsey-palotát - a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30–án megkötötték a szatmári békét. Sétánkat a Római Katolikus Székesegyháznál fejezzük be. Továbbutazás Nagybányára. Városnézés: Ásványtani Múzeum - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteménye, Képzőművészeti Múzeum - a Nagybányai Festőiskola tárlata, a régi főtér és környéke. Rövid szabadprogram után utazás a szálláshelyre Koltó érintésével. A Teleki kastélyban, ahol a Petőfi házaspár a mézesheteit töltötte, a Petőfi emlékek megtekintése. Szállásfoglalás Máramarosszigeten. Vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után ismerkedünk Máramarossziget nevezetességeivel. A város egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek „ a püspökök és miniszterek börtöne"-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Innen Aknasugatag, a valamikori híres sóbányászati központ érintésével folytatjuk utunkat az Iza folyó völgyébe, a híres máramarosi fatemplomok vidékére, melyek az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek. Desze, a fatemplom káprázatos falfreskóinak a megtekintése. Jód - a máramarosi fatemplomok legrégebbike, 1364 ben épült. Barcánfalva - fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum, protokolláris ortodox központ, az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden, vacsora a panzióban.

3. nap:
Reggeli után a utazás Borsai-hágón át - 1416 méteres átjáró mely a Radnai-havasokat választja el a Máramarosi-havasoktól. Rajta vezet át az út Visó völgyéből az Aranyos Beszterce völgyébe.
Panorámaszünetek. A moldvai kolostorok megtekintése: Voronet, Szent György-kolostortemplom a kelet Szixtusa – a világörökség része, Moldovita, az Angyali üdvözlet festett kolostortemploma – a világörökség része, Sucevita, a festett kolostorát a Feltámadás tiszteletére szentelték fel - a világörökség közé nem került, de figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:
Reggeli után utazás Besztercére, a városközpont és az evangélikus templom megtekintése. Továbbutazás Dézsre. A főtéren áll a 15. századi hatalmas gótikus református templom, melyet egykor kő körfal övezett, tőle északra az egykori fejedelmi ház. A városnézés és szabadidő után továbbutazás Szamosújvárra, mely az erdélyi örmények legfontosabb központja. Városnézés a barokk szerkezetű városban: Martinuzzi kastély, örmény-katolikus székesegyház, Salamon templom. Szállásfoglalás Gyalun, panzióban, vacsora.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zilahon: református templom, Wesselényi szobor. Továbbutazás Érmindszentre: Ady szülőháza és emlékmúzeum. Utunk utolsó állomásaként még Nagykárolyba látogatunk. Joseph Bitthauser tervei alapján építették meg a XVIII. század végén a Károlyi - kastélyt egy középkori vár helyén. Neogótikus–neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, félpanziós ellátás, idegenvezetés.Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyekVárható belépőjegy költségek:

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Szállás: 

 2-3 ágyas zuhanyzós wc-s szobákban 1 éjszaka Máramarosszigeten 3*-os szállodában, 2 éjszaka Borsafüreden panzióban, 1 éjszaka Gyalun panzióban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!