Barangolás Erdélyben Klasszikus körutazás

7 napos körutazás Erdélyben

Méltóságteljes büszkeség és melegség tölti el magyarok, székelyek és szászok szívét, ha Erdélyben járnak... Kerámiák, kézzel festett, hímzett használati tárgyak, fafaragások eredeti motívumokkal és ez mind semmi az elénk táruló tájhoz képest, melyet erdélyi barangolásunk során fedezhetünk fel...

Alapár tartalmazza

Az utazást, szállást, félpanziós ellátást, táncházat, búcsúestet, idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, sztornóbiztosítást

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (római katolikus székesegyház, kincstár, Szt. László-emlékek) – Királyhágó (rövid pihenő)- Kalotaszeg: Kalotaszentkirály (látogatás egy magyar portán, népviselet, Ady-emlékfa, egy pohár szilvapálinka házi pogácsával) – szállás Kolozsvár környékén.

2. nap: Magyarlóna – Kolozsvár (Mátyás király szülőháza és szobra, Szt. Mihály székesegyház, Házsongárdi temető, Farkas utcai református templom címergyűjteménye) –Tordai-hasadék (gyalogtúra a romantikus sziklaszorosban) – Marosludas – Székelyföld: Marosvásárhely (Rózsák tere, Kultúrpalota: Tükör-terem, templomerőd) – Balavásár – szállás Farkaslakán.

3. nap: Farkaslaka (Tamási Áron szülőháza és sírja) – Parajd (sóbánya, Áprily Lajos emlékház) – Szováta(júliusban, augusztusban fürdés a Medve-tóban, séta a fürdővároskában és a sósziklákhoz) – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – szállás Farkaslakán. Táncház, székely népviselet.

4. nap: Görgényi-havasok: Bucsin-tető (rövid pihenő) – Gyergyói-medence:Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya kívülről, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) – Gyergyói-havasok: Pongrác-tető – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) –Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) – szállás Farkaslakán.

5. nap: Hargita hegység – Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, csodatévő Szűz Mária szobor, rövid túra a Jelenések-hegyére, borvízforrás) – Gyimesek (Ezeréves határ a csángók földjén) – Csíkszereda (a központ régi része) – Máréfalva (székelykapuk) – Székelyudvarhely(Vasszékely szobor, Hősök parkja, főtér, Székelytámadt vár) – Szejkefürdõ (Orbán Balázs kopjafás sírja) – szállás Farkaslakán (zenés táncos búcsúest).

6. nap: búcsú Farkaslakától – Székelykeresztúr – Fehéregyháza (az 1849. július 31-i csata emlékműve, Petőfi-múzeum) – Segesvár (séta az ősi szász település és vár ódon hangulatú utcáin) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Borrév – szállás Kolozsvár környékén.

7. nap: Magyarlóna – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Bánffyhunyad  – Nagyvárad (séta a belvárosban Ady Endre nyomdokain) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
» A Hortobágy csodája - az őszi daruvonulás - Kovács Attila, 2016. október. 23
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, szállást, félpanziós ellátást, táncházat, búcsúestet, idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, sztornóbiztosítást

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 120 RON/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Szállás: 

A faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli a magánházaknál. Házias estebédek Magyarlónán a házaknál, Farkaslakán a Gordon falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Farkaslaka: a falu a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között Székelyudvarhely szomszédságában fekszik. Itt ringott Tamási Áron, a székely író bölcsője, s itt van sírhantja is. Farkaslaka kiváló kiindulópont a Kárpátok vonulatai között elterülő Székelyföld bejárásához. Magyarlóna: a kalotaszegi falu a Gyalui-havasok északkeleti lábánál, a Fenes patak völgyében, Erdély fővárosa, kincses Kolozsvár mellett fekszik. Kirándulások hangulatos központja Kalotaszeg, Aranyosszék, a Tordai-hasadék, a Székelykő, valamint a környék történelmi városai felé.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
45 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.3
Alsóörs
4.8
Nagyon nagy élmény volt Erdélyben barangolni. Csodálatos a táj, Az emberek kedvessége, közvetlensége magával ragadó volt! Az idegenvezetőnk tájékozottsága, lelkesedése csak emelte ezt a fantasztikus élményt! Aki teheti látogasson el erre a gyönyörű helyre .
Aszód
5.0
Nagyon kellemes és felejthetetlen hetet töltöttünk Erdélyben. Nagyon sok szép helyen jártunk (a teljesség igénye nélkül: Békás szoros, Király hágó, Tordai hasadék, Torockó, Medve tó, Gyilkos tó, Parajd, Nagyvárad, Kolozsvár, Ezer éves határ).
Külön köszönet Kovács Jenő utaskísérőnknek aki reggeltől-estig velünk volt és megosztotta velünk ismereteit. Még külön köszönet Zsoltnak a buszvezetőnknek, aki biztonsággal vezette végig a több mint 2000 km-et.
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Tökéletesen megszervezett út volt minden szempontból.
Budapest, IX. kerület
5.0
Kitűnő szervezés, rendkívüli ismereteit tökéletesen, ízesen átadó Kovács Jenő idegenvezető, jó autóbusz és annak minden helyzetben kiválóan helytálló vezetője, Zsolt! A szállásokon családias hangulat, finom ételek! Mindent kielégítő programok!
2016. IX. 1-7-i utazás.
Köszönjük,
János
Tatabányqa
4.0
Az idegenvezető felkészültsége lexikális tudásról adott bizonyságot. Időnként nem tudtuk érteni amit mond, mert nem mindig várta meg amíg a csoport köré gyűlik, az autóbuszon pedig a kihangosítás volt nem megfelelő. Az utolsó ötös ülés utazásra alkalmatlan, ott utaztunk. Az ülés alatti vasrudak a lábainkat felsértették, napi csomagunknak nem volt hely stb.. Az autóbusz vezető munkája elismerést érdemel, készséges és udvarias volt az egész úton,. Szállásunk kiváló volt a vendégszeretet példás volt Összességében egy kitűnő úton vettünk részt, bármikor szívesen vesszük igénybe szolgáltatásukat és másoknak is ajánljuk.
Kecel
5.0
Ajánlani tudom mindenkinek.
Túravezetőnk Kovács Jenő hatalmas szerteágazó tudásával felejthetetlené tette az utat. Buszvezetőnk Zsolt nagyon segítőkész és remek sofőr.
Magyarlónán Katikától fantasztikus finom estebédeket és természetesen reggeliket kaptunk.
Farkaslakán a Gordon vendéglőről is csak jókat tudok írni.
Ha tehetném már a következő " Barangolás Erdélyben " útjukon ott lennék.
Budapest, XIV. kerület
4.4
Az egyetlen, de jelentős probléma az időhiány volt. Ha egy nappal több lett volna az út, akkor azt a maradék 8-10 órát pont úgy tudtuk volna elosztani, hogy minden városra jusson plusz egy óra. Életmentő lett volna, mert így akadt olyan város, amit a túravezetőnk beszédei miatt egyáltalán nem tudtuk bejárni, maximum egy wc és a buszhoz vezető visszaút fért bele. Nagyon kellett sietni, kapkodni, még egy kávéra sem volt tisztességesen fél óránk. Egy-két látnivaló pedig csak elvett az időnkből pl. emlékhelyek, szobrok. Sokakat nem érdekeltek az 5-6. nap után, helyettük mentünk volna inkàbb várost nézni.
Dunakeszi
4.6
Nagyon zsúfolt a program,természetesen a sok látnivalót csak így lehet kivitelezni,azért érdemes lenne kicsit jobban megszervezni hogy több idő jusson e csodálatos tájra.Mindenkinek bátran ajánlom mert vétek lenne kihagyni.tervezzük a párommal hogy mihamarabb visszatérünk.És csak ezzel a két remek emberrel Kovács Jenő és Veres Attila urakkal.Köszönünk MINDENT.
Budapest, XII. kerület
4.6
Számomra nagy élmény volt az a 7 nap Erdélyben. Nagyon tartottam a fizikai megterheléstől /67 éves vagyok/ de annak ellenére, hogy a programok nagyon tartalmasak voltak / néha azért fárasztóak is/ a lelki felüdülés nagyon sokat jelentett.
Ez különösen köszönhető volt a minden téren dicsérendő idegenvezetőnek. / Kovács Jenő/. Jó lenne még máskor is részt venni más Erdélyi tájat megismerő utazáson az Ő vezetésével.
Sokat fényképeztem / feltölteni sajnos nem tudok/ s a képek nézegetése itthon is nagy élményt jelentenek és ez a jó érzés megmarad egész jövő nyárig!
Budapest, XIII. kerület
5.0
A 2016. augusztus 13-19.-i Barangoláson vettünk részt.
Idegenvezetőnk, Jenő elképesztő tudással rendelkezik. Magával ragadó stílussal mindenki számára érthető módon mesélte el minden egyes látnivalónál a tudnivalókat, illetve az útjainkat történelmi tényekkel, érdekességekkel és viccmeséléssel is színesítette. Ha adódik még egyszer lehetőség visszamenni Erdélybe, csakis vele szeretnénk menni.

Sofőrünk, Attila nagy magabiztossággal, biztonságosan vezette az óriási autóbuszt még a legszűkebb, kanyargós utakon is, így végig biztonságban érezhettük magunkat, pedig az utazás előtt tartottunk a sok szerpentines úttól. Kiváló sofőr, emellett kedvességével, segítőkészségével, türelmével is kényelmünket szolgálta.

Szállásunk Magyarlónán és Farkaslakán is jó volt, kiváló ellátással. Remek ételekkel, barátságos, szeretetteljes fogadtatással.

Az utazással kapcsolatban talán azt lenne a legfontosabb elmondani, hogy otthon éreztük magunkat, nagy szeretettel fogadtak minket és nem csak a turistát látták bennünk, mint ahogy a többi nyaralás alkalmával.. Emellett jó érzés volt látni az összetartást és azt, hogy mennyire ápolják hagyományainkat. A látnivalók listája bőséges volt, mégis a szép táj ragadott meg minket legjobban.
Csakis ajánlani tudjuk az ismerősöknek, barátoknak, illetve az sem kizárt, hogy a jövőben mi is visszalátogatunk még a vidékre.
Las Vegas, USA
3.8
Nagyon nagy elmeny volt Erdelybe menni es latni a sok csodat! A szekely emberek vegtelen kedvesek, aranyosak voltak!

A leg nagyobb problema az volt hogy nem lehetett hasznalni a WC-t a buszon...... igy aztan allando problema volt a fesulkodes...... a tuta vezeto nem a legjobban osztotta be a megallokat.......

Tul hosszuak voltak a napi 12 oras buszozasok, turak..... minden este volt kis faluban 1.5 oras seta, kavezas, sorozes este 6 es 7:30 kozott...... ezeket ki kellett volna hagyni!

Vacsora idot elorebb hozni 7 hetre es akkor lett volna napi 30 percunk e-mail, telefon satobbi-re...... Osszesegeben az ut jo volt de tobbet nem buszozunk a fentiekben leirt okok miatt.... inkabb megyunk sajat autonkal.....
Kerepes
5.0
Nagyon szép és jó volt minden.Először vettem részt autóbuszos körutazáson,kellemes"csalódás"volt.Erdély gyönyörű,kitűnő idegenvezetőnk és sofőrünk volt.Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a csodás utat.
Szolnok
5.0
Köszönet a gépkocsivezetőnek is. Először fordult elő, hogy nem féltem a szerpentineken. Ehhez hasonló jó munkát kívánok, köszönettel.
Tompa
5.0
Nagyon nagy élmény volt ez az út. Különös elismerésünk az idegenvezető Kovács Jenőnek aki mérhetetlen tudásával tette színessé és felejthetetlenné az utat. Elismerésünk a gépkocsivezetőnek is, aki mindig udvarias, figyelmes, kedves volt. Nagyon meg voltunk elégedve és szívesen utazunk Önökkel máskor is. Köszönjük az élményt!!
Budapest, XVII. kerület
4.8
Kiváló helyismerettel és óriási szakmai gyakorlattal valamint tárgyi tudással rendelkező idegenvezetővel és biztos kezű gépkocsivezetővel élmény volt az utazásunk.
Nyergesújfalu
4.4
Itt-ott elviseltem volna több szabadidőt, de persze akkor kevesebb helyre jutottunk volna el. Összességében nagyon jól éreztem magam, jó társaság gyűlt össze, a túravezető felkészült volt, ha kellett segített. Kicsit izgultam a sok buszozás és a kanyargós utak, de mivel a buszvezető profin vezetett semmi problémám nem volt. Köszönöm!
Győr
3.6
Negatívumok.A meghirdetett programok között voltak félrevezetőek is.Pl. Lázár grófok kastélya HÁROM éve zárva van és kilátás sincs arra, hogy megnyitják. Ismerkedés a korondi fazekassággal az utcán árult termékekből állt, ugyanígy a kőrösfői varrottasokról sem tudtunk meg semmit. Ezeréves határ látogatása három órás buszozással teljesen értelmetlen. Kőrösfői kazettás mennyezetű templomban felújítás folyik régóta, minden letakarva, a mennyezetet is éppen csak látni lehet. Az idegenvezető sajnos nem volt mindig a helyzet magaslatán, sem tudásban, sem a csoporthoz való viszonyulásban. Pozitívumok: A kalotaszentkirályi fogadtatás, pálinka, pogácsa, népviselet, kimagasló tájékoztatás, kedvesség, igazi szeretet, ilyet vártunk mindenhol az út során. A családoknál maximális tisztaság, bőséges, házias ételek, barátságos fogadtatás, minden kívánságunkat teljesítették. Családtagoktól nagyon sok tájékoztatást, ismertetést kaptunk Székelyföldről. Szabadidőnk volt bőven, nyugodtan tudtunk vásárolni, étkezni. A rövid pihenők jól voltak beosztva, nem jelentett problémát a toalett, illetve az utazáshoz szükséges ivóvíz, élelmiszer vásárlás. Buszsofőrünk Csaba nagyon sok információt, érdekességet osztott meg velünk Székelyföldről, biztonságban éreztük magunkat mellette. Összességében szép utazás volt, a jövőben érdemes a programok, helyszínek felülvizsgálata, kevesebb hely, tartalmasabb programok, az ott élő emberek minden napjainak tágabb körű megismerése, emberközelibb utazás.
Komárom
4.2
Elégedettek voltunk.
Győr
4.2
A fiaim vettek részt az Ö véleményük alapján töltöttem ki. A buszt tartották katasztrofálisnak Ilyen hosszú útra sokkal jobb állapotban lévő buszt illene küldeni.Persze hazafele lerobbant.
Az idegenvezetőről és a programokról csak maximálisan jót mondtak. Köszönet érte! Legközelebb is bizalommal fordulunk az irodájukhoz.
Budapest, I. kerület
4.8
Nagyon jól megszervezett út volt, felkészült és lelkes idegenvezetővel. Csodálatos helyeket láthattunk és ismerhettünk meg.
Nágocs
5.0
A teljes program minden részletével elégedettek vagyunk. Legközelebbi utazásunkat is Önöknél szeretnénk megrendelni. Nagyon elfáradtunk az utazás során, de nagyon megérte.Egyénileg nem tudtunk volna ennyi látnivalót megtekinteni. Az idegenvezető Kovács Jenő egy fantasztikus ember, aki imádja hazáját és mindent meg akar mutatni a turistáknak. A szállásadóink mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat és ez sikerült is nekik. Mindent összevetve csodálatos élményben volt részünk, amit soha nem fogunk elfelejteni. Köszönjük Önöknek!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!