Dél-Korea Körutazás Jeju vulkanikus szigetével

11 napos körutazás Dél-Koreában

Tradíciók, modern városok és a csodaszép természet. A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike. Dél-Korea minden tartományában van nemzeti park. Ezeket a meredek, nehezen járható hegyvidékeken, illetve a nagyon tagolt part apró szigetei között alakították ki. Itt élnek ritka állat- és növényfajok is.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, vonattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Szöulba, Dél-Korea fővárosába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
2. nap: ... Szöul
Megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Szöulban.
 
3. nap: Szöul – Jeju sziget
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Jejura, az „Istenek szigetére”, amelyet vulkáni formációk, lélegzetelállító vízesések, türkizkék tengervíz és finomhomokos tengerpartjai igazi turistaparadicsommá varázsolják. Érkezést követően megtekintjük a Titokzatos utat és a Sárkányfej-sziklát, amely a legenda szerint egy félig tengerbe süllyedt sárkány. A nap folyamán megtekintünk egy lávakéreg barlangot is. Vacsora. Szállás Jejun.
 
4. nap: Jeju sziget
Reggeli, majd egésznapos szigettúra. Megnézzük a Napkelte Csúcsot, amely a sziget legkeletebbre lévő pontja, ahol először lehet megpillantani a felkelő nap sugarait, innen kapta nevét is. Ezután ellátogatunk Seongeup falumúzeumba, ahol megismerhetjük a helyiek egykori életét, majd fakultatív programlehetőség: tengeralattjáró-kirándulás (helyszínen fizetendő). Megnézzük a Cheonjiyeon vízesést és az Oaedolgae sziklát. A Cheonjiyeon vízesés Jeju sziget egyik legszebb vízesése. A vízesések Dél-Koreában az ég (chieon) és a föld (ji) kapcsolatát szimbolizálják. Folytatjuk látogatásunkat a Jusangjeollinál, mely akkor keletkezett, amikor a Hallasan vulkán kitörése során a láva a tengerbe ömlött. Ezek a sziklaoszlopok kocka- és hatszögletűek, olyan érzést keltenek, mintha egy kőfaragó faragta volna őket. Vacsora. Szállás Jejun.
 
5. nap: Jeju sziget – Busan

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Busanba. Érkezést követően meglátogatjuk a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot. A belvárosban található Yongdusan egyike a város 3 legismertebb hegyének. Sárkányfejre emlékeztető alakja miatt a helyiek spirituális erőt tulajdonítanak neki, mely megvédi őket az ellenségeiktől. Ezután kirándulás kisvonattal a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre. Ezután ellátogatunk a Hoewundae partra és a Gwangan hídhoz. Végezetül megtekintjük a híres APEC-házat. Vacsora. Szállás Busanban.
 
6. nap: Busan – Suwon - Hwaseong erőd
Reggeli, majd utazás a Suwonba, a Hwaseong erődhöz, amely az UNESCO Világörökség részét képező, egész várost körülvevő, XVIII. században épült fal. Séta a falon, melyről a város csodás látványa tárul elénk. Délután megismerkedünk Dél-Korea nemzeti ételével a kimchi-vel és a hagyományos koreai öltözettel, a hanbokkal. Vacsora. Szállás Suwonban.
 
7. nap: Suwon – Seorak-hegy Nemzeti Park
Reggeli, majd kipróbáljuk a Yangpyung-i vasúti kerékpárt, melynek pályája több kilométer hosszan húzódik a keleti partszakaszon, kisebb-nagyobb pihenőhelyekkel. Ezt követően Gangwon tartományba utazunk, a Seorak-hegy Nemzeti Parkba - mely kb. 2000 különleges állatfajnak és kb. 1400 ritka növényfajnak ad otthon. Siklóból gyönyörködhetünk az erdőkben, majd meglátogatjuk a Shinheungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes. Vacsora. Szállás a nemzeti park területén.
 
8. nap: Seorak-hegy Nemzeti Park - Szöul

Reggeli után visszautazás Szöulba. Útközben megálló a Naksan parton, ahol megtekintjük a Naksansa buddhista templomot, melynek érdekessége, hogy a többi hasonló templommal ellentétben a tengerparton fekszik. Érkezést követően városnézés Szöulban: az Insadong kulturális utcához látogatunk és innen a Domgdaemun piacra. Vacsora. Szállás Szöulban.
 
9. nap: Szöul
Reggeli után látogatás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Délután folytatjuk a főváros megismerését. Utazás Namsan kerületbe, ahol a tradicionális koreai házakat, a hanok-okat ismerhetjük meg. A hanok általában U vagy L alakú épület fából és papírból, a cseréppel borított tető kontyolt nyeregtető. A padló általában waxolt papírból készült, hogy könnyen tisztítható legyen. Séta a házak, templomok, kézműves termékeket és a mindennapi életet bemutató kiállítótermek között. Felkeressük a Népművészeti Múzeumot és láthatjuk kívülről az Elnöki Kékházat. Meglátogatjuk az 1394-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Végül látogatás a város jelképének számító "63-as épületnél", mely emeleteinek számáról kapta a nevét. Itt felmehetünk 264 m magasra ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk. Vacsora. Szállás Szöulban.
 
10. nap: Szöul …
Reggelit követően séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több, mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. Búcsúvacsorát követően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
11. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Csodás képek Ladakh-ból - Kovács Attila, 2016. október. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2016. július. 03
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2016. május. 28
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2016. május. 23
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2016. május. 14
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2016. január. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, vonattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek.
Repülőtéri illetékek.
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

A 200 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapest egy átszállással Szöul-ba nemzetközi és helyi repülőjáratokkal. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Japán- (Korea nem ismeri el ezt az elnevezést) és a Sárga-tenger között húzódó Koreai-félsziget déli részén fekvő ország nyugati és déli partvidéke tagolt, a partokat több ezer apró sziget övezi. A félsziget keletről nyugat felé lejt, keleti és középső részén észak-déli irányban húzódó hegységek vannak. A két hegységet a Naktong folyó völgye választja el. Legmagasabb csúcsa, az 1950 m magas Halla-hegy az ország legnagyobb szigetén, a Csedzsu-szigeten emelkedik.[1] A Sárga-tenger melléke dombvidék, illetve síkság.
Időjárás: 
Korea a mérsékelt éghajlati övben fekszik. Az éghajlat jellege tenger melléki helyzete ellenére meglehetősen kontinentális. Különösen a félsziget belsejében levő magas hegyvidékek hidegek télen. A déli part éghajlata már szubtrópusi jellegű. Hat az ázsiai monszun, ezért a nyár közepe nagyon csapadékos. A déli partot nyár végén tájfunok sújthatják. Ezek nem csak a viharos széllel okoznak kárt, hanem a vele járó heves eső helyi árvizet okoz.
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, melyet a részvételi díj tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!