Dél-francia barangolás az Atlanti-óceántól a francia riviéráig

7 napos körutazás Franciaországban, repülővel

Felejthetetlen utazás Dél- Franciaországban, melyet mindenkinek látni kell! Az ország déli, mediterrán hangulata magával ragadó, csodás városok és történelmi helyszínek sora követi egymást.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. 
A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást a Wizz Air közvetlen járatával, szállást a választott turnusra a megadott ellátással, idegenvezetést, transzfert (reptér-szálloda-reptér).

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, a repülőtéri illetéket, a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%), programban nem szereplő étkezéseket, belépőket, helyi idegenforgalmi adót, fakultatív programok költségeit, foglalási díjat

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

Szállás

 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban.

Program: 

Program:
1. nap:
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, érkezés Bordeaux-ba a reggeli órákban. A megérkezést követően buszos és gyalogos városnézés. Aquitania régió fővárosa, elsősorban világszerte híres borairól ismert, azonban ezen kívül egyetemi város, politikai, gazdasági és egyházi központ, egy csodálatos, nyüzsgő, élettel és bájjal teli nagyváros, amely az UNESCO Világörökségének részévé vált. A történelmi városnegyed és a klasszikus villák egyikei Bordeaux legérdekesebb látnivalóinak, míg fontos helyet foglalnak el a Garonne folyó felett átívelő hidak is. Bordeaux ad otthont Európa egyik legnagyobb, 18. századi épületegyüttesekkel bíró városnegyedének, így aztán méltán keresett célja mind a turistáknak, mind a filmeseknek. Bordeaux Nancy után első volt a francia városok sorában, ahol a nagy városépítészeti fejlesztések megkezdődtek. XV. Lajos építészei a márkik felügyelete alatt dolgoztak. Bordeaux látványosságai közül kiemelkedik a Szent András-katedrális, melyet román stílusban kezdték építeni II. Orbán pápa megrendelésére 1096-ban, majd később az észak-franciaországi gótika jegyében folytatták. Az eredeti román stílusra már csak az építmény egyik hajójának fala emlékeztet. Szállás elfoglalása, szabadidő majd újabb séta idegenvezetőnkkel.

2. nap: A reggelit követően szabad program, vagy fakultatív kirándulás Arcachonba, amelynek környéke az osztriga telepeiről híres. Sétálunk a kikötő környékén, majd megmásszuk Európa legmagasabb homokdűnéjét, a Dune de Pilat-t, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az óceánra és a szárazföldet borító erdőkre. Visszatérés Bordeauxba, majd utazás a híres aquitán borvidék fővárosába. St. Emilion, az Unesco Világörökség listáján is jegyzett festői város, macskaköves utcácskáival, középkori házaival és a szőlőhegyek ölelésében megbúvó barlangtemplomával elvarázsolja az utazót. Felfedezzük St. Emilion nevezetességeit, a katakombákat, a Trinité Kápolnát és a Hermitage-t, ahol a legenda szerint Emilion is eltöltött 17 évet. Fakultatív borkóstolás egy pincészetben. Dél felé tartva, bepillantás a Midi Pyrénées, azaz a Pireneusok ?lába?tartományba. Kevés olyan vidék van, amelyik ennyi változatos tájjal, klímával és építészeti látnivalóval rendelkezik. A késő délutáni órákban érjük el Toulouse közelében lévő szállásunkat.

3. nap: Reggeli, majd városnézés Toulouse-ban, a Garonne folyó partján fekvő meleg éghajlatú, tiszta városkában. A Capitole tér árkádjai alatt található kávézók, éttermek, könyvesboltok, a pasztellárusok régi negyede, a város minden szöglete ragyogó történelmi múltról és művészetről tanúskodik. A repülőgépgyártás mellett híres az 1229-ben alapított egyeteméről és szépművészeti múzeumáról is ez a templomokkal, kertekkel teli dél-franciaországi település. A középkori, reneszánsz lakóházakat, illetve palotákat a festékgyártásból meggazdagodott polgárok építtették maguknak. A palotákat kívülről hatalmas falakkal vették körül, így elég sivárnak tűnnek első ránézésre. Azonban érdemes egyik másikba betérni egy pillantás erejéig, általában nincsenek is bezárva. Fakultatív látogatás az Airbus gyár Jean Luc Lagardere központjába, amelyet kizárólag az Airbus A380-nak építettek, több mint 50 hektáros területen. A túra során a repülőgépgyártás egyik legmodernebb példányának minden titkát megismerhetik. A nap hátrelévő részében tovább utazás szállásunkra, Carcassonne környékére.

4. nap: A reggelit követően látogatás Carcassone városában, amely Európa legnagyobb, épen maradt 13. századi kettős városfallal körülvett középkori városa, amelyet Szent Lajos király alapított. A mesebeli erődvárosnak 50 tornya van, emellett a Világörökség része ? gyalogos séta a várfalon belüli hangulatos kis utcákon. A városnézést követően tovább utazás Montpellierbe, a városba, ahol soha nem megy le a nap! Félúton Spanyol- és Olaszország közt, alig hét kilométernyire a Földközi-tengertől, nem is csoda, hogy Montpellier a franciák egyik legkedveltebb úti célja. És ha valaki akár csak egy napot is eltölt a szűk sikátorok és napsütötte terecskék világában, ahol nyaranta nemzetközi és diákfesztiválok váltják egymást, belekóstol a városka sajátosan vidám életébe, azonnal meg is érti a választás okát. Kihagyhatatlan a Fabre múzeum, a történelmi belváros a sikátorokkal és a palotákkal, a nyugati világ legrégebbi Orvosi egyeteme, ahol a mai napig folyik oktatás, a belváros magánpalotái és a XVII. századból ránk maradt mulatók és varieték. Később a Pont du Gard római vízvezeték megtekintése, ahonnan az esti órákban érkezzünk Arles-ban található szállásunkra.

5. nap: Reggel városnézés Arles városában, amelyet görög gyarmatosítók alapítottak még i.e. VI. században. Egyik fénykorát Julius Caesar ideje alatt élte, de a középkorban is jelentős szerep jutott a városnak. A XX. században 7 műemléke került fel az UNESCO Világörökség listájára. Városnézés keretében megnézzük az Arénát, a középkori és renaissance óvárost, utána szabadidő. Délután ellátogatunk Avignon-ba, a pápák városába. Megnézzük az óvárost, a Pápai Palotát és az avignoni hidat, amely a Rhone folyót ívelné át, azonban annyiszor sérült meg a történelem folyamán, hogy ma már csak egy fél híd található a helyén. A délután további részében Gordes és Roussillon meglátogatása. Gordes egy nagyon szép régi település, kőépületei, beleértve a 12. századi kastélyt is, bézs kőből készültek, amely narancssárga színűvé válnak a reggeli napsütésben. A városka határában állnak az ún. borie-k, azaz kőkunyhók, amik a kelta?ligur építészet emlékei. A szárazkőből összerakott legrégibb viskók a 17. századból származnak, de még a 19. században is építettek néhányat. A pásztorok menedéknek és tárolásra használták, de volt, hogy laktak is benne. Roussillon csodálatos vörös szikláiról és okker kőbányáiról híres. Az okkerlerakódás természetes vörösesbarna színárnyalatba borítja az egész falut. Az épületek homlokzatának színárnyalata a világos sárgától a sötét vörösig változik. A Monts de Vaucluse lábánál fekvő Roussillont Franciaország egyik legszebb falvaként tartják számon. Tovább utazás szállásunkra, ami Aix-en-Provence környékén lesz.

6. nap: A reggelit követően utazás Aix-en Provence-be. A hangulatos Cours Mirabeau sétány platánjai alatt nézelődünk, ahol barokk épületek sorakoznak. Majd eljutunk az óvárosban található Érseki Palotához, a városházához és a virágpiachoz, meglátogatjuk a katedrálist, majd ellátogatunk a Grasse-ban található parfümgyárba. Tovább utazunk Cannes-ba, a filmművészet fővárosába, amely nem véletlenül tartozik a híresek és gazdagok egyik legkedveltebb üdülőhelyei közé. A Cote d'Azur egyik gyöngyszeme szórakoztató-, kulturális- és sportlehetőségek kavalkádja mellett álomszép öblökkel, romantikus hegyi falvakkal, pazar kikötőkkel, luxushotelekkel, elegáns strandokkal és nem utolsósorban világhírű francia konyhájával várja a nagyvilági életmódot megfizetni képes vendégeket. A nap utolsó állomása és egyben szállásunk helyszíne Nizza. A városnézés érinti az óvárost, a virágpiacot, az operaházat, a barokk katedrálist, az Angyal öblöt és a sziklaszirti panoráma kilátót, ahonnan remek rálátás nyílik az egész városra. A város mediterrán bája, festői óvárosa, olasz múltja és ókori emlékei mindenkit rabul ejtenek.

7.nap: Szabadidő Nizzában majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.
 

Kapcsolódó cikkek

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2019. szeptember. 09
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2019. július. 18
» Tour de France - Czinke István, 2019. június. 24
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2019. január. 19
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2018. augusztus. 04
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Franciaország legszebb tájai - Cassis és a Calanques - Kovács Attila, 2017. június. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a Wizz Air közvetlen járatával, szállást a választott turnusra a megadott ellátással, idegenvezetést, transzfert (reptér-szálloda-reptér).

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, a repülőtéri illetéket, a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%), programban nem szereplő étkezéseket, belépőket, helyi idegenforgalmi adót, fakultatív programok költségeit, foglalási díjat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítást
Idegenforgalmi adó
Foglalási díj

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, további étkezések, személyes kiadások
 

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők díja: 70 €/fő, további költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Wizz Air közvetlen járatával odaúton Bordeaux, visszaúton Nizza.

Szállás: 

 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!