Dél-Korea és Japán

15 napos körutazás Dél-Koreában és Japánban

Dél- Korea és Japán csoportos nagykörút programunkat azoknak ajánljuk sok szeretettel, akik a távol-kelet eme két valódi gyöngyszemével szeretnének megismerkedni és nem tudják eldönteni, melyik ország tartogat több meglepetést számukra. Miért ne legyen egyszerre mindkettő? Bár első ránézésre e két ország hasonlónak tűnhet, biztosíthatjuk, ha velünk tart, az utazás végére kirajzolódnak majd a legkisebb különbségek is, és az itt szerzett élmények hatására mindkét világba visszavágyik majd!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon
Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon
Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra
12 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
Reggelit minden nap
1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban
Transzfereket a városnézések során (privát busszal és tömegközlekedéssel a program szerint)
Magyar nyelvű csoportkísérőt a program időtartama alatt
Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban
Retúr repülőtéri transzfereket
Kikötői illetéket (Busanban)
A belépőket a programok során

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket 
Sztornó biztosítást ( részvételi díj 2,5%-a, 0% önrésszel, baleset-betegség és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve), egyéb esetben a részvételi díj 5% (20% önrésszel)
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
A programban nem szereplő étkezéseket
Egyágyas felárat

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Szállás

Szöul (4 éj): Ibis Ambassador Hotel Insadong
Busan (2 éj): GNB Hotel Busan
Fukuoka (1 éj): Canal City Washington Hotel
Oszaka (3 éj): Hearton Hotel Nishiumeda
Tokió (2 éj): New Otani Inn Tokyo
Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.

Program: 

1 . Nap - október 12.
Elutazás Budapestről a kora esti órákban az Emirates légitársaság járataival Dubajon keresztül Szöulba, magyar csoportkísérőnk kíséretében.

2 . Nap - október 13.
A késő délutáni órákban érkezünk meg Szöul Incheon repülőterére, ahonnan busszal jutunk be a belvárosi szállodánkba. Szállás Szöulban.

3 . Nap - október 14.
Egész napos városnézés busszal Szöulban. Elsőként Szöul öt palotája közül az első és legnagyobb Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, ahol megtekintünk egy királyi őrségváltást is. Innen a palota előtti hatalmas térre, a Gwanghwamunra sétálunk át, ahol megismerkedhetünk az ország történetének kiemelkedő alakjaival. Teszünk egy sétát a hagyományos épületeket felvonultató Bukchon Hanok Village-ben, majd a Gangnam városrészben található Bongeunsa buddhista templomot tekintjük meg. Mielőtt lepihennénk, a város közepén magasodó N Seoul Tower kilátójából csodálhatjuk meg az elénk táruló panorámát. Szállás Szöulban.

4 . Nap - október 15.
Reggeli után buszos kirándulásra Suwonba utazunk, ahol a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig megmaradt falain sétálgathatunk. Az erőd része a Haenggung palota is, mely szintén világörökségi helyszín. Innen Dél-Korea legnagyobb skanzenjébe, a Minsok Village-be látogatunk. Az „élő múzeumban” korhű épületek közt sétálgatunk és betekinthetünk az elmúlt évszázadok Koreájának életébe. Este kipróbáljuk a híres Korean BBQ vacsorát, majd szállás Szöulban.

5 . Nap - október 16.
Egész napos buszos kirándulásra indulunk az Észak-Koreai határ mentén húzódó, katonailag rendkívül szigorúan ellenőrzött Demilitarizált Övezetbe (DMZ). Napunk során a koreai háborúval foglakozó emlékhelyeket látogatunk meg, mint például az Imjingak Park, majd ellátogatunk az Dorasan Observatory kilátójába. Ebéd egy helyi étteremben, majd megtekintjük a több, mint 1,5 km hosszú „Hármas számú alagutat”, melyet az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába. A program végeztével busszal jutunk vissza Szöulba. Szállás Szöulban.

6 . Nap - október 17.
Reggel metróval utazunk a szöuli pályaudvarra, majd Korea szuperexpresszével, a KTX-el száguldunk Gyeongju városa felé. Az egykori Silla királyság fővárosában elsőként a 600-as évek óta álló Cheomseongdae csillagvizsgálót tekintjük meg, majd a részben felújított Donggung palota romjaihoz látogatunk, ahol a hozzá tartozó Wolji-tóban gyönyörködhetünk. Útba ejtjük még a koreai buddhista művészet egyik mesterműveként számon tartott Bulguksa templomot, és a közeli Seokguram barlang híres buddha szobrát, ahonnan buszunkkal utazunk tovább Busan városába. Szállás Busanban.

7 . Nap - október 18.
Egész napos városnézésre indulunk Busan városában. A délelőtti órákat az ország legfelkapottabb tengerpartján, a sztárok által is gyakran látogatott Haeundae Beach-en és környékén töltjük. Itt található az elsősorban városi parkként funkcionáló Dongbaekseom félsziget is. Délután az évente megrendezett Busan-i Nemzetközi Filmfesztiválokról elnevezett BIFF térre látogatunk, majd innen a közeli Jalgachi halpiac és a Gukje hagyományos piac végeláthatatlan sorait járjuk be. Szállás Busanban.

8 . Nap - október 19.
Délelőtt busszal utazunk a várostól északra fekvő Haedong Yongungsa templomhoz, mely legfőbb jellegzetessége, hogy közvetlenül a tengerparti sziklákra épült. Következő állomásunk a Gamcheon kultúrfalu, mely a domboldalon sorakozó színes épületeivel elbűvölő látványt nyújt. Innen délután a busani kompkikötőbe tartunk, ahol búcsút intünk Dél-Koreának és hajóval utazunk át a szomszédos Japánba, Fukuoka városába. Érkezés a kora esti órákban. Szállás Fukuokában.

9 . Nap - október 20.
Reggeli után alkalmunk nyílik kipróbálni a híres japán szuperexpresszt. Shinkansen vasúttal száguldunk az ország egyik legfontosabb városába, Oszakába. A dél körüli érkezést követően rövid városnézés tömegközlekedéssel. A Dotonbori városrészben kezdjük japán kalandjainkat, ami leginkább éttermeiről és izgalmas sétálóutcáiról híres. Innen az Oszaka Kastélyhoz látogatunk, ami többek közt egy hatalmas parkkal és múzeumokkal várja a látogatókat. Szállás Oszakában.

10 . Nap - október 21.
Busszal indulunk a japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Elsőként felfedezzük a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomhoz utazunk, majd a Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával zárjuk. Szállás Oszakában.

11 . Nap - október 22.
Ismét busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk a Byodo-in templom Uji városában, amely a korai buddhista építészet egy ékes példája. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra a város jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Oszakába visszatérve közös vacsorára indulunk, ahol a térségre jellemző specialitásokat kóstolhassunk meg, mint az okonomiyaki vagy teppanyaki menük. Szállás Oszakában.

12 . Nap - október 23.
Reggel szuperexpressz vonattal utazunk Tokióba, ahová dél körül érkezünk meg. Innen busszal indulunk várost nézni, elsőként Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

13 . Nap - október 24.
Egész napos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Ellátogatunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol kissé extrémnek mondható divatboltokat, és más fiatalos üzleteket találunk. Megtekintjük az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyt, majd a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami főként Tokió üzleti- és politikai központja. Szállás Tokióban.

14 . Nap - október 25.
Reggelit követően szabadidő áll rendelkezésre. Kijelentkezés a szállodából a délutáni órákban. Késő délután busszal indulunk a tokiói repülőtérre, de közben egy rövid megálló keretében a Császári Palota bejáratához látogatunk, illetve útközben a buszról csodálhatjuk meg a Tokiói öböl környékét. Járatunk Dubajon keresztül Budapestre a késő esti órákban indul, hazaérkezés várhatóan október 26-án a kora délutáni órákban.

Helyi idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez csoportkísérőt nem tudunk biztosítani!

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Oszaka, a nemzet konyhája - Etédi Alexa, 2015. április. 24
» Kyoto, Japán korábbi fővárosa - Etédi Alexa, 2015. április. 17
» A Felkelő Nap országának fővárosa, Tokió - Etédi Alexa, 2015. április. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon
Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon
Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra
12 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
Reggelit minden nap
1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban
Transzfereket a városnézések során (privát busszal és tömegközlekedéssel a program szerint)
Magyar nyelvű csoportkísérőt a program időtartama alatt
Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban
Retúr repülőtéri transzfereket
Kikötői illetéket (Busanban)
A belépőket a programok során

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket 
Sztornó biztosítást ( részvételi díj 2,5%-a, 0% önrésszel, baleset-betegség és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve), egyéb esetben a részvételi díj 5% (20% önrésszel)
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
A programban nem szereplő étkezéseket
Egyágyas felárat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, kikötői illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Busanban kikötői illeték: 2.500 Ft/fő, mely a helyszínen fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Kikötői illeték.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint a Qatar légitársaság járataival Dohán keresztül Szöulba.

Szállás: 

Szöul (4 éj): Ibis Ambassador Hotel Insadong
Busan (2 éj): GNB Hotel Busan
Fukuoka (1 éj): Canal City Washington Hotel
Oszaka (3 éj): Hearton Hotel Nishiumeda
Tokió (2 éj): New Otani Inn Tokyo
Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban.
A területről: 
Japánt négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, IV. kerület
5.0
Nagyon nagyon jól szervezett, élményekben gazdag út volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!