Szilveszter Koltón

5 napos buszos szilveszteri kiskörút Erdélyben

5 nap a csodálatos Erdélyi tájak és emberek megismerésére, Erdőd, Szatmárnémeti, Misztótfalu, Nagybánya, Koltó, Suior, Gutin-hágó, Desze, Érmindszent, Nagykároly,Kaplony érintésével.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást falusi turizmus keretein belül vendégházakban, félpanziós ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap: Budapest-Erdőd-Szatmárnémeti-Misztótfalu-Koltó
Indulás a korai reggeli órákban Budapestről, határátkelés Csengersima felé. Első megállónk Erdőd,  ahol városnézés keretében megtekintjük a Székesegyházat, a Vécsey házat és a Tűztoronyt. Folytatjuk utunkat Szatmérnémeti felé, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök hűséget fogadtak egymásnak. Majd látogatást teszünk Misztótfalun, Misztótfalusi Kis Miklós, a híres betűmetsző, nyomdász, teológus emlékmúzeumában. Szálláshely elfoglalása Koltón, vacsora a vendégfogadóknál.

2. nap: Nagybánya-Koltó
Reggeli után városnézés Nagybányán, megtekintjük az István tornyot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre, ellátogatunk az Ásványtani Múzeumba, ahol a környéki bányák ásványainak egyedülálló kiállítását tekinthetjük meg. Majd a Képzőművészeti Múzeumba látogatunk el, ahol a nagybányai festőiskola kiállítása található, a tárlatvezetésen a nagybányai művésztelep történetével ismerkedhetünk meg, a modern magyar festészet elindító mozgalmával, mely 1896-ban a nagybányai művésztelepen bontakozott ki. A délutáni órákban Koltóra utazunk, ebéd a vendégfogadóknál (jelentkezéskor fizetendő 1.500,-Ft/fő), majd szabadprogram. Óévbúcsúztató istentiszteleten vehetünk részt a református templomban (fakultatív program). Majd este közös szilveszteri mulatság, több fogásos vacsorával, italfogyasztással, zene, tánc hajnalig.

3. nap: Koltó
Reggeli után szabadprogram, pihenés. Újévi istentisztelet a református templomban ( fakultatív), majd ebéd a vendégfogadóknál (fakultatív), délután ellátogatunk a Teleki kastélyba, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia mézesheteinek színhelyére, amely ma múzeumként működik,  majd a szoborpark és a somfa alatti kőasztal megtekintése, ahol a Petőfi versek születtek. Séta a Vajda forráshoz, ezután a református temetőben gróf Teleki Sándor sírját látogatjuk meg. Vacsora a vendégfogadóknál. Este a koltói Somfa néptánccsoport táncbemutatóját tekintjük meg, ezt követően esti buli.

4. nap: Suior-Gutin-hágó-Desze-Koltó
Reggelink elfogyasztása után indulás a hegyekbe, Suior nevű üdülőtelepre, innen libegőzés a Fekete-hegyre, majd a Gutin-hágónál rövid pihenőt teszünk, pisztrángtenyészetet láthatunk a Gutin hegység lábánál, itt egy finom ebédet fogyaszthatunk el, frissen sült pisztrángot, helyben sütött házi kenyérrel és fokhagymás öntettel. Tovább Desze felé vesszük utunkat, megtekintjük az ortodox fatemplomot, ami a Világörökség része. Érkezés Koltóra az esti órákban, vacsora a vendégfogadóknál, majd szabadprogram.

5. nap: Érmindszent-Nagykároly-Kaplony-Budapest
Utazás Érmindszentre, Ady Endre múzeumba, amely Ady Endre szülőháza volt. Majd Nagykárolyban a Károlyi kastélyt látogatjuk meg, ezután Kaplonyban a Károlyi család kriptájához megyünk, majd utazás Magyarországra, Vállaj határátkelőnél. Érkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást falusi turizmus keretein belül vendégházakban, félpanziós ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről
Erdődi vár: 2 lej
Misztótfalusi Kis Miklós Emlékház: 3 lej
István torony: 10 lej
Ásványtani Múzeum: 5 lej
Képzőművészeti Múzeum: 7 lej 
Petőfi Múzeum: 5 lej
Libegőzés: 10 lej
Deszei fatemplom: 3 lej
Ady Múzeum: 5 lej
Károlyi kripta: 5 lej
pisztráng ebéd, italfogyasztás nélkül: 35 lej    

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Koltón falusi turizmusban, magyar családoknál 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal (2 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!