Dél-amerikai óráskörút Húsvét-szigetekkel

17 napos körutazás Dél-Amerikában

Chile, Argentína, Uruguay és Brazília a körutazásunk legszebb természeti szépségeihez invitál! Rio de Janeiro páratlan fekvése, az európaiasan otthonos Buenos Aires, a füves pampák messzeségbe vesző horizontja, a fojtogatóan párás melegben alázúduló Iguazú vízesés monoton dübörgése és Patagónia szikrázóan kékesfehér gleccserei megerősítik az embert abban a hitében, hogy ennyi csodát, egy földrészen belül, a Teremtő csakis jókedvében alkothatott. Tartsanak velünk Rio mondén, szambát járó-futballt imádó mindennapjaitól és a Húsvét-sziget titokzatos kőszobraitól kezdve a vadregényes Patagóniáig, ahol helyenként hatalmas táblák jelzik az utazóknak, hogy Isten hozta a Világ végén!

Alapár tartalmazza

transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax (10 db jegy!),programok belépői, storno biztosítás, betegség, baleset poggyász biztosítás, borravaló, személyes jellegű kiadások.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes.

Szállás

Elhelyezés 3-4* szállodákban.

Program: 

1.nap Budapest > Santiago de Chile
Indulás Budapestről a délutáni órákban, átszállással utazunk Chile fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2.nap Santiago de Chile
Érkezés Santiagóba a déli órákban, majd transzfer a szállodába.

Szállás: Santiago (1 éj)

3.nap Santiago de Chile > Húsvét-sziget
Reggel transzfer a repülőtérre, majd kb. öt órás repülés a Húsvét-szigetre. A Csendes-óceán délkeleti részén, Óceánia területén található Húsvét-sziget leginkább a rajta fennmaradt mintegy 900 monumentális kőszobor révén híres. A lenyűgöző sziget néprajzilag Polinézia része, jogilag Chile tartománya 1888 óta. Nevét Jakob Roggeveen holland tengerészkapitánytól kapta, aki 1722-ben húsvét vasárnapján fedezte fel. A sziget területének 40 százaléka a Rapa Nui Nemzeti Parkhoz tartozik, ami a Világörökség része. Érkezés a szigetre a délutáni órákban, majd transzfer a szállásokra.

Szállás: Hanga Roa (3 éj)

4.nap Húsvét-sziget
Itt-tartózkodásunk alatt csoportosan bejárjuk a 163 km² sziget legfontosabb látnivalóit. Orongo ceremoniális központja, amely a Madárember kultuszról híres, Rano Kau vulkán és krátertó, Ahu Vinapu, Ahu Akivi régészeti körzete, Puna Pau kőfejtője, Rano Raraku kráter, Ahu Tongariki és Anakena.

Szállás: Hanga Roa

5.nap Húsvét-sziget
A vulkanikus kőzetből kivájt, legendás szobrokat, az úgynevezett moaikat, a 12. és a 16. század között készítették a polinéziai őslakosok. Nem tudni biztosan, hogy milyen célt szolgáltak, de a kutatók úgy vélik, az ősök képmásai lehettek. Minden alkalommal, mikor a törzs egy fontos tagja meghalt, egy újabb szobrot emeltek a sziget lakói. Az óriás monolitok mind a parton, vagy a parthoz közel állnak, mintegy a szigetet őrizve. A legnagyobb moai tíz méternél is magasabb, és nyolcvan tonnát nyom.

Szállás: Hanga Roa

6.nap Húsvét-sziget > Santiago de Chile
Ma elköszönünk ettől a különleges szigettől, transzfer a reptérre, és visszarepülünk Santiagoba. Érkezés a késő délutáni órákban, majd a szállodába megyünk.

Szállás: Santiago (1 éj)

7.nap Valparaíso > Santiago de Chile
Félnapos  kirándulás a Csendes-óceán partjára, Valparaísoba, mely az amerikai kontinens egyik leg­fon­to­sabb kikötő­vá­rosa, A város neve „Paradicsomi völgyet” jelent, nem csoda, hogy a Nobel-díjas író, Pablo Neruda is éppen itt vásárolt házat. Belvárosát az UNESCO világörökségnek nyilvánította, köszönhetően az öbölre néző színes, fecskefészekként egymás oldalának támaszkodó bohém házikóinak, a labirintusszerűen kanyargó macskaköves utcáinak és az egyedülálló városi falfestészetének. Városnézés Valparaísoban, majd visszatérünk Santiagoba és gyalogosan-sétálva bejárjuk a főváros nevezetességeit.

Szállás: Santiago

8.nap Santiago de Chile > Punta Arenas > Puerto Natales
Ezen a napon az ország déli része felé, Punta Arenas városába repülünk, amely már Patagoniához tartozik. Patagónia egy földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részén, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Neve a patagón, azaz nagylábú szóból származik, amelyet elsőként Magellán használt, mivel a hóban hatalmas lábnyomokat találtak. A hiedelemmel ellentétben ezeket a fázós őslakosok nagy csizmái hagyták a hóban. Punta Arenasból Puerto Natalesbe utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás Puerto Natales (1 éj)

9.nap Torres del Paine Nemzeti Park > Calafate
A reggeli órákban a 112 km-re fekvő Torres del Paine Nemzeti Parkba megyünk, amely 181 000 hektáron terül el és a világ legszebb nemzeti parkjainak egyike. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a 2600 m fölé emelkedő csúcsok napközben kékes árnyalatban látszanak. Azonban naplemente idején a Torres del Paine csúcsai vörös színűre változnak, néha úgy tűnik, mintha égnének. A terület a hegymászók és trekkingelők paradicsoma, számtalan túraútvonal létezik, ám mivel ezek túl hosszúak, ezért mi autóbusszal megyünk végig rajtuk. Az autóút is érinti a legtöbb látnivalót: a lenyűgöző látványt nyújtó Paine csúcsokat, a sztyeppéket, ahol Peruhoz hasonlóan alpakkák élnek, a Grey-gleccsert, amiről hatalmas darabok szakadnak le és úsznak felénk a partra, a Grey-, Nordenskjöld-, Sarmiento-, Toro- és Pehoé-tavakat, a Laguna Margaritat és a Laguna Amargat, illetve a Salto Grande vízesést. Innen egyenesen a chilei-argentin határra érkezünk, Cerro Castilloba, ahol a határátlépést követően Argentínában folytatjuk utunkat. Estére érkezünk El Calafateba.

Szállás: El Calafate (1 éj)

10.nap Calafate > Buenos Aires
Délelőtt a Los Glacieres Nemzeti Parkba, a Perito Moreno gleccserhez látogatunk, mely Patagónia legnépszerűbb látnivalóinak egyike. A Moreno gleccser 54 km hosszú és 4 km széles, és  az Argentino-tóba nyúló óriás jégnyelv végénél nagyszerű kilátóból, biztonságos helyről gyönyörködhetünk a hatalmas jégfalakban. A 60 méter magasságot is elérő, rendszeresen omló, a szemünk előtt borjadzó jégperemek időnként mennydörgésszerű robajjal zuhannak a vízbe. Programunk után a reptérre megyünk, majd elutazunk Buenos Airesbe, transzfer a szállodánkba.

Szállás: Buenos Aires (3 éj)

11.nap Buenos Aires
Buenos Airesben igazi európai hangulatba csöppenünk! Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Széles sugárutak, sakktábla szerűen megtervezett utcák, hatalmas parkok, elegáns negyedek és bohém városrészek izgalmas keveréke a tangó hazája. Félnapos városnézésünk során megtekintjük a nyüzsgő metropoliszt: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este fakultatív programként kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show.

Szállás: Buenos Aires

12.nap Colonia del Sacramento (Uruguay)
Pihenés, szabadnap Buenos Airesben, vagy egész napos, fakultatív kirándulás hajóval Uruguay legszebb koloniális városába. Colonia del Sacramento város a Río de la Plata mellett fekszik, szemben Buenos Airesszel.

Az ország legidősebb városa, amelynek erődjét a portugálok építették 1680-ban, de nemsokkal ezután a spanyolok kezére került, és még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortazela de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de sikerült helyreállítani a védőfal egy részét és a főkaput. Az óvárosban nincsenek csillogó paloták, csak keskeny, kanyargós utcák alacsony, általában földszintes házakkal. Az épületek legjavát a spanyolok építették, de vannak portugálok által építettek is, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma is.

Szállás: Buenos Aires

13.nap Iguazú-vízesés (argentin oldal)
Reggeli után utazás repülővel az Iguazú-vízeséshez. Az Iguazú a világ egyik legnagyobb vízesésrendszere, ahol közel 200 ágon zuhan bele nagy robajjal az Iguazú folyó vize a szakadékba. Érkezés után megtekintjük a vízesés argentin oldalát. Az argentin rész lényegesen több időt igényel: először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végig sétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé.

Szállás: Iguazú (1 éj)

14.nap Iguazú-vízesés (brazil oldal) > Rio de Janeiro
Ma délelőtt a vízesésrendszer brazil oldalát nézzük meg, ahonnan a legszebb fotókat készíthetjük! Az őslakos guarani indiánok legendája szerint a vízesést Mboi isten hozta létre. A történet szerint Mboi isten beleszeretett egy törzsfőnök lányába, aki azonban nem kért az égi kegyből. Földi szerelmével csónakba ült és próbáltak elmenekülni a Mboi haragja elől. A vérig sértett és bosszúszomjas isten sziklákat emelt ki a földből, hogy a szerelmespár a végzetébe zuhanjon a folyó vízesésein. Programunk után a repülőtérre megyünk, majd Rio de Janeiroba repülünk.

Szállás: Rio de Janeiro (2 éj)

15.nap Rio de Janeiro
Mai első kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Ezután felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan újabb fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák.

Szállás: Rio de Janeiro

16.nap Rio de Janeiro > Amszterdam
Délelőtt pihenés a Copacabana tengerpartján, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.

17.nap Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Tangó show vacsorával
Uruguay-Colonia del Sacramento egésznapos kirándulás

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax (10 db jegy!),programok belépői, storno biztosítás, betegség, baleset poggyász biztosítás, borravaló, személyes jellegű kiadások.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax (10 db jegy!) kb. 700.000 Ft
storno biztosítás, BBP, borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

belföldi repülőjegyek+illetékek
Programban nem szereplő étkezések, személyes kiadások, borravalók.
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 1350 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 1000 USD/fő (igényektől függően változhat)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal átszállással, belföldi repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4* szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Brazíliát nagy kiterjedése, változatos domborzata, váltakozó magasságai és levegő-áramlatai miatt sokszínű éghajlat jellemzi. Az Egyenlítő északon, a Baktérítő a délkeleti régióban szeli át. Így Brazília legnagyobb részén a trópusi éghajlat uralkodik. Itt a meleg és nedves klíma a meghatározó. Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20 °C, a hőmérséklet-ingadozás alacsony. A legdélebbi vidékek éghajlata már mérsékelt égövi, itt télen előfordulhat fagy és hó.Nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt Argentínában és Chilében nagyon változatos az éghajlat. a szubtrópusi északtól a szubpoláris délig terjed. A hegységek elzárt medencéiben félsivatagi körülmények uralkodnak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a
Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!