Ecuador esőerdői és a Galápagos-szigetek

14 napos körutazás Ecuadorban és a Galápagos-szigeteken

14 napos utazás Ecuador esőerdeitől és indián sámánjaitól a hírneves galápagosi élővilágig. Az ország aránylag kis területe ellenére változatos a felszín és az éghajlat. Ennek következtében állat- és növényfajok sokasága él itt. A Galápagos-szigetek élővilága meg egészen különleges, bennszülött (endemikus) fajokban gazdag. Az itt szerzett tapasztalatai vezették Charles Darwint elméletének kidolgozására.

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz és expedíciós hajó a szigetek között), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest-Quito, a Galápagos és a Quito -Bp repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (kb. 250 USD/fő), Galápagos környezetvédelmi adót (210 USD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat, útlemondási biztosítás, fakultatív programokat. ​BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
mnimum 15 fő
Program: 

1-3. nap: Budapest – Quito
Felfedező utunk a sokszínű főváros bebarangolásával kezdődik, megismerjük a koloniális városrészt és a modern Quitót. Délután a Föld Egyenlítő vonalára lépünk, az ősi indián szent helyen épült Intinan Nap Múzeumában, ahol izgalmas kísérletekkel tapasztaljuk meg a különleges erőviszonyokat.

4-5. nap: Quito –Otavalo – Cuicocha – Papallacta
Észak felé vesszük az irányt, úti célunk a tavak és vulkánok vidéke, Imbabura tartomány, a festői szépségű San Pablo tó otthona. Következő állomásainkon szükség lesz alkudozó kedvünkre, mert a Dél-Amerika legnagyobb indián kézművespiacaként számon tartott Otavalóba illetve a peguchei hangszerpiacra is ellátogatunk. Igazi színkavalkád és a bőség zavara. A kitérőt a fenséges Cuicocha krátertó látványával zárjuk, majd Papallacta termálfürdői felé vesszük az irányt.

6. nap: Quito
Reggeli után visszatérünk Quitóba. Délután szabadprogram.

7-10. nap: Galápagos-szigetek
Repülés az Unesco védett Galápagos szigetekre, ahol érintetlen vadvilág kalauzol vissza Bennünket a réges-régi múltba. 4 nap, 3 éjszakás hajós kalandozás a csodálatos szigetvilágban: Mosquera Islet (fókák és gémek) – Plaza Sur (kaktuszerdők és iguánák) – Santa Fe (rózsaszín flamingók) – Santa Cruz – Bartolomé (teknősök és cápák).

11-12. nap: Quito – Beaza – Puyo – Banos – Cotopaxi – Quito
Ecuadori Amazónia felé folytatódnak kalandozásaink, festői szépségű hegyvidékeket szelünk át. Ez már a dzsungel előörse. Ideje visszalassulnunk és nyitott fülekkel hallgatnunk a rengeteg különleges hangjait. Egy teljes napot az esőerdei rezervátum-területen töltünk. Kenuval jutunk el szálláshelyünkre, majd megismerjük a dzsungel gyógyító növényeit, és ellátogatunk egy indián közösséghez is. Útvonalunk: Quito – Beaza – Puyo – Banos – Cotopaxi – Quito.

13-14. nap: Quito – Budapest
Hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» Rio de Janeiro egyedülálló szépsége - Kovács Attila, 2017. május. 29
» Az Altiplano-fennsík - Kovács Attila, 2017. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz és expedíciós hajó a szigetek között), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest-Quito, a Galápagos és a Quito -Bp repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (kb. 250 USD/fő), Galápagos környezetvédelmi adót (210 USD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat, útlemondási biztosítás, fakultatív programokat. ​BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, belépők, egyéb kinti költségek.
Kötelező biztosítások.
Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Egyéb étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapest-Quito útvonalon.

Szállás: 

11 éjszaka szállást. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis a Galápagos-szigeteken teljes ellátást tartalmaz.
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgárok, ha turistaként lépnek be az ország területére nincs szüksége vízumra. Az útlevélnek a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!