Észak-Erdély és a festett kolostorok világa

4 napos buszos körutazás idegenvezetővel Erdélyben

Megcsodáljuk a Wesselényiek, köztük a „zsibói bölény” kastélyát. Az érmelléki Érmindszenten Ady Endre szülőházát keressük fel, majd a nagykárolyi Károlyi kastélyba megyünk.

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést faluturizmusban, panzióban illetve  3 csillagos szállodában, reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Alapár nem tartalmazza

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, belépők árát.

Hossz: 
4 nap

Szállás

Koltón faluturizmusban 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Sucevitán színvonalas panzióban 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, Besztercén *** hotelben.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szatmárnémeti – Nagybánya – Koltó
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Indulás után utazás rövid pihenőkkel, majd határátkelés Csengersimánál. Utazás tovább Szatmárnémetibe, városnézés: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait), református templom. Informatív városnézés Nagybányán. Szállás Koltón.

2. nap: Máramaros
Utazás az Iza völgyében a máramarosi fatemplomok hazájában, a fontosabb fatemplomok megtekintése: Barcánfalva, Izakonyha, Dragomérfalva, Jód. A Borsai-hágón eljutunk a bukovinai festett kolostorok világába. Szállás Sucevitán a kolostor szomszédságában.

3. nap: Moldvai kolostorok
Reggeli után felkeressük a Sucevita kolostort. További utunk során lassan kiérünk a moldvai dombok közé. Rövid pihenő Kacsikák, a moldvai katolikusok fontos búcsújáró helyén, majd újabb két, híres kolostor következik: Humor és a Kelet Sixtusi-kápolnájának is nevezett, UNESCO Világörökség részét képező Voronet. A Kárpátokban ezúttal a Borgói-hágón kelünk át. Szállás Besztercén.

4. nap: Át Erdélyen
Betlen és Dés városkákon át elhagyjuk a történelmi Erdélyt és a Szilágyságba utazunk. Megcsodáljuk a Wesselényiek, köztük a „zsibói bölény” kastélyát. Az érmelléki Érmindszenten Ady Endre szülőházát keressük fel, majd a nagykárolyi Károlyi kastélyba megyünk. Nagykároly után rövidesen elérjük a szatmári vidéket. Érkezés az esti órákban Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2019. november. 02
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2019. október. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést faluturizmusban, panzióban illetve  3 csillagos szállodában, reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Alapár nem tartalmazza: 

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, belépők árát.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak: kb. 50 RON/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Koltón faluturizmusban 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Sucevitán színvonalas panzióban 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, Besztercén *** hotelben.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás kérhető.
A területről: 
Az Erdélyi-középhegység vagy Erdélyi-szigethegység (románul Munții Apuseni, vagyis „Nyugati-hegység”) a Kárpát-medence keleti részén terül el, a Nyugati-Kárpátoknak nevezett hegységegyüttes északi csoportjaként. Az Erdélyi-középhegység a Keleti- és a Déli-Kárpátokkal együtt az Erdélyi-medencét veszi körbe.
Határai északon a Szamoshát és a Szilágyság dombvidéke, nyugaton az Alföld, délen és délkeleten a Maros völgye, keleten pedig az Erdélyi-medence. Az Erdélyi-középhegység területe 20 000 km2, átmérője 140–160 km. Három hegycsúcsa éri el az 1800 m magasságot: Nagy-Bihar (1847 m), Öreghavas (1825 m), Vlegyásza (1836 m).
A hegységet geológiailag két részre lehet osztani: a déli rész kristályos palából, míg az északi rész mészkőből áll. A hegység déli felében terül el a Pádis-fennsík.
Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!