Székelyföldi barangolások

Székelyföldi barangolások

6 napos buszos körutazás Erdélyben

A 6 napos székelyföldi körutazás során megtekintjük a vidék legfontosabb látnivalóit. Felejthetetlen utazást teszünk többek között Marosvásárhelyre, Brassóra, Gyulafehérvárra, de megtekintjük a Gyilkos-tavat és a Békási-szorost, csak úgy, mint Szovátát, Törcsvárt és Dévát. Igazi felejthetetlen kikapcsolódás, ha nyaralásunkat aktívan szeretnénk tölteni.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőket, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%). BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap: Budapest-Nagyvárad-Szilágysomlyó-Zilah 
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestrôl. Rövid városnézés Nagyváradon (Püspöki Székesegyház, Szent László-herma), majd továbbutazás a Szilágyságba, ahol néhány értékes műemléket és Ady emlékhelyeket keresünk fel. Szilágysomlyón a Báthory várat és két templomot, majd Zilahon a neves Wesselényi szobrot, Ady iskoláját és mellszobrát tekintjük meg. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Varsolcon.

2. nap: Zsibó-Kolozsvár-Marosvásárhely- Szováta
Ízletes reggelink elfogyasztása után Zsibón a Wesselényi kastélyt és egy pálmaházat tekintünk meg, majd utazás Kolozsvárra. Gyalogos városnézés: Farkas utcai templom, Mátyás király szülőháza, Házsongárdi temető, majd továbbutazás Marosvásárhelyre. Látogatás a vidék legszebb alkotásának tartott Kultúrpalotában. Itt található a híres Tükörterem, amelynek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. A város legjelentősebb kulturális öröksége, a Teleki Téka következik. Továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz, majd Bucsintetőn át Szárhegyre. Szállás elfoglalása az esti órákban.

3. nap: Békási-szoros- Gyilkos-tó-Csíksomlyó
Reggeli után a szárhegyi Lázár kastély megtekintésére indulunk.A gyergyószárhegyi kastély, az erdélyi reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, a falu központjától 200 méterre látható. Látogatásunk után kirándulást teszünk a legendás történetű Gyilkos tónál és a Békási szoros festői tájain, majd utazás Csíksomlyóra (Csíksomlyói kegytemplom). Továbbutazás a szállásra, Szecsele városába.

4. nap: Prázsmár-Törcsvár-Brassó
Utazás Prázsmárra, ahol megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. Ezt követően a mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatása következik, majd Erdély legszebb fekvésű városát Brassót ismerhetik meg (Fő tér, Fekete templom). Szállás Szecsele városában.

5. nap: Fogaras-Gyulafehérvár-Déva
Utazás Fogaras városába, ahol Erdély egyik legépebben maradt várát tekintjük meg. A további útvonal a Szászföldre vezet, ahonnan helyenként rálátás nyílik a Fogarasi havasokra. Városnézés Gyulafehérváron, itt található Erdély legmonumentálisabb gótikus építménye a Püspöki Székesegyház. Városlátogatás Déván, majd a szállás elfoglalása  Csernakeresztúron.

6. nap: Vajdahunyad-Máriaradna-Arad-Budapest
Reggeli után utazás Vajdahunyadra, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. Hazautazás, útközben látogatás a Máriaradnai kegytemplomnál, majd továbbutazás Aradra. (Vértanúk emlékműve, Szabadság-szobor) Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2016. október. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőket, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%). BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: a helyszínen fizetendőek (a nyitvatartások függvényében) kb. 7000 Ft/fő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek. 

Szállás: 

Magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást foglal magában.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
18 értékelés alapján
Szervezés értékelése
3.9
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
3.6
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.4
Székelyföldi barangolások
Szolnok
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat!
Bátonyterenye
4.6
Egy intenzív utazásról van szó, sok buszozással és sétákkal. A látnivaló és a programok kihagyhatatlanok és gyönyörűségesek. A szálláson mindenki kedves és barátságos, az ellátás tökéletes. Érdemes minden nap jó sokat reggelizni, mert napközben kevés a szabadidő, nem mindig van lehetőség ebédelni. Az idegenvezetőnk, Czakó Zsolt páratlan tudású ember, mindenki nagyon jól jár, aki őt kapja. Összességében nagyon jó emlékeket szereztünk, panaszunk semmire sem lehet.
Budapest, XIV. kerület
4.4
Gyönyörű helyeken jártunk, nagyon barátságosak voltak a vendéglátóink. Minden nap mintha egy hadseregnek készítetek volna reggelit ill. vacsorát. Külön kiemelném az idegenvezetőnket Czakó Zsolt-ot, aki rengeteg érdekességet mesélt, minden faluról tudott valamit amin csak busszal áthaladtunk, sok személyes tapasztalatot adott hozzá egyes városok történetéhez és rendkívüli tudásával valamint humorával gazdagította az élményeinket.
Szolnok
4.8
Nagyon jól szervezett , tökéletes Erdélyi kiránduláson vettünk részt. Idegenvezetőnk Czakó Zsolt rendkívüli tudása, kiváló kommunikációs készsége, jó humorérzéke tette programunkat tartalmassá, gazdaggá. Székelyföld legszebb tájait, épületeit ismertük meg. A vendéglátók barátságosan, ízletes ételekkel vártak minden este bennünket. A szállásaink is megfelelő komfortot biztosítottak. Nem szabad megfeledkeznünk buszvezetőnkről Misiről sem, hiszen balesetmentesen, biztonságosan , kiváló technikai tudással vezette XXXL-es autóbuszunkat.
Budapest
3.2
A szállásokat érdemes lenne leellenorizni időnként. A fürdőszobaban volt némi könnyen orvosolható hiányosság pl. WC papír, polc, fogas akasztó valami. Nyilván senki nem szeret ilyet hallani a szállásadotol, hogy rosszul aludt mert elfoglaltak az ágyát.... szóval apróságok. Az idegenvezető szerencsére követte a kíváncsi utasokat, akik mégis bementek a szerinte bezárt illetve nem látogatható templomokba épületekbe... de természetesen Erdély gyönyörű és sok érdekességet is megtudtunk. Minden rendben zajlott.
Győr
3.4
Nagyon zsúfolt volt a program.

Sok szép helyet láthattunk, de a szervezetlenségnek köszönhetően
sokszor 22- 23-óra körül értünk a szállásadóinkhoz
-a napi utazások között nem volt lélegzetvételnyi időnk.

Az utazás előtt kapott tájékoztató némi frissítésre szorul (belépők árai jócskán megemelkedtek a kiírthoz képest, ideiglenes (érvényes) személyi igazolvánnyal nem léphető át a magyar-román határ, nagyon kevés helyen fogadnak el €-t, Ft-ot)

Mindemellett az idegenvezetőnk feledtette a bosszúságokat, nagyon lelkes, felkészült , határozott idegenvezetőt ismerhettünk meg Miskolczi Endre személyében.


Összességében véve az utazás során sok pozitív élménnyel gazdagodtunk.

Üdvözlettel:
B.Gy.
Budapest, III. kerület
5.0
Közönjük, jól éreztük magunkat.
dunakeszi
4.6
Az első 2 nap nagyon sok kellemetlenséggel és szervezetlenséggel volt terhes, köszönhetően az idős és beteg idegenvezetőnek, akit végül is az utasok panasz áradatainak hatására lecseréltek. Innen kezdődően Czakó Zsolt személyében egy nagyon nagy tudású, kellemes és szórakoztató, a csoportot vezetni tudó idegenvezetőt kaptunk, akinek sikerült feledtetnie a kellemetlenségeket és felejthetetlen élménnyé tenni az utazást. A programok jók voltak, az utazás nem volt megterhelő. Mindenkinek ajánlani tudom és köszönet a TDM Utazási Irodának a gyors intézkedésért. / Zárójelben megjegyzem, sokunk számára érthetetlen volt az első idegenvezető megbízása, annyira alkalmatlan volt minden szempontból/
Esztergom
4.8
Ezúton szeretnénk elismerésünket és köszönetünket kifejezni az Irodának a szervezésért. Különösen az idegenvezetőnk kiemelkedő tudásáért, páratlan helyismeretéért, és a program vezetéséért, a faluturizmus szervezésében végzett nagyra becsült munkájáért. Korát meghaladó fizikai és mentális teljesítménnyel igyekezett feladatát ellátni. A csoport döntő többsége - néhány műveletlen fiatal és 1 – 2 önző, a csoport érdekeivel nem törődő kivételével – a legnagyobb elismeréssel tartották sikeresnek az utazás napjait.
Cered
4.3
<szöveg nélkül>
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, I. kerület
3.6
<szöveg nélkül>
4.8
<szöveg nélkül>
Salgótarján
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
4.4
<szöveg nélkül>
Szigetszentmiklós
4.0
<szöveg nélkül>
Vác
4.8
<szöveg nélkül>
Pilis
4.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!