Chile, Argentína és Brazília körutazás 16 nap alatt

16 napos körutazás Dél-Amerikában

Chile –Argentína-Brazília körutazásunk Dél-Amerika legszebb természeti szépségeihez invitál! Rio de Janeiro páratlan fekvése, Az Andok égbenyúló csúcsai, az európaiasan otthonos Buenos Aires, a fojtogatóan párás melegben alázúduló Iguazú vízesés monoton dübörgése és Patagónia szikrázóan kékesfehér gleccserei megerősítik az embert abban a hitében, hogy ennyi csodát, egy földrészen belül, a Teremtő csakis jókedvében alkothatott.

Alapár tartalmazza

elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, leírásban nem szereplő étkezéseket, ki- és belépési illetékeket, kötelező útlemondási biztosítás.

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: 

1.nap: Budapest - Santiago de Chile
Indulás Budapestről a délutáni órákban.

2.nap: Santiago de Chile
Érkezés Santiagóba a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába, utána városnézés Chile fővárosában, melyet Pedro de Valdivia alapított 1541-ben, és 1818-ban lett az ország fővárosa. Programunk során megnézzük Pedro Valdivia szobrát, a főteret, Főpostát, a Katedrálist, a Moneda Palotátmely a spanyol uralom alatt Chile pénzverdéjeként működött. Salvador Allende szobra és a San Cristobal domb után visszatérünk a szállásunkra. Szállás: Santiago de Chile (1 éj)

3.nap: Santiago de Chile - Puerto Montt
Reggel repülés Puerto Monttba. Puerto Montt és Puerto Varas településeket főleg német bevándorlók alapították, és az utóbbi időben a turizmusnak köszönhetően jelentősen felfejlődtek. Itt már ízelítőt kapunk Chile természeti szépségeiből, és mivel mindkét várost bejárjuk egy rövid városnézés keretében, láthatjuk a Llanquihue-tavat, és az Osorno vulkánt is. Szállás: Puerto Varas (1 éj)

4.nap: Puerto Varas - Bariloche
A mai napunk az utazásunk egyik fénypontja, ugyanis áthajózunk az Andokon Chile és Argentína között. Egyes szakaszokat autóbusszal teszünk meg, míg másokat hajóval. Remek panorámában gyönyörködhetünk az út során, láthatjuk többek között az Osorno és a Puyehue vulkánokat, jó idő esetén pedig a Monte Tronador és a Cerro Catedral hófödte csúcsait. Érkezés San Carlos de Barilochébe a késő délutáni órákban. Szállás: San Carlos de Bariloche (2 éj)

5.nap: Bariloche
Ma megkezdjük ismerkedésünket Patagóniával! Bariloche Patagónia egyik leglátogatottabb úticélja, melyet évente átlagban mintegy százezer turista keres fel. A város elsősorban természeti szépségével, hegyeivel és tavaival lett világhírű, valamint Argentína egyik legfontosabb síparadicsoma is. Buszos-sétás városnézésünk során megismerjük a város nevezetességeit, utána felmegyünk a Cerro Campanariora, melynek panorámáját a National Geographic beválasztotta a világ tíz legszebbje közé. Szállás: Bariloche

6.nap: Bariloche - Calafate
Ma elköszönünk Barilochétól, és a déli órákban elrepülünk Calafatébe, mely az Argentino-tó mellett található kis település. Kiemelt látványosságai közé tartozik a Los Glaciares Nemzeti Park, ahol olyan híres gleccsereket láthatunk, mint a Perito Moreno, vagy az Upsala. Érkezésünk után transzfer a szállodába. Szállás: Calafate (2 éj)

7.nap: Calafate
Elérkeztünk argentin programunk leglátványosabb részéhez, egész napos hajózás az Argentino-tavon, ahol behajózunk a híres gleccserek közé. Patagónia jégkorszaki gleccsereiből mára két jégmező maradt, a mai Chile és Argentína területén. A déli jégtakaró az Antarktisz után a legnagyobb a déli féltekén, melynek 47 nagyobb völgyi gleccseréből 13 irányul Argentína felé. Az ország leghatalmasabb gleccsere, az Upsala, négyszer nagyobb, mint Európa legnagyobb gleccsere. Borjadzása miatt leszakadt hatalmas jéghegyek között hajózunk, némelyikük eléri akár a többemeletnyi magasságot is. Szállás: Calafate

8.nap: Calafate - Buenos Aires
Reggel utazás a Perito Moreno-gleccserhez, mely szokatlan módon egyre csak halad előre, és szinte rányomul a vele szemközti félszigetre. A tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál meg magának utat törni, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a nemzeti parkba. Kisebb omlásoknak mi is tanúi lehetünk, a visszhang miatt úgy érezhetjük, mintha legalábbis dinamittal robbantottak volna a közelünkben. A program után a délutáni órákban elrepülünk Buenos Airesbe. Szállás: Buenos Aires (2 éj)

9.nap: Buenos Aires
Buenos Airesben igazi európai hangulatba csöppenünk! Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Városnézésünk során megtekintjük a nyüzsgő metropoliszt: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este fakultatív programként kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show. Szállás: Buenos Aires

10.nap: Tigre - Iguazú
Kirándulás a Paraná-folyó deltavidékébe, Tigrébe. Ez a hangulatos kisváros mintegy 30 km-re van Buenos Airestől, az elővárosi vonat útvonala ápolt kertvárosokon keresztül halad Tigre központjáig. Tigre olyan, akár a budapestieknek a Dunakanyar, bár nagy különbség, hogy a hétvégi telkek parányi szigetek is egyben. Itt csak a vízen lehet közlekedni, Dél-Amerika második leghosszabb folyója már jócskán megszelídült mire idáig eljutott, és a torkolata előtti utolsó száz kilométeren labirintus-szerű ágakra szakadozott. Miután visszatérünk a fővárosba, a késő délutáni órákban elrepülünk az Iguazú-vízeséshez. Szállás: Iguazú (2 éj)

11.nap: Iguazú-argentin oldal
Egész napos kirándulás a világ egyik legnagyobb vízeséséhez. Az argentin rész lényegesen több időt igényel: először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végigsétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé. Szállás: Iguazú

12.nap: Iguazú-brazil oldal - Rio de Janeiro
Reggeli után indulás az Itaipú vízerőműhöz. A világ egyik legnagyobb vízi erőművét, a Paraná folyóra felépült gátat, a brazil-paraguay-i határon találjuk. A 4,8 mérföld hosszú, betonból és kőből készült gát 19 generátorral rendelkezik és 18 év alatt készült el. A látogatás után megtekintjük az Iguazú vízesés brazil oldalát. A több mint 200 vízesésből álló zuhatag nagyobbik része Argentínához tartozik, de a legszebb fotókat viszont a brazil oldalról készíthetjük. A késő délutáni órákban repülés Rio de Janeiróba. Szállás: Rio de Janeiro (3 éj)

13.nap: Rio de Janeiro
Félnapos városnézés Rio de Janeiróban, mely a világ talán legszebb fekvésű városa. Felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák. Ebéd egy tipikus churrascaríában, majd délután pihenés a Copacabanán. Szállás: Rio de Janeiro

14.nap: Rio de Janeiro
Mai kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Délután pihenés Rioban, este fakultatív program keretében megnézhetünk egy hamisítatlan rioi szamba show-t. Szállás: Rio de Janeiro

15.nap: Rio de Janeiro - Budapest
Szabadidő, pihenés, strandolás a Copacabanán, majd késő délután transzfer a repülőtérre.

16.nap: Budapest
Egy európai átszállás után érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13
Fakultatív programok

Fakultatív programlehetőségek
Rio-szamba show 130 Usd/fő
Buenos Aires-tangó show+vacsora 130 Usd/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, leírásban nem szereplő étkezéseket, ki- és belépési illetékeket, kötelező útlemondási biztosítás.

Kötelező költségek: 

nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.350.000 Ft/fő
belföldi repülőjegyek+illetékek kb.1.300 Usd/fő
kilépési illetékek kb.50 Usd/fő
storno biztosítás, BBP, borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.350.000 Ft/fő
belföldi repülőjegyek+illetékek kb.1.300 Usd/fő
kilépési illetékek kb.50 Usd/fő
Programban nem szereplő étkezések, személyes kiadások, borravalók.
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 1350 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 1000 USD/fő (igényektől függően változhat)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal átszállással, belföldi repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

14 éjszaka jó 3*-4* csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 2 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban:
Egyágyas felár: 239.000 Ft

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Brazíliát nagy kiterjedése, változatos domborzata, váltakozó magasságai és levegő-áramlatai miatt sokszínű éghajlat jellemzi. Az Egyenlítő északon, a Baktérítő a délkeleti régióban szeli át. Így Brazília legnagyobb részén a trópusi éghajlat uralkodik. Itt a meleg és nedves klíma a meghatározó. Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20 °C, a hőmérséklet-ingadozás alacsony. A legdélebbi vidékek éghajlata már mérsékelt égövi, itt télen előfordulhat fagy és hó.Nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt Argentínában és Chilében nagyon változatos az éghajlat. a szubtrópusi északtól a szubpoláris délig terjed. A hegységek elzárt medencéiben félsivatagi körülmények uralkodnak.
Vízum: 
Vízum egyik országba sem szükséges, érvényes útlevéllel, legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Argentínában, Chilében, vagy Brazíliában. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!