Ég és föld között: Umbria mesés vidékén

Ég és föld között: Umbria mesés vidékén

5 napos buszos körutazás Olaszországban

Olasz körutazásunk során megtekintjük az "Olaszország zöld szíveként" emlegetett Perugiát, ellátogatunk Assisibe, felfedezzük Gubbiot és bebarangoljuk a Trasimento tó nyugati partján fekvő Castiglione del Lago.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, programok költségei, VOX készülék (városnézéshez) 2.000 Ft/fő

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Todi környékén az esti órákban.

2. nap: Reggeli után utazás Perugiába, az "Olaszország zöld szíveként" emlegetett Umbria tartomány fővárosába, mely az ország tizenkét etruszk városának egyike. Az 1345-1490 között épült San Lorenzo katedrális, és a reneszánsz előtti idők legszebb szökőkútja, a főtéren látható Fontana Maggiore, valamint a kút mögött magasodó városháza, a Palazzo dei Priori mind egyedi, romantikus hangulatot kölcsönöz a macskaköves utcáknak. Érdekesség, hogy a város egyes pontjain mozgólépcsővel lehet eljutni egyik utcáról a másikra, a nagy szintkülönbség miatt. A városnéző sétát követően ellátogatunk a híres Baci csoki szülőhelyére, a Perugina csokigyárba, melyet 1907-ben alapítottak. A gyárlátogatás után továbbutazunk Assisibe, Szent Ferenc városába. Az Assisi Szent Ferenc-bazilika és kolostor 1228–1253 között épült. Az altemplomot Cimabue és Giotto freskói díszítik; a felső templomban Giotto és tanítványainak freskói Szent Ferenc életét ábrázolják. A templom megtekintése után városnéző séta és szabadidő következik. Mielőtt visszatérnénk szálláshelyünkre, még rövid megállót tartunk Treviben, mely a tartomány egyik legszebb ősi városkája a Clitunno folyó völgyében. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Reggeli után Gubbio felfedezésére indulunk. A város az Ingino hegy nyúlványán fekszik, kereken 500 m magasságban. Fekvése még Olaszországban is különleges, házai teraszszerűen lepik el a hegyoldalt úgy, hogy egy pillantással átfogható egész ódon képe.
A séta során megtekintjük a Palazzo dei Consoli tornyos, várszerű épületét és a Palazzo Ducalet is. Napunk második részében a Trasimeno tavat tekintjük meg. A tó a negyedik legnagyobb az országban. A latinul Trasimenusnak nevezett tó mellett nyert csatát a Római Köztársaság seregei ellen Kr. e. 217-ben Hannibal. A tó partján fekvő Castiglione del Lago településről hajózási lehetőség nyílik az Isola Maggiore szigetre. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli a szállodában, majd Orvieto városának felfedezésére indulunk. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. Városbeli sétánkat a sikló felső megállójánál kezdjük: megtekintjük a Dómot, melynek homlokzata az olasz gótika színpompás csodája, majd a Szent Patrik kútjaként ismert várkutat, melyet VII. Kelemen pápa építtetett - aki 1527-ben, Róma kifosztása idején Orvietóban talált menedéket. A várost elhagyva a Cascata delle Marmore vízeséshez érkezünk, mely Ternitől csupán néhány kilométerre fekszik. A víz 165 méteres magasságból 3 „lépésben" zuhan bele a Nera folyó vizébe. Európa egyik legnagyobb vízesése, egyben a világ legnagyobb mesterséges vízesése is, létrejötte ugyanis emberi kéz munkájának köszönhető! Délután még Spoleto városával ismerkedünk, melynek látképét a Rocca Albornoz uralja. Jelenleg nemzeti múzeum és képtár működik falai között, eredetileg pápai erődítmény, majd Lucrezia Borgia otthona volt. Megtekintjük még a Ponté delle Torrit (tornyok hídja), valamint a 12. századi Dómot. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap: Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Umbria csodái - Orvieto este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Spoleto, Umbria gyöngyszeme - Etédi Alexa, 2013. július. 31
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2017. július. 05
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, programok költségei, VOX készülék (városnézéshez) 2.000 Ft/fő

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi abó, belépők, fakultatív programok, további étkezések, személyes kiadások.
Perugina csokigyár látogatás kb. 10 Euro/fő
Gubbio, Palazzo Ducale kb. 5 Euro/fő
Trasimeno tó, hajózás kb. 20 Euro/fő
Orvieto, Dóm+felvonó kb. 10 Euro/fő
Cascata delle Marmore kb. 10 Euro/fő
Spoleto, Rocca Albornoz kb. 10 Euro/fő
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó: 1,6 Euro/fő/éj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

4 éjszaka Todi környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!