El Camino zarándokút Galiciában

9 napos zarándokút

"Ha egyszer elindul az ember a Caminón, utána a szíve egy része mindig Az Úton lesz. Olyan életre szóló élmény ez, melyet soha nem tudunk és nem is akarunk majd elfelejteni."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást zarándokszállásokon
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
9 nap

Szállás

Zarándokszállások.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – MADRID
Menetrend függvényében repülünk Budapest – Madrid útvo­nalon, érkezés várhatóan a kora esti órákban. A repülőtérről tömegközlekedéssel jutunk el szálláshelyünkre. Ezt követően lesz lehetőség bemenni a kivilágított, folyton nyüzsgő belvárosba.

2. NAP: MADRID – SARRIA
A szálláson hagyjuk csomagjainkat és a délelőttöt gyalogos városnézéssel töltjük, melyet a királyi család főtemplomában az Almudena Székesegyházban kezdünk. Itt kérhetünk erőt az előt­tünk álló úthoz. A Plaza Mayor, Madrid főtere következik, majd a Puerta del Sol tér. Csomagjainkkal a vasútállomásra metrózunk, ahonnan expresszvonattal indulunk északnak. Festői tájakon vezet utunk a Kantábriai-hegység lábánál fekvő Sarria városkába. Megérkezést követően elsátálunk a zarándokszállásra (albergue), ahol kiváltjuk zarándokútlevelünket (credencial). Ebbe gyűjt­jük majd a pecséteket a következő napokban, igazolva a megtett utat. Gyalogtúránk során albergue-kben fogunk lakni, melyekben 8 – 40 fős hálótermek és emeletes ágyak vannak, közös fürdő­szobával (női, férfi külön) és közösségi térrel. A szállások többsé­gében már wifi, mosó- és szárítógép valamint egy kis konyha is található, tehát minden, amire egy modern zarándoknak szük­sége van. Vacsorához a város középkori éttermeit lehet kipróbálni.

3. NAP: SARRIA – PORTOMARÍN (24 km, 300 m szintkülönbség)
Kora reggeli ébredés után felkészülünk, bepakoljuk és felves­szük túrahátizsákjainkat. Még a városban megvásároljuk a zarándokoknak elmaradhatatlan Szent Jakab kagylóinkat, melyek hátizsákunkon himbálózva fognak elkísérni minket egé­szen névadójuk sírjáig. A nap elején a túravezető eligazítást tart a tudnivalókról, és hasznos tanácsokkal látja el a túrázókat. Napközben mindenki a saját tempójában haladhat, nem együtt közlekedik a csoport, így mindenki a saját Caminóját élheti meg. Kisebb pihenőket tartva varázslatos tájon sétálunk. Még reggel érünk az út egyik különleges helyére, a kilométerkőhöz, mely jelzi, pontosan 100 km-re vagyunk Santiagotól. Várhatóan a kora délutáni órákra esik az érkezés aznapi végállomásunkhoz, a Miño folyó partján fekvő Portomarínhoz. Az albergue-be érve a túravezető segítségével elfoglaljuk ágyunkat, fürdés, majd egy kis pihenés. Este a környék éttermeiben lehet vacsorázni, és sétálni az árkádos, középkori kis faluban. Általában van zarán­dokmenü (3 fogás, itallal) mely 10–12 € ez biztosítja, hogy a napközben felhasznált energiát pótolni tudjuk. Este 10 óra felé lámpaoltás van a szállásokon, így mi is lepihenünk.

4. NAP: PORTOMARÍN – PALAS DE REI (25 km, 450 m szintkülönbség)
Az első nap után már gyakorlottan kezdjük reggeli rutinun­kat, gyors pakolás és indulás, mindenki a saját tempójában. Árnyékot adó fák és páfrányok szegélyezik utunkat, ahogy egy­más után hagyjuk el az apró, ám roppant hangulatos kis falva­kat. Az energikusak a nap során beiktathatnak egy oda-vissza 4,6 km-es kitérőt a Vilar de Donasban található Szent Megváltó templomhoz. Palas de Rei-be érve zarándokszállásunkra megyünk. Este lesz idő egy kis nézelődésre, vacsorára, melyhez a környékből származó finom galíciai vörösbort kortyolhatunk.

5. NAP: PALAS DE REI – RIBADISO (26 km, 180 m szintkülönbség)
Korai indulás után varázslatos erdei úton haladunk. Ez a misz­tikus erdőkön keresztül kialakított ösvény az egész túránk talán legszebb része. Délelőtt egy zarándok pihenőhelynél megkóstolhatjuk a különleges spanyol omlettet vagy a helyi húsos pitét. A délután során több bájos „szamárhátú” kőhí­don is átkelünk, melyek elmaradhatatlan részei a Caminonak. Melide városába érve ebédre kipróbálhatjuk a legjellegzetesebb helyi ételt, a galíciai polipot, a környék legjobb polipozójában. Cédrusok árnyékában érjük el az 50-es km követ, majd további 8 km múlva aznapi célpontunkat, a Ribadiso parányi települé­sét. Itt elfoglaljuk szállásunkat, moshatunk és vacsorázhatunk.

6. NAP: RIBADISO – PEDROUZO (22 km, 160 m szintkülönbség)
Reggel, az útba vájt kagylójelek mentén érjük el Arzúa városát, ahol egy középkori zarándok szobra fogad bennünket. Az asz­faltot magunk mögött hagyva zöldellő mezők mentén haladunk tovább, időnként megállva egy-egy zarándokokra specializáló­dott bárnál. Santiagóhoz közeledve a zarándokok száma is egyre növekszik, így érkezünk meg Pedrouzoba, melyet „Santiago elő­szobájának” is hívnak, mivel a zarándokok többsége itt alszik meg a „Nagy nap” előtt.

7. NAP: PEDROUZO – SANTIAGO DE COMPOSTELA (20 km, 120 m szintkülönbség)
Reggel elindulunk az utolsó 20 km-re. A repülőtér mellett haladva érjük el Santiago határát, ahol zarándok szoborcsoport fogad bennünket. Jól kiépített úton haladunk szállásunk felé. A san­tiagói albergue-nk igazán különleges, a Nagyboldogasszony kolostor egykori papneveldéjében alakították ki a szálláshe­lyet. Lepakolunk, majd az utolsó méterek jönnek, míg beérünk a Katedrálishoz. Leírhatatlan érzés ide megérkezni! A székes­egyházban megtekintjük Szt. Jakab sírját, részt veszünk a zarán­dokok számára celebrált misén, ahol látni fogjuk, ahogy a közel 2 méter magas, 80 kg-os tömjén füstölőt meglengetik a katedrá­lisban, egyszerűen fantasztikus. A mise után megkapjuk a doku­mentumunkat, mely igazolja, hogy lesétáltuk az El Camino utolsó 117 km-ét. Este szabadprogram, emléktárgyak vásárlása.

8. NAP: SANTIAGO – FINISTERRE – MUXÍA – ÉZARO
A mai nap szabadprogram Santiagoban, vagy eljöhetnek velünk egy autóbuszos fakultatív kirándulásra. Fő célpontunk, Finisterre félszigete, évszázadokig az ismert világ végét jelen­tette, és mindmáig kiemelt helyen szerepel a zarándokoknál, ugyanis itt található a Camino nulla kilométerköve. A félsziget végén állva, rátekintve a végtelen óceánra tényleg úgy érzi az ember, elérte a világ szélét. A nap további részében megtekin­tünk egy gyönyörű vízesést Ézaronál, és lesétálunk az óceán­partra Muxía grandiózus szikláinál. Késő délután térünk vissza Santiagóba. Fakultatív kirándulás (jelentkezés a hely­színen): Finisterre – Muxía – Ézaro : 50 €.

9. NAP: SANTIAGO – MADRID – BUDAPEST
Korán reggel indulunk ki a repülőtérre, és Madridba repülünk. A fővárosba érve leadjuk csomagunkat, és bemetrózunk a köz­pontba. Andalgunk a mesés Retiro parkban, bemegyünk a Királyi Palotába és aki szeretné a világhírű Prado múzeum gyűj­teményét is megnézheti. Késő délután hagyjuk el a várost, és élményekkel telve várhatóan az esti órákban érkezünk meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

A 9 napos túra során, beleértve a közel 120 km-es gyaloglást Santiagóig, mindenkinek magának kell vinnie a hátizsákját, így a megfelelő fizikai állapot mindenképp fontos.

Kapcsolódó cikkek

» Madrid látnivalói - Kovács Attila, 2012. augusztus. 13
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2019. október. 31
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2019. szeptember. 23
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila, 2019. május. 03
» El Teide: a Hegy - Kovács Attila, 2018. július. 31
» Ibiza fényei - Kovács Attila, 2018. március. 01
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2017. november. 29
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Spanyolország:

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: 2020.08.07-től hatályos rendelet értelmében Spanyolország „sárga” kategóriába került, így a Spanyolországból hazatérő magyar állampolgároknak 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, mely 1 negatív koronavírus teszttel kiváltható. Ez alól kivételt az jelent, ha a hazatérést megelőző 5 napban, legalább 48 óra időeltéréssel elvégzett két negatív koronavírustesztet tud hitelt érdemlően felmutatni Magyarországra való belépéskor.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás (jelentkezés a hely­színen): Finisterre – Muxía – Ézaro : 50 €.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást zarándokszállásokon
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetéket, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Madridi Királyi Palota 10,00 €
Km igazolás 3,00 €
Madrid - Prado 15,00 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Zarándokszállások.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!