Rejtett értékek Erdélyben

6 napos buszos körutazás Erdélyben

Körutunk során barangolunk Székelyföldig hegyen-völgyön át, megismerkedünk Székelyudvarhely, Erdővidék, Háromszék és a Hargita kincseivel. Majd ízelítőt kapunk a Szigethegységből. Jöjjön velünk és fedezze fel Erdély rejtett kincseit.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a további étkezéseket, útlemondási biztosítást (1,5%).

Hossz: 
6 nap
Program: 

1. nap: Bánffyhunyad - Szováta
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után továbbutazunk a Király-hágón át egészen Bánffyhunyadig: látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban. Átszelve egész Belső-Erdélyt, következő megállónk már a Székelyföldön van: Szováta, séta a sós vizű, heliotermikus tó körül. Vacsora és szállás Székelyszentléleken.

2. nap: Vargyas - Nagyajta - Apáca - Szászhermány - Prázsmár - Zágon - Csomakőrös - Gelence
A Homoród vidékén át Vargyasra utazunk: rövid megálló a Dániel-kastélynál. Az Olt völgyében haladva elérjük Nagyajtát: késő gótikus templomerőd és Kriza János szobra. Apácán a falu nagy szülöttjére Apáczai Csere Jánosra emlékezünk, majd az Olt völgyében továbbhaladva elérjük a Szászföld peremét. Megcsodálunk két szász erődtemplomot Szászhermányban és Prázsmáron (világörökségi látnivaló). Innen utunk a Kárpát-medence délkeleti csücskébe vezet. Zágonban a Mikes-kúriát, Csomakőrösön Kőrösi Csoma Sándor szobrát keressük fel. Napunkat Gelencén zárjuk. Megtekintjük az Árpád-kori templomot, mely szintén része a Kulturális Világörökségnek. Vacsora és szállás Gelencén.

3. nap: Sósmező - Bereck - Kézdivásárhely - Nyerges-tető - Székelyudvarhely - Bögöz - Székelyderzs
Reggeli után az Ojtozi-szoroson át mélyen behatolunk a Kárpátok vonulatai közé. Sósmezőn felkeressük a régi határt, mellette a világháborús katonai temetőt és emlékművet. Berecken Gábor Áron szobrát, emléktábláját, a millecentenáriumi székely kaput nézzük meg. Visszatérve Háromszékre, séta Kézdivásárhelyen. A Kászon-vidéken át haladunk Csíkszék felé. Megemlékezés a Nyerges-tetőn az 1848-49-es emlékműnél. Átkelve a Hargitán Székelyudvarhelyre megyünk. Séta a főtéren, szoborpark. A Nagy-Küküllő völgyében Bögözre utazunk a román-gótikus stílusú templomhoz a környék legértékesebb látnivalójához, melynek mennyezete kazettás, freskókkal, rovásírásos emlékekkel. Napunk utolsó állomásaként a Világörökséghez tartozó székelyderzsi erődtemplomot keressük fel, ahol még ma is  a várfal gyilokjárói alatt és a bástyákban tárolják a családok tartós élelmiszerüket. Vacsora és szállás Székelyszentléleken.

4. nap: Segesvár - Keresd - Almakerék - Berethalom - Medgyes - Gyulafehérvár - Nagyenyed
A segesvári csatamezőn Petőfire emlékezünk. Városnézés Segesváron: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. A Szászföld északi peremén utazva felkeressük a keresdi Bathlen-kastélyt, az almakeréki erődtemplomot,  majd elérjük a Világörökség részét képező berethalmi erődtemplomot, egykori püspöki székhelyet. Medgyesen rövid városnézés. Városnézés Gyulafehérváron: díszes kapuk, bazilika, püspöki palota. Nagyenyeden rövid megálló a főtéren, ahol a vár is áll, majd a Kőközi-szoroson átkelve elérjük Torockót, az Európa Nostra-díjas egykori bányászvároskát. Vacsora és szállás a faluban.

5. nap: Torockó - Tordai-hasadék - Magyargyerőmonostor - Körösfő - Nagyvárad
Reggeli után ismerkedés Torockóval. A bájos települést elhagyva a Tordai-hasadékhoz, Erdély egyik legszebb természeti látványosságához utazunk. Séta a szorosban. Kolozsvár mellett elhaladva körülnézünk még Kalotaszegen, felkeressük a magyargyerőmonostori és körösfői templomokat. Utunk zárásaként rövid megálló a nagyváradi várnál. érkezés Buapestre az esti órákban.

Egyágyas felár: 8.000.- Ft

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
» A Hortobágy csodája - az őszi daruvonulás - Kovács Attila, 2016. október. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a további étkezéseket, útlemondási biztosítást (1,5%).

Helyszíni költségek leírása: 

belépődíjak: kb. 90 RON/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 90 RON/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Székelyszentléleken, Gelencén és Torockón faluturizmusban, 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal
Egyágyas felár: 9.000,- Ft.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Székelyföld alatt az erdélyi történelmi székely székek területét értjük. Ide tartozott a mai Kovászna és Hargita megye (kb. Csíkszék és Udvarhelyszék) szinte egészen, Maros megye egy része, Fehér és Kolozs kisebb darabjai. Székelyföld mai határai nincsenek egyértelműen meghatározva, de a Maros megyével közös határt leszámítva a székelyek lakta területek határa elég pontosan követi Hargita és Kovászna megye határát. A Keleti-Kárpátok középső és délkeleti vonulatait, ennek hegyközi medencéit, valamint az Erdélyi-medence, ezen belül a Mezőség peremterületeit foglalja magába. A történelmi Székelyföld távolabbra szakadt különálló része volt ezenkívül Aranyosszék is az Erdélyi-középhegység lábainál, az Aranyos folyó alsó szakaszánál. A székely nép eredete sok vitát kavar mind a tudósok, mind pedig maguk a székelyek között. A legismertebb monda szerint a székelyek annak a 3000 hunnak a leszármazottai, akik Attila halála után Csaba királyfi vezetésével, egy vereséget követően, Csigle-mezejére vonultak vissza. A székelység megőrizte és napjainkban is használja a saját írásrendszerét, a székely-magyar rovást. Jellegzetes székelyföldi sütemény a kürtőskalács, amely Románia más részein és Magyarországon is elterjedt.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!