Dél-Afrikai körutazás, pihenéssel Sun Cityben

11 napos körutazás Dél-Afrikában

Dél-Afrika az utóbbi években az egyik jelentős fo­gadó országa lett a nemzetközi turizmusnak. Ehhez hozzájárultak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a meg­fizethető árak és a látnivalók sokasága: a cso­dá­la­tos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gaz­dag állatvilága, a különleges vegetáció, az őslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bősége és a gyönyörű városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivárványországnak nevezni.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket a szállást reggelivel és Pilanesberg Nemzeti Parkban 2 vacsorával, a felsorolt progra­mo­kat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezetők és a kísérő idegenvezetőjének költ­sé­geit.

Alapár nem tartalmazza

A reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlamondási biztosítást, a fakultatív programokat, egyéb személyes kiadásokat, foglalási díjat.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap: Elutazás Budapestről, átszállással Fokvárosba, éjszaka a repülőgépen.

2.nap: Érkezés Fokváros-ba, transzfer a szállodába, rövid szabadidő. A Dél-afrikai Köztársaság az afrikai kontinens déli csücskén a világ legkülönlegesebb és legsokrétűbb turistaparadicsoma. Nyugati partját az Atlanti-óceán mossa, keleten az Indiai-óceán hullámai. A leggyakrabban előforduló Southern Right bálnával a part menti áttetsző vizekben találkozhatunk. Dél-Afrika nem tipikus afrikai ország. Az angol és holland telepeseknek köszönhetően markánsan jelen van itt az európai kultúra, amely az évszázadok során izgalmasan keveredett a fekete törzsi kultúrával. A délután folyamán városnézés a világ legszebb fekvésű városában. A Tábla-hegy lábánál kezdődött 1652-ben Dél-Afrika modern, írott történelme. Fokvárost Jan van Riebeeck holland telepes és kis csapata alapította azzal a céllal, hogy állomást hozzanak létre Európa és a Kelet országai között, a kereskedőhajók számára. Napjainkban a Tábla-hegy a ráboruló kis felhőtakaróval méltóságteljes hátteret ad a csillogó felhőkarcolók tövében meghúzódó, még 18. században épült házaknak. Városnézésünk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, a Bo Kaap negyed lapos tetős élénk színű házait, és kívülről a Parlament épületét. Ezt követően felvonózunk a Világörökség részét képező Tábla hegyre. Este visszatérés a szállodába.

3.nap: A reggelit követően egész napos Jóreménység Foka kirándulás (kb. 8 órás). Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk Hout Baybe. Kedvező időjárás esetén kihajózunk a Seal Island (Fóka sziget)-re, ahol közel 4000 fóka él. Tovább utazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén Chapman's Peak sziklába vájt kanyargós festői autóúton. A Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Utunkat Simon?s Town érintésével folytatjuk a Boulders pingvin öbölbe, ahol kb. 2500 vad afrikai pingvin él. A nap végén visszatérünk szálláshelyünkre. Fából készített utakon sétálva lefotózhatjuk őket. Túránk befejezéseként visszautazunk a fokvárosi szállodába a szép fekvésű Fish Hoek, Muizenberg városokon keresztül.

4.nap.: Egész napos fakultatív Borvidék és Stellenbosch túra borkóstolásokkal. Utazás a Paarlba megtekintjük az afrikans nyelv emlékére emelt emlékművet, majd az itteni borvidéken folytatjuk túránkat, és ellátogatunk a hegyek és szőlőültetvények között fekvő Franschoek történelmi városkába, amelyet 200 francia hugenotta alapított 1688-ban, megtekintjük az itt emelt emlékművüket is. A délután folyamán a továbbutazás Stellenboschba, Dél-Afrika második legöregebb városkájába, amelyet 1679-ben alapítottak. A hangulatos városka bájos fokföldi stílusú házainak falait fehérre meszelték, és szalmatetővel borították őket. Sétálunk a főtéren, megnézzük a Stellenbosch Múzeumot, ami bemutatja az első telepesek életét. Sétánkat folytatjuk a hatalmas tölgyfák között, amelyeknek cserjéit a 19. században ültették. Végig megyünk a Dorp Straat utcán, ahol a régi fokföldi házak ma is egykori pompájukban tündökölnek; napjainkra nagy részük vendéglőknek és üzleteknek, kávézóknak ad otthont. Látogatás egy borfarmon, borkóstolással egybekötve. A program alatt szabadidőt biztosítunk a csoportnak, majd visszatérés a szállásunkra.

5.nap: A reggelit követően transzfer a repülőtérre, elutazás Johannesburgba. Az érkezést követően utunk elsőként Pretoriába vezet, rövid városnézés az ország közigazgatási székhelyén. Ellátogatunk a lenyűgöző fekvésű 65 hektáros parkkal körülvett, impozáns Union Building épülethez, ahol a mindenkori elnök és az elnöki irodák kapnak helyet. Megtekintjük Pretoria szívének lüktető központját a város szociális és politikai életének színhelyét a Church Square-t Paul Krüger szobrával. Innen továbbutazás Sun Citybe és Lost Citybe, amely Johannesburgból 180 km távolságra fekszik. Az idevezető út első része változatos tájat ígér. Terhüktől roskadó narancsültetvények, virágzó, hatalmas bokrok szegélyezik az utat. Később hegységeken, kövek között halad az aszfaltos út. Távolabb arany- és platinabányával találkozunk. Sun City és The Lost City, a Pilanesberg Nemzeti Park közvetlen határában épült. Földöntúli varázslatot ígér a 25 hektáros birodalom meglátogatása, függővasút köti össze az egyes szállodákat. A kövekből megépített, állatok domborműveivel díszített kapun átlépve már az út maga vezet bennünket. Lost City mesebeli birodalma: Az elveszett város legendája szerint több ezer évvel ezelőtt valahonnan északról egy ismeretlen, idegen törzs vonult erre a helyre, rátaláltak egy gyönyörű, meseszép völgyre a vulkanikus hegy közepén. A törzs nagyon tehetséges, művelt volt, magas civilizációval rendelkezett, bőséggel használták a szellemi energiát. Tudásukat az égből és az állatvilágból merítették. Felépítettek egy várost, amelyhez fogható nem volt a földkerekségen. Hidakat, alagutakat, hullámmedencéket, fürdőhelyeket, arénákat, színházat építettek. Káprázatos, fenséges palota alkotta a város fénypontját, amelyet a királyi családnak építettek. Egy napon a föld megremegett, vészjósló csend honolt mindenütt, az állatok menedéket keresve szaladtak. A vulkán tűzhányója újra kitört, és a forró láva maga alá temette a várost. Dzsungel nőtt a város helyén, a város elveszett. Sol Kerzner hotelmágnás álmodta újra ezt az elveszett várost, és keltette életre a legendát. Építészeket, iparművészeket, díszítőket, festőket, kertépítőket alkalmazott a világ minden tájáról, és a 27 hektáros afrikai szavannából a világ legpazarabb luxusszállodáját és szabadidőközpontját építette fel. Szállásunk Sun Cityben lesz.

6.nap: Egész nap szabad program, fakultatív kirándulások, az adottságok függvényében. A hotel vendégek térítésmentesen használhatják a következő szolgáltatásokat: a Valley of Waves partszakaszt és ott a napágyakat, az összes úszómedencét Sun Cityben, tenisz és squash pályákat, állatparkot, madárházat, részt vehetnek egy Lost City dzsungel sétán, és utazhatnak a rezorton belül és a hotelek között a buszjáratokkal

7.nap: Egész nap szabad program, fakultatív kirándulások, az adottságok függvényében.

8.nap: A reggelit követően transzfer a Pilanesberg Nemzeti Parkba. Délután 3 órás szafari nyitott terepjárókon, vadőr kíséretével. A fenséges park az idők során a szél és a víz felszínformáló munkájának eredményeként, varázslatos formákat mutat, nyitott szavannák, dombok, szikláshegyek, bozótos területek váltják egymást. A parknak bőséges a vadállománya, megtalálható a Big Five-ként ismert Afrika 5 nagy vadállata az oroszlán, leopárd, elefánt, fekete és fehér rinocérosz, kafferbivaly, de csodálatos felvételeket készíthetünk az itt élő 300 madárfaj egyedeiről is. Büfé vacsora a szálláson.

9.nap: Hajnali szafari a park területén, majd egész nap szabad program, este büfé vacsora.

10.nap: Szabad program, majd a menetrend függvényében transzfer Johannesburg repülőterére, hazautazás.

11.nap: Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Jóreménység-fok - , 2012. január. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Stellenbosch túra borkostolókkal 31 500 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket a szállást reggelivel és Pilanesberg Nemzeti Parkban 2 vacsorával, a felsorolt progra­mo­kat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezetők és a kísérő idegenvezetőjének költ­sé­geit.

Alapár nem tartalmazza: 

A reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlamondási biztosítást, a fakultatív programokat, egyéb személyes kiadásokat, foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás
Foglalási díj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti Qatar Airways repülőjáratokkal, Dél-Afrikában légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáiban (3 éjszaka Fokváros, 2 éjszaka Sun City, 2 éjszaka Pilanesberg Nemzeti Parkban). egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást, a Pilanesberg Nemzeti Parkban 2 vacsora tartalmaz.
Időjárás: 
Dél-Afrikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novemberben már hosszúak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg. A nappali csúcshőmérsékletek novembertől márciusig általában 24 és 30 °C között mozognak. Azért nem melegebb, mert Johannesburg és környéke 1700 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvényesül az óceán mérséklő hatása. Novembertől márciusig az ország keleti részén (Johannesburg és Durban környéke) a délutáni órákban gyakrabban kell esőre számítani, míg az ország nyugati részén (Fokváros környéke) nagyon kicsi az eső valószínűsége.
Vízum: 
Az útlevélnek a hazautazástól számítva még fél évig érvényesnek kell lennie, és a határőrizeti szervek megkövetelik, hogy legyen benne legalább 2 üres oldal egymás mellett. Vízumkötelezettség nincsen.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!