Dubai - Sri Lanka körutazás

10 napos körutazás Délkelet-Ázsiában

A program során busszal felkeressük a Dubai Creek öblöt, a Bastakia történelmi negyedet, ahol a régi széltornyos házak tekinthetőek meg.Az öbölből kiindulva vízre szállunk és hajózunk egy tradicionális fából készült abra hajón.A túra folytatása során ellátogatunk a színes forgatagú fűszerpiacra és az arany bazárba. Sri Lankán meglátogatjuk a Pinnawala elefánt árvaházat, ahol a látogatóknak lehetőségük van közelről látni az elefántokat. Ha szerencsénk van még elefántetetést is láthatunk.

Alapár tartalmazza

A repülős utazást, a helyszínen légkondicionált autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést. Jeep Safari 6 fős autókban a Minerya Nemzeti Parkban.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, transzfert, útlemondási biztosítást, belépők összegét, borravalót, idegenforgalmi adót, vízumdíjat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap  Elutazás Budapestről az Emirates menetrendszerinti járatával. Érkezés Dubaiba, a helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk várja, majd transzfer a 4*-os szállodába.

2. nap Félnapos városnézésre indulunk a régi Dubai nyomában, a program során busszal felkeressük a Dubai Creek öblöt, a Bastakia történelmi negyedet, ahol a régi széltornyos házak tekinthetőek meg. Az öbölből kiindulva vízre szállunk és hajózunk egy tradicionális fából készült abra hajón. A túra folytatása során ellátogatunk a színes forgatagú fűszerpiacra és az arany bazárba.
Fakultatív program: BurjKhalifa 124. emeletén találhatókilátóközpont meglátogatása. 
Délután szabadprogram vagy Sivatagi Szafari fakultatív programlehetőség. Éjszaka 4*szállodában. 

3. nap  A reggelit követően transzfer a repülőtérre majd elutazás Dubaiból menetrendszerinti járattal Colomboba. Érkezés a Bandaranayake Nemzetközi repülőtérre, ahol partnerünk képviselője várja utasainkat, majd transzfer Colomboba a szálláshelyünkre. Kora délután megismerkedünk a várossal: Gangarama Buddhista templom, úszópiac, Szabadságtér stb. Éjszaka Colombo 3* szállodájában. 

4. nap  A reggelit követően meglátogatjuk a Pinnawala elefánt árvaházat, ahol a látogatóknak lehetőségük van közelről látni az elefántokat. Ha szerencsénk van még elefántetetést is láthatunk. Következő állomásunk Sigiriyaban a gránit sziklára épült oroszlános sziklaerőd, aminek a tetején a lenyűgöző panoráma mellett a korábbi királyi palota romjait csodálhatjuk meg. Éjszaka Sigiriya vagy Habarana 3* szállodájában. 

5. nap    A szállodai szobák elhagyását követően a közel 9000 hektáron elterülő Mineyra Nemzeti parkba indulunk, ahol 6 fős jeepekbe átszállva elefánt szafarira indulunk. A felejthetetlen élményt követően, délután ellátogatunk és megtekintjük a világörökség részét képező korábbi királyi fővárost Polonnaruwát, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja. Éjszaka Sigiriya vagy Habarana 3* szállodájában. 

6. nap   A reggelit és a fűszerkert meglátogatását követően elutazunk Kandybe, amely a buddhizmus egyik szent helye és egyben Sri Lanka kulturális központja. A Fog temploma és a hozzákapcsolódó épületei az Unesco világörökségének része. A templom bejárását követően egy srilankai táncok bemutatóját tekintjük meg. Éjszaka Kandy 3* szállodájában. 

7. nap  A reggelit követően egy teaültetvény mellett található gyárat látogatunk meg, ahol megismerkedhetünk a gyártási folyamatokkal és közben megkóstolhatjuk a teákat. Hosszabb utazásunkat követően jutunk el Negomboba. Az érkezést követően pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk vagy megkóstolhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak, rákok ezerféle fajtáit. Éjszaka Negombo 3* szállodájában. 

8. nap  Negomboból transzfer a tengerpartra, pihenés és fürdés lehetőség. Vacsora és szállás Sri Lanka tengerpartján 3* szállodájában. 

9. nap A reggelit követően szabadprogram és pihenés. Vacsora a szállodában majd a szobák elhagyását követően összepakolunk és elindulunk a repülőtérre. 

10. nap Megérkezés a repülőtérre majd éjjel elutazás Budapestre menetrendszerinti járattal. Érkezés a délelőtti órákban Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2019. június. 07
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. augusztus. 09
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2019. július. 29
» Bonsai Burma - Kovács Attila, 2019. július. 04
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2019. május. 18
» A nyüzsgő Dubai képekben - Kovács Attila, 2019. április. 17
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2019. március. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

BurjKhalifa felhőkarcoló 124. emeletén található kilátóközpont meglátogatása
Félnapos sivatagi szafari büfévacsorával

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, a helyszínen légkondicionált autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést. Jeep Safari 6 fős autókban a Minerya Nemzeti Parkban.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, transzfert, útlemondási biztosítást, belépők összegét, borravalót, idegenforgalmi adót, vízumdíjat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőtéri illeték, transzfer, belépőjegyek, idegenforgalmi adó, vízumdíj.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (Dubai) kb. 20-25 dirham/szoba/éj. Borravaló (Sri Lankán kb. 4-5 usd/fő/nap).

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó (Dubai) kb. 20-25 dirham/szoba/éj. Borravaló (Sri Lankán kb. 4-5 usd/fő/nap)
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről az Emirates menetrendszerinti járatával, turista osztályon.

Szállás: 

3*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak. Sri Lankára vízum szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!