Az argentín tangótól a brazil őserdőkig

12 napos körutazás Dél-Amerikában

Dél-Amerikát elsősorban ősi kultúrájáról és az őserdeiről ismerjük. Buenos Aires nem­csak Argentína fővárosa, hanem a földrész egyik legfontosabb metropolisza is, a politikai, gazdasági és kulturális élet köz­pontja. Montevideo, Uruguay fővárosa, egy gyönyörű város tele régi spanyol, francia és olasz stílusú épületekkel, valamint modern házakkal és parkokka. Megismerkedjünk az amazóniai lakosok („őslakosok”) szokásaival, majd fogaske­rekű vonattal utazunk fel a Tijuca erdőn keresztül a 748 m magas Corcovado hegyre.

Alapár tartalmazza

A helyi közlekedést, a szállást reg­ge­li­vel, a felsorolt progra­mokat, belépőkkel, a magyar nyelvű és a helyi idegenvezetést az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyeket, a repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat. A dél-amerikai repülőtér használati szabályok miatt a belső járatok reptéri illetékét a helyszínen kell fizetni.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. NAP: BUDAPEST – BUENOS AIRES
Reggel indulás Budapestről. Átszállással utazás Argentína fővá­rosába. Esti érkezés után transzfer a hotelbe. Buenos Aires nem­csak Argentína fővárosa, hanem a földrész egyik legfontosabb metropolisza is, a politikai, gazdasági és kulturális élet köz­pontja. A majdnem 12 millió lakosú városban számos szórako­zási lehetőség áll rendelkezésre, többek között „tangó bárok”, múzeumok, művészeti galériák, ízléses boltok, tágas parkok, melyek felejthetetlen élményt nyújtanak.

2. NAP: BUENOS AIRES
Ismerjük meg a tangó szülővárosát. Városlátogatásunk során busszal haladunk a Július 9. sugárúton, mely a világ legszéle­sebb sugárútja. Elhaladunk a Colon Színház mellett, megláto­gatjuk a Plaza de Mayort, majd a Casa Rosada-t (Kormány Ház), a rózsaszín házat, a Cabildo-t (Városháza). A neoklasszicista stí­lusú katedrálist belülről is megcsodáljuk, melyben Ferenc pápa is többször tartott misét, amikor Buenos Aires bíborosa volt. Itt található a San Martin mauzóleum is. Ezután a San Telmot keressük fel, sétálunk a Plaza Dorrego-n, ahol vasárnap nyüzsgő antik piac van, és párok tangót táncolnak az utcákon. A követ­kező megálló a La Boca negyed, amely a legszínesebb város­rész a híres Camanito utcával. Folytatjuk utunkat a város északi részére, Palermoba, amely gyönyörű parkjaival, állatkertjével, lóversenypályájával és botanikus kertjével teszi a környéket üde zölddé. Túránk végén meglátogatjuk a Recoleta városrészt is, ahol elegáns butikok és kitűnő éttermek sorakoznak a száz­éves fák árnyékában. A helyi temetőben van Eva Perón sírja is. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: BUENOS AIRES
A Tigre vidéke folyókkal, patakokkal és számos zöld kis szigettel az egyik legvonzóbb látványosság a környéken. A Parana folyó deltája sok szigettel tarkított. A folyó üledéke egyedi barnás-vörös színt ad a víznek. Végigmegyünk a város északi részén, amíg elérjük San Isidro-t, amely egy gyarmati, arisztokrati­kus rész. Itt látni fogunk kastélyokat, házakat a La Plate folyó partján, majd tovább utazunk Tigre-be, az elbűvölő környékre Buenos Aires határán, ahol sok nyári rezidenciát, jachtklubot és evező klubot találunk. Itt a folyó deltájában részt veszünk egy hajókiránduláson, mely során gyönyörködhetünk a partot övező parkokban és villákban.

4. NAP: COLONIA DEL SACRAMENTO
Reggeli után hajóra szállunk, és átmegyünk Uruguayba. Colonia del Sacramento egy kis portugál gyarmatvároska, amelyet 1680-ban alapítottak. Ez az ország legrégebbi városa, ahol sok emléket találhatunk a gyarmati múltból, ezért került fel az UNESCO világörökségi listára. Hangulatos utcái történelmi fil­mek színhelyéül is szolgáltak. A múlt hangulata még mindig érezhető a város kőfalaiban és macskaköves utcáiban. A műem­lékek, mint a katedrális, a világítótorony és a Real de San Carlos aréna egyedi tájképet alkotnak a horizonton a gyönyörű folyó­val. A nap végén 2 és fél órás transzfer Uruguay fővárosába, Montevideoba.

5. NAP: MONTEVIDEO
Montevideo, Uruguay fővárosa, egy gyönyörű város tele régi spanyol, francia és olasz stílusú épületekkel, valamint modern házakkal és parkokkal a folyó ölelésében. A napot városné­zéssel kezdjük, mely során a legfőbb látványosságok: Óváros, Katedrális, Városháza, Solis Színház, Függetlenség tere José Gervasio Artigass mauzóleumával. Közelben van a Kormány Ház és a híres bevásárló utca, a 18 de Julio, boltokkal, kávézókkal és irodaépületekkel. A hatalmas Kongresszus épület Uruguay büsz­kesége is itt áll. A Mercado Agricola, egy felújított piac, ahol bepil­lanthatunk a helyi kulináris hagyományokba. Később elhaladunk a Prado park környéken, itt található a híres La Diligencia szobor, a Charruas Indiánok műemléke és a Rózsakert is. Ezután folytat­juk utunkat a Batlle & Ordonez Park-hoz, elhaladunk az Obelisk, a La Carreta műemlék és a Labdarugó stadion mellett, majd meg­állunk a Plaza Virgilio műemléknél, melyet az elesett tengerészek emlékére emeltek. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra.

6. NAP: MONTEVIDEO – MANAUS
Reggeli után indulunk a reptérre, majd utazás Manausba, Amazonas megye kb. 1.7 millió lakosú központjába. Érkezéskor transzfer a szállodába, majd szabadprogram.

7. NAP: MANAUS – AMAZONAS
Ezen a napon túrázás az őserdőben, a „majom erdő” meglátoga­tása, majd egy „caboclo” házhoz megyünk csónakkal vagy moto­rizált kenukkal. Célunk, hogy megismerkedjünk az amazóniai lakosok („őslakosok”) szokásaival, tradícióival. Ebéd és vacsora is van. Este lehetőség van részt venni egy kb. 1 órás kenutúrán. A szálláshelyet kenukkal hagyjuk el, hogy a dzsungel éjszakai hang­jait a maga valóságában élvezhessük. Reményeink szerint látha­tunk aligátorokat, majmokat, madarakat. Túrára jelentkezés a helyszínen.

8. NAP: AMAZONAS ÉS A FOLYÓK TALÁLKOZÁSA
A szállást reggel egy hajón hagyjuk el. Lemegyünk a Negro folyón, a part közelében haladva megcsodáljuk Manaus városát a cölöpházakkal, láthatjuk az Amazonas Színházat, valamint a kikötőt. A „folyók találkozásához” délben érkezünk meg. Ebéd. Ez a Negro és a Solimoes folyók látványos összeolvadása, itt kezdődik a világhírű Amazonas folyó, amely az Atlanti óceánba torkollik. A két folyó körülbelül 12 km-en keresztül fut egymás mellett anélkül, hogy a vizük keveredne. Ez a jelenség a folyók hőmérsékletbeli, sűrűségbeli és sebességbeli különbözőségei­ből fakad. Vacsora. Szállás, mint előző nap.

9. NAP: AMAZONAS – MANAUS – RIO DE JANEIRO
Indulás a repülőtérre, utazás Rio de Janeiroba, majd transzfer a hotelbe. Rio Brazília második legnagyobb városa. A város egy 24 km hosszú sávon terül el a hegyek és a tenger közé simulva. A nap hátralévő részében napozás, pihenés a tengerparton.

10. NAP: RIO DE JANEIRO
Délelőtt a Cosme Velho állomásra megyünk, ahonnan fogaske­rekű vonattal utazunk fel a Tijuca erdőn keresztül a 748 m magas Corcovado hegyre. Az út mindössze 20 perces, azonban remek lehetőséget kínál az erdő buja trópusi növényzetének megismeré­sére, valamint a magasból a tengerpart és a város festői látványa is elbűvölő. A vonatunkról leszállva a Corcovado-n fellépcsőzünk a hegy legmagasabb pontjáig, a Megváltó Krisztus szobor lábához. Miután megcsodáltuk az elénk táruló lélegzetelállító látványt, indulunk vissza vonattal. A túra folytatódik, Rio világhírű strand­jai mellett elhaladva egészen az Urca kerületig, ahol felvonóba ülünk, majd két szakaszos emelkedéssel érjük el a 390 m magas Cukorsüveg hegyet. Ezután lejövünk a hegyről és a Guanabara öböl, valamint a Flamingo park mentén eljutunk a városköz­pontba. Körbejárjuk a belvárost, megtekintjük a pénzügyi és üzleti központot illetve más egyéb látványosságokat is, például: a Candelaria templom, a Saint Sebastian katedrális, a Lapa Boltívek (római stílusú vízvezeték-rendszer), a Municipal Színház, a Nemzeti Könyvtár, a Képzőművészeti Múzeum és a Sambadrome, amely a világhírű Rioi Karnevál egyik fő helyszíne.

11. NAP: RIO DE JANEIRO
Szabadprogram fürdőzési és vásárlási lehetőségekkel. Várhatóan a délutáni órákban transzfer a repülőtérre. Átrepülünk Európába. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
A reggeli órákban átszállás és várhatóan a déli órákban érkezés Budapestre.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13
» Rio de Janeiro: a szamba városa - Kovács Attila, 2012. május. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A helyi közlekedést, a szállást reg­ge­li­vel, a felsorolt progra­mokat, belépőkkel, a magyar nyelvű és a helyi idegenvezetést az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyeket, a repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat. A dél-amerikai repülőtér használati szabályok miatt a belső járatok reptéri illetékét a helyszínen kell fizetni.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték kb. 337.000.- Ft/fő - Változhat! A repülőjegyről és az illetékekről jelentkezés előtt érdeklődjön irodánkban.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A dél-amerikai repülőtér használati szabályok miatt a belső járatok reptéri illetékét a helyszínen kell fizetni.
Borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal. Budapestről átszállással Buenos Airesbe

Szállás: 

***-**** szállodákba 2 ágyas tusolós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díja a program leírásában szereplő étkezéseket tartalmazza.
Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Bariloche környékén (Argentína, Chile, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet. Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Buenos Aires: 28 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak. Vízumkötelezettség nincsen.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Azon utasainknak, akik az Amazonas medencébe látogatnak (Nagy brazíliai körutazás), javasoljuk a sárgaláz elleni védőoltást és a malária elleni tablettát. A fenti országok egyéb meglátogatott vidékein védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!