Dél-Afrikai Kalandok fehér cápás merüléssel

11 napos körutazás a Dél-afrikai Köztársaságban

Felejthetetlen kalandok a nagy fehér cápák birodalmában, nem csak profiknak! Világattrakciónak számító tengeri expedíciós-túra és szárazföldi szafari a Dél-Afrikai Köztársaságban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

9 éjszakai szállást, 4*-os szállodában, kétágyas szobákban, helyszíni transzfereket, két merülést (4. és 6. nap), reggelis ellátást, 1 ebédet és 1 vacsorát, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegy illetékkel, útlemondási biztosítást, egyéb költségek, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, fakultatív programok

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
max. 12 fő

Szállás

4*-os szállodában kétágyas szobákban.

Program: 

1-2. nap: Budapest - Fokváros
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Fokvárosba. Érkezés másnap az esti órákban. Transzfer a repülőtértől fél órára fekvő Simon’s Town-ba, a szállás elfoglalása Quayside Hotelben (6 éj).

3. nap: Fokváros
Egész napos kirándulás Fokvárosban és a varázslatos szépségű Fokföldi-félsziget felfedezése. Kirándulás Fokváros történelmi belvárosában, a virágpiac, valamint Fokváros egyik nevezetessége, a Water Front megtekintése. Kirándulás a város fölé magasodó 1.004 méter magas Tábla-hegyre, ami drótkötélpályán közelíthető meg. A Malay-negyed és Bo-Kaap felfedezése a délutáni program része.

4. nap: Fóka-sziget
Az első nagy fehér cápa les. Kora reggel, még napfelkelte előtt felszedjük a horgonyt, és kihajózunk a Vals-öböl északi partjai közelében fekvő Fóka-szigethez. Reggeli a hajón, majd ezután megkezdjük a cápák ketrecből történő víz alatti megfigyelését. Visszaérkezés a kikötőbe dél és fél egy között. Ebéd után fakultatív program lehetőség Simon’s Town felfedezése, közös séta a festői szépségű városban, a Tengerészeti Múzeum megtekintése.

5. nap: Pyramid Rock vagy Robben Island
Fakultatív légzőkészülékes merülés a Fokföldi-félszigetet övező barnamoszat erdőségben. Fókás merülés a Pyramid Rock-nál. Akik nem szeretnének részt venni ezen a merülési programon, azok számára alternatív programlehetőség a Fokváros előtt fekvő egykori börtönsziget, a Robben sziget megtekintése. A börtön, ahol egykor Nelson Mandela is raboskodott, ma, múzeumként üzemel. Délután látogatást teszünk a fokvárosi Two Oceans Aquarium-ban, ami az afrikai kontinens legnagyobb és legszebb tengeri akváriuma, és amely az ország atlanti és indiai-óceáni partvidékének élővilágát mutatja be.

6. nap: Fóka-sziget - Constantia borút
A második nagy fehér cápás merülési nap a Fóka-szigetnél. Délután látogatást teszünk Dél-Afrika legrégebbi szőlőtermelő vidékére, a Constantia borútvonalra, mely csak 25 percre található Fokvárostól. Visszaérkezés Simon’s Townba az esti órákban.

7. nap: Nyílt tengeri merülés vagy Boulders Bay pingvin kolónia és gepárd farm látogatás
Fakultatív nyílt óceáni cápás merülés a Cape Point-tól délnyugatra. Akik nem szeretnének részt venni ezen a programon, azok számára kirándulási lehetőség Boulders Baybe, ahol az ott élő pingvin kolóniát tekinthetjük meg. Délután egy Fokváros közeli gepárd farmot látogatunk meg, helyi idegenvezetőnk kísértében. Visszaérkezés Simon’s Townba a késő délutáni órákban.

8. nap: Aquila Park
Egész napos szafari a Fokvárostól kb. 4 órás autóútra található Aquila Parkban. A szavannák világát idéző parkban szakavatott nyomkeresők segítségével cserkészünk be híres afrikai nagyvadakat. Ebéd a parkban. A szafari kiváló lehetőséget kínál szép természetfotók elkészítésére. Délután vadles, este vacsora, majd elfoglaljuk négycsillagos szállásunkat Aquila Karoo Cottage-ben.

9. nap: Stellenbosch
Kora reggel vadlesre indulunk, a 2 órás megfigyelést követően reggeli, majd elutazás a Fokváros közelében fekvő világhírű Stellenbosch-i borvidékre. A holland telepesek által alapított Stellenbosch környékéről származnak Dél-Afrika legjobb borai. A nyugati színvonalú, patika tisztaságú pincészetek, a csodálatos vidék, és a minőségi borok hangulatos kóstolója ezt a programot is felejthetetlenné teszi. A kellemes borozgatást azonban most is egy különleges kalanddal párosítjuk, méghozzá a Stellenbosch határában fekvő gepárd-központ megtekintésével. A késő délutáni órákban folytatjuk utazásunkat Fokvárosba, majd elfoglaljuk szállásunkat a négycsillagos Premier Cape Manor Hotelben (2 éj).

10-11. nap: Fokföldi-félsziget - Fokváros - Budapest
A Fok-félszigeti kirándulás első állomása a Fokvárostól délre fekvő hatalmas festői öböl, a Camps Bay. A Fokföldi Nemzeti Park felé autózva rövid látogatást teszünk egy struccfarmon. A vadregényes Fokföldi-félsziget egyik legnevezetesebb látványossága a hirtelen és alattomosan lecsapó viharokról híres-hírhedt Jóreménység-foka, amely az afrikai kontinens legdélnyugatibb pontja. A régi világítótoronytól káprázatos, körpanorámás kilátás nyílik az óceánra. A Fokföldi-félsziget keleti oldalán elnyúló hatalmas öböl, a False Bay csodálatos partvidékén autózva térünk vissza Fokvárosba. Másnap hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

UNESCO Világörökségi helyszínek
Robben sziget
Tábla-hegy
Fok-félszigeti Nemzeti Park

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2022. május. 23
» Egyiptom - Kovács Attila, 2022. május. 18
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2021. december. 19
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2021. június. 10
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2021. április. 21
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2020. december. 01
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Légzőkészülékes merülés (5 nap): 80.000 Ft
Nyílt óceáni merülés (7 nap): 80.000 Ft

A legendás Fóka-sziget vizein végrehajtott víz alatti nagy fehér cápás megfigyelések a hajó mellett leeresztett cápabiztos védőketrecből történnek. E víz alatti megfigyelésekhez nem szükséges búvárvizsga, azokon bárki részt vehet.  A komplett búvárfelszerelést, neoprénruhát, búvármaszkot, sznorkelt és ólomövet a hajón biztosítanak. A moszaterdőségben végrehajtott, illetve a medvefókás merüléshez – amelyet mindkét esetben légzőkészülékkel hajtunk végre -, bármilyen nemzetközi búvároktatási rendszerben megszerzett legalább alapszíntű légzőkészülékes minősítés szükséges. A komplett búvárfelszerelést és a sűrített levegővel feltöltött palackokat a merülést lebonyolító helyi búvárbázis biztosítja. A túrán résztvevők magyar nyelvű szakmai tájékoztatót kapnak a nagy fehér cápák biológiai és viselkedési sajátosságairól, a megfigyelési tippekről és módszertanról, valamint  a cápás merülések protokolljáról. A magyar túravezető oktatói minősítéssel rendelkező professzionális búvár.

A nagy fehér cápák megfigyelésére a június hónap a legalkalmasabb, ez viszont a déli féltekén a tél első hónapjának, a decembernek felel meg.  Fokföld mediterrán éghajlatú, tehát az ottani téli hónapokban is (június és augusztus között) napközben általában számunkra kellemes, az itthoni tavaszihoz hasonló a hőmérséklet, ám az esték hűvösek, 8-12 fokra is leeshet a levegő hőmérséklete. Ebben az időszakban gyakrabban lehet eső és szél is, ezért mindenféleképpen ajánlott széldzseki vagy melegebb felöltő, pulóver és sapka elcsomagolása. Derült időben a napsütés erős, főleg a tengeren erősen ajánlott  UV-védelmet biztosító napszemüveg viselése.  A Dél-Afrikai Köztársaságban szigorúak a devizaszabályok, mindenütt csak a helyi pénznemben, dél-afrikai randdal lehet fizetni, az eurót vagy a dollárt nem fogadják el.  A pénzváltás kisebb településeken körülményes, ezért indokolt, hogy mindig legyen nálunk 100-200 rand. A nagyvárosi üzletek és éttermek többségében elfogadják az elterjedtebb hitelkártyákat (Visa, American Express, Mastercard, stb.) is. A túra helyszínén, Western Cape tartományban nincs szükség védőoltásra. Az üzletek, élelmiszerboltok még a kis településeken is rendkívül jól ellátottak, lényegében minden kapható, ami Európában is.  Ami a közlekedést illetve a személygépkocsikat illet, a brit eredetű szabályok érvényesek. Szálláshelyünk, Simon’s Town abszolút biztonságos település. Fokvárosban este viszont nem célszerű a Water Fronton kívül városrészekben egyedül sétálgatni. 

Fontos tudni, hogy a tengeri programok lebonyolítása nagymértékben függ az időjárási kondícióktól, ezért az útitervben megadott egyes programok időpontjai változhatnak, akár el is maradhatnak. Az elmaradt program helyett irodánk, minden esetben helyettesítő programot kínál, mely előfordulhat, hogy tartalmában nem azonos az eredetileg meghirdetett cápales programmal. Ebben az esetben irodánkat anyagi felelősség nem terheli.

A komplett búvárfelszerelést, neoprénruhát, búvármaszkot, sznorkelt és ólomövet a hajón biztosítanak.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

9 éjszakai szállást, 4*-os szállodában, kétágyas szobákban, helyszíni transzfereket, két merülést (4. és 6. nap), reggelis ellátást, 1 ebédet és 1 vacsorát, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegy illetékkel, útlemondási biztosítást, egyéb költségek, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, fakultatív programok

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

Étkezés: 

Reggelit, 1 alkalommal ebédet és 1 alkalommal vacsorát

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!