Egy olajfa árnyékában - Körutazás Izraelben

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

 • 7 éjszakát a 3-4* szállodában, a programnak megfelelő felszereltségű szobákban;   
 • félpanziót a program szerint;   
 • repülőjegyeket Budapest - Taba – Budapest útvonalon, az adókat és illetékeket; 
 • transzfereket a program szerint;   
 • magyar idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

 • díjakat, amelyeket helyben kell fizetni az idegenvezetőnek, mint például belépőjegyek a látnivalókhoz, helyi idegenvezetők, határforgalmi díjak: kb. 185 USD/fő;
 • borravalót kb. 2 USD/nap (összesen kb. 16 USD);
 • egyágyas szoba igényelhető felár ellenében.
Hossz: 
8 nap
Létszám: 
min. 20 fő

Szállás

3-4* szállodában

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről Tabába; transzfer a szállodába; szállás Taba vagy Nuweiba környékén, szabadidő, vacsora.

2. nap:
Holt-tenger - Jerikó Reggel az egyiptomi-izraeli határ átlépése és indulás a Holt-tengerhez.  A Holt-tenger egy feneketlen sós tó, amely évezredek óta vonzza a látogatók érdeklődését; érdemes megállni pihenni és úszni egyet. Indulás Jerikóba, amelyet a világ legrégebbi városának tartanak; a közelben található a Kísértés hegye, ahol a Biblia szerint Jézus 40 nap és éjszaka böjtölt, és ahol a Sátán megkísértette; bejelentkezés és vacsora a szállodában.

3. nap:
Safed - Golán-fennsík - Kapernaum - Tabgha Látogatás és városnézés Safedben, amely a judaizmus négy szent városának egyike.  Itt fejlődött ki a zsidó miszticizmus - a kabbala - és itt alakultak ki azok a hagyományok, amelyek még ma is befolyásolják a gyakorló zsidók életét. Ezután a Golán-fennsíkra utazunk, amely egy hatalmas fennsík, amely Szíria és Libanon határán húzódik. Megálló Caesareában, ahol megtekintjük a római amfiteátrumot, Heródes palotájának maradványait és az ókori város egyéb ásatásait.Látogatás Kapernaumban az ókori zsinagóga romjaival, valamint Tabgha - a hely, ahol Jézus Krisztus állítólag megszállt és elmondta híres prédikációját.Visszatérés a szállodába, vacsora.

4. nap:
Galilea Kána - Názáret - Haifa - Cezárea - Tel Aviv Reggeli; látogatás Jézus első csodájánál - a galileai Kánában, ahol Krisztus megtette első csodáját - a vizet borrá változtatta. Indulás Názáretbe, a keresztény zarándokhelyre, ahol a Szent Család barlangja található a Szent Család templomban. Transzfer Haifába; látogasson el a Stella Maris kolostorba és az Illés barlangjába; nézze meg Caesareát, a kikötővárost, amelynek legnagyobb fénykorát Nagy Heródes uralkodása idején élte. Az ókori épületek romjai, köztük egy hatalmas amfiteátrum, ahol ma is tartanak előadásokat, és egy gyönyörű 2. századi vízvezeték a Földközi-tengeren a főbb látnivalók; transzfer Tel-Avivba és panoráma városnézés. Transzfer Betlehembe, bejelentkezés és vacsora a szállodában.

5. nap:
Jeruzsálem Reggeli, transzfer Jeruzsálembe, a három vallás szent városába - az Olajfák hegye, ahol a világ legrégebbi, ma is használt zsidó temető található; a világ legszentebb keresztény helye - a Szent Sír Temploma; a zsidóság legszentebb helye, a Siratófal; a Via Dolorosa vagy a keresztút stációi; az utolsó vacsora helye - a Sion-hegy; látogatás a híres óvárosi piacokon. Visszatérés a szállodába, vacsora.

6. nap:
Betlehem - Yad Vashem Reggeli, városnézés Betlehemben - Krisztus születésének helyén, beleértve a Születés Bazilikájának megtekintését; a Tejbarlang, ahol a hagyomány szerint a Szent Család menedéket talált az Egyiptomba vezető úton. Transzfer Jeruzsálembe és látogatás a YAD VASHEM Holokauszt Múzeumban; transzfer a Sion-hegyre - az utolsó vacsora állítólagos helyszínére; látogatás Dávid király sírjánál.

7. nap:
Maszada - Taba Reggeli, transzfer Masadába. Indulás drótkötélpályával Masadába (ókori erődítmény egy szikla tetején). Az erődöt Nagy Heródes építtette az i. e. 1. században. Az első zsidó háború idején Masada lett a zsidó lázadók utolsó ellenállási helye a rómaiakkal szemben.Transzfer a qumráni barlangok közelébe, ahol a Holt-tengeri tekercseket találták.Ezután a Negev-sivatagon keresztül az egyiptomi határig; megálló a Yotveta Kibbutznál, határátkelés Eilat / Taba-nál.Szállodai szállás Taba vagy Nuweiba környékén, vacsora és éjszakai szállás.

8. nap:
egyéni szabadidő; transzfer a repülőtérre; utazás Budapestre. Tengerparti tartózkodásukat meghosszabbító ügyfelek számára transzfer a repülőtérre és a szállodába.

Az út kiemelt értékei:

 • Fürdés a Holt-tengerben
 • Jeruzsálem, a 3 vallás városa
 • Gyönyörű tájakon, sivatagon át a Golán-fennsíkra
 • Tel Aviv - Izrael kulturális fővárosa
 • Kiváló gasztronómia

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Jeruzsálemi éjszaka - kb. 35 USD

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • 7 éjszakát a 3-4* szállodában, a programnak megfelelő felszereltségű szobákban;   
 • félpanziót a program szerint;   
 • repülőjegyeket Budapest - Taba – Budapest útvonalon, az adókat és illetékeket; 
 • transzfereket a program szerint;   
 • magyar idegenvezetőt.
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • díjakat, amelyeket helyben kell fizetni az idegenvezetőnek, mint például belépőjegyek a látnivalókhoz, helyi idegenvezetők, határforgalmi díjak: kb. 185 USD/fő;
 • borravalót kb. 2 USD/nap (összesen kb. 16 USD);
 • egyágyas szoba igényelhető felár ellenében.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, Budapest - Taba – Budapest útvonalon..

Étkezés: 

Félpanziós ellátás a program szerint.

A területről: 
Taba: Az Akabai-öböl északi csücskénél helyezkedik el. Taba Egyiptom legforgalmasabb határátkelőhelye a szomszédos Eilattal, Izraellel. Eredetileg az izraeliek turisztikai célpontnak fejlesztették ki, ahol az 1960-as években megnyílt az első szálloda, és ma gyakori nyaralóhely az egyiptomiak és más turisták számára. Egyiptom Vörös-tengeri riviérájának legészakibb üdülőhelye.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

NYELV
A hivatalos nyelv az arab. A nagyobb városokban és a turisztikai központokban általában beszélnek angolul, franciául és németül.

PÉNZNEM
Egyiptomi font (LE)

FÉNYKÉPEZÉS
Egyiptomban a repterek és a katonai létesítmények fotózása, valamint filmezése tilos! Ha helybeli embereket szeretnének fotózni, még a fotózás előtt szükséges megkérdezni tőlük, hogy készíthető-e róluk fénykép. A legtöbb látnivalónál és a múzeumokba való belépéskor a fényképezés és filmkészítés szigorúan tilos; belépés előtt sok esetben a fényképezőgépet, vagy a kamerát a bejáratnál le kell tenni. Éppen ezért azt javasoljuk Önöknek, hogy a kirán­du­lások előtt a kamerákat és fényképezőgépeket inkább hagyják a szálloda széfjében, ezzel is elkerülve a bejáratoknál való leadást, vagy azt, hogy a kamerát és a fényképezőgépet a buszon felejtsék.

LÁTNIVALÓK
A templomok és múzeumok látogatása során szeretnénk megkérni Önöket, figyeljenek oda arra, hogy viselkedésük a hely szellemének megfelelő legyen. Kérjük, hogy a falakat, az ősi szobrokat és a kiállítási tárgyakat ne érintsék meg! Kérjük, ne gyűjtsenek köveket, vagy egyéb berendezési tárgyakat! Kérjük, ügyeljenek a járdákra, megfelelő cipő viselése ajánlott. Ha egyes helyszíneken imádkozás, vagy egyéb istentisztelet zajlik, a körutazások alatt bizonyos templomokat vagy múzeumokat így csak kívülről tudunk megtekinteni, ezért előre szeretnénk kérni szíves megértésüket! A templomokban megfelelő öltözet viselése ajánlott (rövid szoknya, vagy nadrág viselése tilos).

JÁRULÉKOS KÖLTSÉGEK
Kérjük, vegyék figyelemben hogy a helyi alkoholos italok általában, az importált/külföldi italok pedig különösen drágák Egyiptomban.

OLTÁSOK
Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket arra, hogy minden külföldi út előtt, a saját biztonságuk érdekében szükségszerű a hepatitisz A, a tetanusz, a diftéria és a gyermekbénulás elleni oltás. Továbbá ajánlott gyomor- és bélfertőzés elleni gyógyszereket vinniük magukkal az útra. Kérjük, hogy az aktuális előírásokról és ajánlásokról tájékozódjon a Külügyminisztérium honlapján. A saját egészségének megóvásáért!

ORVOSI ELLÁTÁS
Egyiptomban az orvosi ellátás biztosított. A turisztikai központokban többnyire angolul és németül is beszélő orvosok, valamint képzett gyógyszerészek állnak rendelkezésre. A nagyobb szállodákban ügyeletes orvos található. Az orvosi ellátás állami felügyelet alatt áll, és leginkább a közép európai viszonyokhoz hasonlítható.

SZÁLLODAI BESOROLÁS
A katalógusban megadott szállodák besorolása megegyezik a hivatalos, egyiptomi szállodai besorolási feltételekkel, amit az Egyiptomi Szálloda Szövetség szigorú szabályai szerint rangsorolnak. Az Egyiptomi Szálloda Szövetség független vizsgálókkal rendszeresen ellenőrizteti, hogy a megadott előírásoknak megfelelnek-e a szállodák.

MOBILTELEFON
A mobiltelefonok bevitele az országba engedélyezett. A díjakról tájékozódjon szolgáltatójánál. A hálózati lefedettség a turisztikai központokban jó, távolabbi helyeken azonban nem optimális.

ÉTKEZÉS
Mint a legtöbb déli országban, itt is csak főzött, vagy sült ételek fogyasztása tanácsos. Az egyiptomi csapvíz nem iható, azonban mosakodásra alkalmas.

KÖZLEKEDÉS
Az egyiptomi közlekedést nem lehet összehasonlítani az európai forgalommal és közlekedési gyakorlattal. Ebből adódóan sajnos a múltban többször történt buszbaleset, és egyéb közlekedési baleset. Természetesen számunkra az Ön biztonsága a legelső. Ezért csak olyan transzfer vállalatokkal működünk együtt, melyek sofőrjei betartják a pihenő időt és betartják a megfelelő, biztonságos vezetés feltételeit. A tömegközlekedés Egyiptomban jól kiépített. A városokban a taxi és a gyűjtő-taxi kedvező közlekedési lehetőség.

HELYI IDŐ
Az időeltolódás Egyiptom és a közép- európai idő között nyáron és télen is plusz 1 óra. (kivéve: április és október, mert akkor a különbség 0 óra)

VALLÁS
Egyiptomban az államvallás: az iszlám. A kopt keresztények a második legnagyobb hit közösséget alkotják. A Ramadán (a böjti hónap) az iszlámban szent hónapnak számít. A hívő muszlimok napfelkeltétől napnyugtáig böjtölnek. A ramadán, akárcsak a húsvét, minden évben más hónapra esik. Ramadán hónapban előfordulhat, hogy a hivatalos előírások miatt bizonyos helyek bezárnak, ezért a körutazás programja megváltozhat.

ÉTTERMEK
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szállodák éttermeiben öltözködési előírás van érvényben. A többi szállodai vendéget, illetve a személyzetet is zavarhatja a nem megfelelő öltözet (pl. sport ruha vagy fürdőruha). Kérjük, hogy ezeket az előírásokat szíveskedjenek figyelembe venni.

BORRAVALÓ
Egyiptomban az alacsony kereset miatt fontos a borravaló. A számla végösszegének 5-10 %-át illik adni a felszolgálóknak.

ÁRAM- ÉS VÍZELLÁTÁS
Egyiptomban a közműellátás áram- és vízszolgáltatása néha akadozhat. A szállodákban kötelező a 110/220 V. euro-szabványos csatlakozó.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!