Dél-Erdély Nagykörút (Fogarasi-havasok)

6 napos buszos körutazás Dél-Erdélyben

Nincs a világnak még egy szeglete, ahol mintegy 150 km-s sugarú területen mindent megtalál az utazó, amire csak vágyhat. Igazi időutazást tehetünk a romantikus várakban, ahol magunk is a középkori élet részeseivé válunk. Bűbájos városok, meseszerű hegyóriások, érintetlen szurdokok és hegyi legelők fogadnak. Az egykoron szászok lakta vidék hihetetlen sok műemléket rejt magában, a természet kedvelőinek a Déli-Kárpátok magas vonulatai nyújtanak nagy élményt. Utunk érinti Székelyföld keleti részét is, pl.: Zágont, Csomakőröst, megannyi magyar kulturális, történelmi vonatkozással.

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Arad– Temesvár – Karánsebes - Herkulesfürdő
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd érkezés Aradra, városnézés: megbékélés park, Szabadság szobor a 13 aradi vértanuk emlékműve,majd a vesztőhelyre indulunk, az Obeliszkhez, mely a vértanuk földi maradványait őrzi. Temesvár a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát központja,- városnéző séta ( Dómtér,Dómtemplom, Szerb ortodox székesegyház,szerb püspöki palota, Szentháromság szobor,katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi-palota).Karánsebesen - láthatjuk a monarchia idejében épült palotákat, templomokat, fogadókat. Késő délután érkezés a Cserna folyó völgyében fekvő Herkulesfürdőre, séta már a római időktől gyógyvizéről ismert európai hírű üdülővárosban. Szállás elfoglalása Herkulesfürdő környékén. (1 éj)

2. nap: Orsova – Kazán-szorosok – Vajdahunyad
Reggeli után rendkívüli kalandos élmény vár ránk a Duna egy gyönyörű szakaszán. Orsován motorcsónakra szállva lehetőség van egy 43 kmes útra a Kazán szorosban, - ahol az Al-Duna tör át a Déli-Kárpátok vadregényes sziklás területén,mely lenyűgöző látvány. Útközben látjuk majd Traianus-császár tábláját, Decebal szobrát, a szoros égbemeredő szikláit. Továbbutazunk Vajdahunyadra ahol a Hunyadi család „a várak királyának” nevezett lovagvárát tekintjük meg. Este szállás elfoglalása Vajdahunyad környékén. (1 éj)

3. nap: Gyulafehérvár – Nagyszeben – Fogarasihavasok – Bilea-tengerszem - Sepsiszentgyörgy
Reggeli után Erdély ősi fővárosába Gyulafehérvárra indulunk . Érseki székesegyház, benne ma is láthatók a Hunyadiak síremlékei, valamint Izabella királyné és János Zsigmond fejedelem gazdagon díszített kőszarkofágjai, Károly-kapu, Szent Györgykapu,Hóra-lázadás emlékmű megtekintése. Nagyszeben, szászok egykori fővárosa, Európa 2007-es kulturális fővárosa a következő megállónk- városlátogatásunk alatt megtekintjük a belváros három terének nevezetességeit. A transz fogarasi autóúton érkezünk a Fogarasi- havasokban lévő gyönyörűséges Bilea-tengerszemhez (2034m) séta a tónál és a kirakodóvásárban. Fogaras – Brassóútvonalon érkezés Sepsiszentgyörgyre, szállás elfoglalása. (3. éj)

4. nap: Törcsvár – Pojána - Brassó
Reggeli után Törcsvárra indulunk ahol XIV. századi várat tekintjük meg. Erdély legépebb vára, mely Drakula gróf legkedveltebb váraként lett közismert. Pojána (1.000 m) Erdély kiemelt üdülőövezetébe indulunk, ahol lanovkával felmehetünk a Keresztényhavasok gerincére, (1.799 m) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kárpát-kanyarulat vonulataira és a Barcasági négyfalusi csángó falvakra. Rövid szabadprogram után Brassói városnézésre indulunk,de közben megállunk egy fotószünetre, ahonnan gyönyörű panorámakép tárul elénk a városról. Feketetemplom, „Erdély legnagyobb gótikus temploma” Fő-tér és nevezetes épületeinek megtekintése, majd szabadprogram. Este szállás elfoglalása.

5. nap: Zágon – Csomakőrös – Kovászna– Kézdivásárhely - Maksa – Sepsiszentgyörgy
Reggeli után Székelyföld legkeletibb történelmi emlékhelyeit keressük fel. Zágon, II Rákóczi Ferencfejedelem hű társának, Mikes Kelemen emlékére berendezett kiállítást, illetve Kiss Manyi színésznő emlékszobáinak megtekintése. Csomakőrösön, Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujában megtekintjük az emlékére megnyitott kiállítást. Kovásznán a város szimbólumaként ismert Pokolsárhoz érkezünk, majd borvízkóstolás a Főtér ivó kutjaiból. Továbbutazunk Kézdivásárhelyre, ahol a Céhtörténeti Múzeumotláthatjuk, melyben az egyedülálló népviseletbe öltöztetett babakiállítás látható. Maksán megállunk a hős ágyúöntő Gábor Áron sírjánál. A koradélutáni órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre Sepsiszentgyörgyre. Este lehetőség nyílik a város felfedezésére.

6. nap: Segesvár – Kolozsvár – Körösfő
Reggeli után a híres Bogáti-erdőn áthaladva SzászföldiTemplom erődök látványaiban gyönyörködve érkezünk a Királyföld peremére Segesvárra - séta azUNESCO Világörökség részét képező középkori váródon hangulatú utcáin, Óra-torony, Drakula emlékek, Diáklépcső. Dicsőszentmárton a következőmegálló, ahol a 13. századi unitárius templom, és a főtér nevezetességeivel ismerkedünk. Körösfőn a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomhoz sétálhatunk, útközben Vasvári Pál kopjafás emlékhelyénél tisztelgünk.Vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban,majd hazaindulás. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Villányi hétvége: bor és bringa - Kovács Attila, 2017. december. 13
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2017. december. 11
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Csoportkísérő, helyi idegenvezető díja, belépődíjak, sétahajózás ára, a tömegközlekedési díjak kb. 250 RON/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. Csatlakozási lehetőség: Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

Szállás: 

4 éjszaka *** szállodában.
A szobákban fürdőszoba, WC található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
A hegység az egykori Szeben és Fogaras vármegyék területén fekszik a volt román határnál. Keletről a Barca-patak, nyugatról az Olt-folyó határolja. Hatalmas, kelet-nyugat irányú gerince jó idő esetén sok-sok kilométeren át uralja a környéket a Fogarasi-medencében, Nagyszeben és Brassó között közlekedők látómezejében. Gerincvonulatának magassága sehol nem csökken 2000 m alá.
Időjárás: 
1200 méterig enyhe, viszonylag kevésbé csapadékos. Az évi középhőmérséklet 4-7 C, csapadék 700-1000 mm. 1200 és 2000 m között nedvesebb, itt a középhőmérséklet 2-4 C-ra süllyed, az éves csapadék 1000-1200 mm-re növekszik, míg 2000 m felett az időjárás zordabb, az évi középhőmérséklet 0 C alá esik, a csapadék pedig többnyire hó. Általánosságban elmondható, hogy a hegység északi része borúsabb, csapadékosabb, míg a déli lejtők derűsebbek, enyhébbek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!