Duna menti kerékpártúra - felső szakasz (Feketeerdő - Regensburg - Passau)

11 napos biciklitúra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Fekete-erdőben a Duna-forrásánál, Donaueschingen kisvárosban indul kerékpártúránk. Káprázatos bajor vidéken kígyózik utunk, híres történelmi városokat szelünk keresztül: Ulm, Donauwörth, Neuburg, Weltenburg, Regensburg. Tíz nap tekerés után érkezünk meg túránk célálommása, Passauba. Aktív kikapcsolódás, és kulturális kaland egyaránt vár rád, ha velünk tartasz.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Botos György - bringa
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....

Nehézség:

A napi távok 50-80 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A kerékpártúra teljes hossza kb. 600 kilométer, amely a kitérők miatt több is lehet. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, meredek kimerítő emelkedőkre nem kell számítani. Ha valaki elfárad és szeretne egy szakaszt, vagy akár teljes napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni. Ha elhatározod, hogy jelentkezel, próbálj legalább heti két-három alkalommal bringázni vagy futni. Egyéb állóképességi sportok is segítik a felkészülést. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos.

 

TAVASZNYITÓ AKCIÓ!

Az első 6 fő jelentkezéséig!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a kerékpárok és csomagok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza

a szállásokat, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
10 - 16 fő

Szállás

A kerékpártúra 10 éjszakáját panzió, vendégház két ágyas szobáiban, vagy vendégház, hosztel 3-4 ágyas szobáiban töltheted választásod szerint.

Szállás opciók: 
1. Vendégház, hosztel 3-4 ágyas: 112.000 Ft/10nap/fő
2. Vendégház, panzió két ágyas: 144.00 Ft/10nap/fő

Mivel főszezonban járjuk végig a Duna menti ösvényt, a szállások helyszíne a foglaltságok függvényében változhat! 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Donaueschingen

Hajnali órákban  indulunk Budapestről  kerékpártúránk kiindulópontjára. Hosszú út vár ránk. Útközben 3-4 óránként állunk meg kisebb pihenőkre benzinkutak parkolóiban. Az est órákban érkezünk kerékpártúránk kiindulópontjára, Donaueschingen településre. Szállásunk a kisváros egyik vendégházban  lesz.
 

2. nap: Donaueschingen, Beuron

Reggel felkeressük a Duna forrását Fürstenberg hercegek parkjában. A délelőtti napsütés már a bringáink nyergében talál minket. Elkerekezünk a Breg- és a Brigach-patak összefolyásához. A két folyócska egyesülése után a folyót Dunának nevezik. Elvarázsolt vidéken tekerünk a szűk-mészkősziklás  folyóvölgyben. Megállunk egy kis frissítőre Tuttlingen kellemes parti sétányának egyik vendéglőjében, majd folytatjuk utunkat mai szállásunk irányába.
Az éjszakát Bueron településen töltjük. Táv kerékpárral: 63 km

3. nap: Beuron, Riedlingen

Délelőtt ártéri erdők és apró falvak kísérik utunk. Ebédidőben megpihenünk Sigmaringen városkában, amelyet a Római birodalom fontos helyőrségként tartott számon. Manapság híres látványossága a Hohenzollern- kastély vonzza a látogatókat. Megebédelünk, majd tovább kerékpározunk a Duna menti ösvényen. Mengen érintésével érkezünk meg mai szállásunkra, Riedlingenbe. A mai éjszakát itt töltjük.
Táv kerékpárral: 64 km

4. nap: Riedlingen, Ulm

Ma kerékpártúránk legnagyobb városába, Ulmba bringázunk. Árnyas útvonalon kerekezünk, gyakran állunk meg egy-egy rövidebb pihenőre a folyóparti településeken.  Ulmba délután gördülünk be, elfoglaljuk szállásunk a város egyik vendégházában. A nap hátralévő részét Németország „Legkisebb nagyvárosa” címmel büszkélkedő településen pihenéssel, nézelődéssel töltjük. Az ulmi Székesegyház a késő gótika remekműve. Tornya 161,53 méteres magasságával a világ legmagasabb templomtornya! Mellette puritán szépségű, építése idején többek által kritizált, ultramodern városháza áll. A városban található az egyik leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező Kenyér Múzeum.
Táv kerékpárral: 78 km

5. nap: Ulm, Dillingen

A délelőtt még Ulmban kalandozunk, majd  bringáink nyergébe pattanunk, és Duna jobb partján haladva kerékpározunk Dillingen kisvárosig. Útközben rövid pihenőre megállunk a Leipheim településen emelkedő, Güssen várkastélynál. Mai éjszakát Dillingenben töltjük, amelyet "Sváb Rómának" is neveznek egyházi és építészeti emlékei miatt. (pl. Szent Péter Bazilika) Az estét a város felderítésével töltjük.
Táv kerékpárral: 60 km

6. nap: Dillingen, Neuburg

Dimbes-dombos vidéken bringázunk Donauwörth, kisvárosig. A város a legnagyobb sváb-dunai átkelőhely és kikötő volt az elmúlt századokban. Már 1000 körül híd épült itt a Dunán! Egykor a só kereskedelem központja volt.  A rövid pihenő után folytatjuk bringatúránk. Elhaladunk Marxheim kisváros mellett, közvetlen a Duna parton fut a kerékpárút, útközben az itt élő hódok természetalakító munkáját figyelhetjük meg kidöntött és „méretre harapdált” fák formájában.  Bertoldsheim falu dombtetőre épült barokk kastélya mellett tartunk rövid pihenőt. Bájos Duna-völgyi falvakon haladunk keresztül, délután érjük el mai szállásunk, Neuburgban. A mészkőszikla tetején álló kora reneszánsz kastély uralja az elbűvölő Duna-völgy képét. Estefelé besétálunk a hangulatos fallal körülvett óvárosba, ahol megvacsorázhatunk. Táv kerékpárral:73 km

7. nap: Neuburg, Kelheim

Reggel bejárjuk a városka nevezetességeit. Szép számmal találunk reneszánsz és barokk épületeket. Felkereshetjük a Bajor Választófejedelem Palotáját, a Hofkirche-t, (egyházi bíróság épületét) és a Bajor Állami Képtárat. Mintaszerű parasztházak mentén kerekezünk tovább; utunkat gondosan megművelt földek és erdőségek szegélyezik Ingolstadtig. Egy rövid városnézés után indulunk tovább a Duna bal partján. Útközben felkeressük Bajorország első kolostorát, a Weltenburgi Apátságot, amelyet káprázatos helyre építettek, a Duna-áttörés kapujába. Mivel az apátságban működik a világ egyik legrégebbi serfőzdéje, szomjunkat is csillapíthatjuk. Innen a Duna egy 6 kilométer hosszú szűk völgyben hömpölyög, hatalmas sziklafalak között, néhol 18 méterre szűkül a medre. Bringáinkkal kompra szállunk és Kelheim településig hajózunk a fantasztikus szurdokban.Szállásunk Kelheim kisvárosban lesz. A vacsorát követően a hangulatos kisvárosban sétálgatunk. Kelheim 1231-ig Bajorország fővárosa volt. A Duna kapu előtt lett merénylet áldozata I. Lajos bajor herceg 1231-ben. A város jelképe a Michelsbergen álló Befreiungashalle (Felszabadulási csarnok). I. Lajos király építette a Napóleontól való megszabadulás emlékére.
Táv kerékpárral:67 km

8. nap: Kelheim, Regensburg, Straubing

A korai reggelit követően a Duna jobb partján folytatjuk utunkat. A délelőtt folyamán érjük el Regensburgot. 
A Bajor-erdő és a Jura-hegység találkozásánál fekvő hangulatos városban tartunk egy hosszabb pihenőt. A kőkor óta lakott település óvárosa 2006 óta a világörökség részét képezi. Felkeressük a legfontosabb látnivalókat: Főtér, gótikus Szent Péter katedrális, román stílusú Szent Emmerám apátság, Kepler-emlékház és Múzeum, Dunai Hajózási Múzeum. A városi séta után bringáink nyergébe pattanunk és a létező legrégebbi Duna-hídon (Steinerne Brücke) hagyjuk el a várost. Jó minőségű kerékpárutakon tekerünk Donaustauf kisvárosig, ahol rövid pihenőt tartunk. Elmajszoljuk szendvicseinket és megcsodáljuk a dombtetőre épített Walhalla templomot. Folytajuk kerékpártúránk; apró falvakon, káprázatos vidéki tájon kerekezünk mintegy másfél órát szállásunkig, Straubing kisvárosáig.Táv kerékpárral: 90 km

9. nap: Straubing, Daggendorf, Winzer

Meredek emelkedőkre a mai nap sem kell számítanunk. A Duna bal partján folytatjuk kerékpártúránkat. Bájos falvak harmonikusan illeszkednek a festői Bajor táj látványába. A Dunát szegélyező töltés tetején kerekezünk be Daggendorfba. A Bajor-erdő kapujában fekvő várost, a Duna gyöngyszemének is nevezik. Megebédelünk, majd folytatjuk utunk a mai szállásunkig.
Táv kerékpárral: 58 km

10. nap: Winzer, Passau

A reggelit követően újra apró falvakon és dunai töltésen bringázunk a három folyó találkozásánál épült Passauig. Az ebédet és a kora délutánt a hangulatos városban töltjük. A város látnivalókban igen gazdag. A Stephan dómban a világ leghatalmasabb orgonáját őrzik! Érdemes ellátogatni a Püspöki Palotába, a Pál templomba és a Niederburg-kolostorba. Szállásunk a város fölé emelkedő Oberhaus erődben létesített ifjúsági szálláson, és egy közeli panzióban lesz. Táv kerékpárral: 45 km
 

11. nap: Passau, Budapest

Délelőtt még kalandozunk a hangulatos Duna parti városban, majd összepakoljuk felszerelésünket és  hazautazunk. Érkezés az esti órákban Budapestre.

Ha tovább szertnél még kerékpározni a Duna menti kerékpárösvényen, most a legjobb alkalom kínálkozik erre, mert ezen a napon indul a Passau-Bécs kerékpártúránk!

http://utazom.com/utazas/duna-menti-biciklitura-passau-becs

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a kerékpárok és csomagok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a szállásokat, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
200-350 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre biciklizés során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 15 kg súlyú táskában elfér a többi holmid. A kempingezések során matrac és hálózsák szükséges!
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.

 Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A szervizautó Budapestről indul, ide kell a kerékpárokat és a csomagokat eljuttatni. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Irodánk két kisbuszával utazunk ki a helyszínre.

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron mindennap lesz lehetőség vásárlásra.

A területről: 
A Duna mellett kígyózó jól kiépített kerékpárúton vezet az utunk. Sok apró bájos település és a Duna folyamatos látvány kíséri utunk.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg nem várható. A reggelek viszont hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!