Best of Peru körutazás

9 napos körutazás Peruban

Peru a fenséges Machu Picchu hazája, az egykori inka birodalom máig élő emlékeivel. Kulturális és történelmi nevezetességei mellett hatalmas természetvédelmi területekkel büszkélkedhet az Andok legnagyobb országa. 5000 éves történelmét nyomon követheti Lima múzeumaiban, és átérezheti az ősi köveken lépdelve.

Alapár tartalmazza

Utazást a megadott útvonalon repülővel, helyi transzferek autóbusszal, 7 éjszaka szállást, elhelyezést kétágyas szobában reggelivel, a leírt programokat (kivéve fakultatív program) helyi idegenvezetővel és a szükséges belépővel, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről, utas-, poggyász- és baleset biztosítást, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, borravalót, személyes kiadásokat, leírásban nem szereplő szolgáltatásokat, fakultatív programokat.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. NAP
Elutazás Budapestről Limába, megérkezés után transzfer a szállodába. Lima nem csupán főváros, de egy 10 milliós metropolisz a dél-amerikai kontinensen. 1535-ben Francisco Pizarro alapította és koloniális múltját a város a mai napig megőrizte. Ennek köszönhetően a központi városrész az UNESCO Világörökség tagja. Szállás Limában.

2. NAP
Reggeli után városnézés a „Királyok városá”-ban: Huaca Pucllana (Miraflores negyedben lévő csodálatos piramis), az inkák szent faluja, történelmi városközpont – Paseo República, San Martin tér, Fő tér, Városháza, Katedrális, Püspöki Palota, régi város utcái koloniális épületekkel és mór stílusú balkonos házakkal, Szt. Ferenc templom, a szerzetes kórus és könyvtár. A későbbiekben a lakónegyed megtekintése – El Olivar San Isidoro, Miraflores Central Park, Larco Mar – a modern Lima szimbóluma. Kora délután az Antropológiai Múzeum meglátogatása, mely a 19. században alapult, Peru legrégebbi állami múzeuma. Szállás Limában.

3. NAP
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Cuscóba. Megérkezés után transzfer a szállodába, rövid pihenés, akklimatizálódás (a város 3250 méter tengerszint feletti magasságban fekszik). Az inka birodalom egykori fővárosa az inka történelem gazdag tárháza, nevezetes régészeti emlékein kívül a környéken lakó indián népességről ismert. Színes utcái igazi egzotikumot kínálnak. Városnézés Cuscóban: Fő tér, a Katedrális, Nap templom, séta San Blas negyedben, ahol kézműves termékek sokasága található. Visszafelé elutazás Hatunrumiyoc kőfalak mellett, majd az inka régészeti központ következik: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara és Sacsayhuaman impresszív erődjének megtekintése. Szállás Cuscóban.

4. NAP
Kora reggeli órákban transzfer Aguas Calientes helységbe, ahonnan 30 perces autóbuszúttal lehet eljutni, 6 km-es úton az inkák elveszett városához: a lélegzetelállító Machu Picchu megtekintése szerepel a mai programban. Megérkezés után a citadella és a romváros nevezetességeinek meglátogatása, melyek területét 1911-ben fedezték fel és ma a Világ Hét Csodáinak egyike. A vezetett program után rövid szabadidő. Szállás Cuscóban.

5. NAP
Elutazás Punóba autóbusszal, gyönyörű tájak és az Andok-hegység kisebb falvain keresztül: Urcos, San Pedro, Tinta, Sicuani. Útközben 4312 méteres magasságban halad az autóbusz, és néhány festői helyen megáll fényképezésre. Szállás Puno városában.

6. NAP
Korai reggeli, majd elutazás motoros csónakkal az úszószigetekhez, az ott lakó vízi törzsek meglátogatása . Az andok bennszülöttei vízinövények segítségével alakították ki a lakhelyül szolgáló szigeteket. Továbbutazás a Taquile-szigethez, Puno városától 35 km-re, ahol a kecsuák élnek a Titicaca tavon. A tó látványa egy óceánhoz hasonlít, fenséges hegyekkel körülvéve. Ebéd egy helyi posádában, séta a a 6 km hosszú sziget dombjain és a régészeti területen. Délután visszautazás Punóba a repülőtérre, majd továbbutazás belső repülőjárattal Juliacába, ahol szállás.

7. NAP
Reggeli után elkutazás Icába, ahol a Huacachina oázis meglátogatása. Fakultatív program:repülés a Nazca vonalak felett (1 óra 15 perc), szállás Ica helységben.

8. NAP
Reggeli, majd elutazás autóbusszal Limába, visszautazás Budapestre átszállással a menetrend szerint.

9. NAP
Megérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Repülés a Nazca vonalak felett 1 óra 15 perc. A fakultatív program 10 fő részvételével indul!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a megadott útvonalon repülővel, helyi transzferek autóbusszal, 7 éjszaka szállást, elhelyezést kétágyas szobában reggelivel, a leírt programokat (kivéve fakultatív program) helyi idegenvezetővel és a szükséges belépővel, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről, utas-, poggyász- és baleset biztosítást, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, borravalót, személyes kiadásokat, leírásban nem szereplő szolgáltatásokat, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest–Lima–Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, valamint Lima–Cusco és Juliaca–Lima útvonalon belső repülőjárattal.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában (2 éjszaka Lima, 2 éjszaka Cuzco, 2 éjszaka Puno környéke, 1 éjszaka Ica).. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országa. Északon Ecuador és Kolumbia, keleten Brazília és Bolívia, délen Chile és nyugaton mintegy 2000 km hosszan a Csendes-óceán határolja. Bolívián kívül az egyetlen ország Peru, ahol a kokalevél (a Coca-Cola alapanyaga) termesztése nem tiltott. Az ország területének 2,27%-a nemzeti park. A lakosság több mint fele a part menti sávban él, kb. harmada a hegyekben és az ország több mint a felét elfoglaló amazóniai részen a lakosság alig több mint 12%-a lakik. A hivatalos nyelv a spanyol, a kecsua és az ajmara. A spanyol nyelvet a perui lakosok kb. 90%-a ismeri. A hegyi indiánok a kecsua nyelvet, a Titicaca-tó környékén, illetve az ország déli részén lakó bennszülöttek az ajmara nyelvet beszélik. A 3000 km-es perui partok mentén évente 10 500 000 tonna tengeri halat halásznak, amelyből közvetlen emberi fogyasztásra 480 000 tonnát, a többit pedig halliszt előállítására. Peru a halászat terén a világon az ötödik helyen áll.
Időjárás: 
Időeltolódás: - 6 óra. Időjárás: A májustól szeptemberig tartó tél a száraz évszak, az októbertől áprilisig tartó nyár csapadékosabb. A hegyvidéken éjszakára még a nyári hónapokban is nagyon lehűlhet az idő.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes útlevél kell a beutazáshoz. Vízum nem szükséges. Hivatalos fizetőeszköz: perui új sol (PEN)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Egészségügyi előírások: a csapvíz nem fogyasztható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu. Oltások Hastífusz, Hepatitis A (nagy a kockázata a fertőzésnek.), Hepatitis B, Sárgaláz, Veszettség, Malária elleni gyógyszer. Az Amazonas vidékén nagy a kockázata a fertőzésnek.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!