Dél-Amerika I. körutazás

Dél-Amerika I. körutazás

28 napos körutazás Kolumbia-Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazíla

Dél-amerikai körutazásunk első állomása Kolumbia, amelyet még kevésbé fedeztek fel az európai turisták, pedig legalább olyan színes gyarmati múlttal rendelkezik, mint a szomszédos országok! Természeti szépségei is lenyűgözőek, és vajon hol láthatnánk máshol egy sóból épült katedrálist is?
Peru a színpompás folklórjával, az Andok hófödte csúcsaival és a misztikus ködbe burkolózó Machu Picchuval viszont kétségtelenül Dél-Amerika favoritja!
Programunk egy bolíviai kitérővel folytatódik, ahol a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosából, La Pazból elrepülünk Salar de Uyuniba, mely a Föld legnagyobb kiterjedésű felszíni sómezeje.

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 3-4* szállodákban, transzfereket a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetőt, csoportkísérőt, ellátást a programban meghirdetett szerint.

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket: kb.: 850 000 Ft, La Paz-Salar de Uyuni repülőjegyet és illetéket kb.: 310 USD/fő, reptéri kilépési illetékeket: kb.: 100 USD/fő,  borravalókat, személyes fogyasztást.

Hossz: 
28 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 10 fő
Program: » Részletes program

1.nap Budapest - Bogota

2.nap Bogota

3.nap Bogota - Zipaquirá - Guatavita

4.nap Bogota - Cartagena

5.nap Rosario-sziget

6.nap Cartagena - Bogota - Lima

7.nap Lima - Paracas

8.nap Paracas - Ballestas-szigetek - Nazca vonalak - Lima

9.nap Lima - Cuzco - Urubamba

10.nap Urubamba - Machu Picchu - Cuzco

11.nap Cuzco

12.nap Cuzco - Puno

13.nap Puno - Taquile - Puno

14.nap Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz

15.nap La Paz - Salar de Uyuni

16.nap Uyuni - La Paz

17.nap La Paz - Buenos Aires

18.nap Buenos Aires

19.nap Buenos Aires - Calafate

20.nap Calafate

21.nap Perito Moreno - Buenos Aires

22.nap Buenos Aires - Colonia del Sacramento

23.nap Buenos Aires - Iguazú

24.nap Iguaçú - Itaipú-vízerőmű

25.nap Iguaçú - Rio de Janeiro

26.nap Rio de Janeiro

27.nap Rio de Janeiro

28.nap Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2016. július. 18
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2016. január. 19
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2016. március. 31
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
Részletes program

1.nap Budapest - Bogota
Indulás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Bogotába estefelé. Transzfer a szállodába.
Szállás: Bogota (3 éj)

2.nap Bogota
Reggeli után félnapos városnézés a fővárosban. Megismerkedünk a hangulatos, koloniális Óvárossal: Bolivár tér, Katedrális, Capitólium, Igazságügyi Palota. Majd látogatás az Aranymúzeumban, mely világviszonylatban is egyedülálló: különlegességét az adja, hogy 55 ezer darabos gyűjteményének többségét sikerült megmenteni a spanyol hódítók fosztogatásától.
Szállás: Bogota

3.nap Bogota - Zipaquirá - Guatavita
Reggel a fővárostól mintegy 50 km-re található Zipaquirába indulunk, melynek sóból készült katedrálisa Kolumbia egyik legnagyobb látványossága, melyet az 1950-es években építtetett a bányavállalat a bányászainak, akik korábban az elhagyott tárnákat használták imahelyként. A katedrális méretei impozánsak, bár a katolikus egyház sosem szentelte fel, mégis zarándokhellyé vált az idők során. Programunk után a Guatavita-lagúnához utazunk, amelyhez kötődik El Dorado legendája.
Szállás: Bogota

4.nap Bogota - Cartagena
Reggel Cartagenaba repülünk, ahol belevetjük magunkat a koloniális és a karibi hangulat egyvelegébe! 1533-ban a spanyol Pedro de Heredia alapította a mai város elődjét, ami a spanyolországi Cartagena után kapta a nevét, de hogy megkülönböztessék a két várost, ez a település a Cartagena de Poniente, azaz Nyugati Cartagena nevet kapta. Érkezés után sétás városnézésre indulunk, a 12 km hosszú fallal körülvett Óváros a Világörökség része. Katedrális, San Felipe de Barajas erőd, smaragdmúzeum, és kávékóstolás!
Szállás: Cartagena (2 éj)

5.nap Rosario-sziget
A Karib-tengeren nem lehet kihagyni a fürdőzést, így a mai napon hajókirándulást teszünk a kristálytiszta vizű Rosario-szigetre, ahol hódolhatunk a napozásnak, pihenésnek, búvárkodásnak.
Szállás: Cartagena

6.nap Cartagena - Bogota - Lima
Reggel elköszönünk Kolumbiától és Peru felé vesszük az irányt, ahová egy átszállás után a késő délutáni órákban érkezünk. Transzfer a szállodába.
Szállás: Lima (1 éj)

7.nap Lima - Paracas
Reggeli után félnapos városnézés Limában, Peru fővárosában, melynek belvárosa a Világörökség része. Programunkat a főtéren kezdjük, megtekintjük a Katedrálist, valamint a híres Szent Ferenc-kolostort, majd a nyüzsgő belvárosi utcákon átsétálunk a San Martín térre. Városnézésünket a parkjairól nevezetes Miraflores-negyedben fejezzük be, melynek híres Szerelemparkjából remek kilátás nyílik az óceánra. Rövid pihenő után utazás a Paracas-félszigetre.
Szállás: Paracas (1 éj)

8.nap Paracas - Ballestas-szigetek - Nazca vonalak - Lima
Reggeli után indulás motorcsónakkal a Ballestas-szigetekhez, melyeket mini-Galápagosnak is hívnak. A szigeteken még ma is bányásszák a guanót, mely a XIX. században Peru fő exportcikke volt. A szigeteken ma nagyszámú oroszlánfóka-kolóniák élnek, valamint a sziklák számtalan madárnak adnak otthont, köztük a bájos Humboldt-pingvineknek is. Programunk után utazás Piscoba, melynek repteréről indulnak a Nazca vonalakat bemutató repülések. (fakultatív program!) Visszaérkezés Limába a késő délutáni órákban.
Szállás: Lima (1 éj)

9.nap Lima - Cuzco - Urubamba
Kora reggeli indulás repülővel Cuzcoba, az egykori inka birodalom fővárosába. (kb. egy órás repülőút) Érkezésünk után buszra szállunk, majd elindulunk a Szent Völgybe, amely számtalan inka emléket őriz. Első megállónk Pisac (33 km-re Cuzcotól), melynek domboldalon található romjaitól páratlan kilátás nyílik az Urubamba-folyó völgyébe. Ezt követően folytatjuk utunkat Ollantaytambo híres erődjéig (60 km-re Pisactól), ahol először kapunk ízelítőt az inka építészetből. A program után meglátogatunk egy helyi családot, hogy képet kapjunk a helybéli indiánok életformájáról.
Szállás: Urubamba (1 éj)

10.nap Urubamba - Machu Picchu - Cuzco
Utazás vonattal Aguas Calientesbe (kb. másfél óra). A Vistadome típusú vonatok első osztályú, helyjegyes, csak igényes turisták számára üzemeltetett vonatok, melyek panoráma ablakaiból remek kilátás nyílik a környező hegyekre. Érkezés után autóbuszok szállítják a látogatókat a Machu Picchu romváros bejáratához, melynek kényelmes bejárása mintegy két órát vesz igénybe. A program után szabadidő, aki akar, visszatérhet a romvárosba, a többiek Aguas Calientes óriási indián piacán múlathatják az időt. Indulás Cuzcóba vonattal a késő délutáni órákban.
Szállás: Cuzco (2 éj)

11.nap Cuzco
Ma felfedezzük Cuzco belvárosát, mely a Világörökség része. Programunkban szerepel az inkák egykori Naptemploma-a Coricancha-, a katedrális, valamint a város környékén található inka romok, úgymint Sacsahuaman, Quenqo, Tambomachay és Puca-Pucara. Meglátogatunk egy helyi szövőműhelyt, majd visszatérünk a városba. Délután lehetőség nyílik arra, hogy Cuzco híres kézműves negyedében, a San Blasban beszerezzük a még hiányzó szuveníreket. Folklórműsorral egybekötött vacsora a Tunupa étteremben.
Szállás: Cuzco

12.nap Cuzco - Puno
Korai indulás autóbusszal Punoba, a Titicaca-tóhoz. ( 390 km, kb. 8 órás út) Az út festői tájakon visz keresztül, átmegyünk a 4313 m magas La Raya-hágón is. Útközben megállunk Andahuaylillasban, ahol megnézzük a Szent Péter és Pál templomot, majd Racchiban Wiracocha szentélyét. Ebéd, majd érkezés Punóba a délutáni órákban.
Szállás: Puno (2 éj)

13.nap Puno - Taquile - Puno
Egész napos hajós kirándulás a Titicaca-tavon, mely a világ legmagasabban fekvő tava. Először meglátogatjuk a Punoi-öbölben, totora szigeteken élő uro indiánokat, majd továbbhajózunk Taquile szigete felé. A szigeten élő mintegy 1700 lakos quechua nyelvet beszélő indián, akik földművelésből, halászatból élnek, és híressé váltak szőtteseikről, kötött pulóvereikről, sapkáikról, melyet különös módon a férfiak készítenek. A program után ebéd, majd visszatérünk Punoba. Érkezés a késő délutáni órákban. Búcsúvacsora Punoban, a tradicionális La Casona étteremben.
Szállás: Puno

14.nap Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz
Reggel utazás busszal Bolíviába. A határátlépés formaságai után a bolíviaiak kegyhelyére, Copacabanára érkezünk, ahol megnézzük a Katedrálist, majd hajóra szállunk, és irány a Nap-sziget! A különleges atmoszférájú sziget annak köszönheti a hírnevét, hogy a legenda szerint itt született Wiracocha isten. Rövid séta után folytatjuk utunkat la Pazba.
Szállás: La Paz (1 éj)

15.nap La Paz - Salar de Uyuni
Korai indulás repülővel Salar de Uyuniba, mely a világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezeje. Sós mocsárként illetve sós sivatagként is meghatározható, mivel általában száraz, viszont időszakosan néhány cm-es vízréteg borítja. Érkezés után egész napos program keretében fedezzük fel a legfőbb látnivalókat, mint a vonattemető, a Pescado-sziget, Incahuasi-sziget, majd meglátogatjuk Colchani falut, ahol a sivatagi sót hagyományos módon dolgozzák fel még a mai napig.
Szállás: Uyuni (1 éj)

16.nap Uyuni - La Paz
Reggel visszarepülünk La Pazba, és városnézésünk során felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát. Bejárjuk a Boszorkánypiacot, a Murillo teret, ahol az elnöki Palota és a Katedrális is található, majd megcsodáljuk a Hold-völgyének különleges sziklaformáit, melyeket a szél és az esőzések alakítottak a Holdra emlékeztető felszínné.
Szállás: La Paz (1 éj)

17.nap La Paz - Buenos Aires
Reggel transzfer a repülőtérre, majd átszállás után érkezés Buenos Airesbe a késő délutáni órákban.
Szállás: Buenos Aires (2 éj)

18.nap Buenos Aires
Mai városnézésünk során igazi európai hangulatba csöppenünk, Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Megtekintjük a nyüzsgő metropolisz legfontosabb látnivalóit: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show.
Szállás: Buenos Aires

19.nap Buenos Aires - Calafate
Délelőtt Calafatébe repülünk, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részében, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Neve a patagón szóból származik, amelyet Magellán használt a vidék őslakóira, akikről azt hitték, hogy nagy lábú óriások.
Szállás: Calafate (2 éj)

20.nap Calafate
Pihenés Calafatében, vagy fakultatív program egész napos hajózással az Argentino-tavon, ahol behajózunk a híres gleccserek közé. Patagónia jégkorszaki gleccsereiből mára két jégmező maradt, a mai Chile és Argentína területén. A déli jégtakaró az Antarktisz után a legnagyobb a déli féltekén, melynek 47 nagyobb völgyi gleccseréből 13 irányul Argentína felé. Az ország leghatalmasabb gleccsere, az Upsala, négyszer nagyobb, mint Európa legnagyobb gleccsere. Borjadzása miatt leszakadt hatalmas jéghegyek között hajózunk, némelyikük eléri akár a többemeletnyi magasságot is.
Szállás: Calafate

21.nap Perito Moreno - Buenos Aires
Reggel utazás a Perito Moreno-gleccserhez, mely szokatlan módon egyre csak halad előre, és szinte rányomul a vele szemközti félszigetre. A tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál meg magának utat törni, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a nemzeti parkba. Kisebb omlásoknak mi is tanúi lehetünk, a visszhang miatt úgy érezhetjük, mintha legalábbis dinamittal robbantottak volna a közelünkben. Délután visszarepülünk Buenos Airesbe.
Szállás: Buenos Aires (2 éj)

22.nap Buenos Aires - Colonia del Sacramento
Pihenés Buenos Airesben, vagy fakultatív program Uruguayban. Reggel áthajózunk Colonia del Sacramento városba, mely Uruguay délkeleti részén, a Rio de la Plata mellett, Buenos Airesszel szemben található. Az ország legidősebb városa, amelynek erődjét a portugálok építették 1680-ban, de nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Colonia del Sacramento az ország harmadik legnagyobb turistacélpontja a főváros, Montevideo és Punta del Este után. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros a hangulatos, kanyargós utcáival. Programunk után visszatérünk Buenos Airesbe.
Szállás: Buenos Aires

23.nap Buenos Aires - Iguazú
Délelőtt repülés Iguazúba, majd érkezés után bejárjuk a világhírű vízesés argentin oldalát. Először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végigsétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé. Délután busszal a szállodánkba megyünk, mely a vízesés brazil oldalán található.
Szállás: Iguaçú (2 éj)

24.nap Iguaçú - Itaipú-vízerőmű
Reggeli után indulás az Itaipú vízerőműhöz. A világ egyik legnagyobb vízi erőművét, a Paraná folyóra felépült gátat, a brazil-paraguay-i határon találjuk. A 4,8 mérföld hosszú, betonból és kőből készült gát 19 generátorral rendelkezik és 18 év alatt készült el. A látogatás után megtekintjük az Iguaçú vízesés brazil oldalát. A több mint 200 vízesésből álló zuhatag nagyobbik része Argentínához tartozik, de a legszebb fotókat viszont a brazil oldalról készíthetjük.
Szállás: Iguaçú

25.nap Iguaçú - Rio de Janeiro
A déli órákban transzfer a repülőtérre, majd Rio de Janeiroba utazunk, mely Brazília második legnagyobb városa, az azonos nevű Rio de Janeiro állam fővárosa. 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázóvárosa. Brazília legszebb fekvésű városa, mely híres a szambájáról, Karneváljáról, Maracanã Stadionjáról és a hatalmas méretű Krisztus-szobráról. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás: Rio de Janeiro (2 éj)

26.nap Rio de Janeiro
Mai első kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Ezután felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan újabb fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák.
Szállás: Rio de Janeiro

27.nap Rio de Janeiro
Egész napos pihenés a Copacabana homokos tengerpartján, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.

28.nap Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Fakultatív programok

Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 222 USD/fő, helyszínen fizetendő
Hajózás az Argentino-tavon, gleccserek: 160 USD/fő
Hajós kirándulás Uruguayba: 240 USD/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 3-4* szállodákban, transzfereket a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetőt, csoportkísérőt, ellátást a programban meghirdetett szerint.

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket: kb.: 850 000 Ft, La Paz-Salar de Uyuni repülőjegyet és illetéket kb.: 310 USD/fő, reptéri kilépési illetékeket: kb.: 100 USD/fő,  borravalókat, személyes fogyasztást.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb.: 850 000 Ft
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

La Paz-Salar de Uyuni repülőjegy és illeték kb.: 310 USD/fő, reptéri kilépési illetékek kb.: 100 USD/fő,

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
410 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

Szállás: 

Lima: Hotel Tierra Viva***

http://tierravivahoteles.com/tierra-viva-miraflores-larco/

Paracas: Hotel San Agustín****

http://www.hotelessanagustin.com.pe/hotels/paracas/

Urubamba: Hotel Sonesta Posada del Inca****

https://www.sonesta.com/es/pe/cusco/urubamba/sonesta-posadas-del-inca-sacred-valley-yucay

Cuzco: Hotel Terra Andina***

http://www.terraandinahotel.com/

Puno: Hotel Royal Inn****

http://www.royalinnhoteles.com/en/

La Paz:Hotel Stannum*****

http://stannumhotels.com/

Uyuni: Hotel Tambo Aymara***

Buenos Aires: Hotel República****

http://www.hotelrepublica.com.ar/espanol/

Calafate: Hotel Picos del Sur***

http://www.hotelpicosdelsur.com.ar/index.php

Iguazú: Hotel Wyndham Golden****

http://www.nobilehoteis.com.br/hoteis/foz-do-iguacu/wyndham-golden-foz-suites/#box-galeria

Rio de Janeiro: Hotel Windsor Copa***

http://windsorhoteis.com/hotels/windsor-copa-hotel/presentation/?lang=en

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást 3 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz.
Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Bariloche környékén (Argentína, Chile, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet. Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Rio de Janeiro: 32 °C / Foz do Iguassu: 31 °C / Manaus: 31°C / Buenos Aires: 28 °C / Bariloche: 21 °C / Santiago: 28 °C.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummentesen utazhatnak be és 90 napig tartózkodhatnak a körutazásban szereplő mindegyik ország területén. Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Argentínába és Brazíliába történő belépéshez nem kell kötelező oltást beadatni, de javasolt a Hepatitis A-B, illetve a Tetanusz ismétlő oltás. Bolíviába történő belépéshez a sárgaláz elleni védőoltás a helyi partneriroda szerint jelenleg nem kötelező, de ez bármikor változhat. Ezért javasoljuk utasainknak, hogy az erről szóló igazolást vigyék magukkal. A meglátogatott helyek egy része 3000 méter feletti magasságban található (Puno, Cuzco, La Paz és környékük). Ebben a magasságban a levegő kisebb oxigéntartalma ún. magassági betegséget idézhet elő. Javasoljuk, hogy az első napokban kerüljék az erőkifejtést. A nagy magasságra érzékenyek, a szívbetegek konzultáljanak orvosukkal. A tapasztalatok szerint az oda látogató turisták kb. felénél valamilyen mértékben jelentkeznek a magassági betegség tünetei (fáradékonyság, fejfájás stb.), de a helyiek erre fel vannak készülve, és tudnak helyi gyógykészítményt biztosítani, valamint szükség esetén – az oxigénhiány enyhítésére – rendelkezésre áll palackozott oxigén. Az akklimatizációt segíti, hogy a 3000 méter feletti területekre megérkezés előtt 18-20 órát Arequipában töltünk, mely 2300 méteres magasságon fekszik. Peruba történő belépéshez nem kérnek kötelező oltást. Javasolt azonban a Hepatitis A-B, illetve a Tetanusz ismétlő oltás beszerezése esetleg veszettség elleni oltás a dzsungelbe utazóknak pedig malária ellen. Bővebb információt itt kaphatnak: Nemzetközi Oltóközpont: 1097 Budapest Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől. Rendelés: H-CS 09:00-14:00 óra. Telefon: 476-1364 Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!