Nagy erdélyi körutazás

Nagy erdélyi körutazás (Nagyvárad, Kolozsvár, Csikszereda, Brassó, Torockó, Vajdahunyad)

7 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély a mesés táj mellett az ottani körülmények miatt is erős érzelmi hatást vált ki a magyarokból. Kirándulásunk során felkeressük: Nagyváradot, Kolozsvárt, Segesvárt, a Szent Anna-tavat, Csíksomlyót, a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat és még sok szép emléket. A pozitív fogadtatás miatt idén is betettük programunkba a csodaszép Sinaia kastélyt, a Drakula-várat.

-5%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazás, szállás, 6 nap félpanziós, 3. napon reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

 

1. NAP: SZEGED (PÉCS) – BUDAPEST – (MISKOLC) – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR (450 km)

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László székes­egyháznál kezdjük. A templom kincstárában található Szt. László ereklyéje, melynek felkeresése után a Kanonok sort is megtekint­jük. Busszal megyünk a központba. A Sebes-Körös hídján átsé­tálva a színház épületét láthatjuk, ezt követi a sétálóutca. Itt rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához sétálunk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb királyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotó­kat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bolyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy belvárosi **** szállodában, vacsora.

2. NAP: SEGESVÁR – SZÉKELYUDVARHELY – CSÍKSZEREDA (280 km)

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt reggel pótoljuk, majd továbbutazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekin­tés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus nap­jának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Ezt követően Szejkefürdőre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye. A dombtetőn lévő síremlékhez 14 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található elegáns Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitness terem…)

3. NAP: SZT. ANNA-TÓ – CSÍKSOMLYÓ – GYIMESBÜKK (250 km)

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1000 m-es magas­ságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakul­tatív program keretében Gyimesbükkre, a gyimesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legkeletibb pontjánál talál­ható. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műsoros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitiffel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (jelentkezés a helyszínen): 28 €

4. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA KASTÉLY) – SINAIA – BRASSÓ (290 km)

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakulta­tív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Törcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. sz-ban kővár állott. A legenda sze­rint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400-as évek közepén. Ezt követően továbbutazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülőhelye e város, melynek legértéke­sebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kas­tély több tucat szobája az érdeklődők számára nem-mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során látha­tunk ritka, értékes szobrokat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiá­kat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Sinaia, Törcsvár Brassó kirándulás: 7.500,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: GYILKOS-TÓ – BÉKÁS-SZOROS – PARAJD – KOROND – MAROSVÁSÁRHELY (180 km)

Folytatjuk Erdély természeti látványosságainak felfedezését. A Gyilkos-tó élménye után félelmetes sziklaszurdokban sétálunk a Békás-szorosban. A Bucsin-tetőn átutazunk Parajdra, ahol délután látogatást teszünk a sóbányában. Továbbutazva Korondon, fafara­gások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásá­rolhatunk is. Szováta Erdély leghíresebb fürdőhelye. Rövid séta a Medve-tó partján, ezt követően a szálláshelyünkre utazunk.

6. NAP: MAROSVÁSÁRHELY – TORDAI HASADÉK – TOROCZKÓ (190 km)

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, orto­dox katedrális, kultúrpalota. Tordánál felkeressük a kilátódombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Ezt követően érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk, majd a településen szállás vacsora.

7. NAP: NAGYENYED – GYULAFEHÉRVÁR – DÉVA – ARAD – BUDAPEST (600 km)

Reggeli után Nagyenyed érintésével, ahol megnézzük a Bethlen Kollégiumot érkezünk Gyulafehérvárra és ott kezdjük a városnézést. A bazilika, a fejedelmek háza, valamint a püspöki palota szere­pel programunkban. A Maros völgyében haladva érkezünk meg Déva várához, ahol a felvonóval közelítjük meg a vár felső szint­jét, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Idegenvezetőnk segítségével betekin­tést nyerünk a hely történelmébe is. A Maros mentén továbbhaladva érke­zünk Aradra. A Tűzoltó téren megte­kintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Ezt követően határ­átkelés. Este érkezünk Budapestre. Természetesen most is mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
Fakultatív programok

 

Sinaia, Törcsvár kirándulás: 7.500 Ft

Ezen a napon egy más világot látogattunk meg. Kovászna megye határát átlépve a Fekete Ügy hídján átérve Barcaságba érkezünk. Itt halt hősi halált Gábor Áron. Távolban a Kárpátok hegyvonulata, melynek egy része Ó-Romániában található. Előttünk Brassó városa, melyet késő délután keresünk fel. A Tömös folyó völgyét elhagyva a Prahova völgyén át vezet utunk Románia egyik legkedveltebb üdülőcentrumain. Predal, Azuga, Sinaia környezete páratlan természeti szépségeivel megáldott terület, mely díszeként hatalmas 1800-2500 m magas hegyormok magasodnak. A Keresztény-havas, Nagykő-havas, Búcsecs lábánál fekvő üdülők hosszú sora után érkezünk Sinaiara. Ez a Kárpátok gyöngyszeme, mely a XIX. Század végétől a román királyok nyári tartózkodási helye volt a Peles kastélyban. A palota díszes, értékes gyűjteményes kiállításából kapunk ízelítőt 1-1,5 órás sétánk során. A 1880-90-es években már villany, víz, légkondícionáló szolgálta lakóinak kényelmét. A hatalmas parkban több kisebb kastélyhoz tartozó épület van, itt laktak a családtagok és az őrség.

Sétánk után irány Törcsvár /Bran/, mely Brassótól 25-30 km-re fekszik. A Drakula legendáját életben tartó turisztikai kiadványok évente több százezer látogatót csalogatnak ide. A valamikori lakóvárban található kiállítás a vár méreteinek megfelelően került kialakításra, mintegy 16-18 szobákban próbálja visszaadni a hely hangulatát. Utunk Brassóba, Rozsnyó vára alatt halad el. Belvárosi sétánk, melyre már késő délután kerül sor kb. 1óra időtartalmú tud lenni.

A főtéren leszállva érintjük a Városházát, Fekete-templomot, Fekete-Szarvas vendéglőt élvezhetjük a hely csodálatos hangulatát, helyi idegenvezetőnk kalauzolása mellett. Esti órákban érkezünk szálláshelyünkre vissza.

Csángó-földi kiruccanás, műsoros vacsoraesttel: 28,00 Euro

A gyimesi csángók világa különleges élményanyaggal varázsolja el az ideérkezőt. A dombok és a hegyek ölelésében fekvő három település: Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok és Gyimesbükk a Tatros partján a völgybe található. Gyimesbükkről mondjuk az "Ezeréves határ" legkeletibb pontja. Itt látja a csoportot vendégül Deáki András, helyi nyugdíjas igazgató az általa megálmodott és megvalósított a farmon. A környezet történelmi időket hoz elő. Rákóczi vár romjai, a világháborúkban elesett katonák emlékhelye a község temetője mellett, a felújított kápolna, valamit a 2008-ban a televíziós közvetítésből is ismert vasúti őrház felavatása kapcsán létrehozott ipari műemlék. Ezek környezetében töltünk el néhány órát, mely a finom ételek, italok és a csángo székely emberek kultúrvilágáról és hétköznapjaiból ad ízelítőt. A helyi amatőr társulat dalaival, táncaival, huncut rigmusaikkal vicces történeteivel szerez felejthetetlen élményt. A vendégek énekelnek és táncolnak az est során. A ruhabemutató a csángó emberek hétköznapi és ünnepi ruházatát mutatja be. A csodálatos környezet, a helyi emberek kedvessége, kötődésük kulturájukhoz, nyelvükhöz és az anyaországhoz, a búcsú és az elköszönés perceiben egy-egy könnyet csal ki az emberek szeméből. 800km-re Budapesttől ez a három település a nehézségeik ellenére egy kis sziget, ahol sok-sok magyar él.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás, szállás, 6 nap félpanziós, 3. napon reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.Belépők ára: kb. 165 RON/fő + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Szállás: 

6 éjszaka *** - **** szálloda 2 ágyas tusoló/WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj 6 nap félpanziós, 3. napon reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Nagy erdélyi körutazás
Piliscsaba
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat. A program mindenben megfelelt az elvárásainknak. Kádár Zsolt igazi vendégszerető "házigazdánk" volt. Felkészült, barátságos, közvetlen, figyelmes,türelmes. Az autóbusz vezetőnk biztonságosan közlekedett. Barátságos, megbízható, figyelmes volt velünk. A szállás minősége számunkra nem volt megfelelő. Életkorunknál fogva a 7. emeleti / lift hiánya, nem működött/
szobák megközelítése nehézséget okozott. Továbbá a fürdőszobák nem voltak zuhanyzósak, így a tisztálkodás is nehézségekbe ütközött.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!