Dél-Korea és Japán - Vízen, földön, levegőben

9 napos körutazás Japánban

A tavasz időszaka mindkét országban teli van várakozással, örömmel, hagyományokkal. Ennek leszünk mi is részesei cseresznyevirágzáskor. Tesszük mindezt, egy óceánjáró minden kényelmével az út japán szakaszán. Felkeressük Dél-Korea legszebb, legérdekesebb látnivalóit a demilitarizált zóna egyedi világától a Japán-tenger partjáig. Japánban megismerkedünk az ország kettősségével, a máig élő, a múltban eredt tradíciókkal és a modern Japán világával az élet számos területén.

Alapár tartalmazza

a hajóút előtt 6 éjszaka szállást Dél-Koreában, 2 éjszaka szállást Tokióban, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanzióvaa leírásban szereplő programokat és szükséges transzfereket9 éjszaka szállást a hajón, választott kabin kategóriábanhajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő)medencék, napozóágyak és fitneszterem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintéséta magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

nemzetközi repülőjegyek illetékkel, kikötői illetéket, kötelező borravalót (hajóra előre itthon fizetendő Ft-ban, a körút során pedig a helyszínen USD-ben), alkoholtartalmú italok és az üdítőitalok egy részének fogyasztását a hajón, útlemondási biztosítást, BBP biztosítás, egyágyas felár, fakultatív kirándulásokat, személyes kiadásokat

Hossz: 
20 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Szállás

Dél-Koreában 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban, és a Princess Cruises kétágyas kabinjaiban.

Program: » Részletes program

Program
1-2. nap: Budapest – Szöul

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Szöulba, Dél-Korea fővárosába. A másnapi érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Szöulban (2 éj).

3-4. nap: Szöul – Gwangmyeong – Yongin – Deajeon
Reggeli után megkezdjük egész napos szöuli programunkat. Először a suwon-i Hwaseong erődöt keressük fel, majd a Jogmyo királyi szentélyt, a Kjongbokkung királyi palotakomplexumot és a Jogyesa templomot. Napunkat az lnsadong piacon zárjuk. Másnap az egész napos programunk során először a Gwangmyeong barlangot keressük fel. A barlang a modern Dél-Korea megtestesítője, de egyben történelmi emlék is. Ezt követően Yonginba, egy koreai hagyományőrző faluba megyünk. A nap végén egy frissítő lábfürdőt veszünk a Daejon Spa Park-ban. Szállás Daejonban.

5-6. nap. Gyeongju – Andong
Délelőtt Gyeongju falut keressük fel, mely a Hahoe maszkokról és a Gut maszk táncról híres. Következő programunk a Byeongsan konfuciánus iskola meglátogatása. Szállás Andongban. Másnap reggeli után a Bulguksa templomot keressük fel. A templom szépsége és „kőtornyai” az egész világon ismertek. Ezt követően a Tohamsan hegységben megnézzük a Seokguram templomot. Következő megállónk a Daereungwon sírkomplexumban lesz, a 23 síron túl itt található a Cheonseongdae obszervatórium is. Szállás Gyeongju-ban.

7-8. nap: Gyeongju – Busan - Mungyeong – Szöul – Tokió
Délelőtt megnézzük a Hadongyongygungsa templomot, amely Dél-Korea egyik legnépszerűbb látványossága, majd átkelünk a Gwangandaegyo hídon, és meglátogatjuk a Dongbaekseom-szigeten található Choi Chi-Won emlékművét. Megállunk az ENSZ temetőben, ahol a dél-koreai háború áldozatainak állítottak emléket. A nap végén a busan-i Gwangbokdong utcán és a Jagalchi piacon zárjuk a napot. Szállás Busan-ban. Másnap meglátogatjuk MungyeongSaejae-t, Dél-Korea legmagasabb és legveszélyesebb hágóját. Megnézzük a KBS Dráma Stúdiót, mely a történelmi drámákra szakosodott stúdiók közül a legnagyobb a világon. Érkezés Szöulba, transzfer a repülőtérre és utazás Tokióba, Japánba. Szállás Tokióban (2 éj).

9-10. nap Tokió – Gamagori
Reggeli után egész napos gyalogos városnézésre indulunk, de természetesen a tömegközlekedés is hasznos segítségünkre lesz. Városnézés: Asakusi és Shinjuku negyedek, Sensoji templom, Meji szentély. Másnap délelőtt szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, csoportos bejelentkezés, ebéd a hajón, délután szabadprogram. Szállás a hajón (9 éj).

11-12. nap: Gamagori – Osaka
Kikötünk Gamagori-ban, mely kellemes klímával bír, és tradicionálisan készített textiljeiről híres. Másnap Osaka-ba érkezünk. Évszázadokon keresztül Osaka volt Japán kereskedelmi és kulturális kapuja, ma Japán 2. legnagyobb városa.

13-14. nap: Kochi – Hiroshima
Kochi-t, az Urado-öböl partján fekvő várost ismerhetjük meg. Nevét a városban lévő középkori erődről kapta. Szubtrópusi klímájából adódóan gazdag növényzet, pálmák és hibiszkuszok borítják. Másnap Hiroshima-ban kötünk ki. 1945. augusztus 6. napja mindenki számára ismertté tette a város nevét. Pedig Hiroshima mást is tartogat a látogatóinak. Miyajima-szigetén áll a híres Itsukushima szentély, amely Japán egyik legszebb látványossága.

15-16. nap: Tengeren – Busan
Egész nap a tengeren, pihenés, a fedélzeti szolgáltatások igénybe vétele. Másnap Busan-ba érkezünk, amely számtalan felfedezésre váró látnivalót tartogat.

17-20. nap: Sasebo – Tokió – Budapest
Érkezés Sasebo-ba, mely a Saikai Nemzeti Park területén fekszik, ebből adódódóan sok természeti szépséggel várja a látogatóit. A 18. napot a tengeren töltjük. A 19. napon reggeli után búcsúzunk a hajótól, kiszállás Yokohama kikötőjében. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre, érkezés a 20. napon.

A hajótársaság az útvonal változtatás jogát mindenkor fenntartja! A körutazás és a hajóút külön-külön is foglalható, erről bővebb tájékoztatást a kollégáink adnak.

UNESCO Világörökségi helyszínek
Korea: suwon-i Hwaseong erőd, Jogmyo Királyi Szentély, Kjongbokkung királyi palotakomplexum, Bulguksa templom, Seokguram templom, Korea - Gyeongju falu
Japán – Titkos keresztény emlékek Nagaszaki, Itsukushima szentély, Japán - Hiroshima Béke Emlékhely

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Oszaka, a nemzet konyhája - Etédi Alexa, 2015. április. 24
» Kyoto, Japán korábbi fővárosa - Etédi Alexa, 2015. április. 17
» A Felkelő Nap országának fővárosa, Tokió - Etédi Alexa, 2015. április. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program

1. nap - Budapest, Tokió
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Japánba, Tokióba.

2. nap - Tokió
Érkezés a reggeli órákban. Érkezés után 6 órás tokiói városnézés, melynek során az alábbi látnivalókkal ismerkedünk meg:
Aszakusza Kannon-templom: híres zarándokhely, a legenda szerint a szentélyben őrzik az 5,5 cm-es arany Kannon-szobrocskát, melyet 628-ban három halász talált a Szumida folyóban. A szentély területére, mely több templomot és a pagodát foglalja magába, hatalmas torii kapun lépünk be. A kaputól a központi részig a Nakamisze színes forgatagán haladunk át, ahol árusok kínálják hagyományos termékeiket. Kimonokat, japán kardokat, emléktárgyak sokaságát lehet kapni és a nézelődők szeme előtt sütik a különböző okashikat, édességeket.
A szentélyegyüttes bemutatása után szabadidő a Nakamiszén, majd séta a Császári Palota keleti kertjében.
Ezt követően a Tokió Torony meglátogatása, mely 1958-ban a párizsi Eiffel-torony mintájára készült. Magassága 333 méter, 6 méterrel magasabb a mintául szolgáló párizsi társánál. (A torony alsó épületrészében lévő üzletsor, éttermek és kávézók szintje ingyenesen látogatható. A 150 m magasságban lévő Nagy Kilátóteremig gyorslifttel lehet eljutni, 820 JPY-s különdíjért. A 250 m magasságban elhelyezkedő speciális kilátóig plusz 600 JPY-t kell fizetni.)
A délutáni órákban a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő. Szállás Tokióban.

3. nap - Tokió
A mai napon Tokió részletesebb megismerésére nyílik alkalom. Az egész napos fakultatív program keretében Meiji Jingú szentélyt, mely Meiji császár és felesége tiszteletére épült, Omotesandót (Tokió Champs-Elysees-je, mintegy 1 km hosszan húzódik a Meiji Jingú bejáratáig, butikok, áruházak, éttermek sora található itt), illetve a Ginza negyedet tekintjük meg. A fakultatív program folytatásaként a délutáni órákban az Akihabara negyedben vásárlási lehetőség, amely hatalmas műszaki áruházak páratlan kínálatáról híres, sok vámmentes üzlettel. Szállás Tokióban.

4. nap - Kamakura
Egy egész napos fakultatív program során lehetőségünk lesz megismerni Japán ősi fővárosát, Kamakurát, mely 1192-től 1333-ig volt a sziget központi városa. Megkapó természeti környezet, virágzó művészeti és kulturális élet, műemlékek sokasága jellemzi az ország egyik leglátogatottabb turista-célpontját. Meglátogatjuk a Hasedera Kannon templomot, melynek főcsarnokában őrzik Japán legnagyobb faszobrát, a 9,3 m magas tizenegy arcú Kannon istennő szobrot. A számtalan templom és szentély mellett másik fő látnivalónk a Kókokuin templom területén a szabadban ülő Daibutsu, a Végtelen Fény Buddhája, amely 13 m magas. Az eredetileg felette álló csarnokot a XIV. században több alkalommal is tűzvész vagy vihar pusztította el, végül már nem építették újjá. A Tsurugaoka-Hachimangú szentély a XI. században épült a háború istene, Hachiman tiszteletére.
A program folytatásaként Enoshima-szigetre látogatunk el. A 18 hektárnyi területen fekvő mesés szigetre a 600 méter hosszú Benten-bashi hídon sétálunk át. Az utat hal- és ajándékárusok standjai szegélyezik. A sziget nyugati részén lévő magaslaton fekvő Enoshima Jinja szentélyhez mozgólépcsőn, vagy gyalog, 300 lépcsőn juthatunk fel. Szállás Tokióban.

5. nap - Kiotó 
Reggel utazás Tokióból Kiotóba a híres Shinkansen szuperexpresszel (utazási idő: kb. 3 óra). Délután fakultatív fél napos városnézés Kiotóban. Kiotó több mint ezer évig Japán fővárosa volt. 1868-ig itt élt a császári család. 253 shinto szentély és 1600 buddhista templom, zen kertek sokasága található itt. Kijomizudera templom - az Otava domb aljánál helyezkedik el, a „tiszta víz templomának” épületegyüttese, mögötte erdős résszel, lent a város látképével. A parkolótól mintegy öt perces sétával juthatunk fel a bejáratig, de útközben legyező-árusok és édességboltok sokasága mellett haladunk el. A yattsubashi nevű édességet feltétlenül meg kell kóstolni. (Rizslisztből készült tészta youkan töltelékkel, zöldteás, fahéjas, csokoládés és még számtalan ízesítéssel.) A boltok előtt zöld teát kínálva invitálják be a vendéget és mindent végig lehet kóstolni. Lépcsősoron jutunk fel a főépületig, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk. A főépület mögött, a Dzsiszu szentélyt elhagyva lejuthatunk az Otova-vízeséshez, ahol hívők sokasága keresi a megtisztulást.
Ezen az estén színpadi előadás keretében kaphatunk tömény ízelítőt a japán kultúrából: teaszertartást, virágrendezést (ikebana), koto (japán hárfa) előadást, valamint kyomai (hagyományos kyotoi tánc) bemutatót láthatunk. A táncosokat maiko-sannak hívják, (szó szerinti fordításban: táncos lány), ők a geisha tanulók. Rendszerint délután öt óra körül teszik meg napi sétájukat a Gion-sarok környékén. Ebben az időben a legtöbb japán belföldi turista is a környékre sereglik, hogy láthassa őket csodálatos kimonóikban. A Gion-sarok gyalogosan 15 percre van a szállodánktól. Különjáratú autóbusz nincs ezen az estén (a Gion-negyed belső részében nem járnak autók), de akinek fárasztó a negyedórás séta, az út egy részét megteheti városi busszal (jegy ár kb. 200 JPY). Szállás Kiotóban.

6. nap - Kiotó 
Ezen a napon az érdeklődők egy egész napos fakultatív program keretén belül alaposabban ismerhetik meg Kiotót. A program folyamán az alábbi szentélyeket tekintjük meg. Kinkakuji-Arany pavilon: Kiotó egyik fő attrakciója. 1397-ben épült Yoshimitsu shogun nyaralójaként. Külsejét aranylemezek borítják. Az épület képe visszatükröződik a tóban, amely körülöleli. A tóban aranyhalak úszkálnak, és törpefák zöldellnek a kis kőszigeteken. Maga a kert is páratlan élményt nyújt. Ryoanji: A sárkány nyugalmának temploma az 1460-as évekből. A templomot híres Zen kertje miatt keresi fel rengeteg látogató. A Zen stílus alapvető elemei a kövek, a kavics és a homok. Itt a nálunk megszokott virágokat és bokrokat 15 mesterien elrendezett kőszikla helyettesíti, melyeket hullámokat vető kavics- és fehér homoktenger ölel körül. Sanjusangendo, mely a hosszú főépület 33 oszlopközéről kapta a nevét. A templom fő dísze a 3,3 m magas, 1254-ből származó ezerkarú Kannon ülő faszobra. A központi szobrot 1000 álló, kisebb Kannon szobor veszi körül, az irgalom és könyörület különböző arcait mutatva. Ezért ezt a templomot az ezeregy Buddha templomának is nevezik. A szoborcsoportot 28 őrző szobra védi. Az épület és a szobrok is védett műkincsek. Yasaka-jinja- shinto szentély: A 9,5 m magas jellegzetes piros torii kapun jutunk be a főépülethez, amely fazsindelyes tetőépítményével a Gion stílusnak nevezett formát képviseli. Szállás Kiotóban.

7. nap - Nara 
Egész napos fakultatív program: városnézés Narában. Nara volt az egységes Japán első fővárosa. 2010-ben, fővárossá válásának 1300 éves évfordulóján rekordszámú látogatót fogadott. A város a japán hagyományos építészet és művészet legpazarabb alkotásait őrzi. A főbb látnivalók a Nara-parkban összpontosulnak, melyet más néven az őzek parkjának neveznek, 528 hektáros területével Japán legnagyobb parkja. A japán cédrusokkal, tölgyekkel benőtt füves területen az ősi templomok közt mintegy 1200 őzike sétálgat szabadon. Az esti trombitaszóra bevonulnak szálláshelyükre, de nappal hízelegnek a látogatóknak egy kis csemegéért (az árusoktól 150 JPY-ért lehet venni egy csomag őzike sembei -kekszet). Az isten küldötteiként tisztelt őzek hozzászoktak a tömeghez, jól tűrik a fotózást.
Ezután látogatás Todaiji templomban, mely Daibutsunak, a Nagy Buddhának ad otthont. A templomot 745-ben Somu császár parancsára kezdték építeni. Ez a buddhista kegon szekta főtemploma. A Nagy Buddha Csarnoka a templomegyüttes legkiemelkedőbb építménye. 48,7 méteres magasságával a világ legnagyobb faépítményének tartják. A csarnokban gigantikus lótuszvirágon trónol a világ legsúlyosabb bronzszobra, mely 749-ben készült el. 437 tonna bronzból öntötték, melyhez 75 kg higanyt és 130 kg színaranyat adtak.
Ezt követően a Sarusawa-tóhoz látogatunk. A benne tükröződő templom és pagoda látványa híres fotótéma. Majd a Kofukuji-templomot tekintjük meg. A Nara-korszak (VIII. század) stílusát leginkább megőrző épületcsoport, a háromszintes és ötszintes pagodával. Végül a Narai Nemzeti Múzeumba mehetünk be (ősi művészet műkincseit bemutató tárlatok). Szállás Kiotóban.

8. nap - Tokió
A reggeli órákban a Shinkansen expresszel visszautazás Tokióba. A nap további részében szabadidő. Szállás Tokióban.

9. nap - Tokió, Budapest
Reggeli után transzfer a reptérre, majd hazautazás átszállással Budapestre.

Fakultatív programok

Egésznapos városnézés Tokióban (3. nap) 12.000 Ft nincs belépő
Kamakura – Enoshima-sziget 34.500 Ft kb. 3.000 Ft
Kiotó fél napos városnézés 15.000 Ft 4.200 Ft
Gion-sarok 15.000 Ft belépővel együtt
Kiotó egész napos városnézés 33.000 Ft 4.500 Ft
Nara városnézés 19.500 Ft 8.400 Ft

A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő

A belépődíjak nem kötelező jellegűek, amennyiben csak kívülről kívánják megtekinteni az adott látnivalót.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a hajóút előtt 6 éjszaka szállást Dél-Koreában, 2 éjszaka szállást Tokióban, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanzióvaa leírásban szereplő programokat és szükséges transzfereket9 éjszaka szállást a hajón, választott kabin kategóriábanhajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő)medencék, napozóágyak és fitneszterem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintéséta magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

nemzetközi repülőjegyek illetékkel, kikötői illetéket, kötelező borravalót (hajóra előre itthon fizetendő Ft-ban, a körút során pedig a helyszínen USD-ben), alkoholtartalmú italok és az üdítőitalok egy részének fogyasztását a hajón, útlemondási biztosítást, BBP biztosítás, egyágyas felár, fakultatív kirándulásokat, személyes kiadásokat

Helyszíni költségek leírása: 

Egésznapos városnézés Tokióban (3. nap) 12.000 Ft nincs belépő
Kamakura – Enoshima-sziget 34.500 Ft kb. 3.000 Ft
Kiotó fél napos városnézés 15.000 Ft 4.200 Ft
Gion-sarok 15.000 Ft belépővel együtt
Kiotó egész napos városnézés 33.000 Ft 4.500 Ft
Nara városnézés 19.500 Ft 8.400 Ft
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő
A belépődíjak nem kötelező jellegűek, amennyiben csak kívülről kívánják megtekinteni az adott látnivalót.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen belföldi repülőjárattal, autóbusszal és hajón 

Szállás: 

Dél-Koreában 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban, és a Princess Cruises kétágyas kabinjaiban.

Étkezés: 
Félpanzió a körutazáson, teljes ellátás a hajón
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!