Anglia és Wales Körutazás

11 napos buszos körutazás

A pompás angol katedrálisok, kastélyok, történelmi városok meghatározó élményét könnyebben feldolgozhatóvá teszi az elragadó hegyes-völgyes Wales-i tájak és a tenger látványa. Vízesés, szafari park, híres csatahajók, római fürdok és oskori sziklatömbök felkeresésével igyekeztünk az Anglia – Wales programot egyedülállóan színessé és változatossá tenni.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: utazás Németországon át , szállás Metz-ben. (1140 km)

2. nap: Csatorna – Kent tartomány – Canterbury.
Utazás Calais-ba (460 km); a déli órákban átkompolás a Csatornán, feltunnek Dover híres fehér sziklái. A sziklás tengerparton haladunk régi városkák mentén (Deal – Sandwich), ido függvényében a királyi családhoz szorosan kötodo Walmer kastély és kert megtekintése; Canterbury – Anglia egyik legszebb kisvárosában, amely az anglikán egyház központja, a világhíru gótikus székesegyház megtekintése. Szállás London elovárosában, Dartford-ban. (120  km)

3. nap: Portsmouth – Salisbury – Stonehenge / dél-angliai barangolás
Portsmouth – a dél-angliai kikötovárosban meglátogatjuk a Tengerészeti Történelmi Központot, ahol a kikötoben eredeti pompájában  csodálhatjuk meg az angol világbirodalom 3 egykori – köztük Nelson admirális – csatahajóját; Salisbury – gótikus székesegyháza Anglia legmagasabb tornyával büszkélkedhet, emellett megtekintjük a történelmi város egyéb nevezetességeit is (High street Gate,
Poultry Cross); Stonehenge – titokzatos neolitikus kooszlopok; szállás Bath környékén. (270 km)

4. nap: Longleat House + Safari Park – Bath – Gloucester
Kultúra és kikapcsolódás felsofokon: ezt nyújtja látogatóinak a Longleat birtok, ahol a – magyar vonatkozásokkal is rendelkezo – reneszánsz
kastély dísztermeinek és kertjének megcsodálása után igazi vadakat bemutató szafarin veszünk részt, valamint a kastély taván fókák közt hajókázunk. Bath – Anglia egyik legnépszerubb turista célpontja ez a termálvizes fürdováros, megtekintjük a római kori fürdoket és kiállítást, valamint a gótikus apátságot. Gloucester városa a csodálatos gótikus katedrálisról nevezetes, melynek kerengojét Anglia legpompásabbjának tartják. Séta Gloucester óvárosában.
Szállás Redditch-ben (Birmingham-tol délre) (130 km)

5. nap: Wales I.: Chirk kastély – Llangollen – Swallow Falls - Caernarfon
Hamarosan már Wales-i földön járunk. Chirk Castle – történelmi vár, díszes parkkal; Llangollen – festoi völgyben találjuk Wales egyik legromantikusabb városkáját: a Dee folyó hídja Wales 7 csodájának egyike, Hölgyek háza; Swallow Falls – Wales leglátványosabb vízesése; a Snowdon hegycsoport legszebb hágóján át érkezünk a tengerszoros partján fekvo festoi városba, Caernorfon-ba; az osi vár megtekintése, amely a Wales-i hercegek bölcsoje, majd a szállás elfoglalása. (220 km)

6. nap: Wales II.: Conwy – Llandudno – Bodnant Garden
A tengerparton utazunk Conwy-ba, amelyet a középkori városépítészet mintájának tartanak. Felkeressük a Conwy folyó torkolatában magasodó Edward korabeli várat. Llandudno – a Wales-i tengerpart legnépszerubb viktoriánus kori üdülohelye csodás fekvéssel
egy félszigeten. Korabeli villamos visz fel a Great Ormes kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Felfelé haladunk egy rövid szakaszon a Conwy-folyó völgyében és megcsodáljuk a wales-i kertmuvészet leglátványosabb
értékét a Bodnant Garden-t. (Pompás virágok, díszkutak, sétautak). Szállás Liverpool elovárosában /2 éj/ (150 km)

7.  nap: Liverpool – Chester
Liverpool – a Beatles, a futball és a tengerentúli kereskedelem legendás városa; séta a kulturális centrummá átalakított kikötoben (Albert Dock), ahol a „Beatles Story” is található. Városnézés során a Mersey-part, és a belváros nagystílu épületeinek és a klasszicista
múzeumi negyednek a megtekintése. A Mersey torkolat alatti alagúton utazunk Chesterbe, Anglia egyik leggazdagabb, történelmi „ékszerdobozába”: korai gótikus katedrális, városkapuk, séta a favázas díszes polgárházak mentén. (80 km).

8.  nap: Lichfield – Stratford – Oxford
Déli irányban haladva megtekintjük Lichfield pompás háromtornyú, gótikus katedrálisát. Shakespeare szülovárosába Stratford-upon-Avon – ba vezet utunk, ahol – többek között felkeressük az író szüloházát, alkotóhelyeit, szobrát. Oxford – ódon hangulatú college-ok
muvészi épületei, kápolnái, üde pázsitos udvarai, az egyetemi könyvtár és színház fogadják a turistákat a leghíresebb egyetemi városban. Szállás London elovárosában, Dartford-ban /2 éj/.

9.  nap: London
Egésznapos program (helyi közlekedéssel) az egykori világbirodalom fovárosában: Hampton Court – VIII. Henrik korának legpompásabb királyi palotája, a királyi lakosztályok, dísztermek, angol park megtekintése; séta a Westminster környékén (katedrális kívülrol,
parlament, Big Ben), majd a City felkeresése: St. Paul’s székesegyház, Tower, Tower-híd. Esti séta a nyüzsgo életrol
nevezetes Leicester Square és Piccadilly Circus környékén.

10.  nap: Rochester – Leeds kastély – Csatorna
A római alapítású Rochesterben megtekintjük a folyóparton magasodó Normann Erodöt (Hódító Vilmos kori várerod) és a katedrálist; Leeds Castle – tó közepére emelt romantikus, Tudor kori vízivár. Átkelés a La Manche csatornán Franciaországba; utazás Metz-be, szállás.

11.  nap: utazás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London olimpiai lázban - Kovács Attila, 2015. november. 24
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Látnivalók Londonban: a Hampton Court palota - Etédi Alexa, 2014. január. 30
» Látnivalók Londonban: a Harrods áruház - Etédi Alexa, 2014. január. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

Elhelyezés: 
- 2 éj kiemelt színvonalú (4*). elegáns hagyományörző hotelben
- 8 éj erős középkategóriájú, külterületi hotelekben (Campanile láncolat)
Végig fürdő/wc-s, TV-s szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető (ajánlott).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!