Anglia és Wales Körutazás

11 napos buszos körutazás

A pompás angol katedrálisok, kastélyok, történelmi városok meghatározó élményét könnyebben feldolgozhatóvá teszi az elragadó hegyes-völgyes Wales-i tájak és a tenger látványa. Vízesés, szafari park, híres csatahajók, római fürdok és oskori sziklatömbök felkeresésével igyekeztünk az Anglia – Wales programot egyedülállóan színessé és változatossá tenni.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
11 nap

Szállás

Elhelyezés: 
- 2 éj kiemelt színvonalú (4*). elegáns hagyományörző hotelben
- 8 éj erős középkategóriájú, külterületi hotelekben (Campanile láncolat)
Végig fürdő/wc-s, TV-s szobákban.

Program: 

1. nap: utazás Németországon át , szállás Metz-ben. (1140 km)

2. nap: Csatorna – Kent tartomány – Canterbury.
Utazás Calais-ba (460 km); a déli órákban átkompolás a Csatornán, feltunnek Dover híres fehér sziklái. A sziklás tengerparton haladunk régi városkák mentén (Deal – Sandwich), ido függvényében a királyi családhoz szorosan kötodo Walmer kastély és kert megtekintése; Canterbury – Anglia egyik legszebb kisvárosában, amely az anglikán egyház központja, a világhíru gótikus székesegyház megtekintése. Szállás London elovárosában, Dartford-ban. (120  km)

3. nap: Portsmouth – Salisbury – Stonehenge / dél-angliai barangolás
Portsmouth – a dél-angliai kikötovárosban meglátogatjuk a Tengerészeti Történelmi Központot, ahol a kikötoben eredeti pompájában  csodálhatjuk meg az angol világbirodalom 3 egykori – köztük Nelson admirális – csatahajóját; Salisbury – gótikus székesegyháza Anglia legmagasabb tornyával büszkélkedhet, emellett megtekintjük a történelmi város egyéb nevezetességeit is (High street Gate,
Poultry Cross); Stonehenge – titokzatos neolitikus kooszlopok; szállás Bath környékén. (270 km)

4. nap: Longleat House + Safari Park – Bath – Gloucester
Kultúra és kikapcsolódás felsofokon: ezt nyújtja látogatóinak a Longleat birtok, ahol a – magyar vonatkozásokkal is rendelkezo – reneszánsz
kastély dísztermeinek és kertjének megcsodálása után igazi vadakat bemutató szafarin veszünk részt, valamint a kastély taván fókák közt hajókázunk. Bath – Anglia egyik legnépszerubb turista célpontja ez a termálvizes fürdováros, megtekintjük a római kori fürdoket és kiállítást, valamint a gótikus apátságot. Gloucester városa a csodálatos gótikus katedrálisról nevezetes, melynek kerengojét Anglia legpompásabbjának tartják. Séta Gloucester óvárosában.
Szállás Redditch-ben (Birmingham-tol délre) (130 km)

5. nap: Wales I.: Chirk kastély – Llangollen – Swallow Falls - Caernarfon
Hamarosan már Wales-i földön járunk. Chirk Castle – történelmi vár, díszes parkkal; Llangollen – festoi völgyben találjuk Wales egyik legromantikusabb városkáját: a Dee folyó hídja Wales 7 csodájának egyike, Hölgyek háza; Swallow Falls – Wales leglátványosabb vízesése; a Snowdon hegycsoport legszebb hágóján át érkezünk a tengerszoros partján fekvo festoi városba, Caernorfon-ba; az osi vár megtekintése, amely a Wales-i hercegek bölcsoje, majd a szállás elfoglalása. (220 km)

6. nap: Wales II.: Conwy – Llandudno – Bodnant Garden
A tengerparton utazunk Conwy-ba, amelyet a középkori városépítészet mintájának tartanak. Felkeressük a Conwy folyó torkolatában magasodó Edward korabeli várat. Llandudno – a Wales-i tengerpart legnépszerubb viktoriánus kori üdülohelye csodás fekvéssel
egy félszigeten. Korabeli villamos visz fel a Great Ormes kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Felfelé haladunk egy rövid szakaszon a Conwy-folyó völgyében és megcsodáljuk a wales-i kertmuvészet leglátványosabb
értékét a Bodnant Garden-t. (Pompás virágok, díszkutak, sétautak). Szállás Liverpool elovárosában /2 éj/ (150 km)

7.  nap: Liverpool – Chester
Liverpool – a Beatles, a futball és a tengerentúli kereskedelem legendás városa; séta a kulturális centrummá átalakított kikötoben (Albert Dock), ahol a „Beatles Story” is található. Városnézés során a Mersey-part, és a belváros nagystílu épületeinek és a klasszicista
múzeumi negyednek a megtekintése. A Mersey torkolat alatti alagúton utazunk Chesterbe, Anglia egyik leggazdagabb, történelmi „ékszerdobozába”: korai gótikus katedrális, városkapuk, séta a favázas díszes polgárházak mentén. (80 km).

8.  nap: Lichfield – Stratford – Oxford
Déli irányban haladva megtekintjük Lichfield pompás háromtornyú, gótikus katedrálisát. Shakespeare szülovárosába Stratford-upon-Avon – ba vezet utunk, ahol – többek között felkeressük az író szüloházát, alkotóhelyeit, szobrát. Oxford – ódon hangulatú college-ok
muvészi épületei, kápolnái, üde pázsitos udvarai, az egyetemi könyvtár és színház fogadják a turistákat a leghíresebb egyetemi városban. Szállás London elovárosában, Dartford-ban /2 éj/.

9.  nap: London
Egésznapos program (helyi közlekedéssel) az egykori világbirodalom fovárosában: Hampton Court – VIII. Henrik korának legpompásabb királyi palotája, a királyi lakosztályok, dísztermek, angol park megtekintése; séta a Westminster környékén (katedrális kívülrol,
parlament, Big Ben), majd a City felkeresése: St. Paul’s székesegyház, Tower, Tower-híd. Esti séta a nyüzsgo életrol
nevezetes Leicester Square és Piccadilly Circus környékén.

10.  nap: Rochester – Leeds kastély – Csatorna
A római alapítású Rochesterben megtekintjük a folyóparton magasodó Normann Erodöt (Hódító Vilmos kori várerod) és a katedrálist; Leeds Castle – tó közepére emelt romantikus, Tudor kori vízivár. Átkelés a La Manche csatornán Franciaországba; utazás Metz-be, szállás.

11.  nap: utazás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető (ajánlott).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!