Misztikus Kelet - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel húsvétkor!

10 napos hajós körutazás

Jöjjön velünk egy misztikus körutazásra, ahol: panorámás városnézésen csodálhatjuk meg Dubai multikulturális városát, Abu Dhabi lenyűgöző építészeti alkotásait, egész napos hajózás a tengeren, ízelítő az Emirátus
történelméből, hogyan éltek a régi korok emberei, hajóút a Muszandam-félsziget fjordjainál.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon turista osztályon, transzfert autóbusszal, 1 éjszakai szállást Dubaiban, 7 éjszakai szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajóút során és vacsorát a szállodában, a hajó legtöbb szórakoztató és sportlétesítményének használatát, panorámás városnézést Dubaiban, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, szervizdíjat, fakultatív programok árát.

Hossz: 
10 nap
Létszám: 
minimum létszám: 25 fő
Program: 

1. nap: elutazás Dubaiba az esti órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

2. nap: érkezés a reggeli órákban Dubaiba. Ezt követően félnapos panorámás városnézés a sokszínű és multikulturális társadalom városában. A program érinti a város szimbólumává vált Burj al-Arab szállodát, mely elsőként érdemelte ki a hét csillagot a világon, valamint a pálmafát formázó Palm Jumeirah mesterséges szigetet, melynek építéséhez 90 millió köbméter homokot és 7 millió tonna követ használtak fel. Délutáni órákban transzfer a kikötőbe, majd bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: a reggeli órákban érkezés Abu Dhabiba. A félnapos fakultatív program Abu Dhabi felfedezését foglalja magában. Az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa számos lenyűgöző építészeti alkotásnak, futurisztikus felhőkarcolónak és mecsetnek ad otthont. A túra első állomása a világ legnagyobb mecsetjeinek egyike, a Sheikh Zayed, amely a neo-iszlám építészet mesterműve. Külső részét 1.000 oszlop valamint 20.000, féldrágakövekkel berakott márványpanel díszíti. Ezt követően az Emirates Palace Hotel külső megtekintése. Továbbutazás a Manarat Al Saadyat látogatóközpontba, melynek szó szerinti fordítása a megvilágosodás helye. A 15.400 m2 alapterületű központ célja, hogy bemutassa a sziget életét és történetét. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: egész napos hajózás a tengeren Khor al Fakkan irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik a hajó felfedezésére és az általa nyújtott számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. Az MSC Musica fedélzetén négy étterem, hét bár, SPA-központ, kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár, tárgyalótermek és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára a kosárlabdapálya, a minigolf, a futó- és a teniszpálya valamint az edzőterem nyújt kikapcsolódást.

5. nap: érkezés a reggeli órákban Khor al Fakkanba. Félnapos fakultatív kirándulás Fujairah keleti partján, ahol érintetlen strandok, öblök és zord hegyek váltják egymást. A túra első állomása a Fujairah Múzeum, ahol  régészeti leletek lenyűgöző gyűjteménye mellett megtekinthetőek az Egyesült Arab Emirátusok megalakulása előtt használt pénzérmék, valamint a múzeum legkülönlegesebb darabja, egy időszámításunk előtt 2500-ig visszaeredeztethető strucctojás is. Ezt követően rövid megálló néhány fotó erejéig a 300 éves Fujairah Erődnél, mielőtt a csoport meglátogatná a Skanzent. A falu az emirátus  történelméből kíván ízelítőt nyújtani: hogyan éltek a régi korok emberei, milyen munkát végeztek, milyen szerszámokat és technikát használtak. A látogatók egy népi bemutatót is megtekinthetnek és egy csésze helyi teára is vendégül látják őket. Továbbutazás egy helyi hal- és zöldségpiacra, valamint rövid megálló az Emirátusok legrégebbi mecsetjénél, az Al Badiya-nál. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: kikötés a reggeli órákban Muscatban. Az egész napos fakultatív program során az utasok meglátogatják Nizwa városát, mely kétórás autóbuszos útra fekszik a kikötőtől. Omán egykori fővárosában az első megálló a Nizwa erődnél tett látogatás, mely egyike az ország XVII. századi legimpozánsabb kör alakú erődjeinek, mely Omán leglátogatottabb nevezetessége. Ég felé magasodó tornya már messziről odavonzza a látogatók tekintetét, belülről lenyűgöző impozáns mérete és aprólékos kidolgozottsága ejt ámulatba. Az erőd tetejéről csodálatos panoráma tárul a látogatók elé Nizwa városára és a környező vidékre. Ezt követően továbbutazás a Nizwától 45 km-re fekvő Jabrin kastélyhoz, mely szintén a XVII. században épült, majd az ománi oktatás központjává vált. Visszaúton rövid megálló az első iszlám stílusban épült Bahla erődnél. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: a reggeli órákban érkezés Khasabba. Félnapos fakultatív kirándulás: hajóút a Muszandam-félsziget fjordjainál. A „dhow" egy hagyományos, fából készült motoros hajó, melynek fedélzetéről mesés panoráma tárul az utasok elé. A lassan hullámzó, türkizkék tenger és a fehérhomokos öblök vonzzák a fürdőzni vágyókat. Erre adódik is lehetőség, hiszen a hajó rövidebb időszakra lehorgonyoz a magas hegyek által körülvett Telegraph-sziget szomszédságában, ahol szinte mindig látni játszó, illetve a hajókat követő delfineket. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: kikötés a reggeli órákban Dubaiban. Az egész napos szabadidőt követően fakultatív városnézés a kivilágított városban. A kikötőt elhagyva Dubai leghíresebb útján, a Sheikh Zayeden végighaladva éri el a csoport a Burj Al Khalifa épületét, amely 828 méteres magasságával utasítja maga mögé a 300 méterrel alacsonyabb Taipei 101-et. Az épület 124. emeletén kialakított kilátóról 360°-ban belátható a pazarul kivilágított város. Ezt követően továbbutazás a Dubai Mall-hoz, a világ legnagyobb bevásárlóközpontjához. A látogatók a világhírű márkák mellett lehetőséget kapnak az akvárium és a víz alatti állatkert megtekintésére is, helyszíni fizetés ellenében. Dubai belvárosának központi részén, a Burj Dubai felhőkarcoló, a Dubai Mall és a Souk Al Bahar promenád között elterülő, tizenkét hektáros Burj Dubai tóban került kialakításra a csodás Dubai szökőkút, melynek vízfüggönye 150 méter magas és 250 méter hosszú. A fényjátékért 6.600 lámpa és 25 színes projektor felel, melyet akár 20 mérföldről is lehet látni. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Transzfer a szállodába, majd szabadidő. Este vacsora a hotelben, majd az éjszakai órákban kijelentkezés és transzfer a repülőtérre.

10. nap: érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A hajó leírása: MSC Musica
A 2006-ban épített hajó az olasz kifinomultság és elegancia képviselője. Háromszintű vízesésével, híres szalonjaival – mint a Crystal Lounge –, stílusos bárjaival – mint a Kaito Sushi Bar –, a nyugodt környezetű Zen gardennel, valamint nagyszerű olasz konyhájával igazi kikapcsolódást nyújt az utasok számára. A hajón 2 fő étterem (La Maxim’s és L’Oleandro), 16 különböző profillal és étel-italválasztékkal rendelkező bár, szórakozási lehetőségek – mint a Scala színház (El Teatro LA Scala), Q32 diszkó, videojáték szoba, valamint a több, mint 600 m2-en elterülő Sauremo kaszinó-, Aurea Spa részleg, valamint számos sportolási lehetőség szolgálja az utasok kényelmét az utazás alatt.
 
Kabinok: 
Belső kabinok: a kb. 13 m2 alapterületű légkondicionált kabinok kabinok tágas ruhásszekrénnyel, interaktív televízióval, telefonnal, zuhanyzós fürdőszobával, minibárral, széffel és igény esetén felár ellenében internet csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. Kabin kategóriák: bella
Külső, ablakos kabinok: a kb. 16 m2 alapterületű légkondicionált kabinok tágas ruhásszekrénnyel, interaktív televízióval, telefonnal, zuhanyzós fürdőszobával, minibárral, széffel és igény esetén felár ellenében internet csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. Néhány kabin a Forte fedélzeten korlátozott kilátással rendelkezik. Kabin kategóriák: fantastica
Balkonos kabinok: a kb. 17-23 m2 alapterületű légkondicionált kabinok tágas ruhásszekrénnyel, televízióval, telefonnal, zuhanyzós fürdőszobával, minibárral, széffel és igény esetén felár ellenében internet csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. Kabin kategóriák: bella, fantastica

Kapcsolódó cikkek

» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» Az Öbölmenti Louvre első kiállítása - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Dubai látképe - Kovács Attila, 2012. június. 07
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» Dubai bevásárlási lehetőségei - Etédi Alexa, 2015. november. 17
» Dubai legérdekesebb múzeumai - Etédi Alexa, 2015. november. 13
» A nyüzsgő Dubai képekben - Kovács Attila, 2015. november. 09
» Dubai öröksége: a Heritage & Diving Village - Etédi Alexa, 2015. november. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív programok árai:

Abu Dhabi 70 EUR
Fujairah 75 EUR
Nizwa és a Jabrin kastély 95 EUR
Hajózás a Muszandam-félszigeten 80 EUR
Éjszakai városnézés Dubaiban 75 EUR

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon turista osztályon, transzfert autóbusszal, 1 éjszakai szállást Dubaiban, 7 éjszakai szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajóút során és vacsorát a szállodában, a hajó legtöbb szórakoztató és sportlétesítményének használatát, panorámás városnézést Dubaiban, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, szervizdíjat, fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Illetékek 380 EUR/fő
Kötelező szervizdíj (felnőtt) 60 EUR/fő
Kötelező szervizdíj (gyermek) 30 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.
Illetékek 380 EUR/fő
Kötelező szervizdíj (felnőtt) 60 EUR/fő
Kötelező szervizdíj (gyermek) 30 EUR/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Dubai – Budapest útvonalon. A körutazás alatt MSC Cruises luxushajójával.

Szállás: 

1 éjszakai szállás Dubaiban és 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában.

Étkezés: 
A részvételi díj a hajón teljes ellátást (korlátozott italfogyasztás) a szállodai tartózkodás alatt vacsorát tartalmaz.
Vízum: 
A légitársaságok és a hajótársaság előírják, hogy az útlevél a hajóút befejezését követően még legalább 6 hónapig érvényes legyen. Fontos, hogy az utasanyagok kiadása csak az alábbi adatok megléte esetén lehetséges: Útlevél másolata,Vészhelyzet esetén értesítendő személy neve és telefonszáma. Ezen feltétel betartása rendkívül fontos, hiszen az úti okmányok érvénytelenségéből, a visszaérkezés időpontjához képest 6 hónapon belüli érvényesség hiányából adódó lemondás, az utazás kötbér fizetése melletti meghiúsulását vonja maga után.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.

Bőröndök, csomagok: az indulási kikötőben a hajóra történő beszállás előtt, továbbá a hajóról történő kiszállást megelőzően (a kiszállás előtti este) mindenképpen ragasszák fel utasok a kért adatokat (indulási/érkezési kikötő, hajónév, kabinszám, utasnév, indulás/visszaérkezés időpontja, otthoni cím stb.) tartalmazó bőröndazonosító matricát/bilétát feladandó bőröndjeikre. Az értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk maguknál tartani. Az azonosító matricával ellátott bőröndöket beszálláskor a személyzet juttatja el a kabinokhoz, illetve kiszálláskor (a kiszállás előtti estén) viszi el a kabinoktól. Javasoljuk, hogy amennyiben bőröndjeik röviddel a hajó indulása előtt még nincsenek az utasok kabinja előtt, vagy a bőröndazonosító matricán/bilétán elfelejtették kabinszámukat feltüntetni, haladéktalanul keressék fel idegenvezetőnket és vele a személyzet valamelyik tagját és érdeklődjenek bőröndjeik felöl.
A hajótársaságok általában a hajóút vége előtti napon, egy a hajóút során megadott – általában éjszakai vagy hajnali - időpontig kérik a kért adatokat tartalmazó bőröndazonosító matricákat/bilétákat tartalmazó bőröndöket a saját kabin előtt elhelyezni.
Fontos, hogy úti okmányaikat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítási kötvényüket, értéktárgyaikat, továbbá azokat a személyes holmikat, ruhákat, melyekre a kiszállás során szükségük lehet, tartsák maguknál, ne tegyék a bőröndökbe. Bőröndjeiket az utolsó napi kiszálláskor a kikötőben a kijelölt helyen tudják átvenni.
A bőrönd a hajótársaság kiszolgáló személyzete hibájából esetlegesen bekövetkező sérülése vagy elvesztése esetén haladéktalanul vetessenek fel jegyzőkönyvet a hajótársaság alkalmazottjával (idegenvezetőnk segítségével) a helyszínen; a jegyzőkönyv legalább 1 példányát kérjék el – ezzel tudják igazolni a káresetet a biztosítótársaság felé.
A hajókra bizonyos mennyiségen felüli élelmiszert, italokat, a hajótársaság vagy a hajó személyzete által veszélyesnek ítélt tárgyakat be- vagy onnan kivinni tilos, amennyiben mégis valakinél találnak, a személyzet elkobozhatja.
 
Kikötések, be- és kiszállások a hajóút során: A hajóút indulásának napján a hajóra történő beszállásra a hajó indulása előtt kb. 3 órával kerülhet sor. Kérjük, hogy a hajóra az első napon történő beszálláshoz és a hajóról az utolsó történő kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges ruhadarabjaikat, úti okmányaikat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítási kötvényüket, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), a fedélzeti kártyákat (amennyiben használatos az adott hajón) továbbá értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete – biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági okokból előfordulhat, hogy a biztonsági személyzet megmotozza az utasokat, belenéz csomagjaikba, és esetleg nem enged felvinni a hajóra olyan tárgyakat, melyek megítélésük szerint a többi utas, a személyzet vagy a hajó biztonságát veszélyeztetheti.
A hajóút során a kikötések előreláthatólag az „útvonal, menetrend” táblázatban megadott helyszíneken és időpontokban történnek. Az egyes kikötőkben történő egyéni kiszállás esetén mindenképpen fontos a hajótársaság által megadott beszállási időpontok betartása. Az egyéni kiszállások alkalmával a hajóindulás elmulasztásából eredő problémákért sem a hajótársaság, sem az iroda nem vállal felelősséget, az ilyen eset 100% kötbér felszámítását vonja maga után. (Esetenként a hajó egyénileg, saját költségen még utolérhető.)
 
Költségek a hajón, fedélzeti kártya: a hajók fedélzetén nincs készpénzhasználat. Beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott dombornyomott bankkártyát vagy pénzletétet (kb. USD 200-250/kabin) kérnek, és ezek ellenében kiadnak egy ún. fedélzeti kártyát, mely a fedélzeti költségek (extrafogyasztások, fedélzeti vásárlások, stb.) rögzítésére, nyomon követésére szolgál. Ezen költségek kiegyenlítésére – a zárolt vagy befizetett pénzletétből történő levonással, vagy az azt meghaladó fedélzeti számlaegyenleg esetében, ráfizetéssel - általában a hajóút vége előtti napon, a kijelölt recepciós pultnál kerül sor.
Fontos megjegyezni, hogy ha az utasok bankkártyával kívánják a pénzletétet fizetni, a zárolás a hajóút befejeztével kb. 1-2 után kerül feloldásra.
 
Személyes értékek: a nagyobb összegű készpénzt, ékszereket, személyes értékeket, a műszaki cikkeket javasoljuk a kabinszéfben, amennyiben ez nem része a kabin felszerelésének, a recepción található széfben elhelyezni. A hajótársaság és/vagy az iroda. nem vállal felelősséget az elvesztett vagy ellopott készpénzért, értéktárgyakért, műszaki cikkekért.
 
Kabinok: 
A kabin hőmérséklete a hőfokszabályzóval állítható.
A kabinok részét képezi a fürdőhelyiség zuhanyzóval, wc-vel.
Takarításkor a személyzet rendszeresen cseréli a törölközőket, ezeket csak a kabinban lehet használni. (A fintess-wellness és fürdőrészleg, és a medencék használatakor a helyszínen lehet törölközőt/fürdőlepedőt igényelni, majd a tevékenység befejeztével ugyanott kérik leadni. A törölközők leadásának elmulasztása, vagy a törölközők/fürdőlepedők elvesztése költség felszámítását vonhatja maga után.)
A kabinokban található konnektorok 110/220 volt elektromos feszültség biztosítására alkalmasak.
 
Ingyenes szolgáltatások: a legtöbb fedélzeti szolgáltatást, programot a részvételi díj tartalmazza, úgymint az étkezéseket (napi háromszori főétkezés és két snack, kivétel a helyszínen fizetendő a la carte éttermekben történő fogyasztást).
A medence, jacuzzi és fitneszterem használatát, a különböző, animátorok által vezetett fedélzeti programokat, valamint az esti szórakoztató műsorokat.
Térítésköteles szolgáltatások: szauna használat, masszázs, fodrász, a szépségszalon szolgáltatásai, a mosoda és vasalás, a fotó- és videó szolgáltatás, a postai szolgáltatások valamint a kaszinó szolgáltatásai.
 
Étkezések: a tengeri hajóutak esetében a részvételi díjban szereplő teljes ellátás napi háromszori főétkezést (reggeli, ebéd, vacsora), és további kisebb étkezéseket (szendvicsek, snack) jelent. A hajó büféétterme napi 20 órában áll az utasok rendelkezésére.
A főétkezések során lehetőség adódik az ültetéses, tányérszervizes valamint a büfééttermi étkezések kiválasztására.
Az ültetéses vacsorák alkalmával fontos a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok betartása. Az út során általában két gálavacsora, egy White party – fehérest és egy Olasz est kerül megrendezése az ültetéses vacsorák alkalmával.
A gálavacsorák alkalmával különösen javasolt a megfelelő viselet. Hölgyeknek kosztüm, kisestélyi vagy koktélruha; férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny viselete javasolt. A White party során fehér öltözék, az Olasz est során pedig a zöld- fehér-piros kombináció a hivatalos dress code.
Az ültetéses vacsorák két – egy korábbi (általában 18 és 20 óra közötti kezdéssel) és egy későbbi (általában 20 és 22 óra közötti kezdéssel) - turnusban zajlanak. Fontos az előírt étkezési időpontok pontos betartása.
Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet a kabinszám alapján helyükre kíséri az utasokat.
Az éttermekben általában tilos a dohányzás.
 
Öltözködési szabályok, javaslatok: a hajóútra javasolt a fedélzeti etikettnek, továbbá az évszaknak és a hajóút útvonalán várható időjárásnak, esetlegesen az érintett városok kulturális és vallási szabályainak megfelelő (elegánsabb és kényelmesebb, sportosabb) ruhadarabokat vinni.
A hajóút során várható időjárásról érdemes előzetesen tájékozódni.
A hajó egyes helyiségeiben (pl. a zárt éttermek) erősen működhet a klímaberendezés. Javasolt ezért kéznél tartani egy pulóvert, blézert vagy zakót.
 
Fakultatív kirándulások, egyéni programok a parton: a hajó a hajóút legtöbb állomásán kikötőkben köt ki, de előfordulhat, hogy a helyi viszonyokból vagy a hajótársaság döntéséből adódóan a hajó a part közelében lehorgonyoz és kisebb hajókkal, csónakokkal szállítják partra az utasokat. A kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az iroda. felelősséget nem vállal.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.
 
Vendégek, látogatók: a hajóút ideje alatt az utasok nem fogadhatnak látogatókat, akik nem rendelkeznek érvényes részvételi jeggyel az adott hajóútra.
 
Fedélzeti boltok: a hajó fedélzeti boltjaiban lehetőség van vásárlásra (ruhák, ajándéktárgyak stb.) a hajóút során. Egyes országok kikötőiben a helyi törvények vagy vámszabályok nem teszik lehetővé a fedélzeti üzletek nyitva tartását. A fedélzeti boltokban nincs készpénzhasználat, vásárláskor az utas fedélzeti kártyájára terhelik a vásárolt termékek árát.
 
Fotó- és videoszolgálat: a hajón fotó- és/vagy video szolgálat működik. Egyes közös eseményekről fénykép- és/vagy videofelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket, filmfelvételeket igény esetén a fotóboltban / galériában lehet megvásárolni (itt is a fedélzeti kártyával lehet fizetni).
 
Kaszinó: a hajó fedélzetén az esti/éjszakai órákban, a tengerre kifutást követően, 18 év feletti utasok részére kaszinó üzemel.

Tájékoztató anyagok a fedélzeten: a hajóutakon naponta friss, információs anyagot, ún. fedélzeti újságot készítenek be a kabinokba. Ezek a hajóút idején fontos tudnivalókat (fedélzeti programok, beszállási, indulási, érkezési, kiszállási időpontok, fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos tudnivalók, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás, stb.) tartalmazzák. Kérjük utasainkat a hírleveleket minden esetben figyelmesen olvassák el.
Bármilyen kérdés, pontosítás esetén a hajó személyzete és idegenvezetőnk rendelkezésre áll.
 
Próbariadó: a hajók kifutását követően próbariadót tartanak. A próbariadóval kapcsolatos tennivalókról a személyzet (személyesen és hangosbemondókon keresztül) pontos tájékoztatást ad, idegenvezetőnk természetesen ebben is utasaink segítségére lesz. A próbariadó alkalmával minden utasnak a saját biztonsága érdekében meg kell jelennie a kijelölt gyülekezőhelyen, a kabinban tárolt mentőmellényben.
 
Dohányzás: a fedélzeten dohányozni csak az arra kijelölt helyeken – többnyire a fedélzet nyitott részein – szabad; a kabinokban, éttermekben és bárokban, továbbá a hajó egyéb fedett közös helyiségeiben tilos.
 
Biztosítások: a részvételi díj EUB Air & Cruise TOP betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást és útlemondási biztosítást tartalmaz.
 
Egészségügyi előírások, védőoltás: a hajóutak során érintett kikötési helyszínekkel kapcsolatban esetlegesen javasolt védőoltásokról és veszélyforrásokról utasaink részletesen tájékozódhatnak awww.utazaselott.hu honlapon. További egészségügyi információkkal a háziorvosok is szolgálhatnak.
Kérjük, hogy utasaink bármilyen tartósan fennálló egészségügyi problémáról még az utazást megelőzően tájékoztassák irodánk munkatársát, mert ezt az információt továbbítaniuk kell az érintett hajótársaság felé.
A hajótársaságok (akár idegen nyelvű) orvosi igazolást kérhetnek az utasok utazásra alkalmasságának igazolása céljából.
Rendszeres gyógyszerszedés esetén utasaink mindig rendelkezzenek több gyógyszerrel, mint ami a hajóút és az oda-, visszautazás idejére elegendő. Szemüveg vagy kontaktlencse használata esetén mindig rendelkezzenek pótszemüveggel, ill. megfelelő mennyiségű kontaktlencsével, lencsetisztító, tároló folyadékkal. Gyógyszerek, szemüveg, kontaktlencsék beszerzése a hajóút során általában nem, vagy csak nehezen, extraköltségek árán oldható meg.
 
Várandósság, gyermekek a hajón: az MSC Cruises - az anya és a gyermekek egészsége érdekében - a hajóút végére a terhesség 24. hetét elérő, vagy a terhesség későbbi szakaszában lévő kismamáknak nem engedélyezi a hajóúton való részvételt. Ugyanakkor a terhesség korábbi szakaszában lévő kismamáknak is rendelkezniük kell a hajóútra való alkalmasságot bizonyító angol nyelvű orvosi igazolással – mely igazolja az anya és a magzat jó egészségi állapotát, a szülés várható időpontját, valamint a hajóútra való egészségügyi alkalmasságot.
Várandós anyukák csak saját felelősségre vehetnek részt a hajóúton; az MSC Cruises és az iroda. nem vállal felelősséget a hajóút során vagy azt követően a terhességgel kapcsolatban felmerülő esetleges komplikációkért. Újszülöttekkel, csecsemőkkel az utazás nem javasolt.
 
Orvosi ellátás a fedélzeten: a hajón, a kijelölt orvosi rendelőben orvosi ügyeletet biztosítanak (járó beteg rendelés, idegen nyelven). A hajóorvos általános orvos; szakorvosi rendelésre vagy műtéti beavatkozásokra nem jogosult, ezek a hajón nem lehetségesek. Az orvosi vizsgálat vagy konzultáció helyszíni térítés fejében történik. Ilyen esetben az utasoknak javasolt maguknál tartaniuk betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényüket és fedélzeti kártyájukat. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy ellátás díjáról minden esetben kérünk számlát kérni a hajóorvostól, melyet hazaérkezés után lehet benyújtani az illetékes biztosítótársaságnak (Európai Utazási Biztosító Zrt.).
 
Állatok: a hajón állatok szállítása egészségügyi és biztonsági okokból nem engedélyezett.
 
Mobiltelefon- és internethasználat: a mobil telekommunikációs eszközök esetenként a nyílt tengeren is használhatók, de a hajó saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztüli adatátvitel költsége meglepően magas lehet – sokszor az adott mobilszolgáltató terheli az előfizetőre. A hajón külön költségtérítés fejében, az arra kijelölt helyeken, a hajó saját számítógépeivel internethasználatra is van lehetőség.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!