Hótalpas túra Erdélyben: Pádis-fennsík

5 napos hótalpas túra Erdélyben

Életed egyik legszebb téli túrájára jöhetsz velünk ezen a télen a Pádis-fennsíkra. Csodálatos mesevilág, elvarázsolt tájak, szakadékok, barlangok, földalatti patakok, befagyott vízesések, hatalmas fenyvesek, hegyi rétek, sok-sok hó és hótalpak várnak Téged, Erdély egyik legszebb és legváltozatosabb hegységében!

Alapár tartalmazza

Utazást kényelmes kisbusszal, A szállítást motoros szánnal a busz és a ház között, Szállást hangulatos turistaházban, Ágyneműt, Idegenforgalmi adót, Programokat, Túravezetést, Hótalpak, botok bérlésének intézését

Alapár nem tartalmazza

Hótalpak bérlését (14 Euró/fő/utazás), Botok bérlését (7 Euró/fő/utazás), Étkezéseket (Nagyon bőséges reggeli és 3 fogásos vacsora ára 33 Euró/fő/3 nap), Két fős szoba felárát (6 Euró/fő/utazás), Utasbiztosítást (2400 Ft/fő/utazás, ami EUB téli sportok biztosítás) illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
turistaház
Létszám: 
min. 20 fő
Program: » Részletes program

Indulás:
2014. február 12-én (szerda) 23:50 órakor, Budapestről a Népligettől az autóparkolóból. A parkoló a körút buszpályaudvar felőli oldalán található az Üllői úti felüljáró másik oldalán. Ha nem tudod hol van pontosan, hívjál fel és elmondom. (Odajutás kék
metróval, 1-es villamossal...)

Érkezés a szállásra: 2014. február 13-án (csütörtök) délelőtt

Indulás haza: 2014. február 16-án (vasárnap), kora délután

Érkezés haza: esti órákban

Időjárástól függően változhat a program vagy a túrák hossza és sorrendje!

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Erdély ősszel - benkovivien, 2016. december. 09
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Radnai-havasok: a Kárpátok ismeretlen vadonja - Kovács Attila, 2012. október. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1.nap: Szerda

Indulás késő este, utazás Nagyvárad majd Belényes irányába.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

2.nap: Csütörtök

Érkezés reggel a fennsík lábához a nagyszerű Boga-völgybe, ahol buszunkat is hagyni fogjuk. Mire reggelinket, teáinkat és kávéinkat elfogyasztjuk, már várni fog minket az a szánkó, ami felröppent minket a Pádis-fennsík csodás fenyvesei közé. A turistaházban szintén várni fogják a csapatunkat némi lélekmelegítővel. :) Elfoglaljuk a szobáinkat és  kis pihenő után, bemelegítő túrára indulunk az Elveszett  Világ nevű kísérteties részre. Elveszett Világ? Tényleg az! Még nyáron sincs madárcsicsergés, nemhogy februárban és nem ajánlott letérni az ösvényről – igazi felfedezőút. Aztán utána a szomszédos Ponor-rétre hótalpazunk át, ami a hegység egyik legszebb, legnagyobb és legmegnyugtatóbb rétje. Ott érezhetjük milyen az igazi szabadság! Mire visszaérünk a szállásra el is készül a finom meleg vacsora, hogy utána már csak a jókedvnek és pihenésnek szenteljük a napot.

3.nap: Péntek

Reggel Csodavár majd Galbina-szirt meghódítására indulunk. Csodavárban szó szerint csoda vár minket! A hatalmas sziklafalakat és Közép-Európa legnagyobb barlangnyílását (76 m magas) felülről biztosan láthatjuk, lentről testközelből pedig az időjárástól és hó mennyiségétől függően. Ha szerencsénk van, hatalmas földalatti barlangban a benne hömpölygő vagy fagyott folyó mentén túrázhatunk. Ezután döbbenetes méretű sziklafalak között, majd egy teljesen elzárt dolinába vezet az utunk. Mindezt természetesen felülről a sziklafalak tetejéről is megcsodáljuk mintegy 150 méter magasságból. Aztán tovább haladunk a csodálatos kilátást ígérő Galbina-szirt irányába, közben nagyszerű erdőkben kapaszkodunk felfelé az Eszkimó-jégbarlanghoz. A barlangban még nyáron is 0 fok körül van a hőmérséklet és akkor is sok jég találgató benne. Tovább haladva, közben már őserdei ösvényeken, hirtelen kiérünk a Galbina-szirtre (1234 m). Ott hihetetlen panoráma fogad minket! Nemcsak a magunk mögött hagyott túra útvonalát, hanem a Pádis teljes északi és nyugati részét is beláthatjuk onnan! Csúcscsokink és csúcs-lélekmelegítőnk elfogyasztását követően a hideg miatt 0,01 másodperc múlva már úton is leszünk a meleg vacsora irányába. Lefekvés előtt, megpróbáljuk feldolgozni a nap élményeit...:)

4.nap: Szombat

Reggeli után az előző napnál lazább felfedezőtúrára indulunk. Elsőként a közeli Glavoi-réten hótalpazunk keresztül. Itt szoktunk nyáron sátorozni, sok-sok más túrázóval együtt. Aztán tovább haladunk gyönyörű tájakon keresztül a Pádis menedékházhoz, hogy onnan felmásszunk a Mócok templomához (1466 m). A kilátás páratlan, mindenki szerint megéri a fáradságot a kitérő! :) Délután hótalpaink segítségével, Bogakő irányába vesszük az irányt, hogy felülről megcsodálhassuk a hegység legnagyobb karsztképződményt a Boga-csűrt. 200-250 méter magas sziklafalak tetejéről, lélegzetállító látványban lesz részünk. Innen végig lefelé haladva, érkezünk meg már sötétedés után a turistaházba. Vacsora után búcsúestét csapunk! :)

5.nap: Vasárnap

 Időjárás és a csapat túrakedvétől függően lemehetünk a fennsíkról szánkóval és túraútvonalon is. Ha a szánkót válasszuk, hazaúton megállunk még Nagyváradon egy kis városnézésre....

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást kényelmes kisbusszal, A szállítást motoros szánnal a busz és a ház között, Szállást hangulatos turistaházban, Ágyneműt, Idegenforgalmi adót, Programokat, Túravezetést, Hótalpak, botok bérlésének intézését

Alapár nem tartalmazza: 

Hótalpak bérlését (14 Euró/fő/utazás), Botok bérlését (7 Euró/fő/utazás), Étkezéseket (Nagyon bőséges reggeli és 3 fogásos vacsora ára 33 Euró/fő/3 nap), Két fős szoba felárát (6 Euró/fő/utazás), Utasbiztosítást (2400 Ft/fő/utazás, ami EUB téli sportok biztosítás) illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Előleg: 

15.000 Ft foglalót vagy a teljes összeget jelentkezéskor kell fizetni

Hátralék: 

a fennmaradó költséget 2014. február 1.-ig kell befizetni

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Ha nincs, akkor a hótalpat (új és profi minőségű) és síbotot is kölcsönzünk Neked,
amit a túravezető intéz. Ezek költsége a következő: hótalp 14 Euró/fő/utazás, túrabot
(csak hótányérral jó!) vagy síbot 7 Euró/fő/utazás, melyeket az utazáskor kell
kifizetni a túravezetőnek! Ha nem kell hótalp vagy bot (Neked is van, tudsz kölcsön
kérni vagy saját magadnak bérelnéd), azt minél hamarabb jelezd felénk! Előre is
köszönjük!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes busszal a Padis-fennsík lábánál található Boga-völgyig, onnan szánnal,
terepjáróval, majd ratlakkal visznek fel minket és csomagjainkat a turistaházig. Ez utóbbi kb.
két órás kalandos utazás lesz, érdemes jó melegen felöltözni. :) (A csoport létszáma maximum
30 fő lesz, több túravezetővel, szóval nem 50 fős tömegben kell túrázni!)

Szállás: 

Csodavár Turistaházban fogunk lakni 2 és 4 fős szobákban, ami a hegység egyik
legszebb és legtöbb látnivalóban bővelkedő részén található.
- Ágyneműt kapunk, törölközőt kell hozni, fürdő, WC, fűtés van a házban, étkezni lehet
hozott és ott rendelt ételből is. (gázfőzőzni a házban nem lehet)
- Bőséges reggelit és 3 fogásos meleg vacsorát lehet rendelni a ház éttermében.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Időjárás: 
Igazi téli körülményekre érdemes számítani! 100-150 cm hómélység is lehet, akár -20 fokos hajnali hőmérséklettel. Köd, szél, borongós idő, éppen úgy előfordulhat, mint hatalmas havazás vagy csodás napsütés, teljesen tiszta kék éggel.
Csomagolás: 
Öltözködés: · Magas szárú impregnált bakancs, kamásli, vastag zokni, esőkabát, vagy ami az esőben, hóban megvédi ruházatunkat a víztől, sínadrág, vastag kesztyű (pótkesztyű), meleg sapka (akár 2 db is, főleg ha pamut), sál. · Rétegesen érdemes öltözködni, mert le-fel fogunk menni, zokni minden napra legyen tiszta és száraz, ruhák melegségét úgy válaszd, hogy -10 fokban, szeles időben sem fázzál, fejre érdemes valami árnyékolót hozni (napos idő esetén kell). Ha esetleg el/átázunk, mindig legyen tartalék hosszúnadrág-póló, stb… (ott nehéz megszárítani a ruhákat) · Napszemüveg vagy síszemüveg legyen nap és szél ellen! · Naptej vagy fényvédő krém legyen (arcra)! · Egyéb felszerelés: fejlámpa, termosz, csokoládé, sebtapasz, pálinka… · Hátizsákon jó, ha van heveder vagy gumipók, ha a hótalpak nem kellenek, arra erősítjük.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!