Dráva menti kerékpártúra

5 napos bringatúra Ausztiában

A Dráva-folyó felső szakaszára invitálunk bringázni nyár derekán. Ég felé törő alpesi csúcsok, frissen kaszált hegyi legelők, kellemes kisvárosok és a vidéki ausztriai táj kíséri utunk.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- kényelmes vendégházakban töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a szállásokat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban (előzetes választásod szerint), az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
7 - 8 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 25-60 km között váltakoznak, de előfordulnak meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál. Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Kapcsolódó cikkek

» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Az Iszria titkai: Sopot vízesés - Kovács Attila, 2013. december. 19
» Otthon a világban - Hegedüs Anett, 2013. június. 10
» Pula látnivalói - Kovács Attila, 2013. január. 23
» Keresztül-kasul Isztrián - Hegedüs Anett, 2013. január. 20
» Buje: kisváros a dombtetőn, Isztriai-félsziget - Kovács Attila, 2012. szeptember. 12
» Draguc látképe - Kovács Attila, 2012. szeptember. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Mura menti kerékpártúra - 4 nap
» Duna menti biciklitúra (Passau-Bécs) - 5 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
Részletes program
1. nap: Szeged, Budapest, Lienz, Greifenburg

Korán reggel indulunk a dél –ausztriai kisvárosba, Lienzbe.  Kora délután érkezünk meg, majd lepakoljuk a kerékpárjainkat és elindulunk a Dráva menti kerékpáros ösvényen. A völgy kiszélesedik az útvonal kezdetben a folyó bal, majd a jobb partján vezet. Árnyas útvonalon haladunk, apró, bájos falvakat érintünk a nap folyamán. Az estét Greifenburg közelében egy hangulatos vidéki vendégházban töltjük. Táv kerékpárral: 35 km, Szállás: vendégház.

2. nap: Greifenburg, Spittal, Villach

A mai napon egy hosszabb szakaszt kell teljesítenünk, ám könnyű többnyire lefelé vezető útvonalon.  Reggeli után káprázatos alpesi tájon kerékpározunk, követve a kanyargó folyó vonalát. A déli órákban érjük el Spittal kisvárost, ahol megpihenünk és megebédelünk.  Délután lépjük át Karintia tartomány határát, vidéki farmok, apró, bájos települések kísérik utunk.  Bár hegyvidéki területen tekerünk, mivel utunk  a folyó medrét követi kellemes bringázás vár ránk. Késő délután érjük el a Klagenfurti-medence nyugati szélén, a Dráva és a Gail-folyó összefolyásánál elterülő Villach várost. Szállásunk a város egyik vendégházában lesz. Délután Villach belvárosában felkereshetjük a reneszánsz városházát, a Szent Jakab templomot, valamint a Schillerpark különleges látnivalóját, Karintia háromdimenziós domborzatát. Táv kerékpárral: 82 km, Szállás: vendégház.

3. nap: Villach, Ferlach

A reggeli napfény már a bringáink nyergében talál minket. A folyó völgye kiszélesedik, kerékpáros útvonalunk alpesi legelők mellett kígyózik a Karavanka-hegység északi lábánál csupán egy karnyújtásnyira a szlovén határtól. Az útközben egy folyóparti étteremben fogyaszthatjuk el ebédünket. A kora déluráni órákban érkezünk meg mai szállásunkra, Ferlach-ba. Táv kerékpárral: 49 km, Szállás: vendégház.

4. nap: Ferlach, Lippitzbach

Ma is a  Karavanka-hegység vonalát követő folyó partján bringázunk. Káprázatos hegyi legelők, ég felé törő alpesi csúcsok kísérik utunk. A déli órákban megállunk a Klopeiner-tó partján pihenni. Megebédelünk, de ha kedvünk tartja, fürdőzhetünk is a tó meleg vízében. Délután 20 kilométeres szakasz vár még ránk szállásunkig. 
Táv kerékpárral: 50 km, Szállás: vendégház.

5. nap: Lippitzbach, Dravograd, Budapest, Szeged

Bringatúránk utolsó napján  átkelünk a határon Szlovéniába és megérkezünk a túránk végcéljához, Dravogradba. Itt vár ránk túravezetőnk. Felpakoljuk a kerékpárokat és Szegedre utazunk.
Táv kerékpárral: 30 km

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállásokat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban (előzetes választásod szerint), az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Várható költőpénz szükséglet: 
100-200 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs (két kulacsot hozz!), lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van!
Kerékpáros felszerelések: kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.
Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Országúti vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.
Ha nem szeretnél kerékpározni, de szívesen eljönnél: Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Utazásunk alatt az éjszakákat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban(előzetes választásod szerint) töltünk a programban szereplő helyszíneken.  Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára.

Elhelyezés kétágyas szobákban reggelivel. Ár: 62.900 Ft/fő/4 éj

Elhelyezés 3-4 ágyas szobákban reggelivel. Ár: 53.900 Ft/fő/4 éj
 

Étkezés: 
A reggelin kívül önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
Augusztusban a Dráva mentén az itthoninál egy kicsit hűvösebb időjárásra kell számítani. Napközben 22-28 C fok várható. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles időjárás is.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!