Dolomitok-Garda-tó-Tirol & Gesztenye ünnep

4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Izgalmas, és információkban gazdag utazás a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. A délutánt már a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina-tónál töltjük, mely a vidék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az őszi időszakban pedig különösen szép. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a híres hármas sziklahegy, mely a Dolomitok jelképe is. Tóparti sétánk alkalmával gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámában is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők és fakultatív programok árát.

Hossz: 
4 nap

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest-Dolomitok-Misurina-tó
Kora hajnali találkozónk után megkezdjük utazásunkat a magas hegycsúcsok, ezer színben pompázó erdők, tavak, és kispatakok elképesztő szépségű tájaira. Izgalmas, és információkban gazdag utazás, rövid technikai megállókkal, a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. A délutánt már a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina-tónál töltjük, mely a vidék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az őszi időszakban pedig különösen szép. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a híres hármas sziklahegy, mely a Dolomitok jelképe is. Tóparti sétánk alkalmával gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámában is. Rövid szabadidő, majd utazás a Garda-tó közeli szálláshelyre.

2. nap: Borghetto-Garda-tó-Gesztenye ünnep
Reggeli után Itália egyik legromantikusabb városába látogatunk. Vár Olaszország egyik legjellegzetesebb kisvárosa, Borghetto. A régi vízimalmok, a középkori híd, a domboldalban feltűnő Scaligeri kastély látványának köszönhetően, a Mincio folyó völgyében fekvő település, Itália legszebb falvai közé tartozik. A bástyás Visconti híd, a városka bájos utcái, és középkori hangulata garantáltan mindenkit magával ragad. Belvárosi sétánk alkalmával átsétálunk a Szent Márk hídon, ahol egy középkori ház falának kis fülkéjében a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, és halászok védőszentjének, Nepomuki Szent Jánosnak a szobra áll. Rövid szabadidő, majd Olaszország legnagyobb tavához, a Garda-tóhoz kirándulunk.A tó legnagyobb mélysége 346 méter, hossza több mint 52 km és területén Itália három tartománya is osztozik: Veneto, Trentino Alto-Adige és Lombardia. Úti célunk a tó déli csücskében fekvő festői kisváros, Sirmione, Olaszország egyik legfelkapottabb üdülőhelye. A földnyelvre épült egykori halászfalu legfontosabb nevezetessége a kis hídon keresztül elérhető Scaligeri kastély. A félsziget közepe az óváros, mely hangulatos kis sikátorokkal, éttermekkel és üzletekkel várja a látogatókat. A félsziget csúcsa pedig a béke szigete, az óvárostól egy ugrásnyira. Csendes olajfáktól árnyas hely, ahol gyógyászati központok találhatók, hiszen a város termálvíze, a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka. Sirmione kéntartalmú melegvizű forrásai gyógyhatásúak. Egy sétahajózás a félsziget körül, a Scaligeri vár és az óváros hangulatos kisutcái garantáltan rabul ejtik majd a szívünket. Folytatjuk utunkat Lazise hangulatos városába, ahol a városközpontot a középkori Scaligeri vár uralja. Szabadidő, majd látogatás Bardolino városában, az olívaolaj múzeumban. Késő délután az idén 46. alkalommal megrendezésre kerülő gesztenye ünnepre látogatunk, ahol vásárolhatunk és kóstolhatunk a jellegzetes helyi termékekből. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

3. nap: Molveno-tó-Bolzano-Vipiteno-Innsbruck
Reggeli után észak felé indulunk. Gyönyörű tájakon, és Itália egyik legszebb kisvárosán, San Lorenzo in Banale településén átutazva jutunk el újra a Dolomitok mesés vidékére, ahol a nyugalom oázisa vár ránk. Első megállónk Trentino régió második legnagyobb tava, a meseszép Molveno-tó, mely 2018-ban 5. alkalommal kapta meg az Itália legszebb tava kitüntető címet. Az író, Antonio Fogazzaro szavaival élve, “a tó egy értékes gyöngyszem, amely egy még értékesebb ékszerdobozban van elrejtve”. A kristálytiszta vizű tavat a vadságáról messze földön híres Brenta Dolomitok öleli körbe, mely a Dolomitok legnyugatibb hegyvonulatát képezi. Az egész terület az Adamello Brenta Természeti Park része, ahol gyönyörű fenyőerdők , sziklatornyok kápráztatnak el látványukkal. Megnézzük a XIII. századi San Vigilio templomát, majd rövid szabadidő, séta a festői tóparton. Folytatjuk utunkat Dél-Tirol fővárosába. Városnézés a három legjelentősebb dél-tiroli völgy találkozásánál kiépült, északról hegyek által védett Bolzano városában. A legolaszabb dél-tiroli város középkori központjában, ahol gótikus templomok, zeg-zugos, szűk utcácskák várnak. Következő megállónk Vipiteno. Itália egyik legszebb kisvárosának jelképe a 46 méter magas Torre delle Dodici, mely a nyüzsgő üzletekkel, kávézókkal tarkított hangulatos városközpontban fogad bennünket. Rövid séta, majd a Brenner-hágón átkelve folytatjuk utunkat Ausztriába.Esti érkezés az Innsbruck közeli szállásra.

4. nap: Innsbruck-Budapest
Reggeli után városnézés az Inn folyó völgyében, az Alpok hegyláncai között fekvő Tirol, festői fővárosában, ahol rövid belvárosi sétát teszünk a cégéres házak festői kisutcáiban.  Innsbruck óvárosában a régi tiroli építészet és a déli hatások kiváló példái, valamint fényűző reneszánsz, barokk és rokokó épületek fogadnak. Az Óratorony (Stadtturm) és a gyönyörű barokk, különleges stukkó homlokzattal rendelkező Helblinghaus mentén érkezünk a festői városközpontba. A „műkincsek városában” természetesen megnézzük a város jelképének számító, aranyozott rézlemezekkel fedett Aranytetős házat (Goldenes Dachl) is. Az 1494 - 1496 között épült gótikus stílusú oszlopos erkély, a belváros első számú turista látványossága. Az Inn hídjától még fotózhatjuk a város jellegzetes színes házait, majd búcsú a hegyóriások ölelésében húzódó várostól, és hazautazás. Késő esti érkezés Budapestre

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 24
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19
» A mesés Garda-tó gyönyörű képsorokon - Kovács Attila, 2021. június. 25
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2021. május. 03
» Olaszország leghíresebb városai - különleges képsorokon - Kovács Attila, 2021. május. 02
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők és fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Olivaolaj-múzeum: 5 EUR
Motorcsónakázás Sirmione: kb 10 EUR 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás autóbusszal történik.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Leszállási lehetőségek:
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, OMV benzinkút
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!