El Camino zarándokút Galiciában

9 napos zarándokút

"Ha egyszer elindul az ember a Caminón, utána a szíve egy része mindig Az Úton lesz. Olyan életre szóló élmény ez, melyet soha nem tudunk és nem is akarunk majd elfelejteni."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást zarándokszállásokon
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt 
 • repülőtéri transzfert,
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
9 nap

Szállás

Zarándokszállások.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – MADRID
Menetrend függvényében repülünk Budapest – Madrid útvo­nalon, érkezés várhatóan a kora esti órákban. A repülőtérről tömegközlekedéssel jutunk el szálláshelyünkre. Ezt követően lesz lehetőség bemenni a kivilágított, folyton nyüzsgő belvárosba.

2. NAP: MADRID – SARRIA
A szálláson hagyjuk csomagjainkat és a délelőttöt gyalogos városnézéssel töltjük, melyet a királyi család főtemplomában az Almudena Székesegyházban kezdünk. Itt kérhetünk erőt az előt­tünk álló úthoz. A Plaza Mayor, Madrid főtere következik, majd a Puerta del Sol tér. Csomagjainkkal a vasútállomásra metrózunk, ahonnan expresszvonattal indulunk északnak. Festői tájakon vezet utunk a Kantábriai-hegység lábánál fekvő Sarria városkába. Megérkezést követően elsátálunk a zarándokszállásra (albergue), ahol kiváltjuk zarándokútlevelünket (credencial). Ebbe gyűjt­jük majd a pecséteket a következő napokban, igazolva a megtett utat. Gyalogtúránk során albergue-kben fogunk lakni, melyekben 8 – 40 fős hálótermek és emeletes ágyak vannak, közös fürdő­szobával (női, férfi külön) és közösségi térrel. A szállások többsé­gében már wifi, mosó- és szárítógép valamint egy kis konyha is található, tehát minden, amire egy modern zarándoknak szük­sége van. Vacsorához a város középkori éttermeit lehet kipróbálni.

3. NAP: SARRIA – PORTOMARÍN (24 km, 300 m szintkülönbség)
Kora reggeli ébredés után felkészülünk, bepakoljuk és felves­szük túrahátizsákjainkat. Még a városban megvásároljuk a zarándokoknak elmaradhatatlan Szent Jakab kagylóinkat, melyek hátizsákunkon himbálózva fognak elkísérni minket egé­szen névadójuk sírjáig. A nap elején a túravezető eligazítást tart a tudnivalókról, és hasznos tanácsokkal látja el a túrázókat. Napközben mindenki a saját tempójában haladhat, nem együtt közlekedik a csoport, így mindenki a saját Caminóját élheti meg. Kisebb pihenőket tartva varázslatos tájon sétálunk. Még reggel érünk az út egyik különleges helyére, a kilométerkőhöz, mely jelzi, pontosan 100 km-re vagyunk Santiagotól. Várhatóan a kora délutáni órákra esik az érkezés aznapi végállomásunkhoz, a Miño folyó partján fekvő Portomarínhoz. Az albergue-be érve a túravezető segítségével elfoglaljuk ágyunkat, fürdés, majd egy kis pihenés. Este a környék éttermeiben lehet vacsorázni, és sétálni az árkádos, középkori kis faluban. Általában van zarán­dokmenü (3 fogás, itallal) mely 10–12 € ez biztosítja, hogy a napközben felhasznált energiát pótolni tudjuk. Este 10 óra felé lámpaoltás van a szállásokon, így mi is lepihenünk.

4. NAP: PORTOMARÍN – PALAS DE REI (25 km, 450 m szintkülönbség)
Az első nap után már gyakorlottan kezdjük reggeli rutinun­kat, gyors pakolás és indulás, mindenki a saját tempójában. Árnyékot adó fák és páfrányok szegélyezik utunkat, ahogy egy­más után hagyjuk el az apró, ám roppant hangulatos kis falva­kat. Az energikusak a nap során beiktathatnak egy oda-vissza 4,6 km-es kitérőt a Vilar de Donasban található Szent Megváltó templomhoz. Palas de Rei-be érve zarándokszállásunkra megyünk. Este lesz idő egy kis nézelődésre, vacsorára, melyhez a környékből származó finom galíciai vörösbort kortyolhatunk.

5. NAP: PALAS DE REI – RIBADISO (26 km, 180 m szintkülönbség)
Korai indulás után varázslatos erdei úton haladunk. Ez a misz­tikus erdőkön keresztül kialakított ösvény az egész túránk talán legszebb része. Délelőtt egy zarándok pihenőhelynél megkóstolhatjuk a különleges spanyol omlettet vagy a helyi húsos pitét. A délután során több bájos „szamárhátú” kőhí­don is átkelünk, melyek elmaradhatatlan részei a Caminonak. Melide városába érve ebédre kipróbálhatjuk a legjellegzetesebb helyi ételt, a galíciai polipot, a környék legjobb polipozójában. Cédrusok árnyékában érjük el az 50-es km követ, majd további 8 km múlva aznapi célpontunkat, a Ribadiso parányi települé­sét. Itt elfoglaljuk szállásunkat, moshatunk és vacsorázhatunk.

6. NAP: RIBADISO – PEDROUZO (22 km, 160 m szintkülönbség)
Reggel, az útba vájt kagylójelek mentén érjük el Arzúa városát, ahol egy középkori zarándok szobra fogad bennünket. Az asz­faltot magunk mögött hagyva zöldellő mezők mentén haladunk tovább, időnként megállva egy-egy zarándokokra specializáló­dott bárnál. Santiagóhoz közeledve a zarándokok száma is egyre növekszik, így érkezünk meg Pedrouzoba, melyet „Santiago elő­szobájának” is hívnak, mivel a zarándokok többsége itt alszik meg a „Nagy nap” előtt.

7. NAP: PEDROUZO – SANTIAGO DE COMPOSTELA (20 km, 120 m szintkülönbség)
Reggel elindulunk az utolsó 20 km-re. A repülőtér mellett haladva érjük el Santiago határát, ahol zarándok szoborcsoport fogad bennünket. Jól kiépített úton haladunk szállásunk felé. A san­tiagói albergue-nk igazán különleges, a Nagyboldogasszony kolostor egykori papneveldéjében alakították ki a szálláshe­lyet. Lepakolunk, majd az utolsó méterek jönnek, míg beérünk a Katedrálishoz. Leírhatatlan érzés ide megérkezni! A székes­egyházban megtekintjük Szt. Jakab sírját, részt veszünk a zarán­dokok számára celebrált misén, ahol látni fogjuk, ahogy a közel 2 méter magas, 80 kg-os tömjén füstölőt meglengetik a katedrá­lisban, egyszerűen fantasztikus. A mise után megkapjuk a doku­mentumunkat, mely igazolja, hogy lesétáltuk az El Camino utolsó 117 km-ét. Este szabadprogram, emléktárgyak vásárlása.

8. NAP: SANTIAGO – FINISTERRE – MUXÍA – ÉZARO
A mai nap szabadprogram Santiagoban, vagy eljöhetnek velünk egy autóbuszos fakultatív kirándulásra. Fő célpontunk, Finisterre félszigete, évszázadokig az ismert világ végét jelen­tette, és mindmáig kiemelt helyen szerepel a zarándokoknál, ugyanis itt található a Camino nulla kilométerköve. A félsziget végén állva, rátekintve a végtelen óceánra tényleg úgy érzi az ember, elérte a világ szélét. A nap további részében megtekin­tünk egy gyönyörű vízesést Ézaronál, és lesétálunk az óceán­partra Muxía grandiózus szikláinál. Késő délután térünk vissza Santiagóba. Fakultatív kirándulás (jelentkezés a hely­színen): Finisterre – Muxía – Ézaro : 50 €.

9. NAP: SANTIAGO – MADRID – BUDAPEST
Korán reggel indulunk ki a repülőtérre, és Madridba repülünk. A fővárosba érve leadjuk csomagunkat, és bemetrózunk a köz­pontba. Andalgunk a mesés Retiro parkban, bemegyünk a Királyi Palotába és aki szeretné a világhírű Prado múzeum gyűj­teményét is megnézheti. Késő délután hagyjuk el a várost, és élményekkel telve várhatóan az esti órákban érkezünk meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

A 9 napos túra során, beleértve a közel 120 km-es gyaloglást Santiagóig, mindenkinek magának kell vinnie a hátizsákját, így a megfelelő fizikai állapot mindenképp fontos.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Andorra - Pireneusok - 5 nap

Kapcsolódó cikkek

» Madrid látnivalói - Kovács Attila, 2012. augusztus. 13
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2023. március. 13
» El Teide: a Hegy - Kovács Attila, 2023. március. 02
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2022. december. 31
» Zöld Spanyolország - Kovács Attila, 2022. szeptember. 20
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2022. augusztus. 20
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2021. október. 08
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2021. szeptember. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás (jelentkezés a hely­színen): Finisterre – Muxía – Ézaro : 50 €.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A leírt alapprogramot
 • Szállást zarándokszállásokon
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt 
 • repülőtéri transzfert,
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Madridi Királyi Palota 10,00 €
Km igazolás 3,00 €
Madrid - Prado 15,00 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!