Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

6 napos körutazás

"A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta."

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák.

Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN)– BUDAPEST – KLAGENFURT – MILLSTÄTTER-SEE
Reggeli indulást követően Győr, Szombathely érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 neve­zetességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka, igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot, ezt köve­tően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ – CORTINA D’AMPEZZO
Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöl­dellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is külön­leges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbe­ölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismer­tebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2–3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szál­lásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ
Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órákban kezdjük a városnézést. Mindenkit elkápráztatnak a dóm góti­kus csúcsívei. Aki be szeretne menni a dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel) és kitekinteni az erkélyről az alattunk höm­pölygő tömegre azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbanállást. (Ezt jelentke­zéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói dóm megtekintése, felmenetel a kupolába (lifttel): 7.500,- Ft. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát, majd a világhírű operaházat, a Scalát is. Aki előzetesen nem igé­nyelte az „Utolsó vacsora” belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíre­sebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépő­vel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: CERTOSA DI PAVIA – ASTI – TORINÓ
Reggeli után délnek indulunk, hogy megtekintsük Olaszország 3. legnagyobb templomával rendelkező paviai kolostort. A kolos­tor belső termei is látványosak. Ennek megtekintése után tovább­utazunk a pezsgő hazájába, Astiba. A kisváros főtere, temploma nagyon hangulatos. A belvárosi sétát követően egy bor- és pezs­gőüzemet keresünk fel, ahol kóstolóval egybekötött bemutatón vehetünk részt (ennek belépőjét és a kóstolót az út részvételi díja tartalmazza). Innen továbbutazunk, és a délutáni órákban érke­zünk Torinóba, mely 2006-ban a Téli Olimpiának is otthont adott és itt van a híres FIAT autógyár is. 1882-től 12 éven át Kossuth Lajos is a városban élt, egy belvárosi ház első emeletén, a házon ma tábla jelzi emlékét. Nagyon szép környezetben helyezkedik el a város. Egyrészt láthatjuk az Alpok vonulatait, másrészt a Pó folyó szeli ketté a települést. A város fő látnivalói közül kiemelkedik a 167 m magas Mole Antonelliana épülete. Torinót Bolognához hasonlóan, az árkádok városának is szokták nevezni, mert 18 km az árkádok teljes hossza a városban. Felkeressük a dómot, a Szent Lepel kápolnát, (melyben őrzik a katolikus egyház híres erek­lyéjét – nincs kiállítva), Piazza San Carlot. Királyi Palota, mely Világörökség. Szállás a város közelében.

5. NAP: BERGAMO – BRESCIA – VERONA
Reggel kelet felé indulunk. A déli órákban érkezünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A városrészt több km várfal veszi körbe és utcái középkori han­gulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További látványosság a több mint 50 m magas harangtorony és a díszes belső kiképzéssel rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt született az utolsó longo­bárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia a reneszánsz tér és a legnagyobb a Piazza Duomo a barokk közkútjával. A városnak számos cso­dás látnivalója van: dóm, könyvtár ahol Petrarca művet is őriz­nek, a Castello mely egy kelta erődre épült vagy a Teatro Grande, Olaszország egyik legérdekesebb színházépülete. Rövid szabad­program után utazunk tovább Veronába. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az aján­dékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erké­lyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tarta­nak. Este elfoglaljuk Verona közeli szállásunkat.

6. NAP: VERONA – DUINO – BUDAPEST
Reggel olaszországi nézelődésünk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre, 2020. augusztus. 09
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. augusztus. 08
» Hogyan készüljünk fel a síelésre? - , 2020. augusztus. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Szlovénia:

Koronavírus információ:
Nyitás: A Szlovéniával kötött kétoldalú megállapodás következtében 2020.05.28-a után magyar állampolgárok szabadon beutazhatnak az országba. A szállások folyamatosan nyitnak és fogadják a turistákat.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Fakultatív programok

Fakultatív belépőjegy: Milánói dóm megtekintése, felmenetel a kupolába (lifttel): 7.500,- Ft.
Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépő­vel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Minimundus 18 €
Rif Faloria felvonó 17 €
Scala múzeum 9 €
Duino - kastély 8 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek:
Nagykanizsa – TESCO parkoló
Siófok TESCO parkoló
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!