Skócia gazdagon *** repülővel

8 napos körutazás skóciában

Legendák ódon kastényok és a whisky földjén. Lenyugöző hegyes-völgyes tájak, mindenütt sok-sok víz, legelésző nyájak és egyedülálló kulturális örökség - Skócia gazdagsága, táji és épített értékei rabul ejtik az utazókat! (Glasgow - Stirling - Trossah - Edinburgh - Linlithgow - Tantallon Castle - Pert - Blair - Pitlochry - Inverness - Lochness - Uruquart - Loch Linnhe - Dunstaffnage - Loch Awe - Inveraray - Loch Fyne)

Részvételi díj tartalmazza

A repülőjegyet, a helyi autóbuszos utazást, a szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, árfolyam pótdíjat, belépőket, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

Elhelyezés: 
- 4éj Glasgow központjában középkategóriás  hotelben
- 3éj a Skót Felföldön színvonalas 3* hotelekbe

Program: 

1. nap:
Indulás a déli órákban Edinbourgh-ba. Transzfer a Glasgowba, szállás elfoglalása központba. Du-n és este városnézés: Glasgow katedrális: a skót gótika remekműve, séta a belvárosban, (2 éj)   

2. nap Glasgow – Stirling - Trossah 
Skócia mai fővárosában megtekintjük: hatalmas György-tér a Városházával, séta az elegáns nagypolgári negyed gazdag kereskedőházai közt (Merchant City), Stirling – Skócia egyik leglátogatottabb városában: sziklaplatón magasodó Királyi Várkastély (dísztermek és gyűjtemények, viaszfigurák udvari életképekkel, stb.), a skót történelem büszkesége, Felföldi túránk első útvonala a festői Trossachs Nemzeti Parkba vezet: fak. hajózás a Menteich – tavon a szigeten álló XIII. sz. kolostor impozáns romjaihoz. (110 km)   

3. nap PERT – BLAIR kastély és whiskeyüzem - PITLOCHRY 
Perth mellett megtekintjük a Huntingtower kastélyt (impozáns tornyok, nem bútorozott), látogatás az egyik legpatinásabb felföldi whisky lepárlóban. Blair Atholl-ban a whisky gyártás teljes folyamatának bemutatása. Rövid séta Pitlochry-ban, a Felföld egyik legkarakteresebb kisvárosában. Utunk egyik csúcspontjához érünk: Blair Castle romantikus kastélya, pompás dísztermei, Pazar díszkertjei életre szóló élményt nyújtanak! Látványos hegyvidéken át a Spey folyó völgyében, az igazi skót whiskey hazájába jutunk Invernessbe. Szállás Inverness környékén. (2 éj)   

4. nap Highland-i barangolások I. 
Elgin katedrálisa egész Skócia egyik legimpozánsabb középkori épülete, páratlan építészeti remekmű. Huntley masszív várkastélya rabul ejti a látogatót. Felkeresünk egy pompás georgiánus kori uradalmi házat (ma Skót N.Galéria található itt). Séta a tengerparti Portsoy ódon kikötőjében.  

5. nap A skót felföldön II. 
Délelőtt séta a skót „Highlands” fővárosában, Inverness-ben: városháza, várdomb remek kilátással, Ness folyó partja, templomok. Utazás a legendás Loch Ness mentén. Megtekinthető a hírhedt szörnyről szóló kiállítás egy tóparti kisvárosban. Urquhart Várának különleges romjait tekintjük meg a Loch Ness partján festői kilátással. Tovább utazunk a Loch Ness partján a Fort Augustus Apátsághoz; majd a festői Loch Lochy partján elérjük Fort William városát. Szállás Fort William környékén. (1éj) 

6. nap A Highlands vadabb oldalán 
Rövid reggeli séta Fort William kedves óvárosában a Loch Linnhe partján. Délfelé haladva megállunk a híres Glencoe hegyszorosban, a magas hegyek közti hágóhoz számos legenda kötődik (fotószünetek, rövid séta). Felkeresünk egy jellegzetes skót főúri kertészetet, séta színpompás virágok közt. A tenger által körülvett festői helyen emelt Dunstaffnage középkori vármaradványa és kápolnája a következő megállónk. Csodás hegyi tájon haladva érintjük a Loch Awe csücskébe, a szigetre épült sejtelmes Kilchurn kastélyt.Inveraray- egész Skócia egyik legkedvesebb kis kikötővárosa a hosszanti Loch Fyne partján (várostorony, régi rakpart, börtönmúzeum). Hegyi panorámaúton érjük el a Loch Lomond-ot, a Felföld szimbolikus tavát (fotószünetek). Pihenés, rövid séta a Loch Lomond partján. Szállás ismét Glasgow-ban. (2 éj)   

7. nap Edinburgh – Linlithgow - TANTALON 
Ismerkedés Skócia lenyűgözően szép fekvésű történelmi fővárosával, buszos és gyalogos városnézés keretében:Edinburgh vára a hegytetőn a skót korona történetét bemutató múzeummal, remek kilátás a bástyákról. Séta a hírneves Royal Mile-on: díszes paloták, St. Giles katedrális. Sir Walter Scott grandiózus emlékműve, Princess Street Gardens, György-kori városrészben Holyrood kastély (kívülről), az angol királyi család legfőbb skóciai birtoka. Felkeressük a tóparton álló látványos Linlithgow palotát a Stuart királyok egykori rezidenciáját. Tantallon Castle - tenger felett magasodó látványos, ódon várkastély teli történelmi emlékekkel (pazar kilátás a sziklás partra) (140 km).  

 8. nap
Reggeli hidegcsomag, majd transzfer a reptérre, utazás haza.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülőjegyet, a helyi autóbuszos utazást, a szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, árfolyam pótdíjat, belépőket, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás:
- Budapest - Edinburgh - Budapest útvonalon menetrendzserinti járattal
- Skóciában komfortos helyi busszal

Étkezés: 

a részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető (ajánlott!).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Vélemények, értékelések
4.6
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Máriakálnok
4.8
Köszönjük a szervezést. Nagyon jól éreztük magunkat. Felejthetetlen az élmény. Külön köszönet Varga Ildikó idegenvezetőnek, aki nagy tapasztalatával és történelmi tudásával széppé és problémamentessé tette utunkat.
Szeged
4.4
Csodás volt az út, az idegenvezető ragyogóan koordinálta a csoportot, észszerűsítette a programot, több helyet is felkerestünk, mint a meghirdetett programban szerepelt.
Ami kicsit kellemetlen volt, hogy 2 szállóban is cipelni kellett a bőröndöket, nem volt lift. Az utolsó szálláshelyen kifejezetten kelletlen volt a személyzet, akik nem vacsoráztak, nem kaptak reggeli csomagot sem, ami egy hajnali 4 órás indulásnál eléggé kínos baki.
Ezzel együtt mindenkinek csak ajánlani tudom az utat, Skócia meseszép, mind a táj, mind a nevezetességek megérdemlik, hogy lássuk őket.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!