Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

14 napos körutazás

Dél-Afrika II. körutazás – Miért éppen ide? Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba is, majd meglátogatjuk a különleges Lesothoi Királyságot és Szvázföldet is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A programban feltüntetett árak 1 EUR=350 Ft, 1 USD=310 Ft árfolyamig érvényesek.

Részvételi díj tartalmazza

transzferek, buszok a körutazás során
elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel
3 vacsora az 5-7. napokon
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Részvételi díj nem tartalmazza

nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek
Mozambik fakultatív program a 7.napon (+ vízum)
Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon)
Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum)
Lesotho vízum ügyintézéssel
Félpanziós ellátás (8 vacsora) a 2-4.napokon és a 8-12.napokon
útlemondási biztosítás és baleset, betegség és poggyász biztosítás
egyéni kiadások, borravaló

A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
Minimum 15 fő

Szállás

Fokváros: City Lodge Waterfront***
https://www.waterfront.co.za/accomm/city-lodge/

Krüger Nemzeti Park : Pestana Kruger Lodge**** vagy Umbhaba Eco Lodge****
https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge
https://www.umbhaba.co.za/

Szváziföld: Lugogo Sun***
https://www.africanreservations.com/lugogo-sun-hotel

St Lucia: Forest lodge****
https://www.forestkzn.co.za/

Umhlanga: Holiday Inn Express Umhlanga Rocks***
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/durban/virur/hoteldetail

http://www.tembohotel.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Program: 

1.nap Budapest > Fokváros
Utazás átszállással a  Dél-Afrikai Köztársaságba, éjszaka a repülőn.

2.nap Fokváros
Megérkezés a déli órákban Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, a Jóreménység Kastélyt,és a a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. A városnézést a nyüzsgő Victoria & Albert Waterfront negyedben fejezzük be.

Szállás: Fokváros  (3 éjszaka)

3.nap Fokváros > Jóreménység-foka
Egész napos kirándulásra indulunk az Atlanti tengerparti úton. Útközben elhaladunk a 12 Apostol hegyvonulatai mellett a Hout-öbölig, ahol amennyiben az időjárás engedi félórás hajókirándulással megnézzük a Fóka-szigetet (helyszínen fizetendő). Következő megállónk már a Jóreménység-foka Nemzeti Parkban lesz, élvezhetjük a két óceán találkozásának és az öreg világítótorony látványát. Utunkat a False-öböl mentén folytatjuk Simon Town-ig, majd Fish Hoek  után a Kirstenbosch Botanikus Kertet nézzük meg. Késő délután térünk vissza Fokvárosba.

Szállás:  Fokváros

4.nap Fokváros > Stellenbosch borvidék
Ma a híres dél-afrikai borvidékre kirándulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás  egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Visszatérve Fokvárosba a Victoria Alfred & Waterfront negyedben sétálgatunk. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros

5.nap Fokváros > Krüger Nemzeti Park
Továbbutazunk a híres Kruger Nemzeti Parkba. Cape Town-ból a Krüger Mpumalanga Nemzetközi Repülőtérre repülünk, mely a park déli határa mentén fekszik.  A Krüger Nemzeti Parkba az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Érkezéskor transzfer a szállásra, elhelyezkedés, vacsora.

Szállás: Krüger Nemzeti Park (3 éjszaka)

6.nap Krüger Nemzeti Park
Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

7.nap Krüger Nemzeti Park > Maputo (Mozambik)
Fakultatív program 1: egész napos kirándulás Mozambikba,  Maputoba.

Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist,  a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet  1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Parkba. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni.

Fakultatív program 2: egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

8.nap Szváziföld
Felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában, és a legkisebb dél-afrikai állam.  Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradícionális kézműves műhelyek, hagyományörző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven.

Szállás: Szváziföld (1 éj)

9.nap St Lucia Nemzeti Park
Visszatérünk a Dél-afrikai Köztársaságba és az Unesco Világörökség részét képező St Lucia  Vízi Nemzeti Parkba utazunk.  A park Afrika egyik legnagyobb torkolati ökoszisztémája. Itt található Dél-Afrika legnagyobb víziló populációja, páratlanul gazdag a madárvilága és bőséges a nílusi krokodil állomány is. Hajókirándulás során fedezzük fel a vízi világot.

Szállás: Saint Lucia (1 éj)

10.nap St Lucia > Hluhluwe Vadaspark > Durban
Egész napos szafarira indulunk terepjárókon Dél-Afrika legöregebb nemzeti parkjába, a Hluhluwe Vadasparkba, melyet 1895-ben alapítottak. Páratlan állatvilág figyelhető meg itt, elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, antilop fajták sokasága és egyéb állatok népesítik be a vidéket. A vadles után Durbanbe indulunk.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks (3 éjszaka)

11.nap Durban
Délelőtt félnapos városnézés során fedezzük fel Durban legszebb részeit. Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart.

Végighajtunk a Marina Parade-n, a népszerű arany-homokos tengerpart mentén, a Viktória-rakparton, megnézzük többek között a kikötőt, az egyetemet. Délután szabadidő, pihenés Umhlanga Rocks tengerpartján.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

12.nap Sani Pass > Lesotho
Fakultatív program: egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel.

Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

13.nap Durban
Szabadidő a tengerparton.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

14.nap Durban > Dubai
Délelőtt szabadidő a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre dubai átszállással.

15.nap Dubai > Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Jóreménység-fok - , 2012. január. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Mozambik fakultatív program a 7.napon (+ vízum kb. 50 USD, helyszínen fizetendő)
Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon)
Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

transzferek, buszok a körutazás során
elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel
3 vacsora az 5-7. napokon
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Részvételi díj nem tartalmazza: 

nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek
Mozambik fakultatív program a 7.napon (+ vízum)
Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon)
Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum)
Lesotho vízum ügyintézéssel
Félpanziós ellátás (8 vacsora) a 2-4.napokon és a 8-12.napokon
útlemondási biztosítás és baleset, betegség és poggyász biztosítás
egyéni kiadások, borravaló

A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!

Helyszíni költségek leírása: 

Mozambik vízum kb. 50 USD
egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Tervezett menetrend:

2022.03.16. 15:10 Budapest (BUD) 2022.03.16. 23:20 Dubai (DXB)
2022.03.17. 03:55 Dubai (DXB) 2022.03.17. 11:45 Fokváros (CPT)

2022.03.29. 18:40 Durban (DUR) 2022.03.30. 05:00 Dubai (DXB)
2022.03.30. 10:30 Dubai (DXB) 2022.03.30. 14:25 Budapest (BUD)

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz és 3 vacsora az 5-7. napokon.

Időjárás: 
A trópusi ciklonok időszaka általában novembertől áprilisig tart, és Mozambik középső és északi partvidéki területeit fenyegetheti. Kérjük, tájékozódjanak utazás előtt a ciklonok aktuális helyzetéről, az esetleges veszélyről.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!