Egy csodálatos adventi nap a Zemplénben

1 napos buszos utazás a Zemplénbe

Meglátogatjuk a csokoládé múzeumot. Megkóstoljuk a finom kézműves Szerencsi csokoládét, majd kedvező vásárlási lehetőség van a finomságokból. Vizsolyon megtekintjük a Református templomot, melyben Károlyi Gáspár 1590-ben magyarra fordított Bibliájának 1 példányát őrzik. A község temploma is nemzeti kincs. Már a 12. században megépült az Árpád-kori szentély és hajó, amit aztán később kibővítettek. Freskók maradtak meg benne a 13. századból.

Alapár tartalmazza

- utazás turista autóbusszal, idegenvezető, 
- szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30 fő
Program: 

Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló) 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni).

Szerencs:
A Zempléni-hegység déli lábánál elhelyezkedő kisváros. A Tokaji borvidék része, pontosabban a Hegyalja és a Zempléni-hegység kapuja. Ebben a 1889-ben felépült a cukorgyár, amely az akkori Európa legnagyobb cukorgyára volt, 1923-ban pedig a csokoládégyár is felépült. Az EU szabályozás reformjának következményeképpen 2008. március 10-én bejelentették a cukorgyár bezárását és a gyár helyén emlékparkot alakítottak. Ennek következményeképpen több kisebb csokoládé manufaktúra alakult és egy olyan csokoládé múzeum, amit meglátogatunk. Megkóstoljuk a finom kézműves Szerencsi csokoládét, majd kedvező vásárlási lehetőség van a finomságokból.

Vizsoly:
Őskor óta lakott kis település. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, Károlyi Gáspár magyar nyelvű teljes bibliafordításának kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Az első magyar nyelvű biblia, hungarikum, egyháztörténeti műemlék. Károlyi Gáspár Göncön volt tiszteletes és munkatársakkal dolgozott a Biblia fordításán. 

Megtekintjük a Református templomot, melyben Károlyi Gáspár 1590-ben magyarra fordított Bibliájának 1 példányát őrzik. A község temploma is nemzeti kincs. Már a 12. században megépült az Árpád-kori szentély és hajó, amit aztán később kibővítettek. Freskók maradtak meg benne a 13. századból.

Sárospatak:
A Bodrog parti mezőváros már az őskorban is lakott volt. Várát I. Endre király építtette. Itt született II. Endre király lánya, Szent Erzsébet. A várban ajánlották fel I. Rákóczi Györgynek az erdélyi fejedelemséget (várlátogatás). Szent Erzsébet Római Katolikus templom, a híres református kollégium megtekintése után rövid szabadprogram (borvásárlási lehetőség a Rákóczi pincében). A Rákóczi-szabadságharc viszontagságai nem kímélték a várost; hol a kurucok, hol a labancok birtokolták. 

1708-ban itt tartották az utolsó kuruc országgyűlést. A város lakói aktív részt vállaltak az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban is. Napjainkban Sárospatak rangos iskolaváros, ugyanakkor hangulatos történelmi jellege miatt csábító turistacélpont.

Szabadprogram keretein belül gyönyörködünk az adventi fényekben úszó belvárosban, és vásárolhatunk a nagyon igényes Jézuska ajándékok közül.

Tokaj:
A Tokaji aszú hazája, a világörökség része. A kis település középkori városkájában sétálunk, ahol lehetőség van borkóstolásra (tokaji aszú). 

Adventi élményekkel feltöltődve hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Tavasz az erdőben - Kovács Attila, 2014. március. 11
» Új imázsfilm Magyarországról - neked tetszik? - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- utazás turista autóbusszal, idegenvezető, 
- szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
6.000 Ft / fő
Szerencs (Múzeum) + tárlatvezetés
Sárospatak (vár) + tárlatvezetés
Vizsoly (templommúzeum) + tárlatvezetés

Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova be szeretne menni!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!