Duna menti kerékpártúra (Regensburg - Passau)

4 napos biciklitúra

A Bajor-erdő szomszédságában kígyózó Duna menti kerékpárút egyik legszebb szakaszán vezet túránk. Bájos falvak, történelmi kisvárosok, és a hamisítatlan vidéki táj látványa kíséri utunk. Csatlakozz kerékpáros kalandozásunkhoz saját túrakerékpároddal, vagy bérelj tőlünk és töltsd el aktívan ezt a hétvégét!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

A napi távok 58-42 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A kerékpártúra teljes hossza kb. 150 kilométer, amely a kitérők miatt több is lehet. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, meredek kimerítő emelkedőkre nem kell számítani. Ha valaki elfárad és szeretne egy szakaszt, vagy akár teljes napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni. Ha elhatározod, hogy jelentkezel, próbálj legalább heti két-három alkalommal bringázni vagy futni. Egyéb állóképességi sportok is segítik a felkészülést. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos.

 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szállást kempingekben és ifjúsági szálláson, az irodánk által biztosított sátrak bérleti díját, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét, valamint az útlemondási biztosítást..

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
6 - 16 fő

Szállás

Utazásunk két éjszakáját kempingben töltjük, irodánk által biztosított sátrakban. Így saját sátorra nem lesz szükség, csak egy matracra és egy hálózsákra. A passaui éjszakát egy hangulatos ifjúsági szálláson töltjük. A szobák 4-6 ágyasak.

Felár megfizetése esetén lehetőség van panzió kétágyas szobáiban tölteni az éjszakákat. A panzió felára: 16.500 Ft/fő/3 éj

Program: 

1.nap: Budapest, Regensburg, Straubing
A hajnali órákban indulunk Budapestről kisbusszal a Duna partján fekvő, Regensburgba. A Bajor-erdő és a Jura-hegység találkozásánál fekvő hangulatos város lesz négynapos kerékpártúránk kiindulópontja. A kőkor óta lakott település óvárosa 2006 óta a világörökség részét képezi. Míg túravezetőink előkészítik kerékpárjainkat, felkeressük a legfontosabb látnivalókat: Főtér, gótikus Szent Péter katedrális, román stílusú Szent Emmerám apátság, Kepler-emlékház és Múzeum, Dunai Hajózási Múzeum. A városi séta után bringáink nyergébe pattanunk és a létező legrégebbi Duna-hídon (Steinerne Brücke) hagyjuk el a várost. Jó minőségű kerékpárutakon tekerünk Donaustauf kisvárosig, ahol rövid pihenőt tartunk. Elmajszoljuk szendvicseinket és megcsodáljuk a dombtetőre épített Walhalla templomot. Folytajuk kerékpártúránk; apró falvakon, káprázatos vidéki tájon kerekezünk mintegy másfél órát szállásunkig, Straubing kisvárosáig.
Szállás: kemping/opcionálisan panzió
Táv: 53 km, szint fel: 50 méter, le: 50 méter

2.nap: Straubing, Daggendorf, Winzer
Meredek emelkedőkre a mai nap sem kell számítanunk. A Duna bal partján folytatjuk kerékpártúránkat. Bájos falvak harmonikusan illeszkednek a festői Bajor táj látványába. A Dunát szegélyező töltés tetején kerekezünk be Daggendorfba. A Bajor-erdő kapujában fekvő várost, a Duna gyöngyszemének is nevezik. Megebédelünk, majd folytatjuk utunk a mai szállásunkig. Kempingünk Winzer közelében lesz.
Szállás: kemping/opcionálisan panzió
Táv: 58 km, szint fel: 50 méter, le: 50 méter

3. nap: Winzer, Passau
A reggelit követően újra apró falvakon és dunai töltésen bringázunk a három folyó találkozásánál épült Passauig. Az ebédet és a kora délutánt a hangulatos városban töltjük. A város látnivalókban igen gazdag. A Stephan dómban a világ leghatalmasabb orgonáját őrzik! Érdemes ellátogatni a Püspöki Palotába, a Pál templomba és a Niederburg-kolostorba. Szállásunk a város fölé emelkedő Oberhaus erődben létesített ifjúsági szálláson lesz. 
Táv: 42 km, szint fel: 30 méter, le: 30 méter
Szállás ifjúsági szálló/opcionálisan panzió

4.nap: Passau, Dunauschingen, Budapest
A reggelit követően összepakoljuk felszerelésünket és a híres Dunauschingen kanyarulathoz utazunk. Egy rövid gyalogtúra során madártávlatból csodáljuk meg a fantasztikus természeti képződményt. A kirándulás után hazautazunk. Érkezés az esti órákban Budapestre.
 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szállást kempingekben és ifjúsági szálláson, az irodánk által biztosított sátrak bérleti díját, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét, valamint az útlemondási biztosítást..

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
100-150 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre biciklizés során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 15 kg súlyú táskában elfér a többi holmid. A kempingezések során matrac és hálózsák szükséges!
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.

 Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A szervizautó Budapestről indul, ide kell a kerékpárokat és a csomagokat eljuttatni. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Irodánk két kisbuszával utazunk ki a helyszínre.

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron mindennap lesz lehetőség vásárlásra.

A területről: 
A Duna mellett kígyózó jól kiépített kerékpárúton vezet az utunk. Sok apró bájos település és a Duna folyamatos látvány kíséri utunk.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg nem várható. A reggelek viszont hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 15 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!