Két országon át - Dél-Erdély és a Délvidék

4 napos buszos körutazás Erdélyben

A 4 napos erdélyi körutazás során megtekintjük a vidék legfontosabb látnivalóit. Felfedezzük többek között Nagyszentmiklóst,Galambócot, Szabadkát. Igazi felejthetetlen kikapcsolódás, ha nyaralásunkat aktívan szeretnénk tölteni.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 3 éj szállás, félpanziós ellátást, valamint az idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap:
Budapest – M5 – Szeged – Kiszombor (határállomás) – Nagyszentmiklós (Bartók szülőhelye) – Temesvár (a Bánát központja, a Ceausescu-diktatúra megdöntéséhez vezető események hős városa, Dómtemplom, régi városháza, stb.) – Lugos – Karánsebes – Szörényi hegyek – szállás Orsován, ahol a szabadságharc leverése után menekülni kényszerülő elődeink elásták a szent koronát.

2. nap:
Herkulesfürdő (séta a Monarchia egykori elegáns hegyvidéki gyógyüdülőhelyén) - Orsova - Kazán-szoros (fakultatív hajózás az Al-Duna romantikus sziklaszorosában 20-25 EUR/fő) – Vaskapu vízerőmű (román-szerb határállomás) – a festői Nagy- és Kis- Kazán- szoros – Galambóc (rövid pihenő az egykori végvár romjánál) – Veliko Gradiste – Pozarevac – Szendrő – Kevevára – szállás Székelykevén.

3. nap:
Belgrád/Nándorfehérvár (vár a Száva-torkolatnál, Kalemegdán-park, pravoszláv székesegyház, sétálóutca, stb. fakultatív hajókázás a Száván és a Dunán, kb. 8-10 EUR/fő) – Zimony (ma Belgrád része, séta a régi negyedben, Hunyadi-torony) – Hertelendyfalva (a magyar-székely falu református és evangélikus temploma) – szállás Székelykevén.

4. nap:
Pancsova – Belgrád – Pétervárad (a XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, látogatás a földalatti kazamatákban) – Tóthfalu (pihenő és fakultatív pálinkakóstolás burekkel - 8 EUR - egy magyar portán) - Szabadka (szecessziós városháza, Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, stb.) – Röszke (határállomás) – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 3 éj szállás, félpanziós ellátást, valamint az idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a belépőket, és a pálinkakóstolást nem tartalmazza. Ezekre kb. 10 EUR szükséges. Ugyancsak nem tartalmazza a két hajózást. Ezekre kb. 30-35 EUR szükséges.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőségek: Kecskemét - Auchan parkoló, Szeged - Volán pályaudvar, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 

Orsován, középkategóriájú szállodában, kétágyas, fürdős szobákban. Székelykevén a faluturizmus keretein belül, magánházaknál, különbejáratú  kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal. A délvidéki magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Orsován reggeli és vacsora a szálloda éttermében, Székelykevén bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Orsova: a régi Orsova a Duna duzzasztásával víz alá került. A mai dunai kikötőváros a nemzetközi hírnevű, klasszikus gyógyhely, Herkulesfürdő közelében fekszik, nem messze a vadregényes Kazán-szorostól. Székelykeve: A Bánát déli részén, Belgrádtól keletre, az Al-Duna közelében az ezeréves határnál fekvő magyar falu, melyet a Bukovinából idevándorló székelyek alapítottak 1878-ban. A nevében a honfoglalást idéző falu egyben a legdélebbi magyar település Európában.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!