Látványosságok az Egyenlítő mentén - Kolumbia - Ecuador + Galapagos hosszabbítás

12 napos körutazás Ecuadorban és Kolumbiában

Szeretnél egyszerre állni az északi és a déli félgömbön is? Gyere velünk az egyenlítőre! Megismerkedünk Kolumbia és Ecuador nevezetességeivel és hosszabbítással felfedezhetjük az egyedülálló Galapagos-i szigetvilágot.

Alapár tartalmazza

Közlekedést külön busszal, vonattal, csónakkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, leírásban felsorolt ellátást, belépőket, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyeket, reptéri illetékek, sztornó biztosítás, BBP biztosítás, útlemondási biztosítást, további étkezéseket.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. NAP: BUDAPEST – BOGOTA
Menetrend függvényében átszállással repülünk Kolumbiába.

2. NAP: BOGOTA
Reggeli után elkezdjük felfedezni Bogotát. Első állomásunk a város szívében lévő híres piac, ahol egy csodálatos virágpiac tárul elénk. Aki szeretne, bele is kóstolhat a helyi specialitá­sokba. Ezt követően ellátogatunk La Candelariaba, Bogota tör­ténelmi belvárosába. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret, majd az Arany Múzeumot. A délután további részében szabadprogram.

3. NAP: BOGOTA – ZIPAUIRA
Reggeli után a termékeny síkságon keresztül Zipauirába indu­lunk. Meglátogatjuk a híres bányászok által épített, földalatti só katedrálist, amely 120 méter hosszú és több mint 8500 m2-nyi területen helyezkedik el. A stáció állomásait egy-egy kápolna jelképezi, amely egy csatornalabirintust képez. 3000 m maga­san találjuk a legendás Guatavita laguna bejáratát. A séta után továbbindulunk a hegyekbe, egészen a helyi farmerek lakóhe­lyéig, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt körülnézhetünk és megismerhetjük, miként zajlik a farmerek élete. Délután vissza­térünk Bogotába.

4. NAP: BOGOTA – ARMENIA
Transzfer a reptérre, majd repülés Armeniaba. Délután a kávé világába kalauzoljuk Önöket. A kávékészítés összes állomását végigjárjuk. Lehetőségük lesz a saját maguk által és ízlésük sze­rint pörkölt, darált kávét elfogyasztani. Este transzfer a szállo­dába.

5. NAP: „KÁVÉ HÁROMSZÖG”: COCORA – SALENTO – FILANDIA
Mai kirándulásunk a lenyűgöző Cocora-völgyön keresztül vezet, amelyet viaszpálmák sokasága színesít. Salento egy idillikus falu sajátos építészetével. Ellátogatunk Filandiába is, ahon­nan lenyűgöző kilátás nyílik a Kordillerákra. Tiszta időben meg­pillanthatjuk a Nevados Nemzeti Park hófödte hegycsúcsait is. Transzfer a szállodába.

6. NAP: ARMENIA – BOGOTA – CARTAGENA
Repülés Cartagenába bogotai átszállással. A várost 1533-ban alapította a spanyol Pedro de Heredia. Cartagenaban cserél­tek gazdát hosszú ideig a termények és rabszolgák. Manapság Cartagena óvárosa a történelem egy gyöngyszeme. A város körüli tengerpart és a közeli szigetláncok teszik ezt a helyet ennyire népszerűvé.

7. NAP: CARTAGENA
Reggeli után elsőként a La Popa monostort látogatjuk meg, amely a város legmagasabb hegyén fekszik. Innen élvezhet­jük a városra és az öbölre nyíló lenyűgöző kilátást. Ezután utunk Fort San Felipébe vezet, ahol a város hatalmas erődjét nézzük meg. Innen a gyarmati óvárosába érkezünk, ahol a pompás kas­télyokat, szűk sikátorokat csodálhatjuk. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

8. NAP: CARTAGENA – QUITO
Reggeli után indulunk a repülőtérre. Menetrend függvényében érkezés Quitoba, transzfer a hotelbe.

9. NAP: QUITO
Délelőtt felfedezzük a történelmi belvárost: Függetlenség tér a Kormány Palotával, Katedrális, San Fransisco tér, végezetül a Panecillora, a híres hegyre vezet utunk. Kora délután hatal­mas élményben lesz részünk. Egyszerre állhatunk az északi és déli égtájon, ugyanis az Egyenlítő Emlékműhöz vezet utunk. Ezt követi az Etnográfiai Múzeum megtekintése, mely az indián kultúrát mutatja be.

10. NAP: OTAVALO
Egész napos fakultatív kirándulásra megyünk. Az első megál­lónk egy kis városban, Calderónban lesz, majd továbbindulunk Otavaloba. Útközben a természet csodáiban gyönyörködhetünk: Cayambe hófödte csúcsai és a meseszép Lago San Pablo. Az indián városba érve a helyi lakosok által készített szőttesekből lesz lehe­tőségünk vásárolni. Cotacachiban, a szűcsök városkájában, meglá­togatjuk a Laguna Cuicochat, ami egy kráter tó 3000 m magasan. A városka keskeny utcáin sétálva nézelődünk és vásárolhatunk a helyi kézművesek munkáiból. Quitoba az esti órákban érkezünk vissza. Fakultatív Otavalo kirándulás: 28.000,- Ft.

11. NAP: QUITO – BUDAPEST / QUITO – GALAPAGOS
Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre. Mindenki eldönti, hogy folytatja túráját a Galapagos-szigetekre, vagy visszaindul – átszállással Magyarországra (ekkor éjszaka a repülőn, hazaérkezés a 12. napon). Galapagos esetén uta­zás a szigetre. Transzfer a reptérről Santa Cruzba. Szállás elfoglalása *** szállodában (3 éj). Délután a Darwin Intézet felkeresése, ahol beszámolnak az ott folyó természetvédelem­ről, majd láthatunk védett, különleges madarakat, sok fajta teknőst és más állatokat.

+1. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Galapagoson 3 nagyobb sziget van (Északi-Seymour, Plazas, Bartolomé), melyekből két nap alatt kettőt mutatnak meg. Hogy melyiket, az akkor derül ki, amikor megérkezik a csoport. A szi­geteken iguánák, fókák, madárkolóniák, rákok, teknősök és sok egyéb állat él. Szakértő vezetővel megyünk körbe a szigeten.

+ 2. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Ezen a napon egy másik sziget flóráját és faunáját ismerjük meg. Mivel vulkanikus mindegyik sziget, ezért a felszínük is különle­ges, és érdekes a gazdag vegetáció. Ezek a szigetek a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területeihez tartoz­nak. Erről magunk is meggyőződhetünk.

+3. NAP: GALAPAGOS – ECUADOR
Visszarepülés a dél-amerikai kontinensre. Itt átszállás az Európába induló gépünkre. Éjszaka a repülőn.

+4. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Érkezés Európába. Átszállás után a déli órákba érkezünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2016. augusztus. 28
» Patagónia színei - Kovács Attila, 2016. augusztus. 25
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2016. július. 18
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2016. március. 31
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. március. 04
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2016. február. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos fakultatív kirándulásra megyünk. Az első megál­lónk egy kis városban, Calderónban lesz, majd továbbindulunk Otavaloba. Útközben a természet csodáiban gyönyörködhetünk: Cayambe hófödte csúcsai és a meseszép Lago San Pablo. Az indián városba érve a helyi lakosok által készített szőttesekből lesz lehe­tőségünk vásárolni. Cotacachiban, a szűcsök városkájában, meglá­togatjuk a Laguna Cuicochat, ami egy kráter tó 3000 m magasan. A városka keskeny utcáin sétálva nézelődünk és vásárolhatunk a helyi kézművesek munkáiból. Quitoba az esti órákban érkezünk vissza. Fakultatív Otavalo kirándulás: 28.000,- Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Közlekedést külön busszal, vonattal, csónakkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, leírásban felsorolt ellátást, belépőket, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyeket, reptéri illetékek, sztornó biztosítás, BBP biztosítás, útlemondási biztosítást, további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.
Borravaló: ajánlott 4 EUR/fő/nap

Előleg: 

Előleg jelentkezéskor a végösszeg 30%-a. Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A fennmaradó összeg 30 nappal az út indulása előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Bogotába.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a leírásban szereplő ellátást tartalmazza.
Vízum: 
Az útlevélnek a beutazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!