Dolomitok gyalogtúra

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 06.15!

Dolomitok gyalogtúra kalandvágyóknak

5 napos gyalogtúra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Új programunk a Dolomitok szerelmeseit szeretné megismertetni a hely kevésbé ismert, ám lenyűgöző részeivel. Izgalmas, kalandos ösvényeken barangoljuk be a környék útvonalait, derítjük fel eldugott, hangulatos menedékházait. A túra azoknak is újdonságot jelenthet akik már jártak velünk itt "Dolomitok gyalogtúrák" programunkon, mert teljesen más program keretében új fantasztikus területeket járhatunk be!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.

 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást kempingben saját sátorban, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
35-45 fő

Szállás

Kempinges szállásunk (4 éj) a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák szükséges, ha fázósabb vagy rakj be még egy takarót, még augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1 nap: Budapest, Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről és a  délutáni órákban érkezünk meg Észak-Olaszország gyöngyszemének is nevezett Cortina d' Ampezzoba, itt található szállásunkra. Miután felvertük sátrainkat  rövid séta keretében meglátogatjuk a közeli csodálatos környezetben fekvő Pianozes és Ajal tavakat ahol akár friss pisztrángos ételeket is kipróbálhatunk. A nap hátralévő idejében belátogathatunk a városba, sétálhatunk, vagy akár elfogyaszthatunk egy igazi olasz pizzát!

2. nap: Cortina d' Ampezzo, Giau hágó (2236 m.) Cernera 2657 m.

Monte Cernera! Ez az ismeretlenség homályában megbúvó Cortina környéki hegycsúcs méltatlanul elfeledett, pedig a hozzá vezető út többségiben jelzetlen, de izgalmakkal teli, látványos és kellemesen erőt próbáló. A csúcsáról pedig a kilátás egyszerűen páratlan! Az országúti kerékpárosok által igen jól ismert és egyben  hírhedt Giau hágóból indulunk el kellemes ösvényen a Zonia völgybe, ahova két kisebb nyereg érintésével jutunk el. Itt  feltűnnek előttünk a Formin gerinc hatalmas sziklafalai, majd egy rövid pihenő után nyugat felé már a Cernera északi lejtői alatt húzódó kellemes úton törünk a célunk felé. Nehezebb-könnyebb útszakaszok váltogatják egymást: füves és sziklás területeken, amelyet rövid láncos részek tesznek izgalmassá. Aztán egyszer csak feltűnik előttünk a csúcskereszt, az út elfogyott, és körülöttünk a Dolomitok végtelen formáinak varázslatos világa ragad el bennünket. Kigyönyörködjük magunkat, utána ugyanezen az úton visszaereszkedünk egészen a Giau hágóba és tovább is indulunk a Fontanes völgybe, hogy a nap második részében egy újabb képet kapjunk a Dolomitokról. Sziklakert hatású ösvényeken haladunk egészen a Cinque Torri menedékházig, majd innen egy hegyoldal  gyönyörű, sűrűn borított fenyőerdejében ereszkedünk le a kis parkolóba, ahol buszunk vár minket. 
Táv: 15 km. Szint:  650 m fel, 1150 m le  Menetidő: 8 óra

3. nap: Cortina d' Ampezzo,Tre Croci hágó, Sorapiss-tó, Ciadin hágó

A túránk a Tre Croci hágóból indul ahova egy rövid buszozás után érkezünk meg. Meglepő módon nem nekiugrunk egyből a hegynek hanem egy kellemes szekérúton , többségiben fenyőerdőn keresztül haladva melegítjük be izmainkat. Mikor elhaladunk egy régi háborús erődítmény mellett az út  leszűkül majd természeti akadályok egész sora gördül elénk. Elkezd meredeken emelkedni az út, patakmedren kelünk át aztán sziklapárkányok mentén haladunk ahol rövidebb szakaszokon drótkötél segíti a biztonságos előrejutásunkat. Közben kinyílik előttünk a táj ahol a hosszan elnyúló fenyvesekkel borított Auronzo völgyből már csak a kopár sziklatömbök magasodnak ki. A lenyűgöző Sorapiss cirkuszvölgybe érve feltűnik előttünk az „ Isten ujja „ sziklatorony és az alatta megbúvó lehetetlen türkíz színű Sorapiss tó. Partjától nem messze a Vandelli menedékháznál pihenünk egyet majd nekivágunk, hogy elérjük a Landó gerincet melyhez törpefenyővel borított törmelékes és karos területen haladunk át, miközben vissza vissza tekintünk a magunk mögött hagyott csodálatos völgyszorosra. Átbukunk a hegy másik oldalára ahol ismét rövid drótos szakasz segít majd újabb lenyűgöző látvány fogad minket a Malquóira csúcs tövében. Keresztülszeljük  a többségiben fűvel borított mormotákban gazdag szűk völgyet, és egy rövid emelkedővel és egyben látványos gerincúttal felérünk a napunk legmagasabb pontjára Ciadin hágóba ( 2378m ). Előttünk a Cristallo hatalmas tömbje emelkedik, mögöttünk a Sorapiss elővonulata mi pedig egy kiszögelésen állunk. A látvány fenséges!!! Innen még egy rövid ideig a sziklaformák között bolyongunk aztán szép lassan elindulunk lefelé a kezdetben füves téteken keresztül majd egy gyönyörű cirbolyafenyősbe érve hamarosan elérjük kiindulási pontunkat.
Táv: 13 km  Szint:700 m. menetidő  8 óra

4.nap: Cortina d' Ampezzo, Misurina-tó, Rif. Carpi,

A Dolomitoknak is van néhány olyan jellegzetes területe, amelyet ha meglátunk, azonnal beugrik: „ Ezt már láttam egy fényképen! „ gondolata.  A Misurina-tó és mögötte a Sorapiss látványa egy ilyen hely. Kiindulási pontunknak választottuk a tó déli csücskét, ahol egy felvonó alatt indulva széles erdei dózerúton kanyargunk fel egészen a Varda menedékházig. A kezdeti meredek emelkedést követően szelídebb útvonalon kerülünk a Cadin csoport alá egy fantasztikus panorámaúton törpefenyősökön és alpesi réteken keresztül. Egy kisebb emelkedő állja ismét utunkat melyet leküzdve fokozatosan feltűnnek előttünk a Carpi menedékház mögötti, tagolt csipkecsúcsok, közöttük az Eötvös csúcs. A házhoz érve kis pihenőt teszünk majd továb indulunk a sziklákkal, zöldelő tisztásokkal tarkított hegyoldalon. Végpontunkhoz érve megörökítjük a táj szépségét, majd visszafordúlva egy másik útvonalon ereszkedünk vissza a tónál várakozó autóbuszunkhoz. Visszaérkezve a Misurina tóhoz lehetőség van egy önnálló túra keretében a tavat körbesétálni.
Táv: 14 km. Szint: 850 m. Menetidő: 7-8 óra

5. nap: Cortina d' Ampezzo,Cascate di Fanes , Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket, és elhagyjuk szállásunkat hazafelé véve az irányt. Menet közben még rövid megállót tartunk a hatalmas hegyek közé ékelt  Fanes völgybe. Egy kényelmes séta keretében látogatjuk meg a Fanes vízesést és ezzel a látvánnyal búcsúzunk a Dolomitoktól.
Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást kempingben saját sátorban, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi túrák felszerelésének szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. 
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a jelentkezés, és az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
Menetkközbeni felszállóhelyek:
Budaörs, Agip/McDonalds benzinkút (gyaloghidas)
BAH csomópont, Budaörsi út 21. sz. előtti buszmegálló
Székesfehérvár autóspihenőhely  M7 Shell benzinkút
Balatonlelle, autóspihenőhely M7 MOL/Marsche benzinkút
Zalakomárom, autóspihenőhely M7 INA benzinkút
A felszállási időpontokról az indulás előtti héten kiküldött utastájékoztatóban küldünk információt.

Étkezés: 

A túra önellátó, de több nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. A kempingnél pizzéria található, illetve a városban is tudsz étteremben étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Főzni akkor tudsz ha hozol magaddal kempingfőzőt.

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A napi túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 évtől
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!