6 napos egyéni városnézés Lombardiában

Egyéni városnézés Milánó ***+ és Lecco (Comói-tó) ****

Városlátogatás egyénileg Milánóban és a Comoi-tónál

6 napos egyéni városlátogatás Lombardia egyik leghíresebb városában, Milánóban illetve a festői szépségű Comói-tónál. Látnivalóban nem lesz hiány, megannyi épület, tér bizonyítja a városok gazdag történelmét valamint a táj szépségét.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A repülőjegyet, a szállást 5 éjszakára (2 éj Milánóban 3*superior kategóriájú, 3 éj Leccoban 4* kategóriájú szállodában) kétágyas szobáiban reggelis ellátással valamint személyenként 1 db kézipoggyászt (max 10 kg, 55x40x23cm). Várható szálloda: Milánó: Hotel Viva *** superior; Comói-tó/Lecco: NH Hotel Lecco Pontevecchio ****. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket (25 000 Ft/fő), az útlemondási biztosítást (1,4%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást és az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő, kb. 4 EUR/fő/éj), privát transzfert repülőtér – a két szálloda között (Privát transzfer Milánó szálloda- Lecco szálloda-Milánó reptér útvonalon 2-3 fő részére : 59 900 Ft/irány/autó) , autóbérlést (Autóbérlés 2 főre 4 napra : 69 900 Ft), Milánói buszos gyűjtőtranszfer díj (repülőtér-központi pu.-repülőtér) 6 900 Ft/fő.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
minimum 2 fő

Szállás

2 éjszaka ***+ szálloda Milánóban (Várható szálloda: Hotel Viva ***superior Milánó) 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban.
http://www.vivahotelmilano.com/

3 éjszaka **** szálloda a Comoi-tónál (Várható szálloda: NH Hotel Lecco Pontevecchio **** Lecco) 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban.
https://www.nh-hotels.it/hotel/nh-lecco-pontevecchio

Program: 

1.nap - Budapest, Milánó
Elutazás Milánóba közvetlen járattal, utazás egyénileg a szállásra. Délután szabadprogram: érdemes felfedezni a híres Dómot, mely építése 1386ban kezdődött meg, és közel 600 évig tartott. A Dóm téren, a dómon kívül egyéb nevezetességek is megtekinthetők. A dóm előtt áll II. Viktor Emánuel lovas szobra, a téren pedig a királyi palota (Palazzo Reale), az érseki palota (Palazzo Arcivescovile), valamint a modern művészeti képtár, a Museo del Novecento. A dómhoz közel található fedett passzázs a dóm terét, a Piazza del Duómót, a Piazza della Scallával köti össze, ahol egy másik híres látványosság, a Teatro alla Scala található, de a Galleria önmagában is csodálatos látnivalónak számít.

2. nap:
Reggeli után egész napos szabad program, melyet érdemes a milánói hercegek korábbi rezidenciájával kezdeni, amely a város egyik legjelentősebb építészeti alkotásának számít. A Castello Sforzesconak számos szép belső udvara van, közülük talán a legszebb a Cortille della Rochetta. A kastély mögött 47 hektáron terül el a 19. század végén létesített Parco Sempione, Milánó egyik legnagyobb parkja, a milánóiak egyik kedvenc pihenőhelye. A parkban található 108 méter magas toronyból csodálatos kilátás nyílik a városra. A park végén a Piazza Sempionén, az Arco Sempione, egy Napóleon által 1807ben emelet diadalív áll. Érdemes időt szentelni a Santa Maria delle Grazie templomra, amely Leonardo da Vinci lenyűgöző, monumentális remekműve, a 450x870 cmes Utolsó Vacsora c. festménye miatt lett világhírű (a belépőjegyet érdemes időben lefoglalni). Mivel Milánó a divat fővárosa, ezért érdemes ellátogatni a város fő divatutcájába Via Montenapoleone, ahol számtalan elegáns és drága ruhái illetve ékszerüzlet sorakozik. A futball rajongóinak szintén nagy élményt jelenthet a San Siro stadion meglátogatása, mely az UEFA értékelése szerint egy 5*os futballstadion.

3. nap:
Reggeli után 10:00-ig kicsellokás a milánói szállodából és egyénileg eljutás Lecco csodaszép Comói-tó partján fekvő városába. (javasoljuk a vonat használatát vagy irodánkban privát transzfer és auóbérlésre is van lehetőség). A szobákat európai standardnak megfelelően 14:00-tól lehet elfoglalni. Azoknak akik autót szeretnének bérelni felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szállodánál található privát parkolási lehetőség felár ellenében vehető igénybe (kb.15 EUR/autó/nap). Becsekkolást követően érdemes a város kis utcáin végig haladva egy kellemes étterembe vagy kávézóba beülni és gyönyörködni a magas hegyek által körülvett római korig visszanyúló város szépségében.

4.nap:
Reggeli után szabadprogram. Érdemes a környékbéli kis városokat felkeresni és átadni magunkat az olasz életvidámságnak és élvezni a vendégszeretetet. Semmiképp ne hagyjuk ki Bellagiot az Y-alakú tó két déli nyúlványának találkozásánál, tájképfestők és frivol gazadagok számára ideális helyen található. A pöttöm óvárosa meredek, kavicsokkal burkolt, lépcsős utcácskákkal nyúlik fel a hegyoldalba - a város felett szebbnél szebb kertekben pompáznak diszkrét paloták, melyek teraszáról az egész éveben gyönyörű tó látványában gyönyörködnek filmsztár, divattervező, vagy inkább ne is feszegessük mivel foglalkozó tulajdonosaik. Az ide érkező turisták jobban teszik, ha inkább hajóval jönnek a túlpartról - a városkában hétvégén szinte lehetetlen parkolni. A kikötőből viszont azonnal nagyon kellemes éttermek teraszára sétálhatunk át, vagy a tóparti szállodákat megkerülve a főtér érintésével a belső utcák egyikében keresünk magunknak kávézó vagy borkóstoló helyet. A tóágak találkozásánál található, kevésbé zsúfolt, de egy hangulatos étteremmel ellátott csücsköt találunk - nagyon megkapó élmény itt átélni a szemközti hegygerincek mögé lebukó nap sugaraitól beragyogott esti órákat egy palack habzóbor társaságában. Bellagio meglátogatása mindenképpen megéri azt a trükkös autóutat, ami Leccoból vagy Comoból, tó fölé épült, meredek hegyoldalban húzódó, keskeny aszfalt csíkon idevezet. Ha nem szeretnénk az olasz sofőrök virtuóz megoldásaitól rettegni, válasszuk a  Menaggio vagy a Varenna felől érkező kompjáratok valamelyikét

5.nap:
Reggeli után szabadprogram. Érdemes felkeresni a Villa del Balbianellot ami egy lenyűgöző villa, s még pompásabb kert terül el a festői Comói-tó partján, Lenno városka (Lombardia) mellett. A gyönyörű birtok egy kicsiny, fákkal teleültetett félszigeten helyezkedik el, a tó délnyugati ágának nyugati partján. A loggiáról lélegzetelállító kilátás nyílik egyik oldalon a Tremezzina-vidékre, amely Olaszország egyik legdrágább ingatlanainak gyüjtőhelye, másfelől a bájos Comacina-szigetecskére. A villa 1787-ben egy ferences rendi kolostor alapjain épült Angelo Maria Durini bíboros számára. A vízhez legközelebb eső épület két tornya még a kolostortemplom két campaniléje volt. 1796-ban, a bíboros halála után a birtokot Giuseppe Arconati Visconti vásárolta meg, s ekkor épültek hozzá a gyönyörű kilátást nyújtó loggia és a méltán hírneves kertek is. A XIX. században a villa és a hozzá tartozó kertek a Porro-Lamberteghi család tulajdonában voltak. A XX. század elejére az elhanyagoltság miatt meglehetősen rossz állapotba került a villa, amikor egy amerikai üzletember, Butler Ames megvásárolta magának, s gondosan felújíttatta az épületeket és a kertet is. Utolsó tulajdonosa, a milánói Guido Monzino, a Mount Everest első olasz expedíciójának vezetője 1974-ben költözött be a csodálatos villába. Neki köszönhető a Villa del Balbianello gyönyörű kínai, afrikai és prekolumbián gyűjteménye, csakúgy, mint a mesés XVIII. századi angol és francia bútorok. De ugyanitt egy kis múzeumot is találunk, mely Monzino expedíciójának emlékeit őrzi, mutatja be. A felfedező 1988-ban hunyt el, s a birtokot a Fondo per l'Ambiente Italiano-ra, az olasz nemzeti örökségvédelmi szervezetre hagyta. A villa igazi büszkesége az utánozhatatlan panorámaképet kínáló terasz-kert, melyet az elegáns loggia koronáz meg. A park a barokk kertépítés egyik gyöngyszeme, melynek minden részlete tökéletesen illeszkedik a Comói-tóhoz, annak partjához és egész környezetéhez. A Villa del Balbianello a mozi szerelmesei számára is ismerős lehet, hiszen számos filmklasszikusban feltűnt csodálatos környezete, így a Csillagok háborúja II. epizódjában, a Klónok támadásában (2002), valamint az egyik nagy sikerű James Bond filmben, a Casino Royale-ban (2006).

6. nap - Milánó, Budapest
Reggelit követően kicsekkolás, Milánóba eljutás egyénileg majd Milánóból repülés Budapetre a menetrend függvényében. 

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Francia Riviéra - 8 nap
» Milánó és az észak-olasz tóvidék - 4 nap

Kapcsolódó cikkek

» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2023. december. 01
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. október. 03
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2023. szeptember. 08
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2023. augusztus. 07
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2023. április. 29
» Róma képekben - Kovács Attila, 2023. február. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Hop-on-Hop-off Buszos városnéző buszjegy Milánóban (1 vagy 2 napra)
Milánó csodálatos városát kétemeletes, felső szintjén nyitott piros busszal fedezhetik fel. A 45/60/90 perces buszút alatt 12 megállóhelye van, ahol leszállhatnak, majd az adott nevezetesség megtekintését követően a következő hop on-hop off járatra felszállhatnak. Menet közben angol, olasz, spanyol, német, francia, orosz, japán és portugál nyelven lehet hallgatni a tájékoztatást. Egy és kétnapos,3 útvonalon közlekedő variációk közül lehet választani. Indulási hely: Piazza Castello
Ár:  1 napos: 6.900 Ft/fő  2 napos: 8.900 Ft/fő

„Best of Milan” – Milánó gyalogos városnézés - sorbanállás nélküli Santa maria Delle Grazie Templom belépőjeggyel
A 3 órás gyalogos városnézés a Világ 5 legnagyobb katedrálisa, a gótikus stílusban épült Milánói Dóm megtekintésével kezdődik. Ezt követően egy újabb helyi nevezetességbe, a Vittorio Manuele fedett, neves üzletekkel, éttermekkel tarkított sétálóutcáiba vezet a program. Áthaladva ezen a nyitott galérián, a Milánói Operaháznak is helyszínt adó térre, a Piazza della Scala-ra érkeznek a résztvevők, melyen számos világszerte ismert énekes és színész mutatta már meg tehetségét. Következő állomás a divatos bárokról, éttermekről nevezetes, elbűvölő Brera kerület . A program vége és egyben a csúcspontja  Santa maria de Grazie templom megtekintése. Idegenvezetés nyelve: angol. Program hossza: 3 óra. Találkozás: a katedrális bejáratával szemben állva  Piazza del Doumo jobb oldalán, a MONDADORI Shop árkádjai alatt.


Indulási időpontok:
Jún. 30-ig:  10:15-től (szerdai, pénteki, vasárnapi napokon) 14:15-től  (keddi, csütörtöki, szombati napokon)
Júl. 01-től: 10:15-től (szerdai , pénteki napokon) 14:15-től (keddi, csütörtöki, szombati, vasárnapi napokon)
Fontos! a templomokba belépni csak fedett térdekkel és vállakkal engedélyezett.
Ár: 22 900 Ft/fő, gyermek (5 éves korig): 19.900 Ft/fő

Segway bérlés Milánóban fél órás tréninggel
Fedezd fel Milánó időtlen csodáit a 21. század legnagyszerűbb járművével! A Segway az első önálló szerkezet, melyet arra terveztek, hogy minden gyalogos területen használható legyen. Minden túra egy 30 perces orientációval kezdődik a Segway használatát illetően. Az utazás a történelmi városközpontban veszi kezdetét, melynek során lehetősége nyílik a nélkülözhetetlen látványosságokat megtekinteni.A kirándulás főbb pontjai tartalmazzák: Arco della Pace, Parce Sempione, Castello Sforzesco, Piazza dei Mercanti, Piazza Duomo, Piazza Fontana, Galleria Vittorio Emanuele II, Teatro della Scala, Pinacotea di Breara. A túra nem tartalmaz belépőket egyetlen programhoz sem.
Tartalmaz: 3 órás Segway bérlés a fél órás tréninggel együtt, angol nyelvű kíséret a program alatt, fejhallgató kommentátorral, illetve eső esetén esőkabát.
Indulás: Hétfőtől-Vasárnapig 9:30 vagy 16:30
Teljes ár: 24 900 Ft/fő

Milánói városnézés történelmi villamoson
A TraMilano a Hop on Hop off saját innovatív 60 perces túrája, amely egy történelmi villamos fedélzetén vezeti körbe utasait a város főbb múzeumai mentén, varázslatos hangulatot teremtve ezzel. Az auditív idegenvezetésnek köszönhetően teljes leírást kaphat a legjelentősebb helyszínekről.A villamos 10 fő megállóval rendelkezik, továbbá 8:00 órától kezdődően 10 percenként jár egészen éjfélig. A hallgatható narráció nem kapcsolódik közvetlenül a villamoshoz, így leszállás után szintén használható. A TraMilano utasai 5% kedvezményben részesülnek a Boggi üzleteiben, amely férfiruhát árusító bolt szerte a világon. A voucher beváltható a Milano Central pályaudvaron, illetve a Latella Newspaper üzletben.
Megállóhelyek: Settembrini/Vitruvio - Cavour - Montenapoleone - Scala -Duomo -Cordusio - Cairoli - Cadorna - Virgilio - XX Settembre - Arco della Pace
Tartalmaz: villamosra és tömegközlekedésre érvényes 24 órás jegy, audio angolul/olaszol, milánói térkép
Indulás: Hétfőtől-Vasárnapig 10 percenként
Teljes ár: 6 900 Ft/fő/1 óra

 
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülőjegyet, a szállást 5 éjszakára (2 éj Milánóban 3*superior kategóriájú, 3 éj Leccoban 4* kategóriájú szállodában) kétágyas szobáiban reggelis ellátással valamint személyenként 1 db kézipoggyászt (max 10 kg, 55x40x23cm). Várható szálloda: Milánó: Hotel Viva *** superior; Comói-tó/Lecco: NH Hotel Lecco Pontevecchio ****. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket (25 000 Ft/fő), az útlemondási biztosítást (1,4%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást és az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő, kb. 4 EUR/fő/éj), privát transzfert repülőtér – a két szálloda között (Privát transzfer Milánó szálloda- Lecco szálloda-Milánó reptér útvonalon 2-3 fő részére : 59 900 Ft/irány/autó) , autóbérlést (Autóbérlés 2 főre 4 napra : 69 900 Ft), Milánói buszos gyűjtőtranszfer díj (repülőtér-központi pu.-repülőtér) 6 900 Ft/fő.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők az egyéni városlátogatás során
helyi idegenforgalmi adó

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
A milánói szálláshelyek esetében a helyszínen üdülőhelyi illeték fizetendő: kb. 3-4 EUR/fő/éj.
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 150 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjárattal Budapestről.

Igényelhető transzferek:
- Milánói buszos gyűjtőtranszfer díj (repülőtér-központi pu.-repülőtér) 6 900 Ft/fő
- Privát transzfer Milánó szálloda- Lecco szálloda-Milánó reptér útvonalon 2-3 fő részére : 59 900 Ft/irány/autó .

Autóbérlés 2 főre 4 napra : 69 900 Ft

Bérleti díj tartalmazza:
-korlátlan km-használat
-törés-, lopásbiztosítás, biztosítási önrész: 750 EUR+tax, ennyit zárolnak a vezető nevére szóló hitelkártyán, készpénzben nem letehető!
-reptéri felvét díja
-helyi adó
-excess refund biztosítás – önrész visszatérítő biztosítás (melléklet)
-biztosítás gumik/tükrök/szélvédő sérülésére (melléklet)

Az autót tele tankkal adják ki és tele tankkal kell visszavinni. A vezető nevére kiállított dombornyomott hitelkártyán kb. 800 EUR kauciót zárolnak, a kaució készpénzben nem fizethető. Az autót teli tankkal adják ki és azzal is kell leadni.
Autó típusa: Peugeot 308 vagy kategóriában hasonló

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!