Dél-Korea és Japán

15 napos körutazás Dél-Koreában és Japánban

Szeretne két legyet ütni egy csapással? Május végén induló, csaknem két hetes körutazásunk alkalmával egyszerre ismerheti meg a távol-kelet két valódi gyöngyszemének, Dél-Koreának és Japánnak is a legnépszerűbb látnivalóit. Bár első ránézésre e két ország hasonlónak tűnhet, biztosíthatjuk, ha velünk tart, az utazás végére kirajzolódnak majd a legkisebb különbségek is, és az itt szerzett élmények hatására mindkét világba visszavágyik majd!

Az előfoglalási akció 2018. november 30-ig, a beérkezett fix foglalásokra a szabad helyek függvényében érvényes!
Jelentkezési határidő: 2019.04.24.​

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon, Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon, Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra, 12 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban, Reggelit minden nap, 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban, Transzfereket a városnézések során (privát busszal és tömegközlekedéssel a program szerint), Magyar nyelvű csoportkísérőt az út teljes időtartama alatt, Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban, Retúr repülőtéri transzfereket, A belépőket a programok során. 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket; Kikötői illetéket, mely Busanban a helyszínen fizetendő, Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, A programban nem szereplő étkezéseket; Egyágyas felárat (társítás kérhető!)

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1. nap: Budapest – Szöul 
Elutazás Budapestről a kora esti órákban a Qatar légitársaság járataival Dohán keresztül Szöulba, magyar csoportkísérőnk társaságában.

2. nap: Szöul 
A késő délutáni órákban érkezünk meg Szöul Incheon repülőterére, ahonnan busszal jutunk be a belvárosi szállodánkba. Szállás Szöulban.

3. nap: Szöul
Egész napos városnézés busszal Szöulban. Elsőként Szöul öt palotája közül az első és legnagyobb Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, ahol megtekintünk egy királyi őrségváltást is. Innen a palota előtti hatalmas térre, a Gwanghwamunra sétálunk át, ahol megismerkedhetünk az ország történetének kiemelkedő alakjaival. Teszünk egy sétát a hagyományos épületeket felvonultató Bukchon Hanok Village-ben, majd a Gangnam városrészben található Bongeunsa buddhista templomot tekintjük meg. Mielőtt lepihennénk, a város közepén magasodó N Seoul Tower kilátójából csodálhatjuk meg az elénk táruló panorámát. Szállás Szöulban.

4. nap: Suwon
Reggeli után buszos kirándulásra Suwonba utazunk, ahol a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig megmaradt falain sétálgathatunk. Az erőd része a Haenggung palota is, mely szintén világörökségi helyszín. Innen Dél-Korea legnagyobb skanzenjébe, a Minsok Village-be látogatunk. Az „élő múzeumban” korhű épületek közt sétálgatunk és betekinthetünk az elmúlt évszázadok Koreájának életébe. Este kipróbáljuk a híres Korean BBQ vacsorát, majd szállás Szöulban.

5. nap: DMZ
Egész napos buszos kirándulásra indulunk az Észak-Koreai határ mentén húzódó, katonailag rendkívül szigorúan ellenőrzött Demilitarizált Övezetbe (DMZ). Napunk során a koreai háborúval foglakozó emlékhelyeket látogatunk meg, mint például az Imjingak Park, majd ellátogatunk az Dorasan Observatory kilátójába. Ebéd egy helyi étteremben, majd megtekintjük a több, mint 1,5 km hosszú „Hármas számú alagutat”, melyet az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába. A program végeztével busszal jutunk vissza Szöulba. Szállás Szöulban.
 
6. nap: Szöul – Gyeongju – Busan
Reggel metróval utazunk a szöuli pályaudvarra, majd Korea szuperexpresszével, a KTX-el száguldunk Gyeongju városa felé. Az egykori Silla királyság fővárosában elsőként a 600-as évek óta álló Cheomseongdae csillagvizsgálót tekintjük meg, majd a részben felújított Donggung palota romjaihoz látogatunk, ahol a hozzá tartozó Wolji-tóban gyönyörködhetünk. Útba ejtjük még a koreai buddhista művészet egyik mesterműveként számon tartott Bulguksa templomot, és a közeli Seokguram barlang híres buddha szobrát, ahonnan buszunkkal utazunk tovább Busan városába. Szállás Busanban.

7. nap: Busan
Egész napos városnézésre indulunk Busan városában. A délelőtti órákat az ország legfelkapottabb tengerpartján, a sztárok által is gyakran látogatott Haeundae Beach-en és környékén töltjük. Itt található az elsősorban városi parkként funkcionáló Dongbaekseom félsziget is. Délután az évente megrendezett Busan-i Nemzetközi Filmfesztiválokról elnevezett BIFF térre látogatunk, majd innen a közeli Jalgachi halpiac és a Gukje hagyományos piac végeláthatatlan sorait járjuk be. Szállás Busanban.

8. nap: Busan – Fukuoka 
Délelőtt busszal utazunk a várostól északra fekvő Haedong Yongungsa templomhoz, mely legfőbb jellegzetessége, hogy közvetlenül a tengerparti sziklákra épült. Következő állomásunk a Gamcheon kultúrfalu, mely a domboldalon sorakozó színes épületeivel elbűvölő látványt nyújt. Innen délután a busani kompkikötőbe tartunk, ahol búcsút intünk Dél-Koreának és hajóval utazunk át a szomszédos Japánba, Fukuoka városába. Érkezés a kora esti órákban. Szállás Fukuokában.

9. nap: Fukuoka – Oszaka 
Reggeli után alkalmunk nyílik kipróbálni a híres japán szuperexpresszt. Shinkansen vasúttal száguldunk az ország egyik legfontosabb városába, Oszakába. A dél körüli érkezést követően rövid városnézés tömegközlekedéssel. A Dotonbori városrészben kezdjük japán kalandjainkat, ami leginkább éttermeiről és izgalmas sétálóutcáiról híres. Innen az Oszaka Kastélyhoz látogatunk, ami többek közt egy hatalmas parkkal és múzeumokkal várja a látogatókat. Szállás Oszakában.

10. nap: Kiotó
Busszal indulunk a japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Elsőként felfedezzük a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomhoz utazunk, majd a Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával zárjuk. Szállás Oszakában.

11. nap: Uji – Nara
Ismét busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk a Byodo-in templom Uji városában, amely a korai buddhista építészet egy ékes példája. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra a város jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Oszakába visszatérve közös vacsorára indulunk, ahol a térségre jellemző specialitásokat kóstolhassunk meg, mint az okonomiyaki vagy teppanyaki menük. Szállás Oszakában.

12. nap: Oszaka – Tokió 
Reggel szuperexpressz vonattal utazunk Tokióba, ahová dél körül érkezünk meg. Innen busszal indulunk várost nézni, elsőként Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

13. nap: Tokió
Egész napos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Ellátogatunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol kissé extrémnek mondható divatboltokat, és más fiatalos üzleteket találunk. Megtekintjük az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyt, majd a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami főként Tokió üzleti- és politikai központja. Szállás Tokióban.

14. nap: Tokió – Budapest 
Reggelit követően szabadidő áll rendelkezésre. Kijelentkezés a szállodából a délutáni órákban. Késő délután busszal indulunk a tokiói repülőtérre, de közben egy rövid megálló keretében a Császári Palota bejáratához látogatunk, illetve útközben a buszról csodálhatjuk meg a Tokiói öböl környékét. Járatunk Dohán keresztül Budapestre a késő esti órákban indul, hazaérkezés várhatóan június 6-án dél körül.

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Oszaka, a nemzet konyhája - Etédi Alexa, 2015. április. 24
» Kyoto, Japán korábbi fővárosa - Etédi Alexa, 2015. április. 17
» A Felkelő Nap országának fővárosa, Tokió - Etédi Alexa, 2015. április. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon, Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon, Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra, 12 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban, Reggelit minden nap, 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban, Transzfereket a városnézések során (privát busszal és tömegközlekedéssel a program szerint), Magyar nyelvű csoportkísérőt az út teljes időtartama alatt, Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban, Retúr repülőtéri transzfereket, A belépőket a programok során. 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket; Kikötői illetéket, mely Busanban a helyszínen fizetendő, Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, A programban nem szereplő étkezéseket; Egyágyas felárat (társítás kérhető!)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, kikötői illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Busanban kikötői illeték: 2.500 Ft/fő, mely a helyszínen fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Kikötői illeték.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon.

Szállás: 

Szöul (4 éj): Ibis Ambassador Hotel Insadong 
Busan (2 éj): GNB Hotel Busan 
Fukuoka (1 éj): Candeo Hotel Fukuoka Tenjin 
Oszaka (3 éj): Hearton Hotel Nishiumeda
Tokió (2 éj): New Otani Inn Tokyo

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban.
A területről: 
Japánt négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!