Duna menti kerékpártúra - felső szakasz (Feketeerdő - Regensburg - Passau)

11 napos biciklitúra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Fekete-erdőben a Duna-forrásánál, Donaueschingen kisvárosban indul kerékpártúránk. Káprázatos bajor vidéken kígyózik utunk, híres történelmi városokat szelünk keresztül: Ulm, Donauwörth, Neuburg, Weltenburg, Regensburg. Tíz nap tekerés után érkezünk meg túránk célálommása, Passauba. Aktív kikapcsolódás, és kulturális kaland egyaránt vár rád, ha velünk tartasz.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Botos György
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....

Nehézség:

A napi távok 50-80 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A kerékpártúra teljes hossza kb. 600 kilométer, amely a kitérők miatt több is lehet. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, meredek kimerítő emelkedőkre nem kell számítani. Ha valaki elfárad és szeretne egy szakaszt, vagy akár teljes napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni. Ha elhatározod, hogy jelentkezel, próbálj legalább heti két-három alkalommal bringázni vagy futni. Egyéb állóképességi sportok is segítik a felkészülést. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos.

 

TAVASZNYITÓ AKCIÓ!

Az első 6 fő jelentkezéséig!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a kerékpárok és csomagok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza

a szállásokat, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
10 - 16 fő

Szállás

A kerékpártúra 10 éjszakáját panzió, vendégház két ágyas szobáiban, vagy vendégház, hosztel 3-4 ágyas szobáiban töltheted választásod szerint.

Szállás opciók: 
1. Vendégház, hosztel 3-4 ágyas: 112.000 Ft/10nap/fő
2. Vendégház, panzió két ágyas: 144.00 Ft/10nap/fő

Mivel főszezonban járjuk végig a Duna menti ösvényt, a szállások helyszíne a foglaltságok függvényében változhat! 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Donaueschingen

Hajnali órákban  indulunk Budapestről  kerékpártúránk kiindulópontjára. Hosszú út vár ránk. Útközben 3-4 óránként állunk meg kisebb pihenőkre benzinkutak parkolóiban. Az est órákban érkezünk kerékpártúránk kiindulópontjára, Donaueschingen településre. Szállásunk a kisváros egyik vendégházban  lesz.
 

2. nap: Donaueschingen, Beuron

Reggel felkeressük a Duna forrását Fürstenberg hercegek parkjában. A délelőtti napsütés már a bringáink nyergében talál minket. Elkerekezünk a Breg- és a Brigach-patak összefolyásához. A két folyócska egyesülése után a folyót Dunának nevezik. Elvarázsolt vidéken tekerünk a szűk-mészkősziklás  folyóvölgyben. Megállunk egy kis frissítőre Tuttlingen kellemes parti sétányának egyik vendéglőjében, majd folytatjuk utunkat mai szállásunk irányába.
Az éjszakát Bueron településen töltjük. Táv kerékpárral: 63 km

3. nap: Beuron, Riedlingen

Délelőtt ártéri erdők és apró falvak kísérik utunk. Ebédidőben megpihenünk Sigmaringen városkában, amelyet a Római birodalom fontos helyőrségként tartott számon. Manapság híres látványossága a Hohenzollern- kastély vonzza a látogatókat. Megebédelünk, majd tovább kerékpározunk a Duna menti ösvényen. Mengen érintésével érkezünk meg mai szállásunkra, Riedlingenbe. A mai éjszakát itt töltjük.
Táv kerékpárral: 64 km

4. nap: Riedlingen, Ulm

Ma kerékpártúránk legnagyobb városába, Ulmba bringázunk. Árnyas útvonalon kerekezünk, gyakran állunk meg egy-egy rövidebb pihenőre a folyóparti településeken.  Ulmba délután gördülünk be, elfoglaljuk szállásunk a város egyik vendégházában. A nap hátralévő részét Németország „Legkisebb nagyvárosa” címmel büszkélkedő településen pihenéssel, nézelődéssel töltjük. Az ulmi Székesegyház a késő gótika remekműve. Tornya 161,53 méteres magasságával a világ legmagasabb templomtornya! Mellette puritán szépségű, építése idején többek által kritizált, ultramodern városháza áll. A városban található az egyik leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező Kenyér Múzeum.
Táv kerékpárral: 78 km

5. nap: Ulm, Dillingen

A délelőtt még Ulmban kalandozunk, majd  bringáink nyergébe pattanunk, és Duna jobb partján haladva kerékpározunk Dillingen kisvárosig. Útközben rövid pihenőre megállunk a Leipheim településen emelkedő, Güssen várkastélynál. Mai éjszakát Dillingenben töltjük, amelyet "Sváb Rómának" is neveznek egyházi és építészeti emlékei miatt. (pl. Szent Péter Bazilika) Az estét a város felderítésével töltjük.
Táv kerékpárral: 60 km

6. nap: Dillingen, Neuburg

Dimbes-dombos vidéken bringázunk Donauwörth, kisvárosig. A város a legnagyobb sváb-dunai átkelőhely és kikötő volt az elmúlt századokban. Már 1000 körül híd épült itt a Dunán! Egykor a só kereskedelem központja volt.  A rövid pihenő után folytatjuk bringatúránk. Elhaladunk Marxheim kisváros mellett, közvetlen a Duna parton fut a kerékpárút, útközben az itt élő hódok természetalakító munkáját figyelhetjük meg kidöntött és „méretre harapdált” fák formájában.  Bertoldsheim falu dombtetőre épült barokk kastélya mellett tartunk rövid pihenőt. Bájos Duna-völgyi falvakon haladunk keresztül, délután érjük el mai szállásunk, Neuburgban. A mészkőszikla tetején álló kora reneszánsz kastély uralja az elbűvölő Duna-völgy képét. Estefelé besétálunk a hangulatos fallal körülvett óvárosba, ahol megvacsorázhatunk. Táv kerékpárral:73 km

7. nap: Neuburg, Kelheim

Reggel bejárjuk a városka nevezetességeit. Szép számmal találunk reneszánsz és barokk épületeket. Felkereshetjük a Bajor Választófejedelem Palotáját, a Hofkirche-t, (egyházi bíróság épületét) és a Bajor Állami Képtárat. Mintaszerű parasztházak mentén kerekezünk tovább; utunkat gondosan megművelt földek és erdőségek szegélyezik Ingolstadtig. Egy rövid városnézés után indulunk tovább a Duna bal partján. Útközben felkeressük Bajorország első kolostorát, a Weltenburgi Apátságot, amelyet káprázatos helyre építettek, a Duna-áttörés kapujába. Mivel az apátságban működik a világ egyik legrégebbi serfőzdéje, szomjunkat is csillapíthatjuk. Innen a Duna egy 6 kilométer hosszú szűk völgyben hömpölyög, hatalmas sziklafalak között, néhol 18 méterre szűkül a medre. Bringáinkkal kompra szállunk és Kelheim településig hajózunk a fantasztikus szurdokban.Szállásunk Kelheim kisvárosban lesz. A vacsorát követően a hangulatos kisvárosban sétálgatunk. Kelheim 1231-ig Bajorország fővárosa volt. A Duna kapu előtt lett merénylet áldozata I. Lajos bajor herceg 1231-ben. A város jelképe a Michelsbergen álló Befreiungashalle (Felszabadulási csarnok). I. Lajos király építette a Napóleontól való megszabadulás emlékére.
Táv kerékpárral:67 km

8. nap: Kelheim, Regensburg, Straubing

A korai reggelit követően a Duna jobb partján folytatjuk utunkat. A délelőtt folyamán érjük el Regensburgot. 
A Bajor-erdő és a Jura-hegység találkozásánál fekvő hangulatos városban tartunk egy hosszabb pihenőt. A kőkor óta lakott település óvárosa 2006 óta a világörökség részét képezi. Felkeressük a legfontosabb látnivalókat: Főtér, gótikus Szent Péter katedrális, román stílusú Szent Emmerám apátság, Kepler-emlékház és Múzeum, Dunai Hajózási Múzeum. A városi séta után bringáink nyergébe pattanunk és a létező legrégebbi Duna-hídon (Steinerne Brücke) hagyjuk el a várost. Jó minőségű kerékpárutakon tekerünk Donaustauf kisvárosig, ahol rövid pihenőt tartunk. Elmajszoljuk szendvicseinket és megcsodáljuk a dombtetőre épített Walhalla templomot. Folytajuk kerékpártúránk; apró falvakon, káprázatos vidéki tájon kerekezünk mintegy másfél órát szállásunkig, Straubing kisvárosáig.Táv kerékpárral: 90 km

9. nap: Straubing, Daggendorf, Winzer

Meredek emelkedőkre a mai nap sem kell számítanunk. A Duna bal partján folytatjuk kerékpártúránkat. Bájos falvak harmonikusan illeszkednek a festői Bajor táj látványába. A Dunát szegélyező töltés tetején kerekezünk be Daggendorfba. A Bajor-erdő kapujában fekvő várost, a Duna gyöngyszemének is nevezik. Megebédelünk, majd folytatjuk utunk a mai szállásunkig.
Táv kerékpárral: 58 km

10. nap: Winzer, Passau

A reggelit követően újra apró falvakon és dunai töltésen bringázunk a három folyó találkozásánál épült Passauig. Az ebédet és a kora délutánt a hangulatos városban töltjük. A város látnivalókban igen gazdag. A Stephan dómban a világ leghatalmasabb orgonáját őrzik! Érdemes ellátogatni a Püspöki Palotába, a Pál templomba és a Niederburg-kolostorba. Szállásunk a város fölé emelkedő Oberhaus erődben létesített ifjúsági szálláson, és egy közeli panzióban lesz. Táv kerékpárral: 45 km
 

11. nap: Passau, Budapest

Délelőtt még kalandozunk a hangulatos Duna parti városban, majd összepakoljuk felszerelésünket és  hazautazunk. Érkezés az esti órákban Budapestre.

Ha tovább szertnél még kerékpározni a Duna menti kerékpárösvényen, most a legjobb alkalom kínálkozik erre, mert ezen a napon indul a Passau-Bécs kerékpártúránk!

http://utazom.com/utazas/duna-menti-biciklitura-passau-becs

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a kerékpárok és csomagok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a szállásokat, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
200-350 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre biciklizés során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 15 kg súlyú táskában elfér a többi holmid. A kempingezések során matrac és hálózsák szükséges!
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.

 Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A szervizautó Budapestről indul, ide kell a kerékpárokat és a csomagokat eljuttatni. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Irodánk két kisbuszával utazunk ki a helyszínre.

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron mindennap lesz lehetőség vásárlásra.

A területről: 
A Duna mellett kígyózó jól kiépített kerékpárúton vezet az utunk. Sok apró bájos település és a Duna folyamatos látvány kíséri utunk.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg nem várható. A reggelek viszont hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!