Dél-Olaszországi kalandozások: a féltve őrzött Puglia (Rovigo, Rotondo, Alberobello, Ferrara)

Dél-Olaszországi kalandozások: a féltve őrzött Puglia

8 napos körutazás Olaszországban busszal

Olaszország már több évtizede a klasszikus turizmus célországa. Gazdag kultúra, változatos természeti adottságok, különböző éghajlati területek, végtelen tengerpartok és nem utolsó sorban az olasz konyha csalogatják ide évről évre a nyaralni és szórakozni vágyókat.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 7 éj szállás, reggelis ellátás, idegenvezetés, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a további étkezéseket és a fakultatív programok árát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Rimini (környéke) (960 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Rimini környéki szálláshelyünkre.

2. nap: Rimini–Urbino–Loreto–Bari (környéke) (600 km)
Reggelinket elfogyasztva dél felé indulunk, látogatást teszünk Urbino érseki székhelyen, a Világörökség részét képező városban, Raffaello szülőhelyén. A dombra épült városban sétálunk szűk utcáin, megtekintjük az egyik legszebb itáliai reneszánsz hercegi palotát, a Palazzo Ducale-t  és Raffaello szülőházát (kívülről). Elhagyva a várost Loreto vallási központ következő állomásunk, élvezzük hangulatos utcáit, tereit. Szállásunk a következő 3 éjszakán át Bari környékén lesz. Repülős utasaink részére transzfer a szállodába, ahol csatlakoznak a csoporthoz.

3. nap: Alberobello-Castellana Grotte-Polignano a Mare-Bari (240 km)
Reggeli után Alberobelloba, a népi építészet egyedi formájú házát legnagyobb számban őrző településre, a trullok hazájába utazunk. Rövid sétát teszünk a Monti negyed hangulatos utcáin, az ajándéküzletekbe, kávézókba betérve belülről is megismerkedhetünk az épületek sajátosságaival. Castellana cseppkőbarlangja hívogat bennünket, ahol különleges alakzatokat láthatunk. Egy órás séta után továbbutazunk a pugliai tengerpart egyik legvonzóbb kisvárosába Polignano a Mare-ba, amely Domenico Modugno szülővárosaként minden olasz számára ismerős volt, de csak egy amerikai Tv sorozatban való felbukkanása után lett nemzetközileg ismert nyaralóhely. Nyári időszakban rövid fürdésre nyílik lehetőség az évente sziklaugró versenynek is színhelyet biztosító keskeny tengeröbölben. A tengerparti sétányon hamar megismerhetők az óváros nevezetességei, utána következhet egy fagylalt vagy  „caffe speciale” ( különleges kávé, a recept szupertitkos) Campanella, egy helyi mester által 1935-ben alapított, „Fagylalt Szuper Mágusa” cukrászdában, mely napi 23 órában tart nyitva. Bariba, Puglia tartomány székhelyére utazunk tovább, mely a Római Birodalom jelentős kikötője volt, majd a középkorban longobárd, szaracén, bizánci, végül  normann uralom alá került, és Szent Miklós hamvainak 1087-ben való ideérkezésével lett az egyik legjelentősebb európai keresztény vallási központ és zarándokhely, melyet sok más nevezetes személy mellett a magyar Nagy Lajos király is felkeresett. Meglátogatjuk a San Nicola templomot, az óváros sikátorain keresztül elsétálunk II. Frigyes várához, a város Dómjához, végül elvegyülünk az újváros nyüzsgő forgatagában. 

4. nap: Pihenés a szállodában vagy jöjjön velünk! (356 km)  
Reggelit követően kedvére pihenhet, napozhat vagy fürdőzhet a szálloda medencéjénél, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulás a Gargano félszigeten, látogatással Barlettában, mely I. Lajos királyunk nápolyi hadjárata során került első ízben magyar kézbe. Sétálva a tengerparti városban látogatást teszünk az óvárost uraló katedrálisában, láthatjuk a monumentális barlettai kolosszust és román stílusú bazilikáját. Meglátogatjuk Szent Mihály barlangtemplomát Monte San Angeloban, ahonnan utunk a 118 ezer hektáron elterülő, 2200 növényfaj, 80 orchidea és 170 madárfaj otthonát jelentő Gargano Nemzeti Park erdős területén keresztül, 800 méter tengerszint feletti magasságban vezet, melyen Viestébe érkezünk. Hajókirándulásunk során felfedezhetjük a partszakasz különleges barlangjait és szikláit, és nyári időszakban fürödhetünk a strandok valamelyikén. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.  

5. nap: Világörökségek: Castel del Monte – Matera – Lecce (300 km)
Egy nap a világörökségek jegyében - lehet a mottónk ezen a napon! Első állomásunk Castel del Monte Vára, II. Frigyes császár extravagáns alkotása, „Apulia kőkoronája” a Világörökség része! A várhoz vezető sétaúton emelkedünk a környék fölé, élvezzük panorámáját. Következő programunk Matera városának felkeresése. Legfőbb nevezetessége a Sassi di Matera (Matera kövei), a Passio film forgatási helyszíne, ahol sétát teszünk a barlangvárosban, meglátogatunk néhány sziklába vájt templomot is. Sassi di Matera barlangváros komplexumának hangulata sokáig emlékünkben marad! Szálláshelyünk felé utazva érkezünk Leccébe, ahol a „Barokk Firenzéje vagy Apulia Athénje”-vel ismerkedünk: Santa Croce bazilika, a római színház romjai, a Porta Napoli, Dóm, Püspöki Palota és a Papi Szeminárium tere. Az esti órákban foglaljuk el szálláshelyünket Leccében, ahol a következő 2 éjszakát töltjük.

6. nap: Brindisi – Ostuni – Locorotondo – Otranto (310 km)
Brindisibe utazunk, mely az ókor legjelentősebb kikötővárosa volt. Megtekintjük a keresztesek körtemplomát, a Rómából idevezető Via Appia végét jelző oszlopot, mely a város jelképévé vált. Északi irányba utazunk a tengerparttal párhuzamosan, először Ostunit, a legfehérebb „fehér várost” keressük fel. Láthatjuk a város „társkatedrálisát” (nem püspöki székhely),a Sant Oronzo oszlopot. Ezután a festői Locorotondo utcáin sétálunk, és megkóstolhatjuk a helyi bor és olíva különlegességeket is (felár ellenében). Utunkat a Salentói-félszigeten, Otranto irányában folytatjuk (Olaszország legkeletibb városa). Ferenc pápa 2013-ban avatta szentté azt a 800 embert, akik a törökkel szemben kiálltak a keresztény hitükért, és a csontjaik megtöltenek egy kápolnát az Otranto-i dómban, melyet sétánk során felkeresünk. Otrantóban olyan gyönyörű a víz, mint sehol máshol Pugliában! A délután további részét töltse Ön is a hűsítő tengerben vagy válogasson kedvére a város üzletei között.

7. nap: Lecce–Bologna (környéke) (890 km)
Repülős utasainknak menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Reggeli után autópályán észak felé indulunk, majd az Appenninek hegyvonulatán áthaladva a késő délutáni órákban érkezünk Bologna-ba, az itáliai paloták, a négy pápa – köztük a jelenleg is használatos naptárat elfogadó XIII. Gergely – Guglilelmo Marconi és híres tudósok, művészek, a világ első egyetemének városába. Az egyik legjelentősebb olasz vásárváros, jellegzetes konyhája csábította ideköltözésre Rómából többek között Rossinit is. Sétálunk óvárosában, ahol láthatjuk a katolikus világ legnagyobb templomának szánt, de befejezetlenül maradt San Petronio katedrálist, és a híres családi ferde tornyokat. Szállásunk Bologna környékén lesz.

8. nap: Vicenza–Tornyiszentmiklós–Budapest–Szeged (900 km)
Kora reggel indulunk, Vicenzát keressük fel. Aligha találhatunk még egy várost, melynek arculata oly mértékben fejezi ki egy művész elgondolásait, mint Vicenza Palladióét. Meglátogatjuk leghíresebb épületét a Villa Rotondát, mely ókori római villák hangulatát idézi. Sétálunk festői kertjében. A belvárosban megtekintjük Vicenza szimbólumát a Basilicát, Európa egyik legrégibb fedett színházát, a Teatro Olimpico-t, majd végigsétálunk a város reprezentatív útján, a Corso Palladión. Gyönyörködünk Palladio építészeti remekműveiben. Vicenzából hazafelé indulunk,  Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2017. május. 16
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
Fakultatív programok

A fakultatív programok 15 főtől indulnak.
Gargano-félsziget kirándulás.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 7 éj szállás, reggelis ellátás, idegenvezetés, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a további étkezéseket és a fakultatív programok árát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 23 Euro/fő

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

3 csillagos szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvétei díj reggelit tartalmaz, felár ellenében lehetőség van vacsora befizetésére.
A területről: 
Ebben a régióban gyűjtjük azokat a régiókat amik a "csizma" alsó részén találhatóak vagyis Basilicata, Campania, Calabria, Puglia, Abruzzo, Molise tartományba tartoznak. Nyelvi kötődése miatt olykor Lazio déli megyéi is Latina és Frosinone a felsorolás közé esik.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
4.0
Dél-Olaszországi kalandozások: a féltve őrzött Puglia (Rovigo, Rotondo, Alberobello, Ferrara)
Budapest, V. kerület
4.4
A program, a látnivalók gyönyörű volt - feledtette azt, hogy kicsit zsúfolt.
Budapest, XI. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!