Dél-India körutazás I. Az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

12 napos körutazás Dél-Indiában

Tematikusan felépített dél-indiai utunk azoknak készült, akik a nagymogulok meseszép örökségén túl kíváncsiak India hindu, buddhista és dzsainista építészeti csodáira is. Ajanta és Ellora sziklába vájt templomai a szobrászat remekművei: 1500-2000 éves szentélyek, szobrok, freskók, és még elképzelnünk sem könnyű, hogyan hozták létre ezt a csodát a korabeli építők az akkori eszközeikkel!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Elhelyezést 4* hotelekben, reggelis ellátással
Transzfereket, légkondícionált mikrobuszokat a körutazás során
Magyar nyelvű idegenvezetőt, aki Mumbaiban várja a csoportot!

A részvételi díj minimum 10 fős létszám esetén érvényes, 8 fő esetén kiscsoportos felár fizetendő (30 000 Ft/fő)
A programban feltüntetett árak 1 €= 325 FT árfolyamig érvényesek.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőjegyet és repülőtéri illetéket kb. 305.000 Ft/fő
Félpanziót+belépőket 66.000 Ft/fő
Vízum díjat 20.000 Ft
Útlemondási biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Egyéni kiadásokat, borravalókat

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
minimum létszám: 8 fő
Program: 

1.nap Budapest > Mumbai (Bombay)
Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással.

2.nap Mumbai
Érkezés a reggeli órákban Munbaiba. Ma megnézzük a várost, melynek jelentése „istenanya”, és már a 16. század óta viseli. Ezt később angolosították, így lett Bombay, de 1996-tól ismét az eredeti nevét használják hivatalosan. Városnézésünk első állomása az egykori Viktória Királynő pályaudvar, ezt követi az V.György tisztelétre épített monumentális India kapuja, majd az Elefánt-szigetre hajózunk, amelyen több ezer éves barlangok találhatók. Az ősi barlanghálózat számos művészeti alkotást, szobrokat, domborműveket és mitikus történetek ábráit rejti. Délután felkeressük a Ghandi és a Prince of Wales múzeumot, majd a Kamla Nehru parkot és a Malabar-hegy függő kertjeit, ahonnan remek kilátás nyílik a Chowpatty Beachre.

Szállás: Mumbai (1 éj)

3.nap Mumbai > Aurangabad
Ha valamire nem jutott még idő előző nap Mumbaiban, akkor azt ma bepótoljuk! Majd a  délután folyamán utazás a reptérre, és repülés Aurangabadba. Transzfer a szállodába.

Szállás: Aurangabad (2 éj)

4.nap Ajanta-barlangok
Egész napos program a híres Ajanta-barlangokhoz. A barlangokról egészen 1819-ig nem tudott a világ, míg egy brit tiszt tigrisvadászat közben rájuk nem bukkant. A Waghora-folyó kanyarulata fölött sziklákba vájták a barlangtemplomokat, melyek a három ősi vallást: a hindut, a buddhizmust és a jaint mutatják be freskóikon és szobraikon keresztül. A mintegy 30 barlangot sok ezer munkás véső és kalapács segítségével vájta ki a vulkanikus bazaltsziklából az ie. 2.- isz.7. század között.

Szállás: Aurangabad

5.nap Ellora-barlangok > Chennai
Ma a közeli Ellora-barlangokat fogjuk felfedezni! 34 barlang alkotja az egész rendszert, az 5. és a 10. század között vájták ki őket. Az első 12 barlang buddhista a további 26 barlang hindu jellegű, az utolsó négy pedig dzsaina jegyeket képvisel. Az Ellora környéki sziklába vájt templomok a szobrászat remekművei, komplett katedrálisokat faragtak ki itt a kőből, kívül-belül, padlótól a mennyezetig. A hagyomány szerint Adzsanta buddhista építői jöttek át Ellorába, miután előbbi munkájukat bevégezték. A legmonumentálisabb a Kailash-templom, mely a maga 5600 nm alapterületével több mint kétszer akkora helyet foglal el, mint az athéni Parthenon, és másfélszer olyan magas. Becslések szerint mintegy 200 ezer tonna követ kellett kibányászni a sziklából csak ennek az egy barlangtemplomnak az elkészültéig. Délután mumbai átszállással elrepülünk Chennaiba. A Bengáli-öböl Koromandel partján járunk, a várost a 17. században alapította a Brit Kelet-indiai Társaság, később a britek haditengeri bázissá építették ki. Chennai ma kereskedelmi és ipari központ, de az utazók elsősorban a kulturális örökségek és templomai miatt keresik fel várost, amely egyúttal a dél-indiai klasszikus zene és tánc központja. Transzfer a szállodához.

Szállás: Chennai (2 éj)

6.nap Chennai
Egésznapos városnézés Chennaiban, melynek során megtekintjük a Nemzeti Művészeti Galériát, a britek által épített Szent György erődöt és a Szent Tamás katedrálist, ahol a szent hamvait őrzik. Végigmegyünk a világ egyik leghosszabb strandján, a Marina beachen, majd látogatás a Kapaleeshwar templomban, melyet Shiva istennek építettek. Ez a város egyik legrégibb és legszentebb helye, melynek dúsan faragott gopuramja, azaz tornya, már a dél-indiai templomépítészet egyik legszebb példája.

Szállás: Chennai

7.nap Chennai > Kanchipuram > Mahabalipuram > Pondicherry
Reggel elhagyjuk Chennait, és Pondicherrybe utazunk, de előtte még útba ejtjük Kanchipuramot, melyet az „ezer templom városának” is hívnak. A város egykor a Pallava Királyság fővárosa volt, hindu zarándokhely, mind Siva, mind Visnu isten szent városa, ahol még ma is több mint száz szentély áll, melyek nagy részét a 7-8. században építették. Következő megállónk Mahabalipuram templomkörzete, mely az UNESCO  Világörökség része. A hely a tömör gránit sziklából kifaragott szobrászati remekművek kiállítása; sziklatemplomok, domborművek, életnagyságú elefánt-, oroszlán-, bikaszobrok. A legtöbb alkotás a 7-8. századig nyúlik vissza.

Szállás: Pondicherry (1 éj)

8.nap Pondicherry > Thanjavur
Puducherry, korábbi nevén Pondicherry volt a legnagyobb francia gyarmat Indiában. A francia hatás a mai napig érződik a városon. Megtekintjük a Vardaraja Perumal, Vedapureeswarar, és a  Manakula Vinayagar Templomot, majd délután felkeressük az Aurobindo ashramot és Auroville-t, amely a világ egyik legismertebb spirituális központja. Ezután folytatjuk utunkat Thanjavur felé, ahová a délutáni órákban érkezünk, majd a dél-indiai “templomgyűjteményünket” újabb gyöngyszemekkel, a Thanjavur és a Brahadeeswarar templomokkal gazdagítjuk.

Szállás: Thanjavur (1 éj)

9.nap Thanjavur > Thiruchirapalli
Reggeli után utazás Thiruchirapalliba, ahol megnézzük a Ranganathan templomot. Visnu híveinek zarándokhelye Dél-India egyik legnagyobb templomkomplexuma, melynek szerkezete a hatalmas kapuépítményeivel és egymásba ágyazott koncentrikus udvaraival a későbbiekben modellje lett a déli, dravida vallási központoknak. Az építkezés kb. 1000-ben kezdődött a Kauveri folyó két ága által körülzárt területen, és mivel népszerűsége az elkövetkező évszázadokban folyamatosan nőtt, ezt a komplexumot bővíteni kellett, ezért megépültek az épületeket körülzáró falak. Az utolsó gopuram az 1980-as években épült, és becslések szerint 25 000 tonnát nyom.

Szállás: Thiruchirapalli (1 éj)

10.nap Thiruchirapalli > Madurai
Reggel elutazunk Maduraiba, mely az egyik legrégibb város Dél-Indiában, és a 3-4. században a Pándja Királyság fővárosa volt. A város gopuramjairól (templomkapu tornya) és palotáiról is híres, de a Nagy Templom, a Meenakshi Sundareswara az a látnivaló, amely méreteivel minden idelátogatót lenyűgöz. A hat hektáros területen álló templom 12 toronycsoportból áll, melyek részletesen kidolgozott istenségeket ábrázolnak, a négy legmagasabb torony pedig az 50 m magasságot is eléri!

Szállás: Madurai (1 éj)

11.nap Madurai > Chennai
A délelőtti városnézésen még megismerkedünk Madurai látnivalóival is, mint a Tirumalai Nayak Palota, Vandiyur Mariamman Tank, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, és repülés Chennaiba. Éjjel csatlakozás a nemzetközi repülőjárathoz.

12.nap Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2021. október. 22
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2021. szeptember. 17
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2021. február. 24
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Elhelyezést 4* hotelekben, reggelis ellátással
Transzfereket, légkondícionált mikrobuszokat a körutazás során
Magyar nyelvű idegenvezetőt, aki Mumbaiban várja a csoportot!

A részvételi díj minimum 10 fős létszám esetén érvényes, 8 fő esetén kiscsoportos felár fizetendő (30 000 Ft/fő)
A programban feltüntetett árak 1 €= 325 FT árfolyamig érvényesek.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és repülőtéri illetéket kb. 305.000 Ft/fő
Félpanziót+belépőket 66.000 Ft/fő
Vízum díjat 20.000 Ft
Útlemondási biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Egyéni kiadásokat, borravalókat

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték kb. 305.000 Ft/fő
Vízum 20.000 Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Félpanzió és belépők: 66.000 Ft/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, átszállással Indiába.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, félpanziós ellátás a helyszínen igényelhető.

Időjárás: 
A kontinens nagyságú országban több éghajlati hatás érvényesül egyszerre. India éghajlatát a monszun szabályozza. A nyári monszun júniusban érkezik délnyugat felől, s általában négy hónapon át tart. Ebben a négy hónapban esik le az évi csapadék túlnyomó része. Mennyisége változó. A monszunesők hatására a folyók megáradnak, a víztározók megtelnek, s ebből a vízmennyiségből gazdálkodik India a következő év során. Októberben, novemberben kezdődik a hűvös évszak. Ekkor északkeleti monszunszelek fújnak, esőket azonban csak a Koromandel-part kap. A legszárazabb időszak a március elejétől május végéig tartó „tavasz”. A hőmérséklet is ekkor a legmagasabb, a szárazföld belsejében elérheti az 50 fokot is. Az utazásra leginkább javasolt időpont októbertől április elejéig tart.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Pénznem
Indiai rúpia = 100 paise
1 Usd = kb.55 INR
Forgalomban levő bankjegyek: 5, 10, 20, 50,100, 500 és 1000 rúpia
Forgalomban levő érmék: 10, 25, 50 paise, valamint az 1, 2 és 5 rúpia.

Nyelv
Hivatalos nyelv a hindi és az angol, regionálisan még számtalan nyelv hivatalos, mint a szanszkrit, urdu, asszámi, bengáli, gudzsaráti, kannada, konkani, kasmíri, manipuri, maráti, mizo, meghalayai, malajálam, nága, orija, pandzsábi, szikkimi, tamil, telugu…stb.

Időzóna
GMT + 5.30 óra

Elektromos hálózat
230V 50Hz
A konnektorok nem európai szabványok, zömében hárompontos csatlakozásúak.

Telekommunikáció
A mobiltelefon szolgáltatás kiváló Indiában, a szállodákban szinte mindenhol van wifi, de leginkább csak térítés ellenében.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!