Dél-Thaiföld Nagykörút Phukettel

14 napos körutazás Thaiföldö

Thaiföld a világ egyik legszebb országa, gyönyörű és változatos tájai évről évre lenyűgözik az idelátogatókat. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik, kultúrájában a buddhizmus jegyeit hordozza. Egyben modern és időtlen.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

repülőjegy,BBP biztosítás, közlekedés külön busszal, csónakkal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illetékek, üzemanyagfelárral, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak), sztornó biztosítás (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre), fakultatív programok ára.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő. A 15-19 fő közötti felár: 35.000 Ft

Szállás

középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

Program: 

Tervezett program:

1.nap: Budapest...
Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2.nap: ...Bangkok
Érkezés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Megkezdjük városnézésünket: megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral. Majd esti hajókázás a Chao Phraya folyón, mely keretében a főváros esti fényeit is megcsodálhatjuk. Vacsora a hajó fedélzetén. Szállás Bangkokban.

3.nap: Bangkok - Krabi
Reggeli, majd Bangkok fő látnivalóinak megtekintése: Királyi Palota és a főváros legrégebbi temploma, a Wat Pho buddhista templom felkeresése, mely a benne található hatalmas fekvő Buddha szobráról is híres. Napközben ebéd, majd délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Dél-Thaiföldre, Krabi tartományba. Szállás Krabi városában.

4.nap: Krabi
Reggeli után Krabi és környékének felfedezése. Utunkat az egyik fő látnivaló és a tartomány szimbóluma, a Khao Khanab Nam iker-mészkő hegyei megtekintésével kezdjük. Majd meglátogatjuk a környék fölé magasodó Wat Than Sua templomot, más néven a Tigris Barlang templomot, mely a barlangban található tigrismancs lenyomatokról kapta becenevét. A napot a város szívében található Wat Kaew templommal és a helyi éjszakai élet felfedezésével zárjuk. Vacsora és szállás Krabi városában.

5.nap: Krabi - Ao Nang
Reggeli, majd tovább utazás Ao Nang tengerpartjára, mely a tartomány fő üdülőközpontja. Szállás elfoglalása és szabad idő. Délután késői hajókázásra indulunk, melynek keretén belül Krabi gyönyörű szigetei közt élvezhetjük a naplementét. Vacsora a hajó fedélzetén. Szállás Ao Nangban.

6.nap: Smaragd-medence
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: elutazás a tartomány két legszebb természeti látnivalójához, ahol végre a fürdőruhát is elővehetjük. Programunkat a 38 fokos hőforrásnál kezdjük, melynek vize, természetes medencéken keresztül ömlik tovább a folyóba. Napközben ebéd, majd a smaragdzöld vizű Emerald Pool medencéjéhez látogatunk, melynek forrását a gyönyörű, kristálytiszta Kék-medencét is megtekintjük. A lenyűgöző tó vize mélyebb, mint aminek látszik, így a fürdés nem megengedett. Helyette a Smaragd-medence vizében hűthetjük le magunkat. Átöltözésre mindkét helyszínen van lehetőség. Vacsora és szállás Ao Nangban.

 7.nap: Ao Nang - Phang Nga

Reggeli, majd elutazás Phang Nga tarományban. Út közben megállunk a Than Bok Khorani Nemzeti Parkban, amit az ország 85. nemzeti parkjaként tartanak számon. Egyedülálló tájképe részeként az árnyas lombok alatt türkiz folyók, patakok csorgadoznak barlangokon és medencéken keresztül. Napközben ebéd, majd továbbutazás Phang Nga városában. Szállás Phang Ngaban.

8.nap: Phang Nga -  Khao Sok Nemzeti Park - Cheaw Lan Lake
Reggeli, majd elutazás a Surathani tartományban található Cheaw Lan tóhoz, mely Dél-Thaiföld egyik legszebb és érintetlenül megőrzött természeti látványossága, a Khao Sok Nemzeti Parkban található. A nemzeti park különlegessége, hogy Földünk legősibb esőerdeje borítja. Az itt található, mészkőcsúcsok között megbúvó tavat Thaiföld legszebb tavaként tartják számon. Érkezésünk után dzsungeltúra, az érintetlen őstermészet megismerése. Vacsora és szállás a tó vizén úszó egyszerű bungalow-ban.

9.nap: Cheaw Lan Lake - Phuket
Kora reggel csónakos szafarival kezdjük a napot, majd reggeli után tovább indulunk. Út közben erdei elefánttúra, megálló a 2004-es cunami emlékére kialakított emlékműnél. Napközben ebéd, majd délután utunk a Samet Nangshe Kilátóhoz vezet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerből kiemelkedő mészkőhegyekre. Folytatjuk utunkat, Thaiföld legnagyobb szigete, Phuket felé. Szállás Phuketen.

10.nap: Phuket - Koh Phi Phi Nemzeti Park
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos szigettúra a Phukettől 46 kilométerre délkeletre található Phi Phi- szigetekre. Napközben ebéd. Hajótúránk egyik csúcspontja, a szigetek egyik gyöngyszeme és talán egyik legismertebb természeti látványossága, a Maya-öböl. A hatalmas mészkősziklákkal övezett, kristálytiszta vizű, fehér homokos part tökéletes színhelyet adott a Part című film forgatására, mely védjegyévé vált a strandnak. Vacsora és szállás Phuketen.

11.nap: Phuket
Reggeli, majd egész napos felfedező körút Phuket szigetén. Mivel Phuket szigete az India és Kína közötti kereskedelmi útvonalakon található, hamar felfedezték és érték külföldi befolyások, mint Thaiföld más részeit. A hajók Phuket biztonságos kikötőiben horgonyoztak és várnák az északkeleti monszunt, amely lehetővé tette számukra a továbbjutást Indiába. Túránk keretében szebbnél szebb kilátókat látogatunk meg, megállunk a hegytetőn található 45 méter magas márvány Buddhánál, mely a sziget egyik jelképe. Megtekintjük a sziget legrégebbi és legnagyobb templomát, a Wat Chalongot. Vacsora és szállás Phuketen.

12.nap: Phuket - Au Phang Nga Nemzeti Park - James Bond szikla
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos szigettúra a 400 km˛-en elterülő, Au Phang Nga Nemzeti Parkba, ahol különleges élményt nyújt a szigetek barlangjaiban, belső mangrove mocsaraiban tett kajakos kirándulás. A turisták többsége mégis James Bond miatt látogat ide. Koh Tapu szigete, az Aranypisztolyos Férfi, az egyik legsikeresebb James Bond film forgatási helyszíneként vált ismerté. Napközben ebéd, majd tradicionális úgynevezett hosszúfarkú hajóval (longtail boat) kb. 20 perces tengeri utat teszünk meg a szigetek és mangrove mocsarak között Panyee szigetéig, amelyen egy zárt muszlim közösség alakította ki életét. Vacsora és szállás Phuketen.

13.nap: Phuket...
Reggeli, majd szabad idő. Délután transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre.

14.nap: ...Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2020. szeptember. 07
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2020. szeptember. 03
» Tényleg létezik a Pokol kapuja! - Etédi Alexa, 2020. augusztus. 28
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2020. augusztus. 26
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2020. augusztus. 15
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2019. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok
Fakultatív program: minimum 15 főtől
6. napi fakultatív program : 24.500 Ft (Smaragd-medence)
12. napi fakultatív program: 27.900 Ft (James Bond szikla)
10. napi fakultatív program : 27.800 Ft (Phi Phi-szigetek )
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy,BBP biztosítás, közlekedés külön busszal, csónakkal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetékek, üzemanyagfelárral, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak), sztornó biztosítás (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre), fakultatív programok ára.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek illetékekkel, üzemanyagfelárral
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre)

Helyszíni költségek leírása: 

A 270 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről egy átszállással Bankokba. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

Szállás: 

középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl (Sziámi-öböl), nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország központi területe a Csaophraja folyó és mellékfolyóinak alföldje. Ettől északra hegyvidék terül el, itt találhatók a legmagasabb hegyek. Az ország legmagasabb pontja a Doi Inthanon 2565m-rel. Északkeleten a nagy kiterjedésű Khorat-fennsík található, majd azon túl a Mekong folyó alföldje. Délen a keskeny Kra-földszoros a Maláj-félszigetre vezet. A Thai-öbölbe ömlenek a központi alföld folyói. Északkeleten a Mekong-folyó vízgyűjtő területére terjed ki az állam. A Kra-félsziget nyugati partját az Andamán-tenger mossa. Az itteni sekély, tiszta vizű tengerben lévő szigetek az ország turizmusának fő célpontjai.
Időjárás: 
Trópusi monszun, kiadós esőkkel, főként a nyári időszakban. Az átlagos bangkoki középhőmérséklet januárban 25,8 °C, júliusban 28,4 °C. Az átlagos éves csapadékmennyiség 1351 mm.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!