Herkulesfürdői emlék - Hajózással a Kazán-szorosban

Herkulesfürdői emlék Hajózással a Kazán-szorosban

6 napos buszos körutazás Erdélyben

Vadregényes tájak és sok-sok élmény vár arra, aki velünk tart ezen az úton.

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Belépőket és a hajózást (Erre kb. 90 RON/fő és 20-25 Euro/fő szükséges) baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Arad, Déva
Budapest - M5 - Szeged - Nagylak (határállomás) - Arad (belváros, minorita templom, az újonnan felállított Szabadság szobor, a 13 vértanú emlékműve) - Lippa - Marosillye - Déva (siklóval fel „Magos Déva várához”, Magna Curia kívülről) - szállás Csernakeresztúron

2. nap: Verespatak, Gyulafehérvár
Csernakeresztúr - Erdélyi-érchegység: Brád - Vulkán-hágó - Abrudbánya - Verespatak (séta az aranybánya miatt halálra ítélt falu régi romos, de hangulatos utcácskáin, látogatás a római kori aranybányában) - Ompolygyepü (1848-as magyar vértanúk tömegsírja) - Zalatna - Magyarigen (református templom, Bod Péter, az erdélyi művelôdés kiváló alakjának síremléke) - Gyulafehérvár (vár, érseki székesegyház, Hunyadiak, János Zsigmond, Izabella királyné, stb. síremléke) - Alvinc - Piski - szállás Csernakeresztúron

3. nap: Vajdahunyad vára
Csernakeresztúr - Vajdahunyad (a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya) - Őraljaboldogfalva (árpád-kori erődtemplom, Kendeffy-kastély) - Retyezát-hegység/ Zerge-havas (autóbuszos kirándulás a 2500 m fölé nyúló csodálatos hegyvidékre) - szállás Csernakeresztúron

4. nap: Herkulesfürdő, Orsova
Csernakeresztúr - Hátszeg (XIII. században római alapokra épült Demsus-i templom) - Vaskapu-hágó a Szörényi-havasoknál - Karánsebes (rövid séta) - Herkulesfürdő (séta a monarchia közkedvelt fürdőhelyén, az egyik szállodában a Marcus Aurélius korabeli római fürdők, gyógyforrások találhatók) - szállás Orsován.

5. nap: Orsova, Kazán-szoros
Orsova (1849-ben itt ásták el a szent koronát) - Kazán-szoros (fakultatív hajózás az al-Duna romantikus sziklaszorosában 20-25 EUR/fő)- Herkulesfürdő (kirándulás a vadregényes Cserna völgyében a víztároló tóhoz, fürdőzési lehetőség az egykori magyar arisztokrácia népszerű gyógyhelyén a Hétforrás nevű szabadtéri strand gyógyvizében) - Orsova (Alion-hegy nyúlványa, ahol a Szt.Korona el volt ásva) - szállás Orsován

6. nap: Herkulesfürdő, Temesvár
Herkulesfürdő - Lugos - Temesvár (a Bánát központja, a Ceausescu-diktatúra megdöntéséhez vezető események hős városa, Dómtemplom, vastuskós ház, régi városháza, volt Kormányszéki palota, volt katolikus püspöki palota, stb.) - Nagyszentmiklós (Bartók szülőhelye) - Kiszombor (határállomás) - Szeged - M5 - Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
» A Hortobágy csodája - az őszi daruvonulás - Kovács Attila, 2016. október. 23
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2016. október. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket és a hajózást (Erre kb. 90 RON/fő és 20-25 Euro/fő szükséges) baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 90,- RON/fő és 20-25,- Euro/fő szükséges.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal. 
További felszállási lehetőségek: Kecskemét - Auchan park., Szeged - Volán Pu., Nagylak - határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen!

Szállás: 

3 éjszaka Csernakeresztúron a faluturizmus keretein belül magánházaknál kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. 2 éjszaka Orsován középkategóriájú szállodában, kétágyas, fürdős szobákban.  Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd Csernakeresztúron a magánházaknál, Orsován félpanzió a szálloda éttermében. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Csernakeresztúr: ez a kis falu, ahová bukovinai székelyeket telepítettek, a Déli-Kárpátok északi előterében, a Cserna völgyében Déva és Vajdahunyad között fekszik . Kiváló kiindulópont a Retyezát hegység / Zerge-havas nemzeti parkjának és 2500 méter fölé nyúló csúcsainak bejárásához. Orsova: a régi Orsova a Duna duzzasztásával víz alá került. A mai dunai kikötőváros a nemzetközi hírnevű, klasszikus gyógyhely, Herkulesfürdő közelében fekszik, nem messze a vadregényes Kazán-szorostól.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!