Dél-Anglia és Wales: Arthur király nyomán - repülővel

7 napos körutazás az Egyesült Királyságban

Alapár tartalmazza

Kiutazást repülővel, az autóbuszos uta­zást helyben, 6 éjszakai szál­lást reggelivel, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépődíjakat. fakultatív programok költségeit, utasbiztosítást (BBP) megkötése utazási feltétel

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Manchester és Liverpool (50 km)
Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal Manchesterbe. Autóbusszal átutazunk belvárosán megtekintve katedrálisát, a városházát és Liverpoolba utazunk tovább, ahol többet időzünk. Ha Liverpool, akkor természetesen Beatles: a nagy négyes a helyi Cavern Clubban adta első koncertjét 1961-ben, ahol összesen 292 alkalommal állt színpadra. A klub előtt csak elhaladunk és a közeli híres Albert Dokknál sétálunk. Liverpool vízparti látképe lenyűgöz bennünket, mely 2004-ben a Világörökség része lett. Városnézésünket folytatva a város három leghíresebb épülete vár bennünket: a Royal Liver Building, a Cunard Building és a Port of Liverpool Building. Az anglikán székesegyház máig a leghosszabb hajóval, leghatalmasabb orgonával és leghangosabb haranggal rendelkező anglikán székesegyház a világon, míg a római katolikus érseki székesegyházban található a világ legnagyobb festett üvegablaka. A két katedrális közötti utat a Remény Útjának hívják. Utána megismerkedünk a Tudor stílusú nemesi kúriával, a szellemek lakta Speke Hall-lal. Szállásunk 2 éjszakán át Liverpoolban vagy környékén lesz.

2. nap: Conway-Bodnant kert- Llanberris hágó-Caernarfon-Anglesey-Arthur király halála (200 km)
Conway-be indulunk, ahol megtekintünk egy valódi középkori, nyolctornyú Wales-i várat, mely I. Edwardé volt (világörökség). Az ódon hangulatú városka utcáin sétálva még Britannia legkisebb házacskáját is láthatjuk, majd Wales egyik legszebb kertjét, a Bodnant Garden-t keressük fel. Átkelünk a komor Snowdon-on, a Llanberris hágón érjük el „Wales tetejét” - a hegyhez számtalan walesi legenda fűződik: pld. Arthur király itt halt meg, s legendás kardját, az Excaliburt az itt található Glaslyn tóba hajították. Leereszkedve, Caernarfonba érkezünk, mely a mindenkori  walesi herceg koronázó helye (itt született I. Edward angol király fia, és ettől kezdve viselik a Walesi herceg címet az angol trónörökösök). Caernarfon büszke vára is a világörökség része. A Menai-szoros fölött átívelő, Telford által tervezett gyönyörű függőhídon át jutunk el Anglesey–szigetére. Szállásunkra térünk vissza.

3. nap: Chester-Pontcysyllte- Llangollen-Iron Bridge-Birmingham (240 km)
A délelőttöt Chesterben töltjük. A város Anglia egyik leggazdagabb történelmi „ékszerdoboza”, szépsége mindenkit magával ragad! A középkori városfalon sétálva pillantást vethetünk a római amfiteátrumra, a Dee-folyó régi hídjára, ahol meglátjuk, kinek hoz szerencsét a Kívánság lépcsője! Majd látogatást teszünk az 1093-ból származó gyönyörű katedrálisban, és végigjárhatjuk az árkádos épületeket is! Llangollen-be indulunk, útközben vethetünk egy pillantást a Pontcysyllte akvaduktra, mely Telford tervei szerint 1805-ben készült el. A bravúros mérnöki teljesítmény a Llangollen csatorna vizét vezeti el a Dee folyó völgye fölött (világörökség). A völgyben megbúvó festői kisvárosba érkezve megismerhetjük az „igazi wales-i szerelemkanalat” és megcsodálhatjuk a Llangolleni Hölgyek tündéri lakóházát! A Dee folyó XIV. századi hídja, Wales 7 csodájának egyike! Ritka kaland a ló vontatta sétahajóval kirándulni Llangollen csatornáin (felár ellenében)! Utunkat folytatva a világ első öntöttvas hídját, a Severn folyó felett átívelő, Iron Bridge-t keressük fel (világörökség). Brimingham környéki szálláshelyünkre igyekszünk.

4. nap: Birmingham-Cotswolds-Winchcombe- Bibury-Cardiff-Exeter (410 km)
Ma átutazunk a Cotswolds-on! Anglia szívének is nevezik ezt a vidéket, ahol a falvak mézszínű házai fölé emelkedő normann templomok szinte uralják a zöld völgyekből és a kőhidak alatt folydogáló patakokból összetett tájat. Érintünk kis településeket, mint Winchcombe és Bibury. A szépségével, békéjével, nyugalmával lelket simogató tájat magunk mögött hagyva érkezünk meg Wales fővárosába, Cardiffba. Városnézés: Vár, Bute Park, Városháza, Nemzeti Múzeum épülete, Egyetem, Keresztelő Szt. János templom. Rövid szabadidő a belvárosban, majd indulunk Exeter felfedezésére: séta keretében ismerkedünk Exeter középkori épületeivel; a 14.sz-i Tudor épület, a „Mozgó Ház” történetével és a Parliament street-tel. A városháza (Guildhall) a legrégibb használatban lévő közigazgatási épület Angliában, 1330-ból. Andalgunk az Exeter folyó régi rakpartján, s nem maradhat ki a gótikus Katedrális sem. Szállásunkra érkezünk Exeterbe vagy környékére, ahol 3 éjszakát töltünk.

5. nap: Winchester-Portsmouth (Arthur király kerekasztala) – Exeter (350 km)
Portsmouthba indulunk. Útközben azonban megállunk Winchester történelmi kisvárosában, ahol építészet és több mint 1000 év történelme fonódik egybe. A Katedrális őrzi a 9.sz.-i Nagy Alfréd, a normannok, a Tudorok, Cromwell és két világháború történetét. A Várból mindössze a Nagy Terem maradt meg, ahol megismerhetjük az angol uralkodók családfáját, s megtekinthetjük azt az asztalt, melyet Arthur király lovagjainak kerekasztalaként tartanak számon. Portsmouthba, Anglia patinás kikötőjébe érkezünk, mely hatalmas élményt jelent. Olyan egykor használatban lévő hajók látogathatók meg itt, mint a Victory – Nelson admirálisnak és a napóleoni háborúk legfontosabb tengeri ütközetének, a trafalgari csatának (1805. október 21.) zászlóshajója! A HMS Warrior - a 19.sz-i angol hadiflotta első páncélozott s korának legerősebb hadihajója. A 16.sz-i Mary Rose, VIII. Henrik zászlóshajója, mely elsüllyedt és a roncsait ma érdekes kiállítás keretében tekinthetjük meg. Lenyűgöző látvány a kikötő látképéhez hozzátartozó modern világító torony: a Spinnaker Tower is. A kikötői látogatás után visszaindulunk szállásunkra. 

6. nap: Tintagel-Portreath-Land’s End-Marazion- Saint Michael’s Mount–Arthur király vára (390 km)
Ma az óceán, a táj, a természet szépségei várnak bennünket! Cornwall tengerpartját szokás az „angol riviérának” is nevezni. Tintagel-nél, mesébe illő környezetben egy 13. századi vár romjai kápráztatják el az embert – állítólag itt állt Arthur király vára. Tovább haladva kis kitérőt teszünk Portreath városka kikötőjébe, mely a cornwalli bányavidék legjelentősebb kikötője volt (világörökség). Cornwall az ón, ólom és rézbányászatáról volt híres (ennek még lesz jelentősége Glastonburynél!). Hamarosan megérkezünk Anglia legnyugatibb pontjához, Land’s End-hez, ahol valóban a világ végén érezheti magát az ember. Marazion közelébe, a St. Michael’s Mount, a francia Mont St. Michel brit megfelelőjéhez utazunk. A szigetdomb tetején messziről tündököl a 12. századi vár, egykori kolostor, börtön és erőd, 300 éve pedig a St. Aubyn család otthona. Marazion maga egyike a legrégebbi angol településeknek, bájos tengerparti üdülővároska. Szálláshelyünkre térünk vissza.

7. nap: Exeter–Glastonbury-Wells (Arthur király sírja)-Bath-Bristol-Budapest (150 km)
Reggeli után Glastonbury hihetetlenül izgalmas történetét kutatjuk: a ma csak romjaiban létező, de így is lenyűgöző Apátság alapjait egy monda szerint -melyet Szt. Ágoston is megerősített-, maga Jézus rakta le! Tartja magát az a hiedelem is, hogy az Apátság alapzatában fellelt sír Arthur király és Ginevra királyné sírja. Mások az Apátság közelében emelkedő 158 m magas dombot a Glastonbury Tort Arthur király misztikus városával, Avalonnal hozzák összefüggésbe – ezt tekintik  Arthur király sírhelyének. Utunk utolsó állomása a gyönyörű Wells. Klasszikus angol kőépületek, macskaköves utcák, mint a Vicar’s Close a 14.sz-ból, gótikus katedrálisát pedig a 12. sz-ban kezdték építeni. Itt láthatjuk még a 24 órás csillagászati órát is és még számos érdekességet! A püspöki palotával és kerttel valamint a palota körüli várárokkal látványával búcsúzunk. Bath-ba érkezünk, mely már több mint 2000 éve várja a látogatókat (világörökség). A legkorábbi dokumentumok szerint a várost római fürdőként tartották nyilván, de alapítása ennél korábbra tehető, kelta szentély lehetett. Legfőbb és legszebb látnivalói: az Apátság, Római Fürdő, Szivattyú-terem, az üzletekkel szegélyezett Pultney-híd, Royal Cresent (Királyi Félhold), Queen tér, Circus. Bath számos nyilvános parkkal is büszkélkedhet, melyek közül az egyik legnevezetesebb az 1830-ban megnyitott Royal Victoria Park. A park a Királyi Félholdra néz, 23 hektáros területén számos látványosságot tartogat. A repülőtérre igyekszünk és menetrendszerinti repülőjárattal a késő esti órákban érkezünk Budapestre.
 

Kapcsolódó cikkek

» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2015. június. 05
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Látnivalók Londonban: a Hampton Court palota - Etédi Alexa, 2014. január. 30
» Látnivalók Londonban: a Harrods áruház - Etédi Alexa, 2014. január. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok 20 főtől indulnak.
Stonehenge megtekintése (jelentkezéskor foglalni kell).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Kiutazást repülővel, az autóbuszos uta­zást helyben, 6 éjszakai szál­lást reggelivel, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépődíjakat. fakultatív programok költségeit, utasbiztosítást (BBP) megkötése utazási feltétel

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték kb.: 38.000 Ft (változhat)
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 145 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 GBP

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

6 éjszaka 2-3 ágyas, fürdőszobás *** szállodai szo­bá­ban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Egyágyas felár: 116.000 Ft

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető (6x vacsora felár 1-6. napokon: 64.500 Ft/fő)
Vízum: 
magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!