Világkörüli Út

27 napos világkörüli út - Dél-Korea - Japán - Francia Polinézia (Tahiti, Moorea, Bora Bora) - Húsvét-sziget (Chile) - Andok - Argentína

Utazzon velünk körbe a földgolyón a felkelő nap országától, Francia Polinézia álomvilágán és a misztikus Húsvét-szigeten át, az Andok hófödte csúcsai között, egészen a tangó hazájáig, Argentínáig.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
27 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: 

1. nap, október 12. (hétfő): Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Szöulba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap, október 13. (kedd): ... Szöul (Dél-Korea)
Délutáni órákban megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Szöulban.

3. nap, október 14. (szerda): Szöul – Seorak-hegy Nemzeti Park – Gangwon
Reggeli, majd utazás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Ezt követően Gangwon tartományba utazunk. Első állomásunk az UNESCO védelem alatt álló Seorak-hegy Nemzeti Park, ahol siklóból gyönyörködhetünk az erdőkben, majd meglátogatjuk a Shinheungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes. Vacsora. Szállás Gangwonban.

4. nap, október 15. (csütörtök): Gangwon – Hwaseong erőd – Szöul
Reggeli, majd utazás a Hwaseong erődöt, amely az UNESCO Világörökség részét képező, egész várost körülvevő, XVIII. században épült fal. Visszautazás Szöulba. Érkezést követően séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Vacsora. Szállás Szöulban.

5. nap, október 16. (péntek): Szöul
Reggeli után kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. Utazás Namsan-ba, ahol a tradicionális koreai házakat, a hanok-okat ismerhetjük meg. A hanok általában U vagy L alakú épület fából és papírból, a cseréppel borított tető kontyolt nyeregtető. A padló általában waxolt papírból készült, hogy könnyen tisztítható legyen. Séta a házak, templomok, kézműves termékeket és a mindennapi életet bemutató kiállítótermek között. Meglátogatjuk a Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Ezt követően felkeressük a Népművészeti Múzeumot és az Elnöki Kékházat. Vacsora. Szállás Szöulban.

6. nap, október 17. (szombat): Szöul – Tokió (Japán)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Tokióba. Megérkezés Japán fővárosába, majd megkezdjük a metropolisz felfedezését. Felkeressük a 243 méter magas városháza épületét, melynek kilátójából gyönyörködhetünk az alattunk elterülő metropolisz szépségeiben, majd meglátogatjuk a Senso-ji-t, Tokió legöregebb és egyben Japán legszebb buddhista szentélyét és a híres Nakamise bevásárlóutcát. Napközben ebéd. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szállás Tokióban.

7. nap, október 18. (vasárnap): Nikko – Tokió
Reggeli, majd egésznapos autóbuszos kirándulás Nikkoba, ahol Japán egyik legcsodálatosabb építészeti emléke, a Tokugawa sógunátus megalapítójának mauzóleumaként szolgáló Toshogu szentély található.Napközben ebéd. Ezt követően látogatást teszünk az 1300 méteres magasságban fekvő Chuzenji-tónál, melynek környékén több, már kialudt tűzhányó is található. Megnézzük Japán legnagyobb vízesését, a 100 méter magas Kegon vízesést, melyre csodálatos panoráma nyílik az Akechidaira csúcsról, ahová lehetőség van felvonóval felmenni (helyszínen fizetendő). A nap végén a csodálatos fekvésű Chuzenji-tó mellett indulunk vissza Tokióba. Szállás Tokióban.

8. nap, október 19. (hétfő): Tokió – Császári Palota – Ginza körzet – Tahiti (Francia Polinézia)
Reggeli, majd folytatjuk Japán fővárosának megismerését. Látogatás a Császári Palotánál, mely máig a császári család otthonául szolgál. Az épületcsoport tökéletes példája a hagyományok tiszteletének és az újjító szellemnek. Séta a híres Ginza körzetben. Napközben ebéd. Délután részt veszünk egy igazi teaszertartáson, ahol megfigyelhetjük, hogy Japánban hogyan fejlesztették művészi szintre a teázás hagyományát. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Tahiti fővárosába, Papetee-re. Étkezések, éjszakázás a repülőgép fedélzetén. Dátumátlépés!!! Útközben a dátumvonal átlépése miatt egy nappal visszamegyünk az időben.

9. nap, október 19. (hétfő): Tahiti
Érkezés után megkezdjük városnézésünket. A Gauguin múzeum, a botanikus kert megtekintése. A Papeete név azt jelenti, hogy „vízhullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok egy kosárból”. Tahiti mindössze egyetlen Francia Polinézia öt szigetből álló szigetcsoportjából, de ez a régió legnagyobb, leghíresebb és történelmileg legérdekesebb szigete. Szállás Papeteen.

10. nap, október 20. (kedd): Tahiti – Moorea
Reggelit követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés Moorea szigetére, amely egy vulkánkitörés során keletkezett. Moorea annyit tesz Tahiti nyelven: „sárga gyík”. Szállás Mooreán.

11. nap, október 21. (szerda): Moorea
Reggeli a szállodában. Indulás szafari kirándulásra dzsipekkel. Buja, árnyékos völgyeken keresztül, vízesések mellett, ananász- és vaníliaültetvények között visz az út. Szállás Mooreán.

12. nap, október 22. (csütörtök): Moorea
Reggeli a szállodában. Egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a gyönyörűen kéklő lagúnában. Szállás Mooreán.

13. nap, október 23. (péntek): Bora Bora
Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre. Indulás Bora Borára. Elrepülés a Csendes-óceán egyik legszebb, legromantikusabb szigetére, melyet egy korallzátony és egy gyönyörű lagúna ölel körül. A sziget belsejében egy kialudt tűzhányó két csúcsa magasodik. Érkezés után transzfer a repülőtérről Vaitape kikötőhöz, majd a szállodába. Szállás Bora Borán.

14. nap, október 24. (szombat): Bora Bora
Reggeli a szállodában. Fakultatív programlehetőség: Kirándulás a Lagunáriumba, piknik ebéddel és cápaetetés megtekintésével. Szállás Bora Borán.

15. nap, október 25. (vasárnap): Bora Bora
Reggeli a szállodában. Egész nap szabadidő, fürdés, pihenés. Szállás Bora Borán.

16. nap, október 26. (hétfő): Bora Bora – Tahiti (Pepetee)
Reggeli a szállodában, délelőtt szabadprogram, fürdés, pihenés. Késő délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Tahiti szigetére, Papetee-be. Érkezés után vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer vissza a repülőtérre.

17. nap, október 27. (kedd): Tahiti – Húsvét-sziget (Chile)
Éjjel elrepülés a Chiléhez tartozó Húsvét-szigetre. A sziget Tahiti és Chile között fekszik, nevét onnan kapta, hogy egy holland hajós húsvét napján fedezte fel. Legfőbb nevezetessége a többszáz moai, vagyis a hatalmas fejeket ábrázoló kőszobrok, amelyek mindegyike egyetlen kőből lett kifaragva. Vacsora. Szállás a Húsvét-szigeten.

18. nap, október 28. (szerda): Húsvét-sziget
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a szigeten. Először megtekintjük az Anakena parton található hatalmas kőszobrokat, majd továbbutazunk a Rano Raraku vulkánhoz, ahol az egykori kőbányában közel 400 befejezetlen kőszobrot találtak, a látvány egyszerűen lenyűgöző.  Piknik-ebéd a vulkán kráterénél, majd szabadprogram az Anakena-öböl fehérhomokos tengerpartján. Szállás a Húsvét-szigeten.

19. nap, október 29. (csütörtök): Húsvét-sziget
Reggeli után félnapos kirándulás a sziget legdélebbi részére, a Rano Kau vulkánhoz. A kráter szélén fekszik Orongo városa, amely a Rapa Nui Nemzeti Park részeként a Világörökséghez tartozik. Ez a hely volt a madárember-kultusz központja. Délután szabad program. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

20. nap, október 30. (péntek): Húsvét-sziget – Santiago de Chile
Reggeli, majd elrepülés Chile fővárosába, Santiago de Chilébe. Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

21. nap, október 31. (szombat): Santiago de Chile
Reggeli, majd félnapos városnézés Santiago de Chilében: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja oda a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal).  Délután szabad program, vásárlási lehetőség. Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

22. nap, november 1. (vasárnap): Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Puerto Monttba, ahonnan busszal utazunk tovább Puerto Varasba, egy bájos tóparti városba, ahonnan kedvező időjárás esetén az Osorno vulkánra nyílik gyönyörű kilátás. Vacsora. Szállás Puerto Varasban.

23. nap, november 2. (hétfő): Puerto Varas – Andok hegység – Petrohue vízesés – San Carlos de Bariloche (Argentína)
Reggeli, majd egy csodálatos egésznapos útra indulunk az Andok hegységen keresztül, mely során hajóval kelünk át tavakon, busszal folytatva utunkat a tavak között. Útközben lenyűgöző tájakon haladunk át, valamint megtekintjük a Petrohue vízesést is. Napközben ebéd. Késő estére (kb. 9 órakor) érkezünk San Carlos de Barilochébe. Szállás Barilochében.

24. nap, november 3. (kedd): San Carlos de Bariloche – Buenos Aires
Reggeli után informális városnézés az Andok lábánál fekvő gyönyörű városban, San Carlos de Barilochéban, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Buenos Airesben.

25. nap, november 4. (szerda): Buenos Aires – Montevideo (Uruguay)
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. (A program ára: 64.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

26. nap, november 5. (csütörtök): Buenos Aires …
Reggeli után transzferrel egybekötött városnézés Argentína fővárosában: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada, Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, a Colon színház, Kongresszusi Palota, Obeliszk stb. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

27. nap, november 6. (péntek): … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2016. március. 31
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Az álomszép Francia Polinézia - Kovács Attila, 2016. augusztus. 15
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2016. július. 18
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2016. február. 16
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
Fakultatív programok

A fakultatív program minimum 8 fő részvételével indul!
A 25. napi fakultatív program: 64.000 Ft (Montevideo - Uruguay)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek.
Repülőtéri illetékek.
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a program szerinti étkezések: 1.800 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Az 1.800 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Előleg: 

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a),
II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)
Indulás időpontját megelőző 30 napon belüli jelentkezés esetén a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

III. részlet: fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről egy átszállással Szöulba

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
Az országokba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, melyet a részvételi díj tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!