Dél-Amerika 6 + 1 gyöngyszeme - Brazília, Paraguay, Argentína, Chile, Bolívia, Peru és Uruguay

21 napos körutazás Dél-Amerikában

21 napos körutazásra hívjuk Dél-Amerikába! Tartson velünk és nézze meg a sok látnivaló közül például Brazíliában Rio de Janeirot, Bolíviában Santa Cruzt, Chilében Santiagot, Peruban Limát, Argentinában Buenos Airest!

Alapár tartalmazza

BBP utasbiztosítás, közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.  Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyek: 495.000 Ft, Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 249.000 Ft (változhat), Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések: 380 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). A 380 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni). Sztornó biztosítás. Fakultatív programok. Egyágyas felár.

Hossz: 
21 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 16 fő (11-13 fő közötti felár: 68.000 Ft/fő / 14-15 fő közötti felár: 45.000 Ft/fő)
Program: 

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Rio de Janeiro (Brazília)
Elrepülés átszállással Budapestről Brazíliába, Rio de Janeiroba. Esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a Copacabanán.

2. nap: Rio de Janeiro – Cukorsüveghegy – Corcovado
Reggeli után a Rio jelképének számító Cukorsüveghegy meglátogatása. Ez Rio egyetlen része, ahonnan a Copacabana tengerpartja teljes egészében belátható. Ezt követően városnézés a világ legszebb fekvésű városában. Felmegyünk fogaskerekűvel a Megváltó szobrához, amely a Corcovado hegy tetején magasodik, és ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Szállás a Copacabanán.

3. nap: Rio de Janeiro – Iguazu (Brazil oldal)
Reggeli, majd délelőtt szabad program, séta a Copacabanán, vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés az Iguazu vízeséshez. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás az Iguazunál.

4. nap: Iguazu (brazil és argentin oldal)
Reggeli, majd az Iguazu vízesés megtekintése, amely a világ legbővizűbb vízesése, melyhez mind növény-, mind állatvilágban igen változatos nemzeti park tartozik. A szubtrópusi környezetben fekvő vízesésrendszer, amelyet 275 apróbb vízesés alkot, Brazília, Paraguay és Argentína határán található. Séta a brazil oldalon a vízesések mellett és alatt, amely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Ezt követően kirándulás az Iguazu vízesés argentin oldalához, és megtekintjük az Ördög torkának nevezett részt (Gargante del Diablo). Idő függvényében fakultatív programlehetőség: Macuco szafari, azaz motorcsónaktúra a vízesés alá. Miután a dzsungelen keresztül lesétálunk az Iguazu partjára, motorcsónakokba szállunk és az örvénylő, sistergő folyón behatolunk a 70-100 méteres dübörgő vízfalak közé (helyszínen fizetendő – kb. 80 USD). Szállás az Iguazunál.

5. nap: Iguazu – Posadas – San Ignacio Miní – Trinidad (Paraguay)
Reggeli, majd Argentína Misiones szubtrópusi tartományának fővárosában, Posadasban kezdjük meg látogatásunkat a missziók és jezsuita romok világában. Folytatjuk utunkat napjaink legnagyobb jezsuita missziós romjaihoz, San Ignacio Miní-hez, ehhez az igen népszerű vallási birodalomhoz. Továbbutazunk Trinidad városába, Paraguay-ba. Paraguay nevét legnagyobb folyójáról kapta. Az indián eredetű név jelentése: „papagájok vize”. Az egykori spanyol gyarmat 1811-ben nyerte el függetlenségét. Bolívia mellett a kontinens másik, tengerparttal nem rendelkező országa. Trinidad, az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült misszió méretéből is képet alkothatunk az Újvilág jezsuita mozgalmának hatalmasságáról. Látogatásunk során számos aprólékosan faragott építményt csodálhatunk meg. Szállás Trinidadnál.

6. nap: Trinidad – Encarnación – San Ignacio Guazú – Asunción
Reggeli után továbbindulunk Encarnación-ba, mely várost a Paraná-folyó Argentínához tartozó déli partján alapítottak a jezsuiták, és 1621-ben átköltöztettek jelenlegi helyére, az északi partra, majd következő állomásunk, ahol a missziósok világában elmerülhetünk San Ignacio Guazú. Ezt követően utazás tovább autóbusszal Paraguay fővárosába, Asunciónba. Érkezést követően Asunción megtekintése, mely Dél-Amerika egyik legrégibb városa, a „Városok Anyja” néven is ismert, ugyanis kiindulópontja volt azoknak a gyarmatosító expedícióknak, melyek számos más város, köztük Buenos Aires megalapításához is vezettek.  Szállás Asunciónban.

7. nap: Asunción – Buenos Aires (Argentína) – Tigre-delta
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe, Argentínába. Délután utazás a Paraná-folyó deltájához, ahol katamaránba ülünk és elutazunk Tigrébe. A féltrópusi környezetben betekintést nyerhetünk az argentin jómódúak életébe (nyaralóházak, jacht-klubok és evezős-klubok). Visszatérés Buenos Airesbe. Szállás Buenos Airesben.

8. nap: Buenos Aires
Reggeli után félnapos városnézés: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada, Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, a Colon színház, Kongresszusi Palota, Obeliszk, stb. Szállás Buenos Airesben.

9. nap: Montevideo (Uruguay)
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe. (A program ára: 74.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

10. nap: Buenos Aires – Santiago de Chile (Chile)
Kora reggel transzfer a repülőtérre és elrepülés Santiago de Chilébe, Latin-Amerika legnagyobb városába. Érkezést követően városnézés: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal). Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

11. nap: Vińa del Mar – Valparaiso
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma már emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Mar-ba, „a kertek városa”-ba. Idő és időjárás függvényében szabad program, vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. (A program ára: 26.500 Ft.) Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

12. nap: Santiago de Chile – La Paz (Bolívia)
Reggeli, majd gyalogos városnézés: felmenetel a riói Krisztus-szobor másához függővasúttal. Már maga az út is lélegzetelállító, de felérve a hegy tetejére még gyönyörűbb panoráma tárul a szemünk elé: a város és az azt körülölelő hegyek. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bolíviába, La Pazba, érkezés az esti órákban. Szállás La Pazban.

13. nap: La Paz
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: délelőtt városnézés Bolívia kormányzati városában: Calle Jaén – gyönyörű állapotban megmaradt koloniális épületeiről nevezetes utca, Murillo Tér, San Fransisco templom, helyi piac. Délután felkeressük a La Paztól nem messze fekvő Hold-völgyét, ahol az évmilliók eróziójának eredményét láthatjuk a holdbéli tájon. (A program ára: 18.800 Ft.) Szállás La Pazban.

14. nap: La Paz – Puno (Peru)
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Punoba, Peruba (határátkelésnél buszváltás). Útközben gyönyörködhetünk a Titicaca-tó és a fennsík által nyújtott kilátásban. Érkezést követően hajózunk a Titicaca-tavon. Vacsora. Szállás Punoban.

15. nap: Puno – Cusco
Reggeli, majd továbbutazunk Cuscoba.  Útközben áthaladunk Pucará városkán, mely látványos régészeti terület, majd útközben láthatjuk a Raqchi inka romokat és Andahuaylillas-i híres, gyönyörű kápolnát. Vacsora. Szállás Cuscoban.

16. nap: Cusco
Reggeli után városnézés az „arany városban”: főtér, katedrális, Koricancha palota, Kenko, Puka Pukara romjai, Tambomachay és a Sacsayhuamani erőd, stb. Szabad program, vásárlási lehetőség a képgalériákban (Cusco Dél-Amerika egyik leghíresebb művészeti központja), kézműves butikokban. Vacsora. Szállás Cuscoban.

17. nap: Cusco – Szent völgy – Ollantayambo – Pisac – Aguas Calientes
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a „szent völgybe”, ahol az indiánok élete az évszázadok során szinte semmit nem változott. Meglátogatjuk többek között Ollantayambot, az Urubamba folyó partján csodálatos épségben megmaradt inka romvárost. Ezt követően sétálunk Pisacban, a szintén inka romvárosban. A hatalmas kiterjedésű földművelő teraszok között elszórtan fekvő épületcsoportok közül a legnevezetesebb az ún. Intiwatana-csoport. Utazás vonattal Aguas Calientesbe. Vacsora. Szállás Aguas Calientesben.

18. nap: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco
Reggeli, majd utazás vonattal a fenséges hegyormok közt megbúvó, lenyűgöző szellemvároshoz az inkák egykori szent városához, a Machu Picchuhoz. Visszautazás Cuscoba. Vacsora. Szállás Cuscoban.

19. nap: Cusco – Lima
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Limába. Érkezés után városnézés a perui fővárosban, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségek része. Megtekintjük többek között a Fegyverek Terét (Főtér), a katedrálist és a katakombákat, valamint az Antropológiai és Archeológiai Múzeumot. Vacsora. Szállás Limában.

20. nap: Lima …
Reggeli, majd a városnézés folytatása: Miraflores, Huaca Pucllana piramis. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.

21. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

Rio de Janeiro: A tenger és a hegyek között elterülő 'Carioca' tájak
Iguazu Nemzeti Park
A Guaraní jezsuita misszió: San Igancio Mini
La Santísima Trinidad de Paraná Jezsuita Missziója
Valparaiso kikötővárosának történelmi negyede
Cusco városa
Machu Picchu történelmi területe
Lima történelmi központja

A változtatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2017. november. 26
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2016. március. 31
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
Fakultatív programok

9. napi fakultatív programlehetőség  (Montevideo - Uruguay) - a program ára: 74.000 Ft/fő

Utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe.

11. napi fakultatív programlehetőség (Vina del Mar, Valparaiso) -  a program ára: 26.500 Ft/fő

Egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma már emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Mar-ba, „a kertek városa”-ba. Idő és időjárás függvényében szabad program, vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba.

13. napi fakultatív programlehetőség (La Paz) -  a program ára: 18.800 Ft/fő

Délelőtt városnézés Bolívia kormányzati városában: Calle Jaén – gyönyörű állapotban megmaradt koloniális épületeiről nevezetes utca, Murillo Tér, San Fransisco templom, helyi piac. Délután felkeressük a La Paztól nem messze fekvő Hold-völgyét, ahol az évmilliók eróziójának eredményét láthatjuk a holdbéli tájon.

A fakultatív programok 8 főtől indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP utasbiztosítás, közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.  Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek: 495.000 Ft, Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 249.000 Ft (változhat), Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések: 380 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). A 380 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni). Sztornó biztosítás. Fakultatív programok. Egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek: 495.000 Ft
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 249.000 Ft (változhat)
Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések: 380 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések: 380 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). A 380 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. 
Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő.

 

 

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés I. részlet:

I. részlet:          előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

Hátralék: 

Fizetési ütemezés II. és III. részlet:

II. részlet:         kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:        fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés átszállással Budapestről Brazíliába, Rio de Janeiroba. Esti érkezést követően transzfer a szállodába. Dél-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető. 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Minden egyéb étkezés fakultatív, amelyet a helyszínen kell fizetni.
Vízum: 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Biztosítás: 
A részvételi díj a BBP biztosítást tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!