Dél-amerikai óráskörút Húsvét-szigetekkel

17 napos körutazás Dél-Amerikában

Chile, Argentína, Uruguay és Brazília a körutazásunk legszebb természeti szépségeihez invitál! Rio de Janeiro páratlan fekvése, az európaiasan otthonos Buenos Aires, a füves pampák messzeségbe vesző horizontja, a fojtogatóan párás melegben alázúduló Iguazú vízesés monoton dübörgése és Patagónia szikrázóan kékesfehér gleccserei megerősítik az embert abban a hitében, hogy ennyi csodát, egy földrészen belül, a Teremtő csakis jókedvében alkothatott. Tartsanak velünk Rio mondén, szambát járó-futballt imádó mindennapjaitól és a Húsvét-sziget titokzatos kőszobraitól kezdve a vadregényes Patagóniáig, ahol helyenként hatalmas táblák jelzik az utazóknak, hogy Isten hozta a Világ végén!

Alapár tartalmazza

transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax (10 db jegy!),programok belépői, storno biztosítás, betegség, baleset poggyász biztosítás, borravaló, személyes jellegű kiadások.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes.

Szállás

Elhelyezés 3-4* szállodákban.

Program: 

1.nap Budapest > Santiago de Chile
Indulás Budapestről a délutáni órákban, átszállással utazunk Chile fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2.nap Santiago de Chile
Érkezés Santiagóba a déli órákban, majd transzfer a szállodába.

Szállás: Santiago (1 éj)

3.nap Santiago de Chile > Húsvét-sziget
Reggel transzfer a repülőtérre, majd kb. öt órás repülés a Húsvét-szigetre. A Csendes-óceán délkeleti részén, Óceánia területén található Húsvét-sziget leginkább a rajta fennmaradt mintegy 900 monumentális kőszobor révén híres. A lenyűgöző sziget néprajzilag Polinézia része, jogilag Chile tartománya 1888 óta. Nevét Jakob Roggeveen holland tengerészkapitánytól kapta, aki 1722-ben húsvét vasárnapján fedezte fel. A sziget területének 40 százaléka a Rapa Nui Nemzeti Parkhoz tartozik, ami a Világörökség része. Érkezés a szigetre a délutáni órákban, majd transzfer a szállásokra.

Szállás: Hanga Roa (3 éj)

4.nap Húsvét-sziget
Itt-tartózkodásunk alatt csoportosan bejárjuk a 163 km² sziget legfontosabb látnivalóit. Orongo ceremoniális központja, amely a Madárember kultuszról híres, Rano Kau vulkán és krátertó, Ahu Vinapu, Ahu Akivi régészeti körzete, Puna Pau kőfejtője, Rano Raraku kráter, Ahu Tongariki és Anakena.

Szállás: Hanga Roa

5.nap Húsvét-sziget
A vulkanikus kőzetből kivájt, legendás szobrokat, az úgynevezett moaikat, a 12. és a 16. század között készítették a polinéziai őslakosok. Nem tudni biztosan, hogy milyen célt szolgáltak, de a kutatók úgy vélik, az ősök képmásai lehettek. Minden alkalommal, mikor a törzs egy fontos tagja meghalt, egy újabb szobrot emeltek a sziget lakói. Az óriás monolitok mind a parton, vagy a parthoz közel állnak, mintegy a szigetet őrizve. A legnagyobb moai tíz méternél is magasabb, és nyolcvan tonnát nyom.

Szállás: Hanga Roa

6.nap Húsvét-sziget > Santiago de Chile
Ma elköszönünk ettől a különleges szigettől, transzfer a reptérre, és visszarepülünk Santiagoba. Érkezés a késő délutáni órákban, majd a szállodába megyünk.

Szállás: Santiago (1 éj)

7.nap Valparaíso > Santiago de Chile
Félnapos  kirándulás a Csendes-óceán partjára, Valparaísoba, mely az amerikai kontinens egyik leg­fon­to­sabb kikötő­vá­rosa, A város neve „Paradicsomi völgyet” jelent, nem csoda, hogy a Nobel-díjas író, Pablo Neruda is éppen itt vásárolt házat. Belvárosát az UNESCO világörökségnek nyilvánította, köszönhetően az öbölre néző színes, fecskefészekként egymás oldalának támaszkodó bohém házikóinak, a labirintusszerűen kanyargó macskaköves utcáinak és az egyedülálló városi falfestészetének. Városnézés Valparaísoban, majd visszatérünk Santiagoba és gyalogosan-sétálva bejárjuk a főváros nevezetességeit.

Szállás: Santiago

8.nap Santiago de Chile > Punta Arenas > Puerto Natales
Ezen a napon az ország déli része felé, Punta Arenas városába repülünk, amely már Patagoniához tartozik. Patagónia egy földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részén, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Neve a patagón, azaz nagylábú szóból származik, amelyet elsőként Magellán használt, mivel a hóban hatalmas lábnyomokat találtak. A hiedelemmel ellentétben ezeket a fázós őslakosok nagy csizmái hagyták a hóban. Punta Arenasból Puerto Natalesbe utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás Puerto Natales (1 éj)

9.nap Torres del Paine Nemzeti Park > Calafate
A reggeli órákban a 112 km-re fekvő Torres del Paine Nemzeti Parkba megyünk, amely 181 000 hektáron terül el és a világ legszebb nemzeti parkjainak egyike. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a 2600 m fölé emelkedő csúcsok napközben kékes árnyalatban látszanak. Azonban naplemente idején a Torres del Paine csúcsai vörös színűre változnak, néha úgy tűnik, mintha égnének. A terület a hegymászók és trekkingelők paradicsoma, számtalan túraútvonal létezik, ám mivel ezek túl hosszúak, ezért mi autóbusszal megyünk végig rajtuk. Az autóút is érinti a legtöbb látnivalót: a lenyűgöző látványt nyújtó Paine csúcsokat, a sztyeppéket, ahol Peruhoz hasonlóan alpakkák élnek, a Grey-gleccsert, amiről hatalmas darabok szakadnak le és úsznak felénk a partra, a Grey-, Nordenskjöld-, Sarmiento-, Toro- és Pehoé-tavakat, a Laguna Margaritat és a Laguna Amargat, illetve a Salto Grande vízesést. Innen egyenesen a chilei-argentin határra érkezünk, Cerro Castilloba, ahol a határátlépést követően Argentínában folytatjuk utunkat. Estére érkezünk El Calafateba.

Szállás: El Calafate (1 éj)

10.nap Calafate > Buenos Aires
Délelőtt a Los Glacieres Nemzeti Parkba, a Perito Moreno gleccserhez látogatunk, mely Patagónia legnépszerűbb látnivalóinak egyike. A Moreno gleccser 54 km hosszú és 4 km széles, és  az Argentino-tóba nyúló óriás jégnyelv végénél nagyszerű kilátóból, biztonságos helyről gyönyörködhetünk a hatalmas jégfalakban. A 60 méter magasságot is elérő, rendszeresen omló, a szemünk előtt borjadzó jégperemek időnként mennydörgésszerű robajjal zuhannak a vízbe. Programunk után a reptérre megyünk, majd elutazunk Buenos Airesbe, transzfer a szállodánkba.

Szállás: Buenos Aires (3 éj)

11.nap Buenos Aires
Buenos Airesben igazi európai hangulatba csöppenünk! Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Széles sugárutak, sakktábla szerűen megtervezett utcák, hatalmas parkok, elegáns negyedek és bohém városrészek izgalmas keveréke a tangó hazája. Félnapos városnézésünk során megtekintjük a nyüzsgő metropoliszt: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este fakultatív programként kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show.

Szállás: Buenos Aires

12.nap Colonia del Sacramento (Uruguay)
Pihenés, szabadnap Buenos Airesben, vagy egész napos, fakultatív kirándulás hajóval Uruguay legszebb koloniális városába. Colonia del Sacramento város a Río de la Plata mellett fekszik, szemben Buenos Airesszel.

Az ország legidősebb városa, amelynek erődjét a portugálok építették 1680-ban, de nemsokkal ezután a spanyolok kezére került, és még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortazela de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de sikerült helyreállítani a védőfal egy részét és a főkaput. Az óvárosban nincsenek csillogó paloták, csak keskeny, kanyargós utcák alacsony, általában földszintes házakkal. Az épületek legjavát a spanyolok építették, de vannak portugálok által építettek is, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma is.

Szállás: Buenos Aires

13.nap Iguazú-vízesés (argentin oldal)
Reggeli után utazás repülővel az Iguazú-vízeséshez. Az Iguazú a világ egyik legnagyobb vízesésrendszere, ahol közel 200 ágon zuhan bele nagy robajjal az Iguazú folyó vize a szakadékba. Érkezés után megtekintjük a vízesés argentin oldalát. Az argentin rész lényegesen több időt igényel: először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végig sétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé.

Szállás: Iguazú (1 éj)

14.nap Iguazú-vízesés (brazil oldal) > Rio de Janeiro
Ma délelőtt a vízesésrendszer brazil oldalát nézzük meg, ahonnan a legszebb fotókat készíthetjük! Az őslakos guarani indiánok legendája szerint a vízesést Mboi isten hozta létre. A történet szerint Mboi isten beleszeretett egy törzsfőnök lányába, aki azonban nem kért az égi kegyből. Földi szerelmével csónakba ült és próbáltak elmenekülni a Mboi haragja elől. A vérig sértett és bosszúszomjas isten sziklákat emelt ki a földből, hogy a szerelmespár a végzetébe zuhanjon a folyó vízesésein. Programunk után a repülőtérre megyünk, majd Rio de Janeiroba repülünk.

Szállás: Rio de Janeiro (2 éj)

15.nap Rio de Janeiro
Mai első kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Ezután felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan újabb fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák.

Szállás: Rio de Janeiro

16.nap Rio de Janeiro > Amszterdam
Délelőtt pihenés a Copacabana tengerpartján, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.

17.nap Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Tangó show vacsorával
Uruguay-Colonia del Sacramento egésznapos kirándulás

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax (10 db jegy!),programok belépői, storno biztosítás, betegség, baleset poggyász biztosítás, borravaló, személyes jellegű kiadások.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax (10 db jegy!) kb. 700.000 Ft
storno biztosítás, BBP, borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

belföldi repülőjegyek+illetékek
Programban nem szereplő étkezések, személyes kiadások, borravalók.
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 1350 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 1000 USD/fő (igényektől függően változhat)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal átszállással, belföldi repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4* szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Brazíliát nagy kiterjedése, változatos domborzata, váltakozó magasságai és levegő-áramlatai miatt sokszínű éghajlat jellemzi. Az Egyenlítő északon, a Baktérítő a délkeleti régióban szeli át. Így Brazília legnagyobb részén a trópusi éghajlat uralkodik. Itt a meleg és nedves klíma a meghatározó. Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20 °C, a hőmérséklet-ingadozás alacsony. A legdélebbi vidékek éghajlata már mérsékelt égövi, itt télen előfordulhat fagy és hó.Nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt Argentínában és Chilében nagyon változatos az éghajlat. a szubtrópusi északtól a szubpoláris délig terjed. A hegységek elzárt medencéiben félsivatagi körülmények uralkodnak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a
Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!