Hanok - Kulturális körutazás Dél-Koreában

10 napos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Dél-Korea alig néhány évtized alatt vált Ázsia és a világ egyik vezető gazdasági hatalmává, megőrizve ezeréves kultúrájának emlékeit. Az országot az ázsiai gyors ütemű fejlődés és a dinamikusság jellemzi, a modern felszín alatt azonban láthatók a sámán, a konfucionista és a buddhista kultúrák gyökerei. A felhőkarcolók között előbukkannak a csendes kolostorok és szentélyek. Az ország természeti szépségekben rendkívül gazdag: mesés tengerpartok, számtalan apró sziget és hatalmas sziklás szakadékok mind Dél-Koreát jellemzik.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest – Szöul – Budapest útvonalon, menetrend szerinti járattal, retúr transzfereket és buszokat az út teljes időtartama alatt, 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában, reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt. A részvételi díjat 1 USD = 290 HUF árfolyamig tudjuk garantálni

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket (kb. 140.000 Ft/fő), fakultatív programok árát, mely létszámtól függően változhat, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, személyes kiadásokat, borravalókat, minibár fogyasztást, telefonhasználatot.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő
Program: 

2016. május 5.
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2016. május 6.
Érkezés Szöulba, az Incheon nemzetközi repülőtérre a délelőtti órákban, majd transzfer a városba. Buszos utunk során körbemegyünk a városban, első betekintést nyerve Szöul életébe. A túra zárásaként kiszállunk a város legismertebb épületénél, a 236 méter magas N Szöul Toronynál, ahonnan megcsodálhatjuk a hatalmas metropolisz panorámáját.  Transzfer a szállodába és a szállás elfoglalása. Szállás Szöulban.

2016. május 7.
A reggeli után elindulunk egész napos szöuli városnézésünkre. Megtekintjük az őrségváltást a királyi palotánál. Korea először 1469-ben alapította meg a Királyi Őrség rendszerét, Yejong király uralkodása alatt. Az őrség a palota kapuját és a városkapukat védte, nagyon szigorú szertartást követve, hogy a királyi családot és az országot biztonságban tartsák. Ellátogatunk Samcheong-dongba, Szöul egyik lakónegyedébe, amely a korei hagyományos házakról ismert (Bukchon Hanok). Bukchon a régi főváros északi részére utal, ahol a gazdag és tehetős emberek laktak a Joeson dinasztia alatt. A városrészben elegáns művészeti galériák, éttermek és üzletek integrálódtak be a környék hagyományos hangulatába. Utunkat a Gangnam negyedben folytatjuk. A szó eredeti jelentése “a folyótól délre”, ami Szöul Han folyótól délre elhelyezkedő városrészét, illetve közigazgatási egységét jelenti. Régebben itt nem volt túl sok minden egy templomon és rizsföldeken kívül, de az 1988-as olimpiai előtt óriási fejlődésen ment keresztül a terület, mely azóta sem állt meg. Szöul konzervatívabb gazdagjai – akik főként város északi részén élnek -, sokszor lenézően beszélnek erről a fényes, divattrendekre rendkívül érzékeny helyről. A városnéző túráról visszaérkezést követően szabadprogram.
Este fakultatív programlehetőség: Nanta színházi előadás. A nanta a koreai színháztörténet legnagyobb sikere. A különleges előadás egy olyan szórakoztató főzőshow, amely mind a beszédet, mind a hagyományos hangszereket mellőzi. A színész-szakácsok kezében a kések, a serpenyők, a vágódeszkák, a kancsók alakulnak át hangszerekké, egyedi hangok hordozóivá. A műsor a látványos mozdulatokon és a ritmusos zenén keresztül szórakoztat, szavak nélkül is képes egy olyan humoros és könnyed történetet varázsolni a színpadra, amely a világ minden táján belopja magát a nézők szívébe. A program ára: 20.000.-Ft / fő (min. 4 főtől)
Szállás Szöulban.

2016. május 8.
Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Fakultatív program: Látogatás a DMZ demilitarizált övezetbe, ami 40 km-re északra helyezkedik el Szöultól, az Észak-koreai határ mentén. A hidegháború egyetlen ma is működő emléke a kis falu, Panmunjom, a koreai háború utolsó hadszíntere. Bár 1953-ban aláírták a fegyverszünetet, mely véget vetett a viszálykodásnak, béke azonban azóta sincs. A két Korea több mint 50 évvel később is harcban áll egymással és katonák milliói állomásoznak a helytelenül demilitarizált zónának (DMZ) nevezett területen. Igaz a zónában nincs egyetlen katonai csoport sem, az ország két részét elválasztó terület 4 kilométeres sávjában azonban mindkét oldalon a világ legjobban felszerelt hadserege található. Meglátogatjuk az Imjingak parkot, majd a Dorasan kilátót, ahonnan láthatjuk az észak-koreai propaganda várost. A program ára: 39.000.-Ft / fő (min. 4 főtől)
Délután szabadprogram. Szállás Szöulban.

2016. május 9.
A reggelit követően szabadprogram. Fakultatív program: Egész napos kirándulás Yonginba, az MBC Dramia filmstúdióhoz és koreai skanzenhez. Az MBC Dramia több mint egyszerű filmstúdió: a több mint 9 ezer négyzetméteren elterülő komplexumban számos dél-koreai sorozat díszlete megtalálható. Itt forgattak számos történelmi, kosztümös doramát (koreai minisorozatot), többek között „A palota ékköve”, „A Silla királyság ékköve” és „A királyi ház titkai” sorozatokat is, felépítve a teljesen korhű, hagyományos koreai épületeket, ahol a történetek játszódnak. A látogatás során a sorozatokban viselt, hagyományos öltözeteket is felpróbálhatjuk, egy fotóval megörökítve. A program ára: 32.000.-Ft / fő (min. 4 főtől)

2016. május 10.
A reggelit követően elutazunk az egykori Silla királyság fővárosába (i.e 57-i.u. 935) Gyeongju-ba, vonattal. A várost ma már úgy is nevezik, mint a városfalak nélküli múzeum. Az érkezést követően városnézés, amelynek során megtekintjük a Kelet-Ázsia legöregebb VII. században épült csillagvizsgálóját: a Cheomseongdae obszervatóriumot, a Gyeongju-i Nemzeti Múzeumot és a Shilla dinasztia temetkezési helyéül szolgált Tumuli Parkba, ahol az 1974-es ásatások során több mint 10.000 királyi ékszert és koronát találtak. Ellátogatunk a világörökség részét képező Bulguska templomhoz, valamint a a Seokguram barlanghoz. A Tohamsan-hegy erdei kötött megbúvó Sokkuram (Seokguram) Grotto szentély gránitkupolája építészeti remekmű és 1995-ben felkerült az UNESCO kulturális világörökségi listájára. A kirándulást követően a szobák elfoglalása majd szabadprogram.
Este szabadprogram. Szállás Puszanban.

2016. május 11.
Reggeli a szállodában és szabadprogram. Délután utazás Puszanba, amely Korea második legnagyobb városa és egyben egyik legfontosabb kikötővárosa is. A szállás elfoglalása. Fakultatív program: Kirándulás a Namsan hegyhez. Namsan a Gyeongju Nemzeti Park szívében található, 494m magas csúcsával. A hegység kb. 180 db kisebb csúccsal és 40 db völggyel rendelkezik. A terület, amely 2000 óta a Világörökség része, számos történelmi és kulturális emlékkel büszkélkedhet. Az emlékek között pagodák, templomok, szobrok, relikviák találhatóak, amelyek többsége a VII. és a X. század között épültek. A program ára: 14.000.-Ft / fő (min. 4 főtől)
Szállás Puszanban.

2016. május 12.
Reggeli után  félnapos városnézés, elmegyünk a Busan toronyhoz, a Jagalchi halpiachoz, amely Korea legnagyobb tengeri- és halpiaca. Itt az eladók többsége nő, őket „Jagalchi Ajumma”-nak, illetve „ajumma”-nak nevezik, amelynek jelentése középkorú vagy házas nő. A városnézést a Gukje piacon folytatjuk, mely közkedvelt mind a koreaiak, mind a turisták körében, hiszen rengeteg fajta elektronikai cikket, ruhaneműt, zöldséget, gyümölcsöt, háztartási cikket lehet jó áron kialkudni a kereskedőktől. Ezt követően felkeressük a BIFF (Busan International Film Festival) teret. Puszan modern mozi negyede csak egy kicsivel állt többől, mint két mozi egészen 1996-ig, amikor itt tartották a Puszan Nemzetközi Filmfesztivált és a város ezen része teljes átalakuláson ment keresztül. A város kerületét a filmfesztivál nevéből adódóan BIFF térnek nevezték el, s ma már kulturális attrakcióként csodálhatjuk meg a koreai filmipar alakulását és fejlődését. A kirándulás folyamán ellátogatunk a Haeundae strandra is, melynek homokja Chuncheon folyamból származó homokból és szél által elhordott kagylókból áll. A strand különböző kulturális eseményeknek és fesztiváloknak helyszíne. Ezután a Dongbaek-szigetre utazunk, amely ma már csak nevében sziget, hiszen az idők során feltöltődött földdel. A dongbaek (kamilla) fákkal borított sziget nagyon hangulatos hely, és itt található a Nurimaru APEC ház is, amely az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vezetőinek találkozóhelyének épült.Este szabadprogram. Szállás Puszanban.

2016. május 13.
Reggeli a szállodában, majd indulásig szabadprogram. Délután a KTX gyorsvonattal visszautazás Szöulba. Transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre menetrendszerinti járattal.

2016. május 14.
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2017. október. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2017. június. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

A programban felsorolt fakultatív programokra a helyszínen kell jelentkezni és fizetni.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest – Szöul – Budapest útvonalon, menetrend szerinti járattal, retúr transzfereket és buszokat az út teljes időtartama alatt, 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában, reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt. A részvételi díjat 1 USD = 290 HUF árfolyamig tudjuk garantálni

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket (kb. 140.000 Ft/fő), fakultatív programok árát, mely létszámtól függően változhat, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, személyes kiadásokat, borravalókat, minibár fogyasztást, telefonhasználatot.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri és egyéb illetékek
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Budapest – Szöul – Budapest útvonalon, menetrend szerinti járattal

Szállás: 

3* szállodákban 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére a belépéshez vízum és a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges - kitöltött vízumigénylő lap - 2 db színes igazolványkép.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra; Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvo­sod tanácsát. Célszerű magaddal hoznod még: Láz-és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasmenés elleni szert, ragta­paszt, sebfertőtlenítő szert, fáslit. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!