Délkelet-Lengyelország és a Besszádok gyöngyszemei

3 napos Dél-Lengyel buszos utazás: Sanok - Krasiczyn - Przemyśl - Bełżec - Balnica

Az Északkeleti-Kárpátok lengyel oldala számos ismert vagy kevésbé ismert érdekes látnivalót tartogat az erre utazóknak. A kies hegyvonulatok itt már ezer méter fölé magasodnak. Az üde zöld völgyekben ruszin és lengyel hegyi falvak és fatemplomok húzódnak. A Szan-folyó bővízű völgyében történelmi városok, várak és nemesi várkastélyok sorakoznak. Przemyśl ódon királyi várát a város körüli újkori erődgyűrű több tucat erődje veszi körül. A Rosztocse-röghegységben második világháborús bunkerek és Belżecben a haláltábor emlékeztetnek az emberiség szörnyűségeire.

Alapár tartalmazza

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás 3* lengyel szállodában Przemyślben vagy környékén
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)
- útlemondási biztosítás
- egyéb személyes kiadások

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
30 fő

Szállás

2 éj szállás 3* lengyel szállodában Przemyślben vagy környékén. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1.nap: Palotai-hágó – Sanok – Sobień vára – Krasiczyn – Przemyśl 
Kora reggeli indulás után Kelet-Szlovákia hegyvidékén át érkezünk a Palotai-hágóba (680 m), ahol megállunk a kiegyezés korabeli magyar-lengyel határoszlopnál és gyönyörködünk a Keleti-Beszkidek vonulataiban. Hangulatos hegyi falvakon áthaladva érkezünk a Szan-folyó partján lévő skanzenbe. A skanzen után következnek Sobień várának romjai, szép kilátással. Továbbindulva felkapaszkodunk a Słonnei-hágóba, majd Cisowa mellett az út menti kilátóteraszról gyönyörködünk a Przemyśli-középhegység erdős vonulatainak látványában. Krasiczynben végigjárjuk a Krasicki család késő reneszánsz nemesi várkastélyának díszes termeit, megcsodáljuk részletgazdag homlokzati sgrafittóit és sétát teszünk a kastélyparkban. Przemyślt elérve a Molotov-vonal egy helyreállított bunkerét látogatjuk meg. Rövidesen Przemyśl környéki szálláshelyünkre érkezünk (2 éj). Vacsora után szabadprogram.

2. nap: Siedliska – Przemyśl  – Bełżec – Rebizanty – Przemyśl 
Reggeli után felkapaszkodunk a Tatár-dombra, ahonnan a városra és a környékre nyílik szép körpanoráma. Utána meglátogatjuk a város körüli több tucat egységből álló przemyśli erődgyűrű egyik erődjét, a Salis Sogliot Siedliskában, közvetlenül az ukrán határnál. Przemyślbevisszatérve Nagy Kázmér híres lengyel király középkorikirályi várát. A vár öregtornyából a város látványában gyönyörködünk, majd gyalogos sétára indulunk a város Monarchia korabeli sétálóutcáján. A városnézés után továbbutazunk és rövidesen elérjük a Rosztocse-röghegység fenyvesek borította vonulatait. Horyniec Zdrój után elérjük a 2. világháború harcaiban nagy szerepet játszott Molotov-vonal bunkereit. Az ukrán határtól távolodva megérkezünk Belżecbe. Itt a 2. világháború első haláltáborának emlékkiállítást tekintjük meg, ahol majdnem félmillió zsidót öltek meg néhány hónap leforgása alatt. Bełżec után kellemes megállót teszünk Rebizanty mellett a Tanew-folyó zúgóinál. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. nap: Przemyśl – Solina – Lutowiska – Stuposiany – Muczne – Wyżnai-hágó
Reggeli után a Przemyśli-középhegység kaszálókkal tarkított erdős hegyhátjain át utazunk a Besszádok vidékére.Solinában végigsétálunk Lengyelország legnagyobb, 60 méter magas völgyzáró gátján, amely a Solinai-tavat duzzasztja fel. Itt egy kellemes hajókirándulást teszünk a hegyvidéki víztározón. Solina után a Besszádok belseje felé vesszük az irányt. Lutowiska fölött megállunk a panorámamegállóban, hogy a Besszádok és a környező hegyvidék vadregényes vonulataiban gyönyörködjünk. Innen leereszkedünk a Szan-folyó völgyébe. Stuposianyelőtt megállunk és lesétálunk a Szan-folyó partjára, ahol a Wołosate-folyó beletorkollik. A Szan-folyó itt nagyon érdekes látványt nyújt a medrében sorakozó rengeteg párhuzamos sziklapad miatt. Jó idő esetén gázolhatunk is a folyóban. Innen a Besszádok belseje felé vesszük az irányt. Muczne mellett meglátogatjuk az erdészet által működtetett Bölénykertet, ahol a maguk természtes erdei-hegyvidéki környezetében láthatjuk a folyamatos visszatelepítés alatt álló erdei bölények egyik tenyészállományát. A bozonstos üstökű bölényketől búcsúzva már a Besszádok Nemzeti Park területén haladunk. Hegyi legelőkkel szegélyezett hangulatos szerpentinen kapaszkodunk fel a Wyżnai-hágóba (855 m). A hágóban megállva jól látszik a Besszádok legmagasabb csúcsa, az 1.347 m magas Tarnica s a környező havasi bércek és sziklagerincek is. A hágótól már az Északkeleti-Kárpárok főgerincével párhuzamosan haladunk, a lengyel-szlovák határ mentén, egészen a Palotai-hágóig. Innen Kelet-Szlovákián keresztül utazunk Magyarországra. Az esti órákban érkezünk Nyíregyházára, illetve Debrecenbe.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Bázisusgrás síléccel - Shane McConkey - Kovács Attila, 2021. április. 13
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2021. április. 06
» A fagyott buborékok tava Finnországban - Kovács Attila, 2021. április. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás 3* lengyel szállodában Przemyślben vagy környékén
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)
- útlemondási biztosítás
- egyéb személyes kiadások

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára kb. 300 PLN / fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Sátoraljaújhely
A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás: 

2 éj szállás 3* lengyel szállodában Przemyślben vagy környékén. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

A területről: 
Krakkó Lengyelország egyik legfontosabb kulturális központja és Európa egyik fő turisztikai célpontja. A történelmi Óváros és a Kazimierz kerület 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. 2000-ben Krakkó elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. 2008-ban közel 7,5 millió túrista kereste fel, köztük 2 millió külföldi.[9]. Krakkóban országos jelentőséggel bíró kulturális intézmények vannak. A legfontosabb látnivalók: A Wawel-domb (Wzgórze Wawelskie) Waweli székesegyház (Katedra na Wawelu) Királyi palota (Zamek Królewski na Wawelu) A Sárkány Barlangja (Smocza Jama) Krakkói Piactér (Rynek): Mária-templom (Koœciół Mariacki) Szent Adalbert-templom (Koœciół œw. Wojciecha) Posztócsarnok (Sukiennice) A városháza tornya (Wieża ratuszowa) Adam Mickiewicz szobra (Pomnik Adama Mickiewicza) Utcák: Floriańska, Grodzka, Bracka, Kanonicza, Karmelicka, Mikołajska Barbakán – a védőfal maradványa a Flórián-kapuval (Brama Floriańska) együtt Szent András-templom (Koœciół Œw. Andrzeja) Kazimierz negyed
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!