Dolomitok-Garda-tó-Tirol & Gesztenye ünnep

4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Izgalmas, és információkban gazdag utazás a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. A délutánt már a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina-tónál töltjük, mely a vidék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az őszi időszakban pedig különösen szép. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a híres hármas sziklahegy, mely a Dolomitok jelképe is. Tóparti sétánk alkalmával gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámában is.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők és fakultatív programok árát.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest-Dolomitok-Misurina-tó
Kora hajnali találkozónk után megkezdjük utazásunkat a magas hegycsúcsok, ezer színben pompázó erdők, tavak, és kispatakok elképesztő szépségű tájaira. Izgalmas, és információkban gazdag utazás, rövid technikai megállókkal, a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. A délutánt már a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina-tónál töltjük, mely a vidék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az őszi időszakban pedig különösen szép. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a híres hármas sziklahegy, mely a Dolomitok jelképe is. Tóparti sétánk alkalmával gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámában is. Rövid szabadidő, majd utazás a Garda-tó közeli szálláshelyre.

2. nap: Borghetto-Garda-tó-Gesztenye ünnep
Reggeli után Itália egyik legromantikusabb városába látogatunk. Vár Olaszország egyik legjellegzetesebb kisvárosa, Borghetto. A régi vízimalmok, a középkori híd, a domboldalban feltűnő Scaligeri kastély látványának köszönhetően, a Mincio folyó völgyében fekvő település, Itália legszebb falvai közé tartozik. A bástyás Visconti híd, a városka bájos utcái, és középkori hangulata garantáltan mindenkit magával ragad. Belvárosi sétánk alkalmával átsétálunk a Szent Márk hídon, ahol egy középkori ház falának kis fülkéjében a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, és halászok védőszentjének, Nepomuki Szent Jánosnak a szobra áll. Rövid szabadidő, majd Olaszország legnagyobb tavához, a Garda-tóhoz kirándulunk.A tó legnagyobb mélysége 346 méter, hossza több mint 52 km és területén Itália három tartománya is osztozik: Veneto, Trentino Alto-Adige és Lombardia. Úti célunk a tó déli csücskében fekvő festői kisváros, Sirmione, Olaszország egyik legfelkapottabb üdülőhelye. A földnyelvre épült egykori halászfalu legfontosabb nevezetessége a kis hídon keresztül elérhető Scaligeri kastély. A félsziget közepe az óváros, mely hangulatos kis sikátorokkal, éttermekkel és üzletekkel várja a látogatókat. A félsziget csúcsa pedig a béke szigete, az óvárostól egy ugrásnyira. Csendes olajfáktól árnyas hely, ahol gyógyászati központok találhatók, hiszen a város termálvíze, a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka. Sirmione kéntartalmú melegvizű forrásai gyógyhatásúak. Egy sétahajózás a félsziget körül, a Scaligeri vár és az óváros hangulatos kisutcái garantáltan rabul ejtik majd a szívünket. Folytatjuk utunkat Lazise hangulatos városába, ahol a városközpontot a középkori Scaligeri vár uralja. Szabadidő, majd látogatás Bardolino városában, az olívaolaj múzeumban. Késő délután az idén 46. alkalommal megrendezésre kerülő gesztenye ünnepre látogatunk, ahol vásárolhatunk és kóstolhatunk a jellegzetes helyi termékekből. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

3. nap: Molveno-tó-Bolzano-Vipiteno-Innsbruck
Reggeli után észak felé indulunk. Gyönyörű tájakon, és Itália egyik legszebb kisvárosán, San Lorenzo in Banale településén átutazva jutunk el újra a Dolomitok mesés vidékére, ahol a nyugalom oázisa vár ránk. Első megállónk Trentino régió második legnagyobb tava, a meseszép Molveno-tó, mely 2018-ban 5. alkalommal kapta meg az Itália legszebb tava kitüntető címet. Az író, Antonio Fogazzaro szavaival élve, “a tó egy értékes gyöngyszem, amely egy még értékesebb ékszerdobozban van elrejtve”. A kristálytiszta vizű tavat a vadságáról messze földön híres Brenta Dolomitok öleli körbe, mely a Dolomitok legnyugatibb hegyvonulatát képezi. Az egész terület az Adamello Brenta Természeti Park része, ahol gyönyörű fenyőerdők , sziklatornyok kápráztatnak el látványukkal. Megnézzük a XIII. századi San Vigilio templomát, majd rövid szabadidő, séta a festői tóparton. Folytatjuk utunkat Dél-Tirol fővárosába. Városnézés a három legjelentősebb dél-tiroli völgy találkozásánál kiépült, északról hegyek által védett Bolzano városában. A legolaszabb dél-tiroli város középkori központjában, ahol gótikus templomok, zeg-zugos, szűk utcácskák várnak. Következő megállónk Vipiteno. Itália egyik legszebb kisvárosának jelképe a 46 méter magas Torre delle Dodici, mely a nyüzsgő üzletekkel, kávézókkal tarkított hangulatos városközpontban fogad bennünket. Rövid séta, majd a Brenner-hágón átkelve folytatjuk utunkat Ausztriába.Esti érkezés az Innsbruck közeli szállásra.

4. nap: Innsbruck-Budapest
Reggeli után városnézés az Inn folyó völgyében, az Alpok hegyláncai között fekvő Tirol, festői fővárosában, ahol rövid belvárosi sétát teszünk a cégéres házak festői kisutcáiban.  Innsbruck óvárosában a régi tiroli építészet és a déli hatások kiváló példái, valamint fényűző reneszánsz, barokk és rokokó épületek fogadnak. Az Óratorony (Stadtturm) és a gyönyörű barokk, különleges stukkó homlokzattal rendelkező Helblinghaus mentén érkezünk a festői városközpontba. A „műkincsek városában” természetesen megnézzük a város jelképének számító, aranyozott rézlemezekkel fedett Aranytetős házat (Goldenes Dachl) is. Az 1494 - 1496 között épült gótikus stílusú oszlopos erkély, a belváros első számú turista látványossága. Az Inn hídjától még fotózhatjuk a város jellegzetes színes házait, majd búcsú a hegyóriások ölelésében húzódó várostól, és hazautazás. Késő esti érkezés Budapestre

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2021. május. 03
» Olaszország leghíresebb városai - különleges képsorokon - Kovács Attila, 2021. május. 02
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18
» A mesés Garda-tó gyönyörű képsorokon - Kovács Attila, 2021. március. 21
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2021. február. 28
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2021. február. 07
» A Garda-tó csodája - Kovács Attila, 2021. január. 21
» Malcesine a magasból, Garda-tó - Kovács Attila, 2021. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők és fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Olivaolaj-múzeum: 5 EUR
Motorcsónakázás Sirmione: kb 10 EUR 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás autóbusszal történik.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Leszállási lehetőségek:
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, OMV benzinkút
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!