Észak-Erdély körutazás - Máramaros, Moldva, Bukovina

5 napos buszos körutazás Erdélyben

Vegyen részt Ön is ezen az emlékezetes utazáson Erdély páratlanul látványos tájain keresztül. Kényelmes busszal utazunk a következő településekre: Máramaros, Moldva, Bukovina.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Folyamatos utazás Szatmárnémetibe. Séta a város főterén: megtekintjük a Pannónia-szállót, a Tűzoltó-tornyot, az Északi Színházat, a Vécsey-palotát - a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30–án megkötötték a szatmári békét. Sétánkat a Római Katolikus Székesegyháznál fejezzük be. Továbbutazás Nagybányára. Városnézés: Ásványtani Múzeum - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteménye, Képzőművészeti Múzeum - a Nagybányai Festőiskola tárlata, a régi főtér és környéke. Rövid szabadprogram után utazás a szálláshelyre Koltó érintésével. A Teleki kastélyban, ahol a Petőfi házaspár a mézesheteit töltötte, a Petőfi emlékek megtekintése. Szállásfoglalás Máramarosszigeten. Vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után ismerkedünk Máramarossziget nevezetességeivel. A város egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek „ a püspökök és miniszterek börtöne"-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Innen Aknasugatag, a valamikori híres sóbányászati központ érintésével folytatjuk utunkat az Iza folyó völgyébe, a híres máramarosi fatemplomok vidékére, melyek az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek. Desze, a fatemplom káprázatos falfreskóinak a megtekintése. Jód - a máramarosi fatemplomok legrégebbike, 1364 ben épült. Barcánfalva - fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum, protokolláris ortodox központ, az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden, vacsora a panzióban.

3. nap:
Reggeli után a utazás Borsai-hágón át - 1416 méteres átjáró mely a Radnai-havasokat választja el a Máramarosi-havasoktól. Rajta vezet át az út Visó völgyéből az Aranyos Beszterce völgyébe.
Panorámaszünetek. A moldvai kolostorok megtekintése: Voronet, Szent György-kolostortemplom a kelet Szixtusa – a világörökség része, Moldovita, az Angyali üdvözlet festett kolostortemploma – a világörökség része, Sucevita, a festett kolostorát a Feltámadás tiszteletére szentelték fel - a világörökség közé nem került, de figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:
Reggeli után utazás Besztercére, a városközpont és az evangélikus templom megtekintése. Továbbutazás Dézsre. A főtéren áll a 15. századi hatalmas gótikus református templom, melyet egykor kő körfal övezett, tőle északra az egykori fejedelmi ház. A városnézés és szabadidő után továbbutazás Szamosújvárra, mely az erdélyi örmények legfontosabb központja. Városnézés a barokk szerkezetű városban: Martinuzzi kastély, örmény-katolikus székesegyház, Salamon templom. Szállásfoglalás Gyalun, panzióban, vacsora.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zilahon: református templom, Wesselényi szobor. Továbbutazás Érmindszentre: Ady szülőháza és emlékmúzeum. Utunk utolsó állomásaként még Nagykárolyba látogatunk. Joseph Bitthauser tervei alapján építették meg a XVIII. század végén a Károlyi - kastélyt egy középkori vár helyén. Neogótikus–neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, félpanziós ellátás, idegenvezetés.Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyekVárható belépőjegy költségek:

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. december. 15
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. december. 14
» Villányi hétvége: bor és bringa - Kovács Attila, 2017. december. 13
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Szállás: 

 2-3 ágyas zuhanyzós wc-s szobákban 1 éjszaka Máramarosszigeten 3*-os szállodában, 2 éjszaka Borsafüreden panzióban, 1 éjszaka Gyalun panzióban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Győr
4.8
Az idegenvezető különösen felkészült volt mindenből.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!